рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Господарське мило для обличчя: ефект, користь і шкода, рецепти масок

  1. Хімічний склад
  2. Корисні властивості
  3. можлива шкода
  4. особливості застосування
  5. сорти
  6. рецепти

зміст:

Останнім часом тенденції сучасної б'юті-індустрії тяжіють до натуральності і відродження старих добрих традицій. Зокрема, все частіше можна почути думку про те, що господарське мило для обличчя - справжній порятунок від таких серйозних проблем, як прищі, зморшки і жирність. З ними зазвичай впоратися найважче, і, судячи з відгуків, цей унікальний продукт здатний при правильному застосуванні позбавити від цих напастей. Наскільки це небезпечно і чи варто прислухатися до подібних порад?

Хімічний склад

Хімічний склад

Чому регулярне умивання особи господарським милом призводить до усунення прищів, жирного блиску, чищенні пір? Відповідь на це питання необхідно шукати в його хімічному складі.

  • тваринні жири

У виробництві даного мила використовуються тваринні жири. Вони забезпечують клітинам шкіри нормальне функціонування. Утворюють на поверхні особи міцну плівку, що володіє захисними властивостями (відбиває атаки у вигляді ультрафіолету). Є справжнім порятунком для сухої, пошкодженої, тонкішою шкіри.

А ось для жирного типу шкіри вони не дуже корисні, оскільки здатні ще більше забивати пори сальними пробками і провокувати появу нездорового блиску на обличчі.

Гранульований натрій - їдкий і лужної хімічний елемент. Він надає на шкіру безсумнівну шкоду, руйнуючи структуру клітин. Вона може стати тьмяною, посіріти, стоншена. Але не варто панікувати і відразу відмовлятися від використання мила: даний ефект спостерігається лише при постійному його застосуванні у великих кількостях.

Вода - обов'язковий інгредієнт. Вона ефективно зволожує і є нейтралізатором шкідливих компонентів (тих же, лугів) в складі даного продукту. Мінімізує їх агресивна дія.

На відміну від старого, радянського мила, в сучасне господарське виробники додають каолін, який пом'якшує дію лугів. Це біла (порцеляновий) глина, яка відновлює пошкодження, сприяє швидкій регенерації тканин, зволожує, контролює кількість виділень з сальних залоз. Її корисні косметичні властивості можна перераховувати безкінечно. При цьому пам'ятайте, що дана речовина присутня не в усіх сортах продукту.

  • Жирні кислоти

Жирні кислоти - прекрасні антиоксиданти, що володіють яскраво вираженими регенерують. Саме вони сприяють швидкому загоєнню ранок. Вони ж відповідають за оновлення клітин, яке в результаті призводить до омолодження і розгладження зморшок.

А ось лужні сполуки руйнують структуру клітин, і саме через них на господарське мило як косметичний засіб обрушується лавина критики. Але для того, щоб висушити і зіпсувати шкіру обличчя, необхідно дуже багато лугу. А тут їх частка становить мінімальну кількість. Набагато краще розгледіти в них користь: вони розширюють пори, відкриваючи шлях поживним речовинам (жирним кислотам, каоліну і т. Д.), Виконуючи транспортну функцію.

Шкідливий вплив лугів можна нейтралізувати, якщо після використання хозмила ополоснуться настоєм з трав, що діє в зворотному напрямку, - для закривання пор і відновлення пошкоджених структур клітин.

Дуже важливий момент, який часто стає істотним мінусом господарського мила. Через нього шкіра обличчя після вмивання і масок може стати дуже сухою, можуть з'явитися лущення і навіть утворитися мікротріщини - це високий рівень рН. Даний показник повинен бути в рамках 7 (це максимум). Найкращі цифри: рН = 5 або 6. А в хозмиле він часом доходить до критичних відміток в 11 і навіть 12.

Кожен інгредієнт виконує ряд своїх функцій. Укупі все вони надають комплексний антибактеріальний і дезинфікуючу дію. Це і призводить до таких результатів, якими багато хто захоплюється, регулярно використовуючи цей продукт для вмивання.

Сторінками історії. Виявляється, по своєму істинному походженням господарське мило є французьким. Вперше його почали виробляти в середні століття в Марселі. Правда, його основним інгредієнтом в той час було оливкова олія: Людовик XIV забороняв використовувати в його складі тваринні жири.

Корисні властивості

Корисні властивості

Завдяки хімічним складом, користь господарського мила незаперечна у регулярному і правильному застосуванні:

  • позбавляє від прищів на обличчі , Т. К. Дезінфікує, зупиняючи розповсюдження запалення;
  • допомагає від зморшок за умови, якщо вони не дуже глибокі;
  • освітлює розтяжки, рубці і шрами;
  • є ефективним пілінговим засобом для чищення особи, т. к. розкриває пори і витягує з них всю органічну бруд;
  • загоює будь-які пошкодження шкірного покриву;
  • використовується для жирної шкіри, щоб усунути сальний блиск ;
  • зволожує;
  • застосовується для відбілювання особи від пігментних плям.

Не сумнівайтеся в ефективності даного мила - переконайтеся в цьому самі, навчившись застосовувати його як косметичний засіб.

Лікувальні властивості. У народній медицині воно використовується як ліки для зовнішнього застосування від набряклості, ран, порізів, гнійників, лупи, нежиті, грибкових уражень, синців, ударів, натоптишів, опіків і навіть ... гінекологічних захворювань (наприклад, молочниці).

можлива шкода

Наважуючись на використання господарського мила для догляду за обличчям, оцініть і той можливу шкоду, який воно може надати на шкіру. Він проявляється в двох випадках: якщо не врахувати протипоказання і якщо надто їм захопитися.

Протипоказання

Не варто використовувати даний продукт при наявності наступних проблем:

  • суха, зневоднена, дегітратірованная шкіра;
  • дуже чутливий, тонкий шкірний покрив;
  • схильність до алергії;
  • купероз;
  • серйозні дерматологічні захворювання (потрібна консультація у фахівця).

Застосування його без урахування даних протипоказань може погіршити стан і без того болючою шкіри.

Побічні ефекти

Регулярне застосування господарського мила - це не означає, що з його допомогою потрібно вмиватися щодня по 3-4 рази. Для кожного типу шкіри існують свої рекомендації з приводу частоти його використання.

Зловживання цим продуктом, може привести до сумних наслідків, серед яких найпоширенішими є:

  • зневоднення;
  • численні лущення;
  • тріщини;
  • нагноєння запалень і висипань;
  • роздратування;
  • гіперемія обличчя ;
  • алергічна реакція у вигляді висипу і сверблячки;
  • куперозная сітка;
  • загострення дерматологічних захворювань.

Щоб уникнути таких неприємних сюрпризів, прислухайтеся до порад фахівців і не ігноруйте протипоказання.

Це цікаво! Військові лікарі і працівники МНС знають про те, що в екстрених ситуаціях господарське мило може замінити хірургічні рукавички. Вони просто милять їм руки і залишають підсихати.

особливості застосування

особливості застосування

Користь продукту багато в чому визначається грамотністю використання. Застосування його, як звичайного косметичного мила неправильно і веде до неприємних побічних ефектів. Тому намагайтеся дотримуватися наступних нескладних правил.

  1. Процедуру краще проводити за годину до сну, під час вечірнього демакіяжу .
  2. Зволожити заздалегідь очищене обличчя.
  3. Рясно намилити долоні, щоб на них утворилася піна.
  4. Ніжно потерти ними особа, уникаючи області навколо очей і губ.
  5. Змити рясно водою.
  6. Витиратися не потрібно, щоб вода пом'якшила агресивна дія лугів і натрію.
  7. Через 20 хвилин нанести живильний або зволожуючий крем.
  8. Якщо проблема локальна (пара прищів або пігментну пляму), пінка наноситься на цю ділянку точково хвилин на 5-7, а потім знімається вологим ватним диском.
  9. Рекомендується мити обличчя пару раз в тиждень, так як більш часте застосування викличе звикання, і сальні залози почнуть виробляти секрет в два рази більше.
  10. Через пару місяців потрібно зробити перерву на 3-4 тижні.
  11. Якщо після процедури почнеться роздратування, повторювати її більше не рекомендується.

Ефективність господарського мила частково буде визначатися виробником і сортом, так що його потрібно ще вміти вибрати.

сорти

Відправившись в магазин на пошуки засобу, ви знайдете самий великий асортимент. Можете віддати перевагу закордонним брендам, які й коштують недешево, і за якість товару відповідають. Нехай вас не лякають дитячі сорти, призначені для прання білизни. Якраз вони і будуть максимально корисними для шкіри, тому що містять мінімум лугів і натрію, а pH відповідає нормі.

Деякі марки, які сьогодні можна знайти в продажу:

  1. Haci Sakir Hamam keyfi з Туреччини (коштує близько $ 8).
  2. Співак' «Кокосова».
  3. «Максима» з відбілюючим ефектом.
  4. «Друг» для прання дитячої білизни.
  5. Duru «Дитяче». Туреччина.
  6. «Меридіан».
  7. «Майстер блиск» з гліцерином.
  8. «Вухатий нянь».
  9. «Аістёнок».
  10. Pardo з Іспанії (вартість не перевищує $ 1,7).

Крім брендів, зверніть увагу на те, який% вмісту жирних кислот в милі вказано на упаковці.

ГОСТ ділить цей товар на 3 категорії:

  • I категорія - 70,5%: рекомендується для догляду за зрілою шкірою проти вікових зморшок ;
  • II категорія - 69%: продукт, який краще вибрати для лікування прищів і відбілювання пігментних плям ;
  • III категорія - 64%: можна використовувати для підсушування жирної шкіри і звуження розширених пор .

Врахуєте всі ці моменти - придбаєте якісний товар, який позбавить вас від безлічі косметичних проблем.

На замітку. Якщо вперше хочете спробувати господарське мило, придбайте спочатку продукт з ароматами і ароматизаторами в красивій упаковці, з додаванням різних пом'якшуючих компонентів. Його застосування дозволить шкірі звикнути до нього. Та й ви зможете побачити, як вона реагує на нього. Через тижні 2 можете купити вже натуральний брусок.

рецепти

рецепти

Насправді можна не тільки вмивати обличчя милом, а й використовувати його в якості основного інгредієнта для скрабів і масок домашнього приготування. Кращі рецепти знайдете тут.

Якщо змішати господарське мило і сіль, вийде відмінна маска проти прищів, які ще не встигли запалитися. Натерти продукт на тертці, додати трохи води, збити так, щоб вийшла густа піна. Поступово підсипати сіль (пропорції - 1 до 1). Після цього нанести масу на обличчя і витримати не менше 15 хв. Можна робити точкові аплікації виключно на проблемні ділянки.

Будьте обережні з масками, до складу яких входять господарське мило і сода - вони дуже агресивно впливають на шкіру і можуть викликати сильне роздратування. Але в той же час такий тандем володіє відмінними очисними і протизапальними властивостями.

Натерти брусок на тертці, додати води, збити до отримання густої піни. Харчову соду залити теплою водою, влити розчин в мильну суміш. Нанести на обличчя або окремі прищики на 5 хвилин. Даний засіб ідеально для догляду за жирною шкірою обличчя .

Якщо шкіра дуже чутлива і гостро реагує на будь-які агресивні засоби, спробуйте господарське мило з гліцерином, який володіє зволожуючими властивостями і пом'якшує подразнюючу дію лугів.

Натерти брусок на тертці, додати невелику кількість води, збити до пенообразного стану. Влити 10 мл аптечного гліцерину. Нанести на обличчя на 10-15 хв.

За допомогою цього унікального засобу можна організувати якісний і глибокий пілінг обличчя в домашніх умовах. Така чистка, яка проводиться раз на тиждень, позбавить від чорних крапок і прищів.

Так само як і раніше, подрібнити брусок. Змішуємо столову ложку отриманої стружки з 20 мл дитячого рідкого мила і 10 гр меленої кави. Збити все до стану піни. Додати 5 крапель ефірного масла м'яти перцевої. Нанести на обличчя і м'якими рухами розтирати шкіру протягом 3-5 хвилин. Змити, зробити заспокійливу маску і використовувати зволожуючий крем.

Якщо відчуваєте, що від прищів і жирності звичайні косметичні засоби не рятують, обов'язково варто спробувати господарське мило. Ефективність його застосування виправдана з наукової точки зору і його хімічного складу, що і підтверджують численні позитивні відгуки. Єдине, про що потрібно пам'ятати, беручи в руки цей запашиста брусок, - про помірність і грамотності його використання. Чи не зловживаючи позитивними властивостями цього продукту, можна витягти з нього масу користі для чистоти і краси своєї шкіри.

Наскільки це небезпечно і чи варто прислухатися до подібних порад?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com