рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Гіалуронова кислота: користь і шкода для шкіри обличчя, відгуки

  1. Особливості гіалуронової кислоти
  2. Корисні властивості
  3. шкода
  4. Способи застосування гіалуронової кислоти

У міру старіння в організмі людини процес вироблення гиалурона сповільнюється. Недолік цієї речовини призводить до того, що клітини і тканини втрачають вологу, а шкіра стає менш еластичною і пружною.

Такі зміни викликають появленіене зморшок. Тому косметологи знайшли способи доставляння корисного полісахариду в організм за допомогою ін'єкцій, таблеток, масок, кремів і дієтичних добавок.

Користь гіалуронової кислоти для особи і здоров'я людини в цілому неоціненна. Але людям, які бажають повернути молодість, необхідно пам'ятати, що ця речовина може бути шкідливим для організму. Тому перед введенням, прийомом або нанесенням полісахариду на шкіру потрібно вивчити його корисні властивості і протипоказання.

Особливості гіалуронової кислоти

Гіалуронат - структурна складова міжклітинної речовини, яка формує ложе для клітин сполучної тканини. Кислота відноситься до класу тварин полісахаридів. Вона утворюється з ланцюжків і β-D-глюкуронової кислоти і β-N-ацетилглюкозамін.

Гіалуронова кислота міститься з сполучної тканини. Речовина є в сухожиллях, кістках, шкірних покривах, зв'язках, судинних стінках, суглобах і навіть в очних яблуках.

Особливість гиалурона полягає в його здатності притягувати і утримувати вологу. Завдяки цій властивості сполучні тканини стають еластичними і пружними.

Раніше для виробництва косметики гіалуронана отримували з тканин птахів і тварин. Але цей метод дорогий, тому зараз полісахарид добувають з пшениці.

Зернову культуру застосовують як субстрат для росту певного різновиду стрептококових бактерій. Мікроорганізми виробляють кислоту, її хімічний склад ідентичний з людським гиалурона.

Корисні властивості

Дослідження показали, що всього одна молекула гиалурона зберігає близько 500 молекул води. Так, полісахарид розподіляє вологу по тканинах організму, забезпечуючи міжклітинну бар'єрну функцію, що робить шкіру пружною і зволоженою.

Корисність кислоти цінна не тільки для шкірних покривів. Також речовина попереджає розвиток суглобових (артроз) і очних захворювань (катаракта). Гіалуронат формує захисну Ленку, яка підвищує опірність організму.

Головна перевага полісахариду для жінок - він розгладжує зморшки за допомогою їх заповнення. Гиалурона лікує шелушащуюся і суху шкіру, роблячи її м'якою, ніжною і зволоженою.

Інші переваги гіалоурановой кислоти:

  1. прискорює процес загоєння рубців, шрамів, ран;
  2. лікує вугровий висип;
  3. підсилює лікувальний ефект засобів, що застосовуються разом з ним;
  4. коригує овал обличчя;
  5. попереджає обезводнення шкіри;
  6. кислота в таблетках допомагає отримати рівний і ідеальний загар;
  7. лікує захворювання хребта і суглобів (полінейропатія, остеохондроз, артрит);
  8. робить пігментні плями на обличчі менш помітними.

Гіалуронова кислота для особи у вигляді ін'єкцій корисна тим, що вона пов'язує воду в клітинах і шкіра стає пружною, рівною і свіжою. Укол, зроблений в підшкірний шар, активує процеси регенерації, прискорюючи поділ клітин, завдяки чому епідерміс омолоджується.

шкода

Лікарі стверджують, що при правильному використанні гіалуронової кислоти вона буде безпечною для організму. Але відгуки жінок, що зважилися на збільшення губ або усунення зморшок за допомогою цього полісахариду, помітили, що якщо припинити колоти гиалурона, то шкіра стає такою ж, як і раніше, або її стан навіть погіршується.

Косметологи пояснюють це тим, що процедури штучного ведення гиалурона викликають звикання. Регулярні уколи краси призводять до того, що організм припиняє самостійну вироблення речовини і зморшки повертаються знову.

Також шкода від гіалуронової кислоти для особи полягає в хворобливості процедури введення. Це пов'язано з високою чутливістю організму деяких людей до болю.

Прийнята гіалуронова кислота всередину може мати негативний вплив на організм. Так, якщо людина не буде пити багато рідини після прийому таблеток з полисахаридом, то може трапитися зневоднення.

Після використання крему і інших косметичних засобів, що містять гиалурона, може пересихати шкіра. Це відбувається, якщо попередньо зволожити епідерміс.

Іноді гиалуронат викликає роздратування шкіри. Також недоліком можна вважати велику ціну на збільшення губ при нетривалому дії. Середня тривалість ефекту - до одного року.

Побічні реакції можуть з'явитися, якщо неправильно вживати або вводити гиалурона. Негативні наслідки виникають, коли уколи робилися при наявності протипоказань до них:

  • запалення шкіри;
  • набряк;
  • гематоми в області введення.

Примітно, що гематоми частіше виникають у людей, що палять. Але подібні дефекти не вимагають спеціального лікування, і вони проходять самостійно після декількох процедур.

До більш суттєвих ускладнень відносять фіброз тканин. Це ущільнення з'являється в області ін'єкції через помилки, досконалої косметологом (неглибоке введення, неправильна техніка проведення процедури, непереносимість препарату).

У рідкісних випадках навіть одна крапля гіалуронової кислоти, що потрапила під шкіру, сприяє появі висипу і запалень. У деяких пацієнтів наслідком введення уколів молодості є рубці і гранульоми.

Несприятливі ефекти виникають при недотриманні рекомендацій після проведення процедури:

  1. інтенсивне фізичне навантаження;
  2. відвідування сауни, лазні, басейну;
  3. перебування під сонцем без нанесення захисних засобів;
  4. застосування отшелушивающих засобів і скрабів.

А чи шкідливі уколи гіалуронової кислоти для вагітних? У період виношування і годування грудьми полісахарид колоти не рекомендується, так як його дія на організм повністю не вивчено.

Також уколи протипоказані людям, які мають аутоімунні хвороби. Підшкірне введення препарату заборонено при індивідуальній непереносимості і поганий згортання крові.

Способи застосування гіалуронової кислоти

Щоб ввести в організм гиалурона використовують різноманітні методи. Найбільш простим способом насичення клітин речовиною є вживання продуктів, що збільшують природну секрецію полісахаридів. До такої їжі відноситься виноград, хрящі, печінку сухожилля тварин і соя.

Також заповнити запаси гиалурона допоможуть БАДи, які приймають перорально. Популярні засоби - Доппельгерц, Солгар, Лора.

Таблетки з гіалуроновою кислотою активізують вироблення колагену - білка, що зберігає молодість шкіри. При курсовому прийомі (21 день) розгладжуються невеликі зморшки, коригується овал обличчя, сповільнюється старіння, нормалізується робота суглобів і серця, а шкіра добре зволожується.

Найбільш популярні салонні процедури із застосуванням гіалуронової кислоти - це біореввіталізація і мезотерапія. У першому випадку під складку шкіри вводять чистий полісахарид, який активує роботу колагену і еластину на 14 днів.

При мезотерапії в області зморшок вводять гель, що заповнює порожнечі і утримує вологу в клітинах. Ефект після однієї процедури зберігається протягом року.

Також за допомогою гиалурона роблять контурну пластику. Методика дозволяє зробити більш досконалими і чіткими наступні частини особи:

  • підборіддя;
  • губи;
  • носогубні складки;
  • вилиці.

Інший спосіб ін'єкційного введення гиалурона - біоармування. Під час процедури пацієнту роблять безліч мікро-уколів в область натягу шкіри і по перпендикулярних їм лініях. Так формується кислотна сітка, що надає омолоджуючу дію. Планування процедури повинно бути завчасним, адже ефект буде триматися протягом двох років.

Альтернативний і більш безпечний спосіб насичення клітин гіалуроновою кислотою - це масаж з використанням засобів, що містять її в своєму складі. Така процедури допомагає позбутися від маленьких зморшок, скорегувати овал обличчя і прибрати пігментні плями.

Також гиалурона входить до складу різних косметичних засобів. Це сироватки, гелі, пілінги, лосьйони, маски і крему. Але перш ніж використовувати подібні препарати, потрібно провести тест на алергію, а потім стежити за динамікою змін після їх застосування.

А чи шкідливі уколи гіалуронової кислоти для вагітних?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com