рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Комп'ютери


Ввезення і вивезення ноут-буків, системних блоків, моніторів, кишенькових комп'ютерів, систем навігації

зміни правил ввезення товарів фізичними особами

Питання: Найближчим часом збираємося з родиною відвідати Відень. Попутно хотілося б там придбати додому комп'ютер моноблок вартістю 75-85 тис. Руб., Тому що в Москві подібний комп'ютер коштує значно дорожче. Є громадянами РФ. Т.к неоподатковувана сума 65 т. Руб., То виникає кілька запитань. 1. Чи можемо ми сказати, що даний комп'ютер призначений для особистого користування всіх членів сім'ї, відповідно розділити вартість покупки на 2 або 3 чоловік і не платити мито? 2. Якщо ж все-таки такого не дозволяється, то 30% платитися з різниці між 65 т. Руб. �� первісною вартістю покупки або вартістю покупки мінус податок (VAT refund), який ми отримуємо в аеропорту Відня? 3. У якому випадку потрібно що-небудь декларувати, і в який коридор йти в аеропорту в Москві?


Відповідь: Додавання норм безмитного ввезення ні якими наказами не передбачено, але і не заборонено. Тому все залежить від думки митника. На жаль, у нас дуже багато норм дуже суб'єктивних. Однак, радує, що мито стягується тільки в частині перевищення норми. Найважче відповісти на Ваш останній питання. За логікою і правилами, якщо сумніваєтеся в тому, що Ваш багаж підлягає декларуванню треба йти в "червоний". Однак, у Вас випадок прикордонний і не виключено, що можна йти по "зеленому". Але ж Ви напевно будете хвилюватися і буде за версту видно, що у Вас щось не так. А вже коли зупинять, будуть все оглядати і т.д. Навіть не знаю, що порадити. Досвід показує, що перед начальством "вид треба мати винуватий і придуркуватий". В даному випадку митниця виступає в ролі начальства. Мабуть, що йдіть через "червоний", але заздалегідь заповніть декларацію. При чому одну на всіх членів сім'ї. А втім краще Вам вирішувати самим.

Питання: Доброго дня Олександр Михайлович. У мене така проблема: Я, перебуваючи в Росії, купив ноутбук в США через інтернет. Сума ноутбука 160 тис.рублей. (Да. Це дорогий ноутбук). Мені його відправили службою доставки зі США в Росію. Поправте мене, якщо я помиляюся, чи повинен я заплатити мито в розмірі 30% від вартості ноутбука, оскільки вартість перевищує 65 тис рублів?

Відповідь: Для отримання цього ноутбука Вам доведеться платити не 30%, що є єдиною пільговою ставкою, а сукупний митний платіж, який складається з мита 205 і ПДВ 18%. Мито нараховується на митну вартість, тобто вартість товару + вартість доставки. ПДВ нараховується на суму митної вартості з сумою мита. Крім зазначеного Ви ще заплатите за пересилку і за митне оформлення. Приблизно треба приготувати 70 = 80 тисяч рублів.

Питання: Добрий день. Мене цікавить покупка в Німеччині сервера, вартість якого менше 65000, і використання його на території РФ в особистих цілях. Зовнішній вигляд сервера (корпус) відрізняється від того, що звик бачити звичайний користувач комп'ютера. Корпус призначений для монтування в серверну стійку. Вага коробки <35 кг. Чи буде в цьому випадку платити мито? Чи не можуть вилучити сервер для експертизи? Необхідність купівлі сервера в Німеччині обумовлена ​​тим, що 1) є можливість отримати саме ту конфігурацію, яка потрібна, чого не можна зробити в наших магазинах; 2) ціна такого ж сервера з гіршими характеристиками в Росії виходить на 30-35 тис дорожче.

Відповідь: Формально Ви можете ввезти сервер безмитно, якщо митниця повірить, що він потрібен Вам для особистого, а не комерційного використання. Якщо не повірять то доведеться платити сукупний митний платіж. На експертизу можуть взяти всі що завгодно, якщо будуть підстави.

Питання: Доброго дня! У мене дещо не просте запитання. Винайшов і хочу виготовляти електронну штучку для ретро комп'ютерів. Деякі зарубіжні Інтернет магазини зацікавилися нею, хочуть придбати в розмірі 50-100 шт. Що необхідно для здійснення відправки поштою РФ і митного очищення цього всього справи?

Відповідь: Це називається комерційна діяльність. Потрібно оформляти договір, ВМД та інше. Звертайтеся до митним брокерам, самі Ви не впораєтеся. Навряд чи митниця розцінить Ваші відправки як особисті, навіть незважаючи на кількість предметів в одному відправленні. Для початку воно може і пройде, але потім, завдяки частоті все стане ясно.

Питання: Я живу в Іспанії. Купив для проживає постійно в РФ дочки старий лептоп на інтернет-аукціоні ebay і хочу передати його зі знайомим, який летить в Росію. Чи можуть у знайомого виникнути якісь проблеми на митниці? У його багажі іншого комп'ютера немає.

Відповідь: Нехай один везе речей (разом з компом) на суму не більше 65000 рублів і вагою не більше 35 кг і каже, що комп'ютер його. Тоді проблем не буде.

Питання: я повернулася з поїздки 19 вересня, а з Америки повернуся 15 жовтня. Чи не буде це вважатися місяцем? Якщо буде, то я правильно зрозуміла, що мито буду платити від суми різниці 65 000 руб - 3 500 доларів? На жаль, поїздку перенесе я не можу, тому як вже все оплачено - і квитки всередині країни, і готелі. Може має сенс задекларувати всі свої речі, серед яких є і нові, які я повезу з собою в поїздку, щоб митниця не вважала за їх потім за нові товари з Америки?

Відповідь: На жаль митниця буде вважати термін від дати вашого повернення. У зв'язку з тим, що місяць (30 днів) ще не піде, Ви будете платити мито за все, що купите в США. Навіть за сувеніри, а вже за ноутбук обов'язково, тим більше, що назад Ви повезете два ноутбука. Не думайте, що у Вас вийде провести митницю, задекларувавши старий на тимчасове вивезення при виїзді і замінивши його на новий, а старий викинувши в штатах. Неодмінною умовою тимчасового вивезення є ідентифікація товару, що вивозиться, тобто вказівка ​​моделі та серійного номера. Таким чином підміна неможлива. Ввозити товарів на 3500 доларів безмитно тим більше неможливо. Норма безмитного ввезення в Росію 65000 рублів або 35 кг.Так що якщо хочете привезти що-небудь з Америки, то перенесіть поїздку на тиждень або платите 30% мита.

Питання: Доброго дня, Олександре Михайловичу! Я провела в США три місяці за студентською програмою і тепер хочу ввести в Росію куплений в Штатах ноутбук (розпакований) і портативний медіаплеєр Archos (Не розпакований). Чи повинна я вносити їх до митної декларації та, якщо так, то доведеться платити будь-яку мито? Завчасно дякую за відповідь!

Відповідь: Норма безмитного ввезення в Росію товарів 65000 рублів або 35 кг, це стосується тільки товарів, що ввозяться в особистих цілях, якщо Ви не переконаєте співробітника митниці в тому, що другий комп'ютер теж необхідний Вам, то може постати питання про сплату мита в сумі 30% . Однак, я не думаю, що таке питання виникне. Обов'язковому декларуванню комп'ютери не підлягають.

Питання: Їду додому в Росію, і хочу взяти з собою 3 лаптопа, розпаковані, один свій і 2 зрозуміло родичам. Мені цікаво як довести на митниці, що ето в для особистого користування? і як визначається ціна техніки, адже по штатівських цінами я навчився в 65т., а за російськими напевно немає. Що ви можете порадити в цій ситуації.

Відповідь: Норма безмитного ввезення тільки на товари, що ввозяться в особистих цілях. Зізнайтеся, що коли ви представляєте митнику три однакових ноутбука, та ще й в упаковці, то у нього будуть підстави припустити, що два Ви везете на продаж, і тоді за них слід платити мито. Все залежить від Вашої здатності довести, що всі три ноутбука Ви везете особисто собі. Зізнайтеся сумнівно. Мито нараховується по чеку з магазину або по корінці Такс-Фрі.

Питання: здрастуйте, шановний генерал! За ЦТ пройшов репортаж про те, що при вивезенні деякої побутової техніки з США, зокрема ноутбуків, можуть виникнути проблеми, а в деяких випадках їх можуть відібрати. Так чи ето7

Відповідь: Так, дійсно, супер-пупер демократичні штати Америки прийняли закон про обов'язкову перевірку всіх носіїв інформації. Тепер при в'їзді та виїзді з штатів можуть довго і клопітно перевіряти зміст Вашого ноутбука та іншої техніки і носіїв. Ми займалися цим свого часу, це був час Радянського Союзу, Залізної завіси. Тепер ми знову Імперія Зла, а вони Світочі демократії. Пам'ятається тоді наші та інші правозахисники дуже дорікали радянську митницю, тепер мовчать. Все набагато простіше. Вони просто будуть знімати Ваші контакти, як ділові, так і особисті. Звичайна контразведивательная робота.

Питання: Добого вам дня !!! Шановний Олександре Михайловичу хочу вивезти ноутбук з США, але, недавно читав в інтернеті, що тепер будь-який носій інформації вивезений з америки потрібно здати його на митницю за три тижні до виїзду, для перевірки інформації, що зберігається на ньому. Чи так це? І чому про це раптом заговорили?

Відповідь: Так, це правда, все перевіряють, можуть прати записувати, копіювати, нічого не пояснювати і навіть садити. Адже Ви можете зайти на сайт терористів. Коротше, апофеоз американської свободи. Ласкаво просимо в цитадель демократії.

Питання: Доброго дня Олександр Михайлович.
Підкажіть, як бути. Моя старша дочка знаходиться в США з середини червня 2008 року, набула собі ноутбук за 600 доларів, хоче придбати ще один для молодшої дочки.
Повертається 17 вересня буде обкладатися провезення двох ноутбуків митом Або в крайньому випадку, один ноутбук.

Відповідь: Перший ноутбук не буде обкладатися митом. З другим питання залишається відкритим і ось чому. Норма безмитного ввезення товарів куплених або отриманих в подарунок за кордоном становить 65000 рублів або 35 кг, але в правилах написано, що це стосується тільки товарів, що ввозяться в особистих цілях. Якщо дочка зуміє переконати митника, що другий комп'ютер ввозиться тільки в цих цілях, то і його вона ввезе безмитно. До речі, вона ж напевно і інші речі якісь купить. Необхідно вписатися в норму.

Питання: Чи можна вивозити з США до Росії два ноутбука, були куплені однією людиною для приватного використання в США. Один для роботи другої для ігор. Сумарна вартість 2000 $.

Відповідь: З США можна вивозити і більше ноутбуків. А ось в ввозити в Росію товари в пільговому, безмитний порядок можна в межах встановлених норм (65000 рублів або 35 кг), за умови, що товари ввозяться в особистих цілях. Таким чином, якщо митник повірить Вам, що Ви везете обидва компа для себе, то все в порядку. До речі, є ще одне обмеження. Важливо, щоб це не була Ваша друга поїздка за місяць, інакше виникає мито на все. Бажаю Вам успіхів, Пучков А.М

Питання: Шановний генерал Пучков, Збираюся у відрядження в Белград і необхідний ноутбук по роботі, з тим, щоб залишити його іншому співробітнику там же. Чи потрібно декларувати його вивезення в письмовому вигляді (до переліку обязат. Декларування в письмовому вигляді не входить), і чи можуть виникнути питання з сербської сторони при ввезенні та "невивезення"?

Відповідь: На сьогоднішній день ноутбук вже не відноситься до особливо цінних предметів, які вимагають особливого декларування. Якщо Ви, ніде не декларуючи, довезете його до Вашого друга і залишите його там, то проблем і не буде. У всякому разі у Вас. Можливо, що Вас попросять задекларувати його на тимчасове ввезення в Сербії, хоча це малоймовірно. Проблеми можуть виникнути значно пізніше, коли Ваш співробітник поїде з ноутбуком назад в Росію. Якщо у нього буде багато речей, то при перевищенні норми можуть попросити сплатити мито. Однак, і це малоймовірно, адже він зможе сказати, що ноут старий і він його вивозив. Бажаю Вам успіхів, Пучков А.М.

Питання: Виникли питання з приводу провезення ноутбука через кордон Росія-Україна і назад. Я - громадянка України. Мені подарували ноутбук тут в Росії (вартість приблизно 1000 $). Чи не виникнуть проблеми при перевезенні без документів, подтвеждающіх стоімоть? І чи потрібно вносити його в декларацію?
Відповідь: При виїзді з Росії проблем не виникне ніяких, а от що з Вами буде при в'їзді на Україну я не знаю. Давно намагаюся зрозуміти українські митні правила, але інформації в Інтернеті немає. За уривчастими відомостями норма безмитного ввезення 200 євро, але не ясно це для російських відпочиваючих, які їдуть до Криму, або для громадян України

Питання: Чи потрібно ввезти партію комп'ютерних комплектуючих (материнські плати, відеокарти, оперативна пам'ять) з Китаю в Росію. Вартість партії близько 150 т. Рублів. У скільки нам обійдеться митниця? Дякуємо.

Відповідь: Не забудьте при ввезенні пройти через "червоний" коридор і заявити про товари, що ввозяться в комерційних цілях. Заповніть ВМД в спрощеному порядку і при наявності інвойсів заплатите мито і ПДВ. Загальна сума складе близько 40% від вартості.

Питання: Хочемо ввезти на Україну і подарувати родичу б / у комп'ютер (системник і монітор). Як довести на митниці, що комп'ютер коштує менше 200 євро (чеки не збереглися)? Чула, що на Російської митниці можуть виникнути проблеми з жорстким диском. Як уникнути проблем?

Відповідь: На російській митниці проблеми не виникнуть. Ви ж не повезете на диску шкідливу для Росії інформацію. А ось як бути з українськими митниками я не знаю. Вони непередбачувані.

Питання: Добрий день! Ніде не можу знайти вірної відповіді, прошу вашої допомоги. Я з сестрою та її сином відправляємося в тур в Італію. Там планували купити домашній настільний комп'ютер вагою 10кг, вартістю 80000р., Що перевищує встановлений ліміт у 65000р. на людину без оплати мита. Чи можна заповнити одну декларацію на 2 родинних особи на даний комп'ютер і тим самим не платити мито? Спорідненість легко впізнається у сестри з сином, синові 13 років (чи є обмеження за віком?). У мене ж з сестрою прізвища різні, спорідненість довести буде складно. І ще питання - мито накладається на всю суму товару або тільки на частину перевищує ліміт?

Відповідь: Мито стосується перевищення. Один предмет можна задекларувати на двох. Можна і потрібно заповнювати одну декларацію на двох. Ймовірно, декларація і не буде потрібно, якщо Вам немає необхідності декларувати що-небудь ще. Поїдьте і купуйте свій комп'ютер. Хоча я не розумію за що псувати поїздку в Італію. Набагато зручніше купувати комп'ютер тут. У деяких магазинах це вийде дешевше. Крім того, ноутбук зручніше. Однак, Вам вирішувати. Хочете подорожувати з коробками, це Ваше право.

Питання: Збираюся привезти з Гонконгу ноутбук, ціна більше 65 тисяч, чи можливий такий варіант, що всі докази покупки викидаються (як то - коробка, чеки тощо) що б він зійшов за старий, взятий з собою ще з москви, а ноутбук ввозиться з собою в ручній поклажі, звичайно його доведеться витягти що б не просвічували на митниці. Варто йти через червоний або зелений коридор? Або чи є інші варіанти? щоб не платити митний податок в 30% інакше сенс покупки відпадає,

Відповідь: Ви продумали все вірно, але ці дії підпадають під дію статті 16.2 Кодексу про адміністративні правопорушення. Санкції: штраф від 50 до 100% вартості товару, з конфіскацією або без такої. Радити Вам здійснювати правопорушення я не можу і не хочу. Ви напевно подумали, що я з тих митників, які і самі награбували і іншим допомогли. Ні це не так. Мій сайт призначений для тих, хто правил не знає або не розуміє, і кого ображають недбайливі митники. Вчити порушувати закон я не буду. Крім того, купувати ноутбук в Гонконзі не дуже вигідно не дивлячись на уявну дешевизну. Гарантії у Вас не буде, яке там програмне забезпечення мені не відомо. Якість дешевих ноутбуків викликає сумніви. Коли Ви підете через червоний коридор, то Вас запитають: "Що Ви декларуєте?". Потітимете, червоніти, і це викличе підозри. Далі по тексту. Якщо Ви підете через зелений і на Вас звернуть увагу, то Ви теж припливли. Ось я і думаю невже Ви цінуєте економію грошей вище ніж власний спокій, нерви, честь, врешті-решт, чи її вже скасували. Я дуже багатьом раджу пам'ятати російське прислів'я: "За морем теличка - полушка, а ціна велика перевіз". Зараз в Росії 50% ноутбуків ввозиться за сірими і чорними схемами. Вартість їх в магазинах досить прийнятна. Ідіть і купіть, і спите спокійно. Бажаю Вам успіхів, Пучков А.М.

Питання: Доброго дня, Олександре Михайловичу! меня интересует такой вопрос, при ввезенні товару в одному екземплярі (комп'ютер) если его ВАРТІСТЬ перевіщує 65 т рублей 30-ти% податку обкладається вся сума або только ті что понад 65 т рублей? и як проходити процес Сплата податків? тому что чек например буде в гонконзькіх доларах, при сплаті податку идет перерахунок на долари або на рублі? спасибо за ответ, пс. тиждень тому писав Вам, велике спасибі за констультаціі, пріходжу до висновка что НЕ Вийди ввезти ноутбук контрабандою и придется платіті податок, тому цікавлюся относительно того від всієї суми знімається податок або только від того что понад 65 т рублей, пс, если ВІДПОВІДАТИ системе TAX- FREE куди нужно звернути за кордоном щоб отріматі повернення некоторй суми від вартості товару, там, за кордоном, чи відбувається це в аеропорту або в іншій организации. велике спасибі за консультації.
Відповідь: Радій, что відмовів Вас від неправедного вчінку. Як бі нам не личить закони, краще їх дотримуватись. Коли Ви прилетите в Росію в митниці Вам перерахують вартість купленого комп'ютера на рублі, віднімуть 65 тис. І нарахують 30% мита. Система Такс-фрі має специфіку в різних країнах, але в цілому однакова. Коли будете вилітати з Гонконгу обов'язково відштампують чек такс-фрі в митниці, в більшості аеропортів є спеціальні вікна, де видають гроші, але буває, що їх немає. Тоді можна отримати гроші в Росії. Представництва системи Такс-фрі є в деяких великих містах Росії. Бажаю Вам Успіхів, Пучков А.М.

Питання: Шановний Олександре Михайловичу! Збираюся до Франції, і хотів би прояснити питання про повернення в Росію: "При в'їзді з Вас візьмуть мито за все, що перевищує 35 кг і 65000 рублів. Сума мита 30% від митної вартості, але не нижче 4 євро за кг. " - ці норми поширюються на мої особисті речі (одяг, фотоапарат, ноутбук і т.п.), з якими я залишав Росію? І якщо так, то як уникнути "включення" своїх особистих речей в загальний ліміт? Завчасно дякую за відповідь.

Відповідь: Ви просто дуже до речі і вчасно зі своїм питанням. Давно хотів навчити всіх правильно їздити за кордон. Ви маєте рацію митниця при в'їзді робить часто вид, що ви виїжджали голий і без чемодана. У зв'язку з цим краще витратити хвилину на виїзді, заощадивши час і гроші при в'їзді. Виїжджаючи, не полінуйтеся заповнити декларацію в двох примірниках, куди в розділ тимчасове вивезення внесіть фотоапарат і ноутбук (вказавши серійні номери), а також напишіть "одяг" і коротенько напишіть великі речі. Ідіть НЕ через зелений, а через червоний коридор і добийтеся у митника запевнення одного примірника декларації. На зворотному шляху пред'явіть декларацію і все. Таких розумних і занудних в митниці не люблять, але поважають. Бажаю Вам Успіхів, Пучков А.М.

Питання: На Новий Рік я збираюся відвідати своїх родичів в Україні і буду слідувати поїздом Санкт-Петербург - Маріуполь. У мене залишився не при справах системний блок від комп'ютера, який я хочу подарувати племіннику. Скажіть, будь ласка, у мене проблеми будуть на митниці? Або краще його розібрати і провезти як комплектуючі, а корпус і блок живлення уже купити в Україні?

Відповідь: Безмитно на Україну можна ввезти товарів на суму 200 євро. Таким чином навіть у вигляді комплектуючих сума може бути перевищена. Візьміть саме негабаритний і цінне. Мелочевку можна і прикупити. Бажаю успіхів.

Питання: Я житель Казахстану. Збираюся в поїздку з заходу (Уральськ) на південь (Алмати). По дорозі, поїзд двічі перетинає кордон Росії та Казахстану (з Казахстану в Росію і навпаки), в районі Соль-Илецка. Збираюся взяти в поїздку особистий ноутбук. Підкажіть, які заходи потрібно вжити, щоб його не відібрали у мене при перевірці на кордонах? Дякуємо.

Відповідь: Теоретично, треба вписати його при в'їзді в Росію і показати декларацію при виїзді. Однак, я підозрюю, Ваш потяг може слідувати і без огляду та оформлення. Особливо, якщо Ви їдете без зупинок. Не бійтеся, з боку російської митниці у Вас проблем не буде. Бажаю Вам Успіхів, Пучков А.М.

Питання: Доброго дня, хотілося б уточнити: хочу на пару місяців з'їздити в Росію (громадянин України), взявши при цьому з собою комп'ютер, куплений пару місяців назад (всі документи є). Що для цього необхідно, які проблеми можуть виникнути на кордоні?

Відповідь: Ніяких проблем у Вас не виникне. При в'їзді заповніть митну декларацію і внесіть в неї комп'ютер на тимчасове ввезення. Вкажіть серійний номер. Заодно внесіть ввезену готівкову валюту. На зворотному шляху пред'явіть декларацію. От і все. Бажаю Вам Успіхів, Пучков А.М.

Питання: Збираємося відвезти в подарунок двоюрідному братові з Росії на Україну новий комп'ютер. Прочитала на Вашому сайті, що ліміт на безмитне ввезення товарів на Україну становить 200 євро. Чи означає це, що якщо моя сестра задекларує, наприклад, монітор, мама - процесор, а я сама мишку та клавіатуру, то кожен з нас зможе провезти "свою частину комп'ютера» не сплачуючи мито?

Відповідь: Такий спосіб досить часто використовується в усіх країнах світу. Про всяк випадок майте при собі чеки, що підтверджують вартість менше 200 євро. Бажаю Вам Успіхів, Пучков А.М.

Питання: Мій приятель летить з Росії в Мадрид і я хочу попросити його привезти мій ноутбук. Проблема в тому, що він везе ще й свій. Чи виникнуть проблеми при перетині кордону в аеропорту? Чи можна надати будь-які поручительства, щоб проблем не виникло.

Відповідь: Ваш приятель зможе внести свій ноутбук в декларацію, як вивозиться тимчасово. Проблем бути не повинно. Бажаю Вам Успіхів, Пучков А.М.

Питання: Добрий вечір. Мене цікавить питання, що стосується перевезення стаціонарного комп'ютера з Россі в Україні. Комп'ютер куплений приблизно 9 місяців тому. Сам я громадянин України. Комп'ютер - монітор, системний блок, акустика, джерело безперебійного живлення і дисків штук 50-100. Природно, вартість комп'ютера понад 200 євро. Хотілося б дізнатися, як буде оцінюватися мито? На сам системний блок окремо і на монітор окремо, або сумарно? За вагою це все до 50 кг, але за вартістю - понад 200 євро. Наскільки я зрозумів, мені доведеться платити 20%.

Відповідь: Я пошукав в Інтернеті інформацію з Вашого питання і прийшов до висновку, що мито Вам платити доведеться за все те, що буде коштувати більше 200 євро. Однак, у Вас, теоретично, можуть бути проблеми при виїзді з Росії. Відповідно до правил, заборонено вивезення матеріалів "можуть завдати шкоди державі і її громадянам". Таким чином, митниця може взяти на перевірку і диски, і сам жорсткий диск. Так що зверніть увагу на матеріали, які Ви збираєтеся везти. Бажаю Вам Успіхів, Пучков А.М.

Питання: Скажіть будь ласка, я збираюся у відпустку в Ніццу (Франція), хотіла взяти з собою ноутбук, летіти буду через Цюріх, чи можуть у мене виникнути проблеми в Цюріху, Ніцці або Москві?

Відповідь: При виїзді з Росії заповніть декларацію і внесіть ноутбук в якості тимчасово вивозиться товару. Проблем в цьому випадку не виникне ніде. Бажаю Вам успішної поїздки, Пучков А.М.

Питання: Я лечу на канікули з Росії, де я вчуся, я з'явлюся російським громадянином, в Казахстан, де живуть мої батьки. Я везу з собою ноутбук, особисто мною придбаний. Чи потрібно мені з собою брати квитанцію про покупку комп'ютера, чи будуть до мене пред'явлені вимоги про необхідність перевірки комп'ютера на наявність секретної інформації? Як правильно вчинити в цій ситуації?

Відповідь: Квитанція про покупку Вам необов'язкова. Головне, щоб не мати проблем на зворотному шляху, задекларувати ноутбук на тимчасове вивезення. Перевіряти наявність в ноутбуці студентки секретної інформації будуть тільки в тому випадку, якщо відомо, що вона (секретна інформація) там є. Бажаю Вам успішних канікул, Пучков А.М.

Питання: Прочитав поради і злегка заплутався. Племінниця постійно живе і вчиться в Краснодарі. Хочу подарувати їй комп'ютер з повним програмним забезпеченням (у одного своя комп'ютерна фірма, і я хочу все зробити на місці, щоб там ніхто в ньому не лазив, ну такий я людина), ціна близько 800 євро. Я живу в Литві, а влітку племінниця приїде в гості і назад пощастить комп'ютер. Ось питання в тому й полягає: чи будуть у неї якісь проблеми з ввезенням? Чи не виникне на митниці проблема комп'ютера + програмне забезпечення? Дуже сподіваюся на вашу відповідь.

Відповідь: Проблем у Вашій племінниці і у Вас бути не повинно. Після повернення в Росію вона має право ввозити товарів (безмитно) на суму 65000 рублів і вагою не більше 35 кг. Комп, який Ви хочете подарувати, цілком уміщається в ці рамки. Успіхів, Пучков А.М.

Питання: Шановний Олександр Михайлович, Я є громадянкою України, але часто їжджу у відрядження в Москву. Серед особистих речей постійно проводжу свій ноутбук. В останній раз під час перетину українсько-російського кордону українські митники зажадали дозвіл на провезення ноутбука і довідку про наявність забороненої інформації. Питання: чи дійсно потрібна ця довідка, де її можна отримати, і чи потрібно декларувати ноутбук. При перетині кордонів інших країн не декларувала і подібну довідку не висувала. Ще мені сказали, що в разі відсутності подібної довідки митниця має право вилучити ноутбук для повної перевірки на необмежений термін. Підкажіть, будь ласка, як бути в подібній ситуації.

Відповідь: Так було давно в СРСР. Однак правила по переміщенню носіїв інформації залишилися. У Росії і на Україні ці правила також існують. Та й у всьому світі теж. Однак такі перевірки проводяться тільки в разі підстав вважати, що на носії є матеріали, заборонені до ввезення / вивезення. Раджу Вам в будь-якому випадку декларувати ноутбук при в'їзді в Росію і на виїзді, то ж і в Україні. Це необхідно, щоб в один прекрасний момент не заплатити мито. Про митні правила України Вам необхідно цікавитися безпосередньо на Україні. Бажаю Вам Успіхів, Пучков А.М.

Питання: Їду з Японії. Чи можу провести з собою без декларування і мит 3 кишенькових комп'ютера загальною вартістю 30 000 руб. Призначення - один мій особистий, два - подарунок родичам.

Відповідь: Вам доведеться йти через "червоний коридор" і пред'являти все куплене. 2 компа пропустять безмитно (ліміт 65000 руб.) За третій і інші покупки (якщо ще що купили) доведеться платити мито в розмірі 30% вартості. Можливо, митники захочуть взяти мито і за другий на тій підставі, що Ви везете його не в особистих цілях, а на продаж (за принципом одній людині і одного компа багато), так що майте на увазі: Ви везете його дружині. Все те, що понад ліміт, підлягає декларуванню. Бажаю успіху, Пучков А.М.

Питання: Добрий день! Прошу проконсультувати в наступному питанні: мій чоловік перебуває в даний момент в Гонконзі, планує при виїзді придбати для себе комп'ютер. Чи повертається ПДВ і які документи для цього необхідні?

Відповідь: У всіх країнах, які стимулюють внутрішню торгівлю існує система повернення ПДВ при вивезенні товару, купленого в країні. Це так звана система TAX FREE. Не сумніваюся, що вона є і в Гонконзі. Однак, Вас і Вашого чоловіка має більше хвилювати, яке мито чоловік заплатить при ввезенні комп'ютера в Росію. Норма безмитного ввезення на одну особу 65000 рублів або 35 кг. Якщо комп'ютер обійдеться дешевше і важить менше, то чоловік ввезе його безмитно. У разі, якщо один з параметрів буде перевищено, чоловік заплатить мито в розмірі 30% вартості. У постанові уряду присутній ще посилання на те, що ця норма діє тільки раз на місяць, що часто використовується недобросовісними митниками для справляння мита чи інших цілей. Бажаю Успіхів, Пучков А.М.

системи навігації

Питання: Мені необхідно відправити за кордон на ремонт GPS-навігатор. Модель стара, давно знята з виробництва. Яким чином буде визначатися ціна товару з якою мені доведеться платити мито при поверненні відремонтованого апарату?

Відповідь: Якщо Ви оформите вивезення апарату як тимчасовий, то і ціна Вам не буде потрібно. Найголовніше - вирішити в митниці, як оформити тимчасове вивезення на приватна особа. Якщо Ви їдете за кордон самі і везете з собою цю штуковину, то просто впишіть в декларацію і назад ввезе її без проблем. Якщо ж Ви посилаєте її на ремонт поштою, то питання складніше, і Вам краще звернутися в безпосередньо Вашу митницю і домовитися. А взагалі вартість може бути визначена по аналогам з урахуванням морального і фізичного старіння .Желаю Вам успіхів, Пучков А.М.

1. Чи можемо ми сказати, що даний комп'ютер призначений для особистого користування всіх членів сім'ї, відповідно розділити вартість покупки на 2 або 3 чоловік і не платити мито?
? первісною вартістю покупки або вартістю покупки мінус податок (VAT refund), який ми отримуємо в аеропорту Відня?
3. У якому випадку потрібно що-небудь декларувати, і в який коридор йти в аеропорту в Москві?
Поправте мене, якщо я помиляюся, чи повинен я заплатити мито в розмірі 30% від вартості ноутбука, оскільки вартість перевищує 65 тис рублів?
Чи буде в цьому випадку платити мито?
Чи не можуть вилучити сервер для експертизи?
Що необхідно для здійснення відправки поштою РФ і митного очищення цього всього справи?
Чи можуть у знайомого виникнути якісь проблеми на митниці?
Чи не буде це вважатися місяцем?
Якщо буде, то я правильно зрозуміла, що мито буду платити від суми різниці 65 000 руб - 3 500 доларів?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com