рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Вага курячого яйця без шкаралупи. Середня вага яєць курячих

  1. Правила маркування
  2. Інформація для покупця
  3. Вагові категорії яєць
  4. Складові частини яйця
  5. відвареної продукт
  6. усереднена величина

    Купуючи яйця в продовольчих магазинах, люди рідко придивляються до їх зовнішнім виглядом. Зазвичай цей продукт вибирають за розміром. А чи замислювався хто-небудь, яку вагу яєць курячих і як він впливає на інші показники цього продукту?

    Правила маркування

    Яйце, куплене в магазині, як правило, має спеціальний штамп, який містить в собі повну інформацію про придбаний продукт. Треба тільки вміти правильно її прочитати. Маркування зазвичай проводиться двома способами:

    1) Штамп наноситься окремо на шкаралупу кожного яйця.

    2) В разі якщо продукт реалізується в спеціальній закритій тарі, то інформація вказується на упаковці. Зазвичай це етикетка, яка приклеюється таким чином, щоб при розтині коробки доводилося її обов'язково розірвати. Це є гарантією того, що дана тара не використовувалася повторно.

    Найчастіше птахофабрики намагаються маркувати всю свою продукцію без урахування виду подальшої упаковки. Таким чином, підприємство намагається уникнути можливих непорозумінь і підмін. Розуміючи значення кожного символу наноситься маркування, будь-який покупець може не тільки дати загальну характеристику продукту, але і визначити вагу яєць курячих, що стоять на прилавку.

    Інформація для покупця

    Найпростіший маркувальний штамп містить в собі два символи. Перший - це вид яйця, і позначається він буквою російського алфавіту, а другий - це його розмір, і вказується він умовно в цифрах або буквах. Тепер необхідно зрозуміти, як же по всій цієї символіки визначити вагу. Яєць курячих багато, і всі вони різні. Розбиратися потрібно по порядку. Буквений символ в штампі вказує на вид продукції. Це не просто умовна назва. Відповідно до нього встановлюються термін зберігання і область застосування продукції птахофабрик. Тому яйця поділяються на такі види:

    1. Дієтичні ( «Д»). Вони зазвичай зберігаються не більше 7 днів. Причому відлік йде не від дати виготовлення, а від дати сортування. Це обов'язково треба враховувати при покупці в магазині.
    2. Столові ( «С»). Їх термін зберігання досягає 25 діб.

    Звідси можна зробити висновок, що дієтичне яйце відрізняється від столового не якимись особливими якостями. Просто велика ймовірність того, що воно більш свіже. Це важливий показник. Він навіть важливіше, ніж вага яєць курячих або будь-яких інших. Можливо, тому дієтичні яйця використовують для дитячого харчування. Їх без побоювання можна варити всмятку або застосовувати в кондитерському виробництві, наприклад для приготування кремів.

    Вагові категорії яєць


    Крім видів, яйця ще поділяються і на категорії. Їх усього п'ять:

    • перша (1);
    • друга (2);
    • третя (3);
    • добірна (О);
    • вища (В).

    Цей показник дозволяє судити про розмір продукту. Тому, знаючи його, можна приблизно визначити вагу 1 курячого яйця. В середньому він становить близько 50 грамів. Дані залежності виду, категорії та ваги курячих яєць можна звести в таблицю.

    Таблиця залежності ваги яєць курячих від їх виду і категорії

    № п / пВид яйцяКатегоріяСередня вага, гДопустимі відхилення ваги, гМаркування на штампівіддо

    1

    Д

    (Дієтичне)

    У 80 75 - ДВ 2 Про 70 65 75 ДО 3 1 60 55 65 Д1 4 2 50 45 55 Д2 5 3 40 35 45 Д3 6

    З

    (Столове)

    У 80 75 - СВ 7 Про 70 65 75 СО 8 1 60 55 65 С1 9 2 50 45 55 С2 10 3 40 35 45 С3

    Ті, хто любить займатися кулінарією, повинні знати, що при написанні рецептів фахівці зазвичай умовно використовують яйця третьої категорії з розрахунковим вагою 40 грамів. Здійснюючи покупку в магазині, можна перевірити правильність виставленої маркування, скориставшись контрольними вагами.

    Складові частини яйця

    Будь-яке яйце складається з трьох частин. Частка кожної з них в продукті в процентному співвідношенні виглядає наступним чином:

    • білок - 58,5%;
    • жовток - 30% ,;
    • шкаралупа - 11,5%.

    Ці показники приблизно однакові для яєць всіх видів і категорій. Виходячи їх вищевказаних значень, можна без праці підрахувати вагу курячого яйця без шкаралупи. Наприклад, якщо яйце С1 важить 60 грамів, то шкаралупа його, відповідно, - 7 грамів, жовток - 20 грамів, а білок - 33 грами. Зазвичай в такому показнику немає необхідності, але іноді його вказують в деяких таблицях заходів. Крім того, деякі кондитерські підприємства використовують для виробництва своєї продукції меланж. Він являє собою суміш жовтків і білків без яєчної шкаралупи. В цьому випадку, знаючи вагу конкретної партії яєць, можна розрахувати, скільки меланжу з неї може вийти. Варто зауважити, що вага шкаралупи абсолютно не залежить від її кольору. Яйця можуть бути білі, бежеві, коричневі і навіть оливкові. По цій характеристиці, скоріше, можна визначити породу курки, яка знесла конкретно взяту яйце.

    відвареної продукт

    Курячі яйця зазвичай використовують в їжу в сирому, вареному і смаженому вигляді. Відварна продукція частіше знаходить собі застосування в щоденному раціоні будь-якої людини. Варені яйця їдять просто так або використовують для приготування різних страв: закусок, салатів і навіть супів. При складанні рецептур фахівці зазвичай використовують кількість яєць в штуках, але іноді буває необхідно мати уявлення про співвідношення компонентів складного страви саме в грамах. Ось тут виникає потреба знати вагу вареного курячого яйця. В цьому випадку потрібно відразу звертатися до вищенаведеної таблиці. Необхідно просто розрахувати вагу білка і жовтка без зовнішньої шкаралупи. Це і буде шукана величина. Адже яйця варяться в шкаралупі, як в замкнутому просторі, тому будь-які матеріальні втрати в даному випадку практично виключені.

    усереднена величина

    Два різних яйця однієї і тієї ж категорії і виду можуть мати різну вагу. Це передбачено чинним стандартом. Але якщо мова йде про великих партіях, то допустимі відхилення в грамах прийнято не враховувати. У розрахунок береться тільки середнє значення, тобто середня вага яйця курячого. Наприклад, яйце дієтичне другої категорії має важити від 45 до 55 грамів. Отже, середня вага таких яєць в партії вважається рівним 50 грамам. На практиці так і виходить. Трапляються як більші, так і менші яйця. Якщо поставити собі за мету і зважити, наприклад, сто яєць однієї і тієї ж маркування, а потім розділити отриману величину на загальну кількість, то в результаті вийде вага 1 яйця, рівний затвердженим ГОСТом середнього значення. Деякі виробники для розширення асортименту надають звичайним яйцям додаткові властивості: збагачують їх селеном або йодом, домагаються яскравого кольору жовтки. У будь-якому випадку середнє значення ваги визначається, виходячи з категорії і виду виробленої продукції.

    Автор: Ірина Бокуть

    Джерело: fb.ru


А чи замислювався хто-небудь, яку вагу яєць курячих і як він впливає на інші показники цього продукту?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com