рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Пальчиковий театр для дітей. - читати статтю в Ігромагазіне

  1. Що являє собою пальчиковий ляльковий театр?
  2. У чому користь лялькового пальчикового театру?
  3. Як же театр цей роздобути: чи то зробити, то чи купити?
  4. Варіанти гри з пальчикових театром

Чого тільки не знайдеться в арсеналі сьогоднішніх дітей - кубики і всілякі конструктори, роботи і розвиваючі центри різних рівнів складності Чого тільки не знайдеться в арсеналі сьогоднішніх дітей - кубики і всілякі конструктори, роботи і розвиваючі центри різних рівнів складності. Більшість батьків вже просто не знає, куди подіти все прибувають ігри та іграшки. Але серед цього ігрового різноманіття дуже рідко знаходиться місце для крихітних фігурок - це зроблені з картону, тканини різної щільності або дерева ляльки-актори пальчикового театру . Але ж така іграшка має безліч цінних якостей, які не знайдеш ні в яких новомодних шедеврах дитячої ігрової індустрії. При цьому грати в такий театр на пальцях можуть і зовсім малюки, і школярі, і їхні батьки.

Що являє собою пальчиковий ляльковий театр?

Зазвичай набір фігурок для лялькового театру складається з невеликої кількості лялечок-героїв, кожну можна одягнути на свій пальчик. Зазвичай такі набори об'єднують персонажів з тієї чи іншої казки, іноді об'єднання йде за тематичним принципом - набір фігурок тварин, людей, різних предметів, їх можна використовувати в якості декорацій. Іноді до набору пальчикового театру додається готова сцена.

У чому користь лялькового пальчикового театру?

Інсценування казок і різних сюжетів власного твору за допомогою фігурок пальчикового театру володіє безсумнівною користю для дитини:

  • пальчиковий театр розвиває дрібну моторику рук (адже при виборі черговості виходу персонажів на сцену і в багато інших моментів постановки потрібна точна, скоординована робота пальчиків);
  • намагаючись не пропустити «вихід» свого персонажа, малюк виробляє здатність до концентрації уваги;
  • заучуючи репліки героїв і прагнучи не переплутати їх під час вистави, дитина тренує пам'ять;
  • театральні постановки розвивають фантазію і уяву, особливо, якщо мова йде про сценка-імпровізаціях;
  • збагачується словниковий запас, побудову речень стає більш правильним і розгорнутим;
  • в процесі переміщення персонажів по сцені розвивається просторове мислення (такі важливі поняття як «ліво» і «право», вниз і верх, попередній і наступний відпрацьовуються в ігровій ненав'язливій формі);
  • можливість самовираження на сцені розвиває артистичні та творчі здібності
  • виступаючи перед публікою, малюк набуває впевненість в собі, стає більш товариським.

А головне за допомогою фігурок пальчикового театру перед малюком відкривається дивовижний світ казки, яку він може за своїм бажанням створювати і переробляти. Тут у дитини повна свобода вибору: він може стати просто глядачем або подає надії актором, режисером і автором сценарію постановки. Це зовсім не розвага, а складне дослідження, адже у малюка з'являється можливість розіграти і проаналізувати на сцені безліч представляються йому незвичайними або незрозумілими ситуацій.

Це можуть бути проблеми, пов'язані зі спілкуванням з однолітками, батьками, вихователями, відображення страхів і тривог дитини, розбір вже трапилися конфліктів і пошук правильного виходу з них. Ставлячи дитині створити імпровізацію на ту чи іншу педагогічно-неоднозначну ситуацію, Ви зможете краще зрозуміти свого малюка, мотиви і причини того чи іншого його поведінки. Даємо тему, наприклад: «Маленький бельчонок не захотів слухати маму і поскакав далеко в ліс один». Задавайте малюкові навідні запитання: Що сталося з білченям? Страшно йому стало в частіше, або він продовжив весело гуляти? Кого він зустрів по дорозі? Як він знайшов дорогу до дому? За допомогою інсценувань можна програти і важливі зміни в житті дитини, такі як похід в дитячий сад, набуття нових друзів. По ходу постановки Ви зможете підказати дитині правильну модель поведінки в різних ситуаціях.

Мініатюрні пальчикові актори стануть незамінними помічниками у вихованні Мініатюрні пальчикові актори стануть незамінними помічниками у вихованні. Вони допоможуть і насварити в разі необхідності, і роз'яснити важливі моменти. Адже висловлена ​​алегорично мораль не викликає відторгнення і образи на нібито несправедливу строгість батьків, зате з боку набагато краще видно, який звір веде себе недобре, неправильно.

Пальчиковий театр, крім іншого, це ще й можливість поспілкуватися з дитиною поза звичної схеми дитина-батько, граючи на рівних ви станете ближче один одному, а малюк зможе на якийсь час відчути себе самостійним і дорослим.

Як же театр цей роздобути: чи то зробити, то чи купити?

Зараз спеціальні готові набори для постановки пальчикових вистав широко продаються через інтернет і в багатьох дитячих магазинах розвиваючого характеру. Можна вибрати окрему лялечку або готовий набір з дерева, паперу або ниток, який об'єднує всіх персонажів відомих з самого раннього дитинства казок ( «Колобок», «Теремок» та ін.). Іноді в такі набори кладуть також декорації і сцену.

Але пальчиковий театр можна зробити і самому. Найбільш простий варіант: зробити ляльок з щільного картону. Малюємо контур персонажа на картоні, вирізаємо по контуру, до зворотної сторони іграшки прикріплюємо кільце з паперу або гумки. Можна підійти до процесу більш масштабно і зробити фігурки акторів з пап'є-маше. Ляльки для пальчикового театру можна також зшити: з щільної тканини вирізаємо дві половинки майбутньої ляльки і зшиваємо їх, створюючи тим самим своєрідний футляр на палець, риси обличчя іграшки позначаємо намистинками і вишивкою, гудзиками і вусами і т.д. Особа або мордочку персонажа можна також акуратно намалювати спеціальними фарбами для розпису по тканині.

Любителі в'язання можуть зв'язати героїв: основна частина іграшки повинна буде представляти кільце, пов'язане стовпчиком без накиду, більш дрібні деталі (вуха, хвіст, лапи) пришиваються або вишиваються на тілі.

Акторів пальчикового театру можна виліпити з солоного тіста (проте, слід відразу бути готовими, що фігурки будуть досить тендітними) або сформувати персонажів зі спеціальної маси пластики, яку можна без зусиль знайти в відділах для дитячої творчості.

Сцену можна вирізати з картонної коробки з вирізаними віконцями і дверцятами або сколотити з тонких реечек, на картоні або тканини можна намалювати дерева, будинки, міський транспорт і т.п.
Якщо Ви вирішили не зупинятися на готовому варіанті, а зробити театр самостійно, обов'язково залучіть до цього процесу дитини, навіть зовсім дитині знайдеться завдання під силу. У зроблений власними руками театр буде приємніше грати і малюкові і Вам.

Варіанти гри з пальчикових театром

Залежно від віку дитини можна вибирати різні схеми гри з ляльковим театром.

Півтора- і дворічні крихти можуть грати тільки однією рукою, радимо Вам вибирати при цьому найпростіші сюжети, з мінімумом героїв. Трирічній дитині вже можна спробувати грати двома руками і дещо ускладнити сюжети постановок. Через рік Ваш малюк вже зможе самостійно, без підказок розіграти кілька йдуть одна за одною сцен.

Для того, щоб можна було вільно розігрувати найрізноманітніші сюжети, непогано мати набір хоча б з 10-15 пальчикових ляльок. Цей комплект обов'язково повинен включати в себе різних членів сім'ї (тато, мама, бабуся, дідусь, малюки), а також фігурки різних лісових тварин-героїв російських народних казок (лисиця, вовк, ведмідь, заєць і т.п.).

Коли Ви тільки принесете або зробите ляльок пальчикового театру, дайте малюкові час для того, щоб, як слід їх розглянути і помацати. Потім по черзі одягайте персонажів собі на палець і знайомте їх з малюком, нехай актори вступлять в нескладну бесіду з дитиною, поклоняться йому, розпитають його про відомі йому казкових сюжетах з цим героєм.

Після цього етапу настав момент, коли малюкові можна запропонувати самому надіти вподобану фігурку на палець. Тепер надіньте другу фігурку самі і розіграйте невелику сценку. Наприклад: «Привіт, лисичка, як тебе звати? А звідки це ти біжиш? а я - сорока-білобока, хочеш, я покажу тобі, як я літаю »і т.п.

Після цих невеликих репетицій можна братися за постановку казки. Для початку краще вибрати твір, яке дитина дуже добре знає і любить читати або слухати. Це можуть бути «Теремок» і «Ріпка», «Курочка Ряба» і «Маша і ведмідь».

Перечитайте казку ще раз, звернувши увагу на ілюстрації і деталі, потім проговорите з малюком, які характери у різних персонажів цієї казки і які основні повороти сюжету. Після цього настав час першого виходу на сцену. Надягаємо на палець фігурку з потрібним персонажем, а решта стискаємо в кулачок. Якщо в сценці бере участь відразу два персонажа, зручніше показувати їх взаємодія двома руками.

Перші уявлення будьте готові показувати самі. Потім можна доручити малюкові одного з героїв, можна для початку другорядного.

У міру набуття досвіду сценічної гри казки ускладнюємо, вводимо більшу кількість персонажів, декорації робимо більш деталізований та реалістичні виглядають. Від російських народних казок рухаємося до чарівних казок, а також до інсценування віршованих творів, що складаються з декількох дій.

Якщо дитині гри з пальчиковими акторами приносять радість і задоволення, спробуйте мислити ширше і інсценувати всі літературні твори, які ви читаєте. Проявіть фантазію у виготовленні декорацій. Але навіть в дорожніх умовах, з мінімумом реквізиту гра не буде втрачати своєї чарівності, адже норкою мишки може запросто стати кулак, а рукав або кишеню куртки цілком схожі на казковий теремок.

Не варто вважати, що якщо Ви зібралися влаштовувати театр, то обов'язково потрібно слідувати заздалегідь написаним сценарієм. Імпровізація не менше, а, можливо, і більш цікава форма. Особливо корисно пограти в імпровізації зі старшими дошкільнятами, дитячі ідеї, з одного боку, зможуть привнести в казку нові цікаві повороти подій, а з іншого - допоможуть батькам розібратися, як відчуває себе, що думає і відчуває їх дитина. Бо в пориві вільної творчості він обов'язково відобразить у своєму задумі і свої радості та захоплення, і свої біди і розлади.

Якщо Вам хочеться провести багато цікавих сімейних вечорів, то не роздумуйте, зробіть або просто відшукайте в магазині набір іграшок для пальчикового театру, і Ви не пошкодуєте.

Замовити і купити пальчиковий ляльковий театр >>

Що являє собою пальчиковий ляльковий театр?
У чому користь лялькового пальчикового театру?
Як же театр цей роздобути: чи то зробити, то чи купити?
Що являє собою пальчиковий ляльковий театр?
У чому користь лялькового пальчикового театру?
Задавайте малюкові навідні запитання: Що сталося з білченям?
Страшно йому стало в частіше, або він продовжив весело гуляти?
Кого він зустрів по дорозі?
Як він знайшов дорогу до дому?
Як же театр цей роздобути: чи то зробити, то чи купити?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com