рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Чим небезпечний отрута морського скорпіона? Захистіть свій відпочинок на Чорному морі

  1. Дракон в «овечій шкурі»
  2. Де живе отруйний брат-близнюк чорноморського бичка?
  3. маскування
  4. Напад морського дракона
  5. Жертви морського дракона
  6. Дія отрути на організм
  7. Що робити, якщо вколов морський дракон
  8. Найкращий захист - це ... обережність

Новини та суспільство

Найбільша небезпека морського дракона - його маскування. Ця хитра риба дуже любить зариватися в пісок, а значить випадково наступити на неї - легше простого. Але навіть якщо не нишпорити по піщаному дну ногами, небезпека все одно залишається. Морський скорпіон дуже схожий на звичайного чорноморського бичка. Зі своїм родичем він має багато спільного, за одним винятком: у бичка по всьому тілу немає отруйних голок. Укол таким шипом спричинить за собою сильний біль, а в особливих випадках і летальний результат.

Дракон в «овечій шкурі»

Розмір морського скорпіона в середньому від 20 до 40 сантиметрів. Вага в межах 300 грамів. Виглядає риба непомітно, називати її «драконом» звучить скоріше як насмішка. Тулуб приплюснуто з боків, очі високо на голові, як ніби вона весь час в легкій задумі, або просто чимось незадоволена. Забарвлення може відрізнятися, але завжди присутні смужки на тільце. Загалом, морський скорпіон - риба як риба. Головна її особливість - схожість зі звичайним чорноморським бичком, так що їх дуже легко переплутати. Уважно погляньте на фото морського скорпіона і запам'ятайте «ворога в обличчя».

Уважно погляньте на фото морського скорпіона і запам'ятайте «ворога в обличчя»

Де живе отруйний брат-близнюк чорноморського бичка?

Мешкає морської скорпіон, крім інших місць, в Чорному морі. Харчова ланцюг хижака знаходиться на глибині 20 метрів. Це, однак, не заважає йому насолоджуватися видами узбережжя. Розмножується і живе ця риба в основному на глибині, але і їй іноді хочеться вийти на публіку, поплавати на мілководді, «поспілкуватися» з цікавими людьми.

маскування

Любов морського скорпіона до піску цілком виправдана - це його притулок. Зарившись в грунт, хижак терпляче чекає свою здобич. Як тільки невезуча рибка бездіяльно пропливає повз, дракон вилітає з купки мулу і блискавичним рухом закінчує свій період голодування.

Як тільки невезуча рибка бездіяльно пропливає повз, дракон вилітає з купки мулу і блискавичним рухом закінчує свій період голодування

Напад морського дракона

Туристи і відпочиваючі рідко потрапляють в поле зору отруйної риби. Чорноморський морський скорпіон зовсім не агресивний, але якщо його змусити або налякати - мало не здасться. Схопивши кривдника зубами, риба різко жалить його своєю отруйною голкою. Якщо ж захоплення зубами не допоміг, морський дракон розправляє розташовані уздовж тіла шипи. Схопити рибу в такий момент - вірний спосіб пошкодувати про морський прогулянці.

Жертви морського дракона

Переважна більшість випадків отруєння отрутою морського скорпіона - чиста випадковість. Його важко помітити в піску, а тому легко ненароком наступити. Також його нескладно переплутати з нешкідливим бичком і повести себе зухвало.

Також його нескладно переплутати з нешкідливим бичком і повести себе зухвало

Дія отрути на організм

Токсична отрута, потрапивши в організм через гострий шип, викличе негайну реакцію - сильний біль в місці уколу. Рана почне покриватися синім відтінком. М'язи почнуть німіти під впливом отрути. Частковий м'язовий параліч або оніміння поширять біль на всю кінцівку.

Найбільш яскраві симптоми інтоксикації:

  • нудота і / або блювота;
  • підвищення температури тіла;
  • головний біль та / або запаморочення;
  • частковий м'язовий параліч навколо місця уколу.

Що робити, якщо вколов морський дракон

Для початку - не панікувати. У переважній більшості випадків таке отруєння не смертельно. Бажано виконати наступні кроки:

Бажано виконати наступні кроки:

  • Висмоктати отруту з рани. Потрапивши в порожнину рота, токсин припиняє своє негативний вплив через бактерицидних властивостей слини.
  • Місце уколу потрібно продезінфікувати будь-яким доступним в аптечці засобом (перекисом водню, наприклад).
  • Щоб уникнути подальшого зараження інфекцією на рану слід накласти пов'язку.
  • Терміново йти швидким кроком (панікувати адже не можна) в найближчий пункт медичної допомоги.

Найкращий захист - це ... обережність

Звичайно, не варто весь час стояти з біноклем на шиї і бинтом на плечі в очікуванні небезпеки. З усіх морських мешканців морської скорпіон не найстрашніший, але зустріч з ним зазвичай виявляється несподіваною. Для запобігання неприємних наслідків досить слідувати декільком простим правилам розумної обережності:

Для запобігання неприємних наслідків досить слідувати декільком простим правилам розумної обережності:

  • Якщо ви побачили незнайому рибку (особливо якщо вона так схожа на чорноморського бичка) - не варто бігти «обніматися». Якщо немає необхідності, то краще не заважати їй займатися її важливими риб'ячими справами.
  • Не варто досліджувати різні вибоїни і щілини в скелях і каменях. Дух пригод, звичайно, говорить зворотне, але навіть якщо вам пощастить НЕ помацати дракончика, то безліч інших не менш цікавих і куди більш небезпечних сюрпризів може таїтися в темною дорогою.
  • Ах, ці прогулянки по узбережжю! Приплив ніжно обволікає ноги, сонце тільки збирається засипати. Важко уявити щось більш романтичне. Втім, і морського скорпіона не чуже почуття прекрасного. Відмовляти від таких прогулянок було б злочином, але рада - завжди дивитися під ноги - ніколи не буде зайвим.

Якщо підвести підсумок всього вищесказаного, то ця чудова рибка може доставити купу небажаних проблем. На щастя, вона зовсім не агресивна і дотримання елементарних правил безпеки і здорового глузду вбереже вас від неприємностей.

джерело: fb.ru

Де живе отруйний брат-близнюк чорноморського бичка?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com