рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Випадання волосся у чоловіків у молодому віці: причини облисіння молодих чоловіків

  1. Чим обумовлено раннє облисіння у чоловіків?
  2. Стадії облисіння в молодому віці
  3. Діагностика та лікування раннього облисіння у чоловіків
  4. Інші причини облисіння у чоловіків в ранньому віці

З достатньою часткою впевненості можна сказати, що до своєї зовнішності трепетно ​​відносяться не тільки жінки, а й чоловіки. Красива шевелюра, модна чоловіча стрижка частенько безслідно зникають з віком під натиском облисіння. Це не може не засмучувати, а вже раннє облисіння у чоловіків тим більше, як не старайся ставитися до цього філософськи. Алопеція «молодшає». Нерідко можна зустріти молодих чоловіків до тридцяти з залисинами, а іноді і зовсім лисих.

Випадання волосся у чоловіків у молодому віці в даний час є однією з найбільш поширених патологій, які вимагають до себе пильної уваги.

Чим обумовлено раннє облисіння у чоловіків?

Причини облисіння у чоловіків в ранньому віці можуть бути пов'язані з різноманітними факторами, з яких спадковість грає одну з головних ролей.

У переважній більшості випадків облисіння у чоловіків в ранньому віці обумовлено спадковою чутливістю волосяних фолікулів до дигидротестостерону - стероїду, чоловічого статевого гормону. Він є активною формою тестостерону. Фолікули в такому випадку визначаються, як генетично андроген-чутливі, через що саме захворювання отримало назву андрогенної алопеції .

Дигідротестостерон умовно називають «царем чоловічих гормонів». Це найсильніший з природних андрогенів, що виробляються корою наднирників і статевими залозами. Андрогени - це загальна назва групи стероїдних чоловічих статевих гормонів. Вони відповідальні за вірилізацію організму - прояв чоловічих рис (тембр голосу, оволосіння, статура, мускулатура і ін.), Т. Е. За розвиток чоловічих вторинних статевих ознак.

Саме цей «цар» визначає фізичний розвиток у чоловіків в процесі статевого дозрівання:

  • регулює розвиток геніталій і передміхурової залози;
  • впливає на еректильну;
  • визначає сексуальну поведінку.

Побічний ефект дії дигидротестостерона - раннє облисіння у чоловіків, причини якого в тому, що він накопичується в волосяних фолікулах і викликає їх дегенерацію. Ця ж причина, т. Е. Його висока концентрація в фолікулярних структурах, визначає надмірне оволосіння тіла.

Певні зони волосистої частини голови по-різному реагують на вплив гормону Певні зони волосистої частини голови по-різному реагують на вплив гормону. Особливу чутливість проявляють тім'яна і лобова область. Волосся, що росте з уражених цибулин, стають безбарвними, тонкими, ламкими, потім випадають. Більшість фолікулярних утворень в ділянках облисіння зменшуються в розмірах.

Стадії облисіння в молодому віці

Подібне облисіння може протікати досить швидко. Як правило, починається в юнацькому (пубертатному періоді) віці, але може формуватися і в зрілому. Високі залисини, рідкісні волоски на тімені - типова картина даного облисіння по, так званому, чоловічим типом. Перебіг - повільний прогрес, розтягнутий на роки і десятиліття, прогноз - поганий.

Читайте також:

10 способів зміцнення волосся

Фітовал - шампунь проти випадіння

Гірчична маска проти випадіння волосся

Освіта лисини відбувається поступово. Раннє облисіння у чоловіків зазнає 8 стадій (по Норвуд):

  1. Лінія росту волосся спереду практично нормальна або мінімально зрушена назад.
  2. Лінія росту волосся спереду набуває обрисів трикутника.
  3. На скронях спостерігається глибоке і симетричне порідіння волосся аж до повного облисіння даних областей.
  4. Основна втрата волосяного покриву спостерігається на тім'яній зоні, його густота зменшується на передній лінії росту.
  5. Порідіння в передневісочной зоні посилюється. На тімені волосинок майже немає. Дві області облисіння поділяються смужкою волосся середньої густоти, що проходить по верхівці голови.
  6. Зона облисіння на тімені ще відокремлена від передневісочной, але набагато менше. Смужка з волосся на маківці стоншується. Лисина на тімені і передневісочних зонах збільшуються. Рідкого волосся з боків голови і ззаду повільно формують підковоподібні контури.
  7. Передневісочние і тім'яна зони не розділені і складають єдину лисину.
  8. Остаточний вигляд: зона облисіння подковообразная, волосся на бічних і тім'яній областях продовжують рідшати. Їх мало на потилиці, над вухами.

Діагностика та лікування раннього облисіння у чоловіків

Об'єктивним методом діагностики служить трихограмма - мікроскопічне дослідження випали (віддалених) волосків. При цьому в лобно-тім'яної зоні спостерігається відхилення індексу анаген / телоген, т. Е. Тривалість активної фази зростання стрижня волоса падає, а тривалість фази відпочинку зростає. Зустрічаються і дистрофічні волосся.

Терапія даного виду алопеції проводиться тривало, припинення призводить до відновлення процесу випадання волосся. У лікуванні застосовують речовини, які пригнічують ефект андрогенів. Їх дія спрямована або на пригнічення активності 5-альфаредуктази, що каталізує перетворення тестостерону в дигідротестостерон, або на блокаду рецепторів андрогенів в тканинних клітинах-мішенях, або на підвищення вироблення глобуліну, здатного зв'язати статеві гормони.

До ефективних засобів зовнішнього лікування відносять спеціальні   препарати   - лосьйони з екстрактами трав, що володіють антиандрогенною дією До ефективних засобів зовнішнього лікування відносять спеціальні препарати - лосьйони з екстрактами трав, що володіють антиандрогенною дією. У ряді випадків поліпшення викликає застосування переферических вазодилататорів - коштів, що розслаблюють гладку мускулатуру в стінках судин мікроциркуляторного русла. Це веде до розширення їх просвіту і покращує живлення, пригнобленого гормоном фолікула.

Важливо пам'ятати, що гормональні препарати мають серйозним побічною дією, тому застосовувати їх слід з відомою часткою обережності. Облисіння у чоловіків в ранньому віці, по суті - косметичний, яка не загрожує здоров'ю дефект. Прагнучи запобігти його, можна заподіяти невиправданий шкоди іншим системам організму.

При сильно вираженому облисінні для виправлення дефекту можна вибрати хірургічну корекцію. При її допомоги здійснюється пересадка андроген-резистентних (несприйнятливих до дигидротестостерону) фолікулів на області облисіння. При цьому не припиняють гормональну терапію, спрямовану на запобігання випадання збережених андроген-чутливих волосся. Як допоміжний метод, призначають фізіотерапію.

Інші причини облисіння у чоловіків в ранньому віці

Незважаючи на поширеність проблеми, раннє облисіння у чоловіків продовжує викликати безліч питань. Вченим Пенсильванського університету в США вдалося знайти ще причини виникнення алопеції.

Гістологічні дослідження вказують на те, що кількість стовбурових клітин, що дають початок волосяних фолікулів, при облисінні не скорочується, а от число їх активних попередниць сильно зменшується.

Ось відео, в якому дуже детально описані процеси облисіння у чоловіків і їх причини

Це говорить про те, що в лисіючих скальпі немає якогось потрібного активатора росту волосся, або є речовина, яке гальмує, переважна це зростання. Отже, причини, що викликають раннє облисіння у чоловіків, множаться.

Дерматологи з США визначили, що цей «гальмо» - гормоноподобное речовина простагландин D2, який синтезується клітинами мозку. Молекулярний аналіз показав, що його синтез сильно підвищений в лисині, як і ферменту, який відповідає за даний синтез.

Простагландини різних класів виробляються багатьма клітинами організму, як і гормони, мають потужний вплив на фізіологію. В експериментах на мишах дослідники показали, як простагландин D2 негативно впливає на стан їх волосяного покриву. Під його впливом волосяні фолікули залишалися маленькими, не здатними дати повноцінний волосся. Похідні ПГD2 взагалі придушували активне зростання волосків.

Таким чином, питання: які причини викликають облисіння у чоловіків в ранньому віці, отримав ще один відповідь. Не виключено, що незабаром буде зроблений прорив в лікуванні алопеції. Тільки встановлення причини випадіння волосся у молодих чоловіків може позбавити їх від проблеми облисіння.

Вас також зацікавлять статті:

Чим обумовлено раннє облисіння у чоловіків?
Чим обумовлено раннє облисіння у чоловіків?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com