рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Чому сивіє волосся

Сивина на голові найчастіше асоціюється з літнім віком. Однак втратити природний колір волосся можна і в молоді літа. Здається неймовірним, але білі пасма виявляються в деяких випадках і у дітей. Чому сивіє волосся? Однозначну відповідь на це питання вчені дати поки не можуть. Інакше б вони давно винайшли вірний засіб, що дозволяє цей процес запобігти. Втім, часом можна призупинити втрату натурального кольору або ж зовсім викорінити сивину. Але це лише в деяких випадках, коли структури не зазнали незворотних змін. Отже, розглянемо основні причини появи сивини.

вік

Це найочевидніша причина. Порозуміються посивіння шевелюри в даному випадку тим, що меланоцити - клітини, які синтезують меланін, з роками починають працювати гірше, до них надходить менше крові по судинах. Відповідно, фарбувального пігменту, званого меланіном, всередину волоса надходить менше. А його місце займають бульбашки повітря. Локони втрачають свій звичний колір і стають білими.

Чи можна якось запобігти цьому Чи можна якось запобігти цьому? На даному рівні медицини і науки немає. Тому як пояснити напевно, чому у одних ці самі меланоцити припиняють працювати в 20 років, а у інших і в 80 шевелюра залишається незмінною поки не виходить.

Часто значну роль відіграє спадковий фактор. Зазвичай у людей, чиї батьки рано посивіли, втрата рідної кольору починається також раніше, ніж у однолітків.

Важливим доповненням є також статистичні дані, які говорять про те, що середній вік посивіння залежить ще і від раси, наприклад. Ось чому волосся сивіє у представників європеоїдної раси раніше, ніж у негроїдів і монголоїдів. Пізніше за все «снігом» покриваються шевелюри у індіанців.

Якщо причина сивини прихована саме в вікових змінах, то уникнути метаморфоз не вдасться. Можливо лише тільки кілька відстрочити такі перетворення, дотримуючись принципів здорового способу життя, наприклад, або використовуючи спеціальні методики подолання стресу. Словом, зменшуючи ймовірність впливу ще й додаткових чинників, що пояснюють, чому сивіє волосся. Мова про них піде нижче.

стреси

Стреси необхідні для здоров'я організму. Як би це дивно не звучало. Це своєрідна стимуляція, тренування систем. Адже загартовування за допомогою обливань крижаною водою або лазня - це ж очевидна струс для всього тіла. Але саме вона дозволяє посилити захисну функцію організму. Стреси необхідні для здоров'я організму

Але стрес стресу ворожнечу. Тривалі виснажливі навантаження, глибокі душевні переживання, недолік сну, постійна перевтома - все це згубні для здоров'я фактори. Саме їх необхідно всіляко уникати. Якщо повернутися саме до нашої теми, то рання сивина характерна для людей, що займають відповідальні пости або пережили велике емоційне потрясіння. Ось чому кажуть, що від страху сивіє волосся. І хоча, насправді миттєво локони колір не міняють, з часом це статися все ж може.

Запобігти появі сивого прядок в даному випадку можна, діючи від зворотного - виключити по можливості негативні стресові ситуації. А при недоступності останнього - змінити ставлення до них. Адже поява сивини - це лише верхівка айсберга, очевидні зміни. Ще більш серйозні порушення відбуваються всередині організму. Тому сиві волоски повинні стати своєрідним сигналом, що потрібно переглянути своє ставлення до всього того, що відбувається, щоб зберегти своє здоров'я.

захворювання

Ще одним фактором, що сприяє появі сивини навіть в ранньому віці, є наявність одного або декількох системних захворювань Ще одним фактором, що сприяє появі сивини навіть в ранньому віці, є наявність одного або декількох системних захворювань. В цьому випадку втрата такої процедури також може стати сигналом про необхідність пройти повноцінну діагностику. Причиною посивіння волосся, може стати, наприклад, виявлена випадково анемія. Або ж захворювання серцево-судинної системи, ендокринної, травної, нервової. Раннього посивіння схильні перехворіли в ранньому віці деякими вірусними захворюваннями. Також за деякими даними перебої в роботі нирок можуть спровокувати описувану проблему.

В даному випадку усунення основного захворювання може навіть повернути колишній колір волосся. Пов'язано це з нормалізацією обмінних процесів. Кровоносні судини починають знову повноцінно забезпечувати меланоцити необхідними речовинами. Клітини приступають до виконання своїх функцій і локони насичуються меланіном.

Однак такий успішний результат можливий не завжди. Чим раніше розпочато лікування системного захворювання, тим більша ймовірність зупинити процес знебарвлення шевелюри.

харчування

Сувора безбелковая дієта - прямий шлях до передчасного старіння клітин, в тому числі і тих, які відповідають за забарвлення локонів. Такі наслідки часті у молодих дівчат, постійно зазнають різноманітні способи схуднення і використовують для цього не схвалені дієтологами методи. Сувора безбелковая дієта - прямий шлях до передчасного старіння клітин, в тому числі і тих, які відповідають за забарвлення локонів

Також нестача вітамінів і мікроелементів в цілому може спровокувати раннє посивіння. Найбільшому ризику піддаються ті, хто вживає в їжу мало овочів і фруктів. Різноманітне і збалансоване меню дозволить знизити вплив несприятливих факторів, пов'язаних з харчуванням.

Екологія та інші чинники

Чому сивіє волосся у людей, які зазнали великих доз радіаційного опромінення, здається, зрозуміло. Але на превеликий подив також і сонячна радіація, а точніше, ультрафіолетове випромінювання в надмірних кількостях не омолоджує клітини.

Шкідливі звички, особливо куріння, порушуючи обмінні процеси і циркуляцію крові, можуть привести до посивіння завчасно.

Деякі дослідники припускають, що і відмова від головного убору в холодну пору року призводить до погіршення кровопостачання шкіри голови і зменшення вироблення фарбувального пігменту меланоцитами.

Здоровий спосіб життя, правильне харчування, стійкість до стресів, а також відповідний догляд за волоссям, в тому числі за допомогою народних засобів, дозволить зберегти природну забарвлення шевелюри на більш тривалий термін.

Чому сивіє волосся?
Чи можна якось запобігти цьому?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com