рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

колір діаманта

Колір діаманта є однією з найбільш важливих характеристик, так як це властивість найбільше впливає на око людини. Як правило, стандартний діамант білого кольору, на сонці переливається від червоного до помаранчевого, жовтого, зеленого і аж до синього. Через різних мікроелементів, що містяться в діамант або особливостей його будови, поодинокі компоненти сонячного світла можуть бути поглинені. Решта ж частини світу і утворюють колір діаманта, який згодом ви можете побачити. Але іноді буває і таке, що всі частинки світла поглинені. В такому випадку діамант втрачає забарвлення і здається безбарвним. Колір - це відмінна риса діаманта, якщо він відрізняється від білого. Такі камені різко зростають в ціні. Дуже цікаві камені з незвичайними, вираженими квітами. Наприклад за алмаз насиченого рожевого кольору можна виручити цілий статок.

Однією з особливостей діамантів, що відрізняє їх від більшості інших дорогоцінних каменів, є те, що забарвлення слабка, що не насичена. Ці коштовності, що продаються в ювелірних салонах, в основному, мають бліді тони. Простий відвідувач навряд чи зможе відрізнити кольору, що стоять по сусідству в спеціальній оціночною шкалою для діамантів, особливо якщо камінь має оправу. Але іноді трапляються і кольорові варіанти, які не залишають байдужим жодного відвідувача. Такі діаманти мають свою окрему градацію по GIA, вважаються рідкістю на ринку ювелірних виробів і, як правило, коштують дуже дорого. Для прикладу, коричневий діамант обійдеться вам в 4000 $, а червоний - від 300000 $ і вище. Крім даних квітів, існують ще сірі, жовті, пурпурні, зелені, помаранчеві, блакитні та рожеві. Також діамант може бути двоколірним або містити вкраплення інших відтінків. Класифікація діамантів для оцінки кольору використовується два найбільш прийнятні варіанти.

система GIA

GIA - це міжнародна система Геммологичеського інституту Америки. Градації кольору позначаються від Z до D, де D це прозорі, а Z - яскраво-жовті. Все, що не входить в цю таблицю, вважається фантазійними (кольоровими) діамантами.

Колір діаманта є однією з найбільш важливих характеристик, так як це властивість найбільше впливає на око людини

Градації інтенсивності кольору фантазійних діамантів:

Майже нульова, Майже нульова,

Вкрай слабка,

слабка,

Слабо-Фантазійна,

помірна,

Помірно-інтенсивна,

Інтенсивна, Насичена, Яскрава.

Крім класифікації кольору, існує класифікація за чистотою GIA. При цьому алмази класу F (Flawless) вважаються бездоганно чистими, при 10кратном захопленні в них не видно ніяких дефектів.

Imperfect - діаманти, що містять явні сторонні включення, помітні як при захопленні, так і при огляді неозброєним оком. Такі вкраплення негативно позначаються на чистоті кольору і довговічності каменю.

Національна градація, яка використовується в Україні, передбачає позначення від 1 до 9.

У свою чергу, дрібні діаманти діляться на:

1,2 Безбарвні

3 Злегка помітний жовтуватий відтінок

4,5 Діаманти помірного жовтого кольору

6,7 Насичені жовті й коричневі кольори.

Як правильно оцінити колір діаманта?

Перш за все, для оцінки кольору потрібні три складові: кристально-чиста біла папір, складена за потрібне чином, джерело північного кольору і діаманти-еталони. Біля центрального згину паперу поміщаються складені в ряд алмази. Обов'язкова умова: світло повинне бути ідеальним і повністю розсіяним. Не допустимі будь-які затемнення. Робиться це для того, щоб прибрати заважають оцінці відблиски, які ви багато раз бачили в прикрасах. Погляд повинен бути зосередженим, короткочасним і спрямованим перпендикулярно. Завдяки такому методу можна з легкістю побачити навіть мінімальний відтінок, присутній в діамант. В процесі оцінки положення паперу потрібно міняти щодо джерела світла. Якщо даних недостатньо, то можна подихати на камінь. Коли наліт від дихання поступово випаровується з діамантів, то можна розглянути легкі відтінки і вкраплення. Оцінюють тільки не вставлені алмази, так як метал може істотно вплинути на колір. Також не допускаються порошинки, жир і інші матеріали, які заважають визначенню відтінку.

флюоресценція

Здатність діамантів випускати, в основному, блакитне світіння називається флюоресценцией. Зустрічається це явище досить часто, майже в половині випадків.

Зустрічається це явище досить часто, майже в половині випадків

Виявляється в основному після впливу на алмази ультрафіолетових променів. Однак у багатьох діамантів флюоресценція дуже слабка і може бути викликана тільки при тривалому опроміненні. Набагато рідше зустрічаються камені, що володіють даними властивістю навіть під впливом променів денного світла.

При оцінці кольору діаманта флюоресценція, найчастіше, не робить істотного впливу, даною особливістю можна знехтувати. Як правило, можливість каменів до світіння не грає особливої ​​ролі для їх ціни. Що стосується покупців, то тут вже справа смаку. Зазвичай люди, які мають можливість купувати такі красиві камені, купують їх саме з переваг, а не тому, що певний камінь їм по кишені.

Як правильно оцінити колір діаманта?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com