рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Азбука Нерухомості

Чим відрізняється УЗО від дифавтомати

Більшості споживачів, абсолютно все одно, що перед ними: УЗО (Пристрій захисного відключення) або діфатомат (диференційний автомат). Але при розробці проектів електромережі приватних будинків або квартир, дане питання має певне значення.

Взагалі проблеми, які виникають у наших громадян з організацією захисту власного житла, в плані електробезпеки, значні. Та що там казати, якщо до цих пір в багатьох віддалених районах такі речі, як «жучки» в пробках, є нормою життя.

Як їх відрізнити в щитку УЗО або діфавтомат. Оскільки проблема, на професійний погляд, стоїть дуже гостро, пропонуємо вам невеличкий лікнеп на дану тему, в тому числі і електрикам, особливо молодим.

Ці знання дозволять точно зрозуміти, що ж у вас «живе» в розподільному щиті: УЗО або діфавтомат, навіщо його туди поміщати і наскільки це допоможе, або чому врятує в майбутньому?

досвідченого електрика , У якого не одне коротке замикання за плечима, такі питання можуть навіть образити! Однак, серед молоді, мало приділяється уваги теорії, хоча споживачі задають подібні питання постійно.

Кілька варіантів, чим відрізняється УЗО від дифавтомати.

Відмінність УЗО від диференціального автомата по функціональному призначенню

Якщо подивитися на УЗО і діфавтомат, то за зовнішнім виглядом ці два пристрої дуже схожі між собою, але функції, які вони виконують різні. Згадаймо, які функції виконує УЗО і диференційний автомат.

Пристрій захисного відключення спрацьовує, якщо в мережі, до якої він підключений, з'являється диференційний струм - струм витоку. При виникненні струму витоку постраждати в першу чергу може людина, якщо доторкнеться до ушкодженого обладнання. Крім того при появі струму витоку в електропроводці ізоляція буде грітися, що може призвести до займання та пожежі.

Тому УЗО встановлюють для захисту від ураження електричним струмом, а також від пошкоджень електропроводки у вигляді витоків які супроводжуються з пожежею. Більш детально як працює цей пристрій, дивіться в статті принцип роботи УЗО .

Тепер подивимося на диференційний автомат. Це унікальний пристрій, що сполучає в собі і автоматичний вимикач (більш зрозумілий для населення як «автомат»), і раніше розглянуте УЗО.

Примітка: Диференціальний автомат здатний захистити вашу проводку і від коротких замикань, і від перевантажень, а також від витоку води, пов'язаних з раніше описаними ситуаціями.

Увага! Основний момент, де всі починають плутатися: запам'ятайте, що УЗО на відміну від дифавтомати не захищає мережу від перевантаження і короткого замикання. А більшість споживачів думають, що встановлюючи УЗО, вони захищені від усього!

УЗО просто є індикатором, який контролює витік і що струм не йде повз ваших основних споживачів: електроприладів, лампочок і т.п. Якщо десь в мережі ушкодилася ізоляція і з'явився струм витоку, УЗО на це реагує і відключає мережу.

Якщо одночасно включити всі електроприлади (обігрівачі-фени-праски), то

є навмисно створити перевантаження, УЗО не спрацює. А проводка, якщо немає

інших пристроїв захисту, будьте впевнені, згорить разом з УЗО.

Якщо при включеному УЗО з'єднати фазу і нуль, і отримати

грандіозне КЗ, то УЗО також не спрацює.

Хочу звернути вашу увагу на те що, так як УЗО не захищає мережу від перевантажень і коротких замикань то, Ви напевно зі мною погодитеся що його самого треба захищати. Ось чому УЗО завжди підключають послідовно з автоматом. Працюють ці два пристрої так би мовити в парі: один захищає від витоків, інше від перевантажень і кз.

Працюють ці два пристрої так би мовити в парі: один захищає від витоків, інше від перевантажень і кз

Увага! Застосовуючи замість УЗО, дифавтомати, ви рятуєтеся від вище описаних ситуацій: він захистить від усього. Основна відмінність УЗО від дифавтомати полягає в тому, що ПЗВ не захищає мережу від перевантажень і коротких замикань.

Візуальна відмінність УЗО від дифавтомати

Насправді є маса зовнішніх ознак, за якими легко відрізнити УЗО від дифавтомати. Подивіться на зображення. Візуально ці два пристрої дуже схожі: подібний корпус, перемикач, кнопка «тест», якась схема на корпусі і незрозумілі літери.

Але якщо бути більш уїдливим, то ви помітите: схеми різні, тумблери відрізняються, літери не повторяться. Яке ж з цих пристроїв УЗО, а яке - діфавтомат?

Вище ми розглянули функціональні відмінності цих пристроїв, зараз розглянемо, чим відрізняється УЗО від дифавтомати візуально - так би мовити відмінності помітні неозброєним оком.

1. Маркування по номінальному струмі

Один із способів візуального відмінності УЗО від дифавтомати це маркування по току. На будь-якому пристрої вказуються його технічні характеристики. Для пристроїв, які розглядаємо ми, основними характеристиками є номінальний робочий струм і номінальний струм витоку.

УЗО

Якщо на корпусі приладу великими буквами вказана тільки цифра (величина номінального струму) - це УЗО. На нашій картинці це прилад марки ВД1-63.

На його корпусі вказана цифра 16. Це означає, що прилад розрахований на номінальний струм 16 (А). Якщо на початку написи присутні латинські букви В, С або D, а далі йде цифра, то перед вами диференційний автомат. Наприклад, у дифавтомати перед значенням номінального струму коштує буква «С», яка позначає тип характеристики електромагнітного і теплового расцепителей.


Увага! Якщо пишеться "16А" - це УЗО, номінальний струм якого повинен бути не більше 16 ампер. Якщо пишеться "С16" - це Діффавтомат, де буква "С" - характеристика расцепителей, "вбудованого" в пристрій, розрахований на номінальний струм 16А.

2. Електрична схема, зображена на пристрої

На корпусу будь-яких виконавчих або захисних пристроїв, виробник завжди завдає його принципову схему. На УЗО і диференціальному автоматі вони дійсно схожі.

УЗО

УЗО

Не будемо перераховувати зараз всі, що там зображено, а тільки виділимо головні відмінності. На схемі УЗО - це овал, яким позначається диференційний трансформатор - серце пристрої, що реагує на струми витоку і електромеханічний реле, яке і замикає-розмикає ланцюг, силові контакти для підключення проводів і т.п.

На схемі дифавтомати, крім всіх схожих елементів, відмітними є позначення теплового і електромагнітного розчеплювача які реагують на струм перевантаження і короткого замикання.

На схемі дифавтомати, крім всіх схожих елементів, відмітними є позначення теплового і електромагнітного розчеплювача які реагують на струм перевантаження і короткого замикання

Примітка: Якщо на схемі зображено теплової та електромагнітний расцепитель - це Диференціальний автомат. У цьому полягає схематичне відміну УЗО від дифавтомати.

3. Назва на корпусі пристрою

Якщо вам, як простому споживачеві складно запам'ятати, чим відрізняється УЗО від дифавтомати, повідомляю: багато виробників, щоб покупці не плуталися, спеціально пишуть на корпусі назву пристрою.

На бічній поверхні корпусу УЗО написано - вимикач диференційний.

На бічній поверхні корпусу дифавтомати написано - автоматичний вимикач диференціального струму. Хоча такі написи наноситься не на всіх видів продукції, як правило, на російських виробниках і то не на всіх, на зарубіжних виробах такого маркування я не зустрічав.

4. абревіатурні напис на пристрої

В основному питання як відрізнити УЗО від дифавтомати задається по продукції іноземного виробництва. Якщо ми говоримо про вітчизняну продукцію, то тут взагалі питань не виникає.

На таких пристроях як правило по російськи написано що це УЗО (ВД)

або диф автомат АВДТ.

Примітка: Нагадаю, що пристрій захисного відключення (УЗО) зараз правильно називаються вимикачі диференційні (ВД). Диференціальний автомат - він же автоматичний вимикач диференціального струму (АВДТ).

За ціновими параметрами УЗО і Дифавтомати відрізняються. Особливо це стосується імпортної продукції. Нормальний дифавтомати коштує трохи дешевше, ніж ПЗВ в комплекті зі звичайним автоматом.

Якість імпортних пристроїв вище. Вітчизняні теж досить непогані, але програють в таких важливих характеристиках як час спрацьовування, поступаються в надійності механічних частин, елементарно поступаються в якості корпусів.

Що стосується надійності спрацьовування ці два пристрої нічим не поступаються один одному. Так як діфавтомат є комбінованим пристроєм, то з недоліків експлуатації хочу наголосити на тому, що при його спрацьовуванні складно визначити, що стало причиною відключення: перевантаження, коротке замикання або витік струму. Правда пристрій розвивається: деякі дифавтомати оснащені індикаторами спрацьовування по диференційному струму.

Позитивним аспектом АВДТ є зручність монтажу: для електрика важливо закриття в тісному монтажному боксі на пару гвинтів менше. З іншого боку це підвищує надійність ланцюга: чим менше з'єднань тим краще. Але якщо пристрій зламається, то підлягає повній заміні.

У разі застосування ПЗВ в парі з автоматом, процес ремонту виглядає дешевше: змінюється або один елемент, або інший. Це необхідно враховувати при проектуванні ваших мереж, враховуючи ризик тих чи інших негативних подій і їх можливу частоту.
Якщо торкатися простих схем квартирної проводки, то байдуже АВДТ ви оберете або УЗО + автомат. Якщо говорити про великий приватному будинку, то потрібно дивитися, які лінії садити на діфавтомат (наприклад, котельню або хозблок: там більше різних навантажень, а значить - і ризиків більше), а які на пару УЗО + автомат (лінії освітлення, групи розеток) .

Варіантів реалізації схем з цими пристроями можна придумати масу, головне, щоб ви розуміли і пам'ятали, навіщо це робите.

P. S. Обов'язково підпишіться на нові статті інформаційного порталу « azbukainfo - tlt. ru » і отримуйте свіжу, корисну інформацію по ремонту свого житла - своїми руками, по оптимізації бюджету, корисну інформацію з будівництва вашого будинку, купівлі-продажу квартир, оренди та всього, що стосується нерухомості. Хочете оперативно дізнаватися про нові статтях - встановіть Віджет Яндекса.

Якщо Ви не впевнені в своїх силах і отриманих знань, побоюєтеся за життя своє і своїх близьких, переживаєте за безпеку свого житла Залиште заявку - Фахівці компанії, допоможуть Вам, в рішенні всіх насущних проблем і питань.

PS S. Сподіваюся, що зміг пояснити Чим відрізняється УЗО від дифавтомати і вони будуть Вам корисні при покупці в магазині. Ну що ж читайте, залишайте коментарі, питайте, може що не зрозуміло. Так само не забудьте поділитися зі своїми друзями і знайомими знайденої інформацією, т. К. Вона їм теж може знадобиться - просто натисніть одну з кнопок соціальних мереж, розташованих нижче.

На головну

Ці знання дозволять точно зрозуміти, що ж у вас «живе» в розподільному щиті: УЗО або діфавтомат, навіщо його туди поміщати і наскільки це допоможе, або чому врятує в майбутньому?
Яке ж з цих пристроїв УЗО, а яке - діфавтомат?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com