рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Німецька вівчарка

  1. Історія походження породи
  2. Опис породи німецька вівчарка
  3. Забарвлення німецької вівчарки
  4. Характер німецької вівчарки
  5. Догляд за німецькою вівчаркою
  6. Німецька вівчарка в квартирі
  7. Як виховувати і дресирувати німецьку вівчарку
  8. Фото німецької вівчарки
  9. Відео про німецьку вівчарку
  10. Розплідники німецької вівчарки

Німецьку вівчарку, як правило, вважають найбільш популярною породою в усьому світі. Саме про таку собаці мріяли багато в дитинстві, і якщо мова заходить про службові псів, то перед очима одразу постає зображення прикордонника з вірним і відважним супутником - вівчаркою німецьких кровей. На поширеність даних собак не вплинули ні світові катаклізми, ні час, і до цього дня, представники даної породи є прикладом відданості, відваги і справжньої мужності.

Історія походження породи

Німецька вівчарка - найвідоміша і найдавніша порода. Згідно з поширеною думкою, їх предками є північні вовки, але і участі індійських хижаків дослідники не відкидають. Як окрема порода, «німці» з'явилися тільки в кінці 19 століття. Вони відразу зарекомендували себе як найкращі службово-розшукові собаки, відмінні охоронці домашнього худоби. Тому їх успішно використовували і на службі, і в сільських господарствах.

Великий внесок у виведення породи вніс Макс Еміль фон Штефаніц. Саме він загорівся метою отримати собаку, яка змогла б стати національним символом Німеччини. За основу Макс взяв пастуших собак з Центральних і Південних областей держави. Робота була кропіткої, і тільки через кілька десятків років численних схрещувань на світ з'явився пес, який відповідав всім запитам фон Штефаніца.

Першою в родовід книгу цієї породи була внесена німецька вівчарка на прізвисько Грайф. Пес мав кращі показники в змаганнях по випасу худоби, і до того ж швидше за всіх реагував на команди людини. Однак, його зовнішній вигляд, а точніше брудно-білий неохайний шерсть, ніяк не підходив для пса, що є символом нації. Було потрібно тварина з більш аристократичним зовнішністю.

Тому датою появи першої, воістину німецької вівчарки, сам дослідник позначив квітень 1889 року. Саме в той період він звернув увагу на кобеля зі складною кличкою Хоранда фон Графат, який володів розмірами і зовнішністю, подібними з вовчою. Він відрізнявся хорошими якісними характеристиками, хоча і не без пробілів у вихованні.

Пес був оголошений в тому ж році переможцем виставки в Німеччині, а Фон Штефаніц заснував клуб даної породи, президентом якого він і став. Пізніше Хоранда став прабатьком породи, а внаслідок селекційної роботи з псом, його нащадками, яких схрещували з самками, що мають подібний набір генів, на світ з'явилося кілька ліній німецьких вівчарок, що володіють вираженими породними якостями.

У той час до селекційної діяльності Фон Штефаніца приєднався Артур Майер, і спільними зусиллями вони створюють племінну книгу, куди внесли важливі дані про виведення німецьких вівчарок. Вони ж і склали породний стандарт. Порода ставала дедалі популярнішою і з'явилася нова проблема - на догоду кількісним показником, не всі заводчики належним чином загострювали увагу на чистоту представників породи.

Світові війни по-різному відбилися на розвитку породи. Під час Першої Світової були виявлені і по праву оцінені чудові робочі якості цих собак, причому вони відмінно виконували свої функції по обидва боки фронту. А ось Друга Світова війна практично звела всі праці Фон Штефаніца нанівець, і порода мало не зникла з лиця землі. Дане явище пов'язують з тим, що, будучи нацистами, багато членів клубу породи не давали його засновнику вивести організацію на світовий рівень.

Дане явище пов'язують з тим, що, будучи нацистами, багато членів клубу породи не давали його засновнику вивести організацію на світовий рівень

В результаті Фон Штефаніц помер, провівши залишок життя в нескінченних гоніннях, випробувавши розчарування в діяльності, якій він присвятив майже все життя. А після війни залишилося всього кілька чистокровних породистих особин «німців». Але у засновника німецьких вівчарок залишилися послідовники, які не дозволили породі згаснути. Однак поділ Німеччини на ФРН і НДР призвело до того, що з'явилися дві породні лінії, що мають деякі відмінності.

На сьогоднішній день німецьку вівчарку можна назвати універсальною породою, так як вона використовується в розшуковому справі, на різного роду службах, відмінно показує себе в караулі і на кордоні. Ця собака відмінно ладнає з дітьми і з неї виходить чуйний поводир для незрячих людей. Дані офіційних досліджень підтверджують, що німецькі вівчарки входять до трійки найрозумніших собак. До сих пір в розведенні породи по всьому світу застосовують стандарти, встановлені Емілем Фон Штефаніц. Та все це підтверджує, що робота цього дослідника була марною, і завдяки йому по всьому світу можна зустріти ці дуже розумні і найкрасивіших псів.

Читайте також: кавказька і середньоазіатська вівчарка.

Опис породи німецька вівчарка

Якщо говорити про загальне враження, то породистий представник володіє середнім ростом з кілька розтягнутим корпусом і сухим кістяком. Пси потужні і мають розвинутий м'язовий корсет. Згідно стандартним даними, вага самців варіюється в межах 30-40 кг, зріст - 60-66 см. Самки трохи дрібніше і важать близько 22-32 кг при зрості близько 55-60 см.

Самки трохи дрібніше і важать близько 22-32 кг при зрості близько 55-60 см

Порода собак німецька вівчарка: фото

Стандарт надає характеристики породи наступним чином:

  • Голова клиноподібної форми з трохи опуклим чолом, які не мають борозен, позбавлена грубості і зайвої легкості, з середньою шириною в області між вухами. При погляді зверху можна побачити рівномірне, плавне звуження черепа від області вух до носової частини. Мочка чорного забарвлення.
  • Обидві щелепи собаки потужні, добре розвинені. Прикус у собаки по типу «ножиць». Морда з сухими губами, які щільно прилягають, і прямою спинкою носа.
  • Очі невеликі, мигдалеподібної форми, трохи розкосі і позбавлені опуклості. Чим темніше райдужка, тим краще. Світлий колір очей негативно впливає на вираз морди тварини.
  • Вуха мають середній розмір і стоячу вертикальну форму. У них однаковий напрямок, гострі кінці, а ось надломи або звисають вуха небажані.
  • Шия у німців досить сильна і міцна, з розвиненими м'язами і не має підвісу в області шиї. Подібними характеристиками володіє і спина тварини. Круп відрізняється довжиною, злегка спадає, рівно переходить до початку хвоста.
  • Грудна частина тулуба пса характеризується помірною широтою, з довгою і яскраво вираженою грудиною. До ребрах пред'являють особливі вимоги, вони не повинні бути ні бочкоподібними, ні сплощеними.
  • Хвіст довгий і закінчується на рівні скакальних суглобів. Нижня його частина покрита більш довгим вовняним покровом. Положення хвоста в спокійному стані - м'яке, що звисає, зігнуте, при русі він трохи піднятий, але незначно.
  • Передні кінцівки розташовуються прямо і паралельно. Завдяки розвиненим м'язам, лопатка і плечова область щільно прилягають до корпусу.
  • Лапи округлої форми, щільно зібрані, з жорсткими, але позбавленими крихкості подушками, з темного кольору кігтями. Якщо у тварини пропорційне тулуб, то його руху, відповідно, легкі і розмашисті.

Забарвлення німецької вівчарки

Шкірні покриви з легким приляганням, не утворюють складок. Шерстка щільна, пряма і злегка жорсткувата, коротша в області голови і передньої частини лап, а в районі шиї трохи густіше. На стегнах шерсть утворює щільні, але не занадто довгі, штани. Підшерсток присутній. Існує кілька забарвлень вівчарок:

Стандарт допускає невеликі білі цятки в області грудей, а також занадто світле забарвлення на внутрішніх поверхнях тулуба, але вони є небажаними. Незалежно від забарвлення, мочка носа може бути тільки чорною.

важливо:

Характер німецької вівчарки

Звичайно, кожен пес має свої особливості характеру, але все ж є і загальні дані, які характеризують німецьку вівчарку. Від неї так і віє впевненістю, причому це помітно і по зовнішності, і по поведінковими проявами. Вихованці цієї породи дуже сильні і безстрашні, і свою сім'ю будуть захищати не на життя, а на смерть. Причому володіючи хорошою фізичною формою, мають всі шанси на перемогу над кривдником.

Причому володіючи хорошою фізичною формою, мають всі шанси на перемогу над кривдником

Собака німецька вівчарка: фото

Головне прагнення вівчарки - стати ідеальною і улюбленої для свого господаря, і вона буде кожен раз це підтверджувати. Породисті представники відмінно грають роль сторожа, і пройти повз них практично неможливо. Не варто думати, що подібні собаки створені тільки для роботи, вони також є прекрасними компаньйонами. «Німці» прекрасно себе почувають в родині, але в цьому випадку вкрай важливо, щоб вихованець був добре вихований і соціалізована.

У німецьких вівчарок в крові закладено піклуватися про слабких і молодших членів сім'ї, яких вони сприймають за своє стадо, а значить, починають автоматично піклуватися і про їхню безпеку. Також пси непогано уживатися з іншими вихованцями, в тому числі кішками. Але вони важко переживають самотність, так як звикли постійно контактувати з оточуючими. Внаслідок того, вони спокійні і врівноважені, їх можна брати в поїздки і не пошкодувати про це.

цікаво: як краще назвати німецьку вівчарку .

Догляд за німецькою вівчаркою

Догляду, перш за все, вимагає шерсть тварини. Так як шерсть схильна до сплутування і збивання в ковтуни, чесати її слід кожні 3-4 дні. Декілька разів на рік потрібно акуратне состріганіе подовженого вовняного покриву на стегнах, особливо на внутрішній їх частини.

Декілька разів на рік потрібно акуратне состріганіе подовженого вовняного покриву на стегнах, особливо на внутрішній їх частини

Цуценята німецької вівчарки: фото

частого миття ці собаки не вимагають, дану гігієнічну процедуру проводять у міру необхідності, використовуючи жорстку щітку. Необхідно застосовувати миючі засоби для собак, а витирати вихованця м'яким рушником. Після ванни слід подбати, щоб собака не лягала на бік, поки повністю не обсохнет.

обрізання кігтів виробляють кожні 2 тижні. Чищення зубів - обов'язкова щоденна процедура, яка позбавить вихованця від хвороботворних бактерій і неприємного дихання.

Читайте також: чим годувати німецьку вівчарку .

Німецька вівчарка в квартирі

Якщо є бажання завести подібного вихованця для квартирного змісту, необхідно бути готовим до того, що на килимах і меблів буде з'являтися шерсть. Причому цього не змінити, навіть якщо вичісувати собаку кожен день. Помічників у цій справі стане потужний пилосос з вакуумним всмоктуванням.

Вибираючи місце для нового члена сім'ї, слід враховувати габарити дорослого собаки, а вони аж ніяк не компактні. Площі повинно вистачати для того, щоб пес міг спокійно розтягнутися. І матрацик або підстилка повинні відповідати подібним розмірами.

Так як у вівчарки сильно розвинені сторожові інстинкти, з її місця повинно проглядатися всі приміщення і дверні прорізи. Глухий кут чи катівня в цьому випадку не підходять.

Як виховувати і дресирувати німецьку вівчарку

Щоб з цуценя виріс слухняний, поступливий пес, який був би відданим своїй родині, власник повинен довести, що він лідер і гідний поваги свого вихованця. Для цього буде потрібно проявляти силу духу і позитивні моральні якості. Однак, ставши для собаки авторитетом, цей статус буде періодично вимагати підтвердження. Але мова не йде про постійне протиборстві, а лише про серйозне ставлення до виховних моментів і навчання.

Так, німецька вівчарка вимагає, щоб була чітко структурована ієрархія, але назвати складним процес навчання вихованця цієї породи буде неправильним. Будучи щеням, пес буде проявляти хитрість і шкодить, але при терплячому підході можна навчити вихованця правильній поведінці і налагодити з ним контакт, що вкрай важливо для подальшої взаємодії.

Будучи щеням, пес буде проявляти хитрість і шкодить, але при терплячому підході можна навчити вихованця правильній поведінці і налагодити з ним контакт, що вкрай важливо для подальшої взаємодії

Відмінною компанією для цуценя є діти від 9 років, проте повністю покладати на них обов'язки по вихованню вихованця не варто. Все ж в цьому випадку необхідний контроль дорослих. Не варто спокушатися, що розум і кмітливість німецької вівчарки значно спростить процеси дресури . Ці собаки можуть бути дуже хитрими і виверткими, тому тільки правильний стимул змусить їх робити те, що від них вимагається. При недостатньому стимулюванні собака буде всіма способами старалися, щоб уникнути роботи і відпочити.

Допускається періодичне застосування механічних подразників для стимулювання, однак, за допомогою однієї цієї методики виховати і навчити вихованця не можна. Але фахівці рекомендують ще один ефективний стимул - використання смачненького. Вони безвідмовно діють на німецьку вівчарку, і за ласий шматочок вихованець зробить навіть неможливе. Головне, щоб цей продукт був корисний і подобався вихованцеві, тоді і команди будуть пов'язані у собаки з приємними спогадами. Також вівчарки високо цінують похвалу господаря і раді догодити своєму власникові.

Якщо це перший пес в сім'ї, то рекомендується відвідати хоча б кілька уроків професійної дресури, щоб отримати основні знання про правильне контакті з вихованцем. Якщо ж собака призначена дитині, то він може займатися її навчанням у віці від 10 років і під наглядом дорослих.

Фото німецької вівчарки

Фото німецької вівчарки

Відео про німецьку вівчарку

Ціна цуценя німецької вівчарки

Ціни на цуценят німецької вівчарки варіюються і дуже сильно. Природно, потомство з документами від титулованих батьків коштує недешево. Придбати високопородні собаку, що має всі шанси на чемпіонство, можна за 60000-600000 рублів, а іноді вони стоять і на порядок дорожче. Зазвичай їх продають у віці 6-9 місяців, коли тварини вже змогли проявити себе на рингу і навіть завоювати призові місця.

Собаки, які не мають родоводу, коштують від 18000 до 36000 рублів, але це за умови, що покупець при бажанні може оформити всі необхідні документи, а значить, щеня 100% чистопорідний. У цю ж цінову категорію входять представники породи, що мають клубну родовід, а не Російської кінологічної асоціації або Міжнародної кінологічної федерації. Потомство, взагалі не має документів, коштує від 6000 до 12000, причому ця ціна стосується столиці, а в регіоні вона може бути нижче.

Німецька вівчарка - відмінний вихованець для активних і цілеспрямованих людей. Собака може бути як неоціненним помічником, так і просто другом і компаньйоном. Але при цьому вона ніколи не перестане охороняти і захищати свою сім'ю. Природно, що все це можливо при правильному підході до її виховання.

Розплідники німецької вівчарки

  • Москва і Московська область http://www.ovcharki.com

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com