рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як зробити мило своїми руками основи миловаріння

  1. Базова основа для приготування мила: 3 варіанти
  2. Що потрібно для приготування домашнього мила?
  3. Як зробити мило своїми руками? 3 рецепта домашнього мила для початківців:
  4. 2. Мило з квітками липи і вівсяними пластівцями.
  5. 3. Запашна мило з лавандою і розмарином. Сміливе поєднання!

Мистецтву приготування мила більше 4 тисяч років. Ще з часів Вавилона зустрічалися рукописи з його згадкою. У 3 тисячолітті до нашої ери шумери робили мило для прання і навіть застосовували його як лікувальну мазь. Наші предки так само, як і ми, прагнули до гігієни і охайності! Звичайно, сьогодні не бракує в різних видах мила - рідке або в твердому вигляді, з ароматами або з нейтральним Ph балансом: ми використовуємо його кожен день для дезінфекції та приємного запаху шкіри. А як зробити мило своїми руками? Вам цікаво спробувати зварити мило за власним рецептом? Адже магазинні варіанти мила, хоч і добре пахнуть, можуть викликати алергію.

А як зробити мило своїми руками

Природно, вас може насторожити кількість незрозумілих компонентів на його етикетці. Що насправді містить сучасне мило, куплене в магазині? Судячи зі складу - однозначно, багато хімічних речовин. Щоб бути повністю впевненою в нешкідливості мила, пропоную освоїти приготування мила в домашніх умовах. Це мило - на основі тільки натуральних компонентів! Склад, форма і колірне рішення - за вашим бажанням!

Одного разу спробувавши зварити домашнє мило, ви можете закохатися в цей, насправді, елементарний і в той же час, творчий процес. Вам не доведеться більше думати, який оригінальний подарунок зробити близьким людям ! Запашне мило красивого кольору і форми (не кажучи вже про користь змісту!), Упаковане в декоративну папір - і ваше хобі цілком може перерости навіть у додаткове джерело доходів для сім'ї .

Базова основа для приготування мила: 3 варіанти

  1. Зазвичай в якості базової основи використовують туалетне або дитяче мило, яке підходить для всіх типів шкіри (без ароматизаторів, зрозуміло!). Глицериновое туалетне мило без ароматизаторів має напівпрозору консистенцію, з нею можна цікаво попрацювати над зовнішнім виглядом домашнього мила. Для приготування мила за вашим рецептом готове мило для основи труть на тертці, або дрібно ріжуть, стругають. Потім розтоплюють на паровій бані або в мікрохвильовій печі. Потім включаємо фантазію - вводимо ароматичні масла , Трави, настої, соки, отшелушивающие суміші, все запашні і корисні компоненти на свій смак!
  2. Основу для домашнього мила можна приготувати самостійно. Для її приготування вам знадобляться гумові рукавички і захисні окуляри (вам потрібно зробити розчин лугу). Рецепт приготування традиційного мила: У скляну миску або банку, налийте 50 мл води і, надівши захисні окуляри і рукавички, додайте 1 столову ложку кристалічної каустичної соди (гідроксид натрію). На паровій бані розтопіть 100 грам свинячого сала (лярду) і змішайте з розчином лугу. Заважайте масу до загустіння. Основа для домашнього мила готова! Майте на увазі, що зварена таким чином основа не володіє сильно пінистими властивостями. Рекомендується додати в неї трохи тертого дитячого мила або спеціальну добавку для піноутворення (є в інтернет магазинах).
  3. Готову основу для мила можна замовити по інтернету. Домашнє миловаріння зараз в моді, тому просто вбийте в пошуковик рядок «купити основу для домашнього мила» і ви знайдете масу пропозицій. Підберіть для проби основу, яка вам сподобається візуально - і проведіть експеримент на невеликому обсязі (близько 1 кг або 500 мл). Для початківця миловара це найоптимальніший варіант, щоб без особливих зусиль з'ясувати, наскільки цікавий процес домашнього миловаріння саме для вас!

Для початківця миловара це найоптимальніший варіант, щоб без особливих зусиль з'ясувати, наскільки цікавий процес домашнього миловаріння саме для вас

Що потрібно для приготування домашнього мила?

  • Основа для мила (туалетне мило без добавок, готова основа з інтернет-магазину або приготована самостійно).
  • Ароматичні масла за вашим бажанням (додайте по краплях і враховуйте їх взаємну сполучуваність). Ароматичні масла використовуйте акуратно , З користю для шкіри тіла. Зволожити, пом'якшити або заспокоїти роздратування - за вашим бажанням. Пам'ятайте, що ви - творець!
  • Добавки за призначенням. Для мила-скрабу - кавова гуща, мелені вівсяні пластівці, подрібнені кісточки (виноградні, абрикосові та ін.). Для додання кольору - настої, витяжки з соків (буряк, морква, зелень). Поле для експериментів! Можна для початку замовити вже готові добавки по інтернету. Там же - модні «фішки» по упаковці готового мила.
  • Інвентар для варіння мила. Для початківця миловара раджу вибрати найпростіший, виходячи з того, що є. Звичайно, орієнтуйтеся на основу для мила - готову або ту, що треба зробити самому. Для початку потрібно мати кілька різних за розміром ємностей для варіння мила, лопатки або ложки, щоб помішувати суміш при варінні, формочки для мила. Якщо ви всерйоз захопитеся цим процесом, вам знадобляться ваги, окремий блендер і посуд для миловаріння. Ножі з фігурними лезами для нарізки мила, форми не тільки з силікону або дитячих пасочек, але і за індивідуальними розмірами для певних ескізів вашого домашнього мила.
  • Бажання спробувати щось нове! Коли залишилися в минулому курси макіяжу або пікапа, і знову бере верх спрага самовираження, вам раптом попадається стаття про основи домашнього миловаріння. Це неспроста! Раптом це і є ваше майбутнє захоплення, хобі і ви зможете не тільки самореалізуватися, а й заробити на цьому. Зазвичай ми захоплюємося чимось абсолютно новим спонтанно, інстинктивно!

Зазвичай ми захоплюємося чимось абсолютно новим спонтанно, інстинктивно

Як зробити мило своїми руками? 3 рецепта домашнього мила для початківців:

1. Оливкове мило з календулою і ромашкою.

Це мило володіє пом'якшуючими і поживними властивостями. Суха, згрубла шкіра стає ідеально м'якою і бархатистою вже після першого застосування. За рахунок настою з ромашки та календули мило виходить красивого, теплого жовтого відтінку, з ніжним ароматом .

Склад мила:

  • Квітки ромашки (сухі) - 15 г.
  • Квітки календули (сухі) - 15 г.
  • Оливкова олія - ​​50 мл
  • Туалетне, дитяче мило (або основа) - 60 г.
  • Білий бджолиний віск (подрібнений) - 100 г.
  • Дистильована вода - 50 мл.

Приготування мила:

  • У банку з щільною кришкою покладіть квітки ромашки та календули, залийте оливковою олією і настоюйте 2 дні, уникаючи прямих сонячних променів. Потім профільтруйте суміш через сито.
  • Натріть брусок туалетного мила на дрібній тертці, додайте подрібнений віск і поставте на водяну баню (в миску поверх каструлі з киплячою водою). Коли склад розплавиться, перемішайте, зніміть з лазні і дайте охолонути.
  • Додайте масло до суміші воску з милом і нагрійте на паровій бані.
  • Підігрійте воду, додайте її до суміші, збиваючи в кремоподібну масу.
  • Перелийте теплий склад (поки не загус!) В формочки і залиште застигати.

Після такого мила не потрібне додаткове зволоження шкіри!

2. Мило з квітками липи і вівсяними пластівцями.

Це мило делікатно прибирає ороговілі ділянки шкіри і живить її. За рахунок випаровування настою липи, зберігає всі її корисні властивості і ніжно доглядає за вашою шкірою. Грейпфрут надає милу відтінок свіжості і молодить.

Склад мила:

  • Біле туалетне мило (дитяче) - 350 грам
  • Настій квіток липи (міцний) - 300 мл
  • Сік грейпфрута або лимона (свіжовичавлений) - 4 столові ложки
  • Вівсяні пластівці (подрібнені) - 4 столові ложки.

Приготування мила:

  • Приготуйте міцний настій липи. Для цього залийте окропом (400 мл води) 50 грам сухих квіток липи, накрийте кришкою до охолодження. Потім процідіть настій через ситечко. У вас вийде 300 мл міцного настою.
  • Натріть мило на дрібній тертці і нагрійте в каструлі з настоєм липи і соком грейпфрута (лимона) до повного розчинення.
  • Зніміть суміш з вогню. Додайте подрібнені вівсяні пластівці, помішуючи ложкою. Продовжуйте заважати масу, поки вона не почне остигати і застигати.
  • Залийте суміш у форми, накрийте тканиною і поставте в сухе тепле місце до повного затвердіння.
  • Термін формування цього мила - 2-3 тижні. Після загорніть мило в паперові серветки для зберігання.

3. Запашна мило з лавандою і розмарином. Сміливе поєднання!

Мило на травах в домашніх умовах - просто казка і величезний простір для експериментів! Якщо ви любите запах лаванди і вас не відштовхує розмарин, чому б не поєднати їх корисні властивості в брусочку домашнього мила? Особисто у мене вже традиція привозити з поїздок по гірських місцевостей пучок лаванди і сухоцвіт, ось і знайшлося застосування ароматним травам з подорожей - домашнє миловаріння!

Склад мила:

  • Туалетне (дитяче) мило - 150 грам
  • Квітки і стебла лаванди (сухі, подрібнені) - 50 грам
  • Лимонний сік - 40 мл
  • Вівсяні пластівці (подрібнені) - 1 столова ложка
  • Ефірна олія лаванди - 6 крапель
  • Сухий або свіжий розмарин - 1 столова ложка
  • Квітки лаванди для краси - 1 столова ложка

Приготування мила:

  • Приготуйте міцний настій з лаванди. Для цього залийте 50 грам стебел і квіток лаванди крутим окропом (100 мл) і накрийте кришкою до повного охолодження. Процідіть через ситечко, у вас повинно вийти 85 мл міцного настою - те, що потрібно за рецептом.
  • Натріть мило (150 грам) на дрібній тертці. Нагрійте відвар з лаванди, додайте лимонний сік і терте мило, злегка помішуючи.
  • Введіть в суміш подрібнений розмарин, квіти лаванди, вівсяні пластівці і лавандова олія. Гарненько перемішайте в теплому вигляді.
  • Перекладіть суміш у формочки (розподіляти потрібно швидко, поки вона не застигла), залиште в теплому сухому місці для природного застигання. Термін остаточного дозрівання домашнього мила за цим рецептом - 2-3 тижні, залежно від розміру форм.

Існує безліч рецептів домашнього мила. Це як кулінарія або в'язання, або навіть написання картин. Або вам захочеться спробувати приготувати мило в домашніх умовах, проявити свої приховані таланти в області миловаріння - або ні. Якщо є бажання і інтерес - спробувати однозначно варто!

Як зробити мило своїми руками?
А як зробити мило своїми руками?
Вам цікаво спробувати зварити мило за власним рецептом?
Що насправді містить сучасне мило, куплене в магазині?
Що потрібно для приготування домашнього мила?
Як зробити мило своїми руками?
Якщо ви любите запах лаванди і вас не відштовхує розмарин, чому б не поєднати їх корисні властивості в брусочку домашнього мила?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com