рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як варити стельовий шов електрозварюванням своїми руками: відео та фото

  1. Загальні рекомендації по техніці безпеки
  2. загальні рекомендації
  3. Способи варіння стельових швів
  4. Сварка в стельовому положенні
  5. корінь шва
  6. заповнення оброблення
  7. Особовий шар

Стельовий шов є найбільш важким типом зварювання, так як зварювальний ванна знаходиться догори дном. Якщо не виконувати особливі дії, під час його виконання можливі патьоки розпеченого металу.

Також важливо дотримуватися техніки безпеки при виконанні цього шва, адже будь-яка крапля може потрапити вам в обличчя, вуха, шию або взуття. У відео ви знайдете відповіді на деякі питання.

У промисловому виробництві такої спосіб зварювання майже виключений, за рахунок зміни положення деталей. Однак будь-який зварник повинен вміти варити стелю. Сварка в стельовому розташуванні часто використовується при будівельно-монтажних роботах і створенні трубопроводів, а також в суднобудуванні.

Загальні рекомендації по техніці безпеки

  • Виключіть будь-яку можливість ураження струмом при зварюванні. Проводи повинні бути ізольовані. Під час простою вимикайте зварювальний апарат.
  • Не користуйтеся під дощем або снігом. Сварка у вологих приміщеннях вимагає великого досвіду.
  • Користуйтеся спецодягом для захисту очей і поверхонь тіла. Обов'язкова наявність зварювальної маски і окулярів (для видалення шлаку). Поверхня тіла повинна бути повністю закрита щільною заправленої одягом.
  • Дотримуйтесь вибухо-та пожежобезпечність.

Технологія зварювання стельового шва

Для початківців зварників буде корисно ознайомитися із загальним відео уроком по ручного дугового зварювання:

загальні рекомендації

загальні рекомендації

Зварений шов стельовий

Під час зварювання розплавлений метал утримується від падіння силою поверхневого натягу. Саме тому потрібно максимально зменшувати розмір зварювальної ванни. Для цього потрібно періодично відводити електрод в сторону, щоб метал встиг злегка затвердіти.

Крім того, ширина валиків зменшується. Як правило, вона складає 2-3 ширини електрода. Зазвичай на зварювальний шов використовуються електроди діаметром не більше 4 мм. У момент видалення дуги іноді утворюються підрізи. Затримуйте електрод на крайках, щоб уникнути цього.

Електрод обов'язково повинен бути сухою, інакше виділяються гази можуть потрапити в зварений шов, знизивши його якості. При зварюванні такою методикою зменшуються випаровування шлаків і газів з розплавленого металу. Тому зварювальні шви в стелі мають більш низькі властивості металу, ніж при зварюванні в інших положеннях.

Зварювання на стелі рекомендується проводити на себе, це дозволить вам добре спостерігати за процесом, підбирати швидкість і спосіб варіння. Матеріали товщиною вище 8 мм зварюють в кілька проходів. Кореневої шов зазвичай виконується електродом 3 мм, а наступні - 4 мм.

Важливо знати! Перед зварюванням сполучаються торці повинні бути оброблені і мати фаску по ГОСТу 10948-64. Після кожного валика слід ретельно видаляти шар шлаку. Зварювальні допуски з'єднань описані в ГОСТ 5264-80.

Способи варіння стельових швів

  • Півмісяцем - електрод повинен знаходитися під кутом 90-130 ° до стелі. Коливальними рухами в формі півмісяця (зигзагами), безперервно заходять електродом на затверділу частина металу. Такий спосіб вимагає декількох проходів, і є найпростішим для новачків.

Спосіб зварювання півмісяцем

  • Драбинкою - електрод знаходиться під кутом 90-130 ° до стелі. Його підводять до стелі і запалюють дугу. Коли утворюється розплавлений метал, електрод трохи відводять (5-10 міліметрів) і повертають назад, перекриваючи засохлий метал на 30-50% від її довжини.

Сварка драбинкою

Назад-поступально - кінець електрода постійно повертається назад, на затверділа частина металу, таким чином, постійно подовжуючи шов. Це найважчий і трудомісткий спосіб, але в той же час він найміцніший.

Назад-поступальний спосіб

Сварка в стельовому положенні

Сварка відбувається в кілька етапів, перший з них - проварка кореня шва.

корінь шва

Використовуйте електрод діаметром 3 мм і силу струму мінімального або середнього діапазону.

Залежно від умов, зварювання можна виконати декількома способами:

  1. Якщо можлива вибірка і підварювання зі зворотного боку, то при зварюванні слід звернути увагу на формування валика з нижньої сторони. Не повинно бути нависань і підрізів.

Найкраще такий шов виконати коливальними рухами від кромки до кромки, з затримкою на них. Таким чином, не буде потрібно додаткова вибірка, і після очищення з'єднання від зварювання можна буде накладати другий валик (читати далі Пластикові стелі: особливості монтажу ).

Таким чином, не буде потрібно додаткова вибірка, і після очищення з'єднання від зварювання можна буде накладати другий валик (читати далі   Пластикові стелі: особливості монтажу   )

Стельовий зварювальний шов

  1. Якщо є необхідність формування валика зі зворотного боку, потрібно здійснювати постійні поступальні рухи електрода всередину зазору на мінімально короткій дузі. Досягніть того, щоб дуга горіла зі зворотного боку, тоді метал буде застигати в формі парасольки (читати далі Стельова плита байкал ).

Основна увага при такій зварюванні має бути зосереджена на зворотному валику. При можливості витримуйте швидкість зварювання в залежності від нижнього валика, щоб не було сильної опуклості. Якщо все-таки внутрішній валик вийшов занадто випирає, то необхідна вибірка до чистого металу.

Якщо все-таки внутрішній валик вийшов занадто випирає, то необхідна вибірка до чистого металу

Корінь шва із зворотного боку

заповнення оброблення

Сварка 2 і 3 валика відбувається електродом 3 мм. на середньо-максимальному струмі, або 4 мм. на середньому. Вибір залежить в залежності від ширини першого валика. Щоб не утворилося опуклості, слід затримуватися на краях, потім трохи зміщувати дугу по кромці і переходити драбинкою на іншу кромку.

Якщо необхідно змінити форму валика при зварюванні, змінюйте швидкість, нахиляйте електрод іншим кутом, збільшуйте величину кроку.

Вплив кута нахилу електрода на форму шва

Порада! Не робіть валики великої ширини, вони будуть давати патьоки і капати.

4 і 5 шар залежать від ширини попередніх валиків - на всю ширину, або в 2 валика. Наступні шари виконуються у вигляді наплавлення без коливальних рухів. При підході до крайки потрібно залишати відстань діаметром електрода з покриттям, між передостаннім валиком і кромкою.

При підході до крайки потрібно залишати відстань діаметром електрода з покриттям, між передостаннім валиком і кромкою

Як правильно варити стельовий шов - схема

Особовий шар

Особовий шар вариться в поглиблення 0.5-2 мм.

Залежно від товщини металу і ширини останнього шару, може знадобитися кілька проходів.

При зварюванні в 1 прохід і поглибленні передостаннього шару на 0.5-1 мм. необхідно проводити зварювання методом «вперед дугою». Крок підбирайте залежно від формування валика.

Якщо поглиблення від 1 до 2 мм, використовуйте метод «драбинкою».

При зварюванні в кілька проходів, бічні валики проходять у кромки, в кожному разі варяться різними способами: з маніпулюванням або без нього, драбинкою або дугою вперед. Останній валик по центру вариться так, щоб рівно з'єднати 2 бічних.

Детальна схема показана на малюнку вище.

На закінчення варто додати, що не варто займатися зварюванням стелі без досвіду. Це досить важка справа, що вимагає певних знань і навичок, які приходять з часом. Починайте зварювання з більш простих видів з'єднань.

Сподобалася стаття? Підписуйтесь на наш канал Яндекс.Дзен

Сподобалася стаття?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com