рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як намалювати портрет

Коли виникає бажання щось намалювати олівцем, нами рухає наш настрій, фантазія, натхнення та асоціації. Звичайно, кожен початківець художник залишається задоволеним, якщо він успішно намалював те, що хотів і задоволений результатом, а сторонні люди розуміють, що він хотів донести. Однак, бувають ситуації, коли художники виявляються на місці головного героя твору Екзюпері «Маленький принц» Пілота. Намалювавши удава, що проковтнув слона, він був обурений тим, що навколишні думали: «Це чудова капелюх, а не удав!». Така ситуація актуальна серед більшості початківців художників. А щоб Ви не опинилися на місці Пілота з «Маленького принца», ми покажемо, як передати олівцем задумане, щоб вийшов впізнаваний результат.

При малюванні різних предметів виникають певні труднощі, але малювання впізнаваного портрета - для багатьох одна суцільна труднощі. У цьому уроці я покажу Вам, як намалювати портрет поетапно без зайвих складних конструкцій.

Що Вам потрібно:

  • простий олівець з твердістю від Н до 2Н;
  • простий олівець з твердістю від В до 8В;
  • аркуш паперу;
  • ластик.
  • Візьміть олівець з твердістю від Н до 2Н. Розділіть лист по горизонталі на дві частини, щоб нижня була в майже в два рази більше верхньої. На перетині цього поділу, проведіть дві рівних лінії, щоб між ними розмістити очі. До речі, відстань між очима дорівнює довжині одного ока (все сказане проілюстровано в картинці).

До речі, відстань між очима дорівнює довжині одного ока (все сказане проілюстровано в картинці)

  • Проведіть дві рівні лінії від куточків очей вниз для того, щоб позначити межі ширини носа. Намалюйте повіки і форму брів.

Намалюйте повіки і форму брів

  • Намалювати портрет олівцем не складно, якщо слідувати нашим прикладів в картинках і рекомендацій. Просуваємося далі і малюємо решту носа, розмічаємо губи.

Просуваємося далі і малюємо решту носа, розмічаємо губи

  • Тепер намітьте приблизні межі чола і контурів особи в цілому. Для того, щоб уникнути зайвих помилок, виміряйте на око, наприклад, за допомогою олівця, скільки разів висота чола поміститься в відстані (площині) від брів до губ. Якщо Ви пишіть портрет конкретної людини, то виміряти що-небудь за допомогою олівця можна на відстані витягнутої руки, заплющивши одне око, фокусуючись то на олівці, то на самому предметі. Якщо ж мова йде про портрет з фотографії, то тут здійснити вимір можна або приклавши олівець до фотографії, або так само піднісши руку. Коли стало ясно, наприклад, що в відстані між очима поміститься довжина одного ока, то Ви перевіряєте ці параметри вже на своєму малюнку за допомогою олівця.

Порада: подібний спосіб вимірювання Ви зможете застосувати до будь-якого елементу в малюнку.

Далі прорисуйте зіниці і інші «деталі» очей.

Далі прорисуйте зіниці і інші «деталі» очей

  • Ви, напевно, задається питанням: як намалювати портрет людини поетапно так, щоб він здавався «ожилим». Для цього ми переходимо до наступного етапу в нашій роботі - беремо простий олівець з твердістю від В до 8В. Їм ми починаємо малювати зону очей, а саме: почніть зі зіниці, але не забувайте залишати відблиски на очах - білі, які не зафарбовані крапочки (вони створюють ефект обсягу і натуральності картинки). Затемните куточки і в зоні вій проведіть темну лінію. Прорисуйте основні тіні навколо очей. АЛЕ! При цьому не тисніть сильно на олівець.

При цьому не тисніть сильно на олівець

  • Заточите добре олівець, яким малювали тіні і легкими, але ріденькими штрихами намалюйте волосинки на бровах. І тут теж треба дотримуватися законів світла і тіні: малюючи нижню частину брови, натискайте на олівець сильніше, таким способом створиться ефект тіні; в серединній частині і з боків намагайтеся сильно не тиснути на олівець і робити штрихи світлішою. На цьому етапі ми так само починаємо малювати тінь і в області носа. Тут треба бути особливо уважними, адже тінь на носі створює його форму. Тому наслідуйте приклад на зображенні.

Тому наслідуйте приклад на зображенні

  • Щоб самому намалювати портрет, треба володіти старанністю, тому сподіваємося, що Ви не втомилися і продовжуєте робити портрет об'ємним! Переходимо до малювання тіні на губах: найсвітліша частина - середина нижньої губи, а сама темна - область під нею.

Для того, щоб детальніше розглянути приклад того, намалювати губи і ніс, подивіться наші інші статті, присвячені цьому: « Як намалювати губи » , «Як намалювати ніс» .

  • Настав момент малювання зачіски. Для кого-то це завдання складне, а для кого-то - ні. Так чи інакше, ми розповімо Вам, як малювати волосся так, щоб вони здавалися найбільш правдоподібними в портреті! Щоб красиво намалювати портрет дівчини, початківцям художникам важливо пам'ятати: 50% успіху Вашої роботи залежить від промальовування волосся. І мова йде не про основну зачісці і локони, а навіть про маленьких волосинки, які Ви бачите біля чола. Трохи вище від них починаються коріння довгих локонів. Для промальовування волосся ми знову повинні заточити олівець (В-8В). Тут ми вже не можемо робити штрихи під різним кутом - треба щоб кожна лінія повторювала ріст волосся і форму зачіски. Від коренів волосся трохи піднімається (відповідно і лінія теж), а далі ми робимо не просто рівні штрихи вниз, а ніби малюємо їх хвилями. Місця, де локони перетинаються, повинні бути затемнені (з метою створення ефекту обсягу). Дуже важливо так само намалювати і вибиваються із зачіски волоски. Для цього ми знову заточуємо той же олівець і акуратно, швидким рухом малюємо волоски, натурально стирчать з зачіски.

Для цього ми знову заточуємо той же олівець і акуратно, швидким рухом малюємо волоски, натурально стирчать з зачіски

Чому це важливо робити швидким рухом руки: чим повільніше ми малюємо лінії, тим більше штучними вони будуть виглядати в силу нерівностей. Адже навіть биття серця або наше дихання можуть перешкодити провести олівцем рівну лінію.

Роблячи недбалі волоски, головне - не переборщити. Після виконаної роботи над волоссям, додайте тіні на шиї, а також скрізь, де зверху лягли волосся.

Що ж, я показала Вам, як намалювати портрет людини для початківців. Сподіваюся, цей фото-урок став корисним для Вас і допоможе позбутися від нелюбимих складних етапів малювання портретів. У статті я не акцентувала увагу на деталізації промальовування очей, носа і губ, адже цьому присвячені попередні статті.

Підписуйтесь на групи в соц.сетях і на мій канал в YouTube . Будьте в курсі нових уроків!

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com