рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Новорічний стіл для дітей

  1. рішуче відмовляємося
  2. Міняємо шкідливий на корисне
  3. Створюємо настрій і покращуємо апетит
  4. Правильний «тюнінг»
  5. Правильний підхід до назви страв
  6. Запах Нового року
  7. маленькі помічники
  8. Готуємо новорічні страви разом з дітьми
  9. Ґльоґ «Зігріємо Снігуроньку»
  10. Коктейль «Мрія Діда Мороза»
  11. Пісочне печиво «Новорічні зірки»
  12. Запечене м'ясо «Свято до нас прийшов»
  13. Домашній майонез

у статті «Дитина за святковим столом» ми докладно розповіли про те, як зробити так, щоб рясні застілля не зашкодили ніжним дитячим організмам. І, можливо, у багатьох склалося враження, що дітям і в свята доведеться їсти що-небудь на зразок каш і овочевих супів-пюре і лише з боку спостерігати за бенкетом.

І, можливо, у багатьох склалося враження, що дітям і в свята доведеться їсти що-небудь на зразок каш і овочевих супів-пюре і лише з боку спостерігати за бенкетом

Насправді, це, звичайно, зовсім не так. Накрити святковий стіл так, щоб це було нешкідливо або навіть корисно для дітей цілком реально. Потрібно тільки виконати декілька умов:

Потрібно тільки виконати декілька умов:

рішуче відмовляємося

На жаль, є ряд продуктів, від яких заради здоров'я дітей (та й дорослих теж) краще відмовитися зовсім. З точки зору дієтологів і педіатрів в «чорний список» повинні потрапити:

  • Копчені продукти (ковбаси, риба, м'ясо і т. Д.)
  • жирні страви
  • шпроти
  • Містять оцет страви
  • майонез
  • кетчуп

Причому чим молодша дитина, тим суворіше необхідно «фільтрувати» меню.

Міняємо шкідливий на корисне

Як бачите, персонами нон грата в дитячому меню стали багато традиційних складові наших святкових застіль. І якщо від деяких з них ми ще можемо відмовитися, то ось чим замінити, наприклад, майонез - найпоширеніший у нас, але такий шкідливий соус?

Дієтологи пропонують використовувати замість нього натуральний несолодкий йогурт, який, до речі, нескладно зробити самим в домашніх умовах, всього лише купивши спеціальну закваску в аптеці. Якщо смак страв, заправлених йогуртом, вам зовсім не подобається, змішайте його з невеликою кількістю майонезу. Так заправка стане більш звичною на смак, а шкоди від подібного «дуету» буде набагато менше, ніж від звичайного майонезу, особливо якщо ви додасте в йогурт домашній, а не покупної соус. Зробити його нескладно, з його приготуванням впораються навіть самі недосвідчені господині. Правда, довго зберігати його не можна, тому краще не займатися виробництвом майонезу в промислових масштабах.

Ковбаси теж можна замінити на набагато більш підходяще для дитячого меню запечене м'ясо. Тільки не перестарайтеся з сіллю і спеціями, досить буде натерти шматок м'яса часником або приправити його такими травами, як кріп, петрушка або кінза. Слідкуйте за тим, щоб м'ясо не дуже присмажилося.

Духовка - взагалі головна помічниця в приготуванні святкових страв для дітей. Запечені овочі, риба, навіть фрукти (наприклад, яблука чи груші) і корисні, і смачні, і красиві.

Створюємо настрій і покращуємо апетит

Невеликий анекдот в тему:

Чим відрізняється хом'як від щура? Та нічим, просто у хом'яка піар краще.

Ось так і з святковим столом: досвід багатьох батьків показує, що діти люблять не тільки смачну, але і красиву їжу, подану відповідним чином. Звичне корисне блюдо, подане в новорічній «упаковці» користується набагато більшим успіхом, ніж зазвичай.

При цьому важливо не тільки красиво і святково оформити їжу, але і подати її на спеціальній, не "буденної» посуді. Святкова посуд, яку дістають із шаф тільки в особливих випадках, яскраві серветки, свічки і красиво оформлений стіл - все це значно покращує дитячий апетит. Тому прикрашайте, фантазуйте, творіть. Зрозуміло, що кожен день робити маленьке диво у мам і бабусь немає ні сил, ні часу. Але в свято ми з задоволенням перетворюємося в справжніх фей. А допоможуть нам створити новорічний настрій і поліпшити апетит дітей:

Правильний «тюнінг»

Діти не дуже люблять овочі, ні свіжі, ні термічно оброблені? А ви пробували подавати їх на шпажках, встромивши в половинку грейпфрута, немов до вас в гості забіг їжачок? «Укомплектувати» шпажки можна, чергуючи шматочки огірків, помідорів, сиру, запечених м'яса, кабачків, моркви ... Та все, чого завгодно! Головне, щоб «запчастини» були дозволені для дитячого меню і не зсковзували зі шпаг. Спробуйте зробити такого новорічного їжачка - і, швидше за все, діти з задоволенням з'їдять те, що він «приніс» на своїх голках-шпажках. Можна з канапе зібрати різнокольорові корисні сніжинки (як серцевини підійдуть кружечки сирої моркви, які надійно утримають шпажки) або ялинки (для цього досить увіткнути шпажки в поставлений вертикально огірок), викласти напис-привітання.

Прикрашайте буквально все страви:

  • згадайте, як ми самі колись робили «іній» на келихах, всього лише вмочивши їх по черзі в воду і цукровий пісок (а кольорові обідки вийдуть, якщо замість води використовувати будь-яке варення або сироп);
  • викладайте салати у вигляді сніговиків або ялинок;
  • споруджуйте з фруктів святкові скульптури.

Таку «ошатну» їжу діти якщо навіть і не з'їдять, то вже абсолютно точно «понадкушують». А оскільки їжі на наших столах в Новий рік традиційно багато, то голодними чада гарантовано не залишаться.

Правильний підхід до назви страв

Не забувайте про «красивих» назвах. Їхні діти теж дуже люблять і з задоволенням спробують їжу з інтригуючими або поетичними іменами. «Як ви яхту назвете, так вона і попливе» - це і про назви страв теж. Тому озбройтесь фантазією і сміливо подавайте салат «Північний полюс» або десерт зі свіжих фруктів «Посмішка Снігуроньки».

Запах Нового року

Сприяють створенню святкового настрою і поліпшенню апетиту і запахи. Пам'ятайте, як в дитинстві у нас текла слина від ароматів кориці, ванілі, мандаринів? А хвоя? Її запах був здатний налаштувати на святковий лад будь-кого.

Звичайно, самі ми вже давно не реагуємо так гостро навіть на самі приємні аромати, але діти поки ще дуже сприйнятливі до них. Скористайтеся цим: додавайте в блюда ароматні елементи або навіть просто розставте в квартирі невеликі приємно пахнуть «Сюрприз»: вазочки з ваніллю і корицею, смаженими кавовими зернами, чаші з залитими окропом мандариновими шкурками або саморобні ароматизатори, зробити які можна з апельсинів та інших цитрусових ( для посилення природного аромату використовуйте апельсинове або мандаринове масла).

маленькі помічники

Обов'язково залучайте до приготування святкових страв і самих дітей. Це не тільки подарує їм прекрасні спогади, які будуть зігрівати їх багато років по тому, але і напевно поліпшить апетит: адже як не спробувати те, що так сам так старанно прикрашав або нарізав?

Готуємо новорічні страви разом з дітьми

Меню наших святкових столів складалося роками. Звичайно, традиції - це чудово. Але чому б не приготувати щось новеньке, та до того ж ще й смачне і корисне?

Ґльоґ «Зігріємо Снігуроньку»

Будь-які заморожені або свіжі ягоди (бажано декількох видів) подрібніть за допомогою блендера. Отриману ягідну масу процідіть. Сік поставте на повільний вогонь, додайте за смаком мед, корицю, гвоздику, шматочки лимона, апельсина, яблука. Цитрусові використовуйте прямо з шкіркою. Увага: доводити ґльоґ до кипіння не слід. Готовий ароматний напій розлийте по келихах або склянках, прикрашеним «інеєм». А з залишився макухи потім можна буде зварити смачний компот.

Коктейль «Мрія Діда Мороза»

Яблука та груші запечіть в духовці, попередньо вийнявши з них серцевини. Запечені плоди збийте блендером, додайте банани (ківі, хурму і будь-які інші м'які фрукти). В отриману однорідну масу влийте натуральний йогурт. Якщо коктейль здасться недостатньо солодким, можна додати трохи меду. Прикрасьте келихи з коктейлем зірочками, вирізаними з фруктів або навіть простого паперу. А на коктейльні трубочки зробіть «спіднички» з мішури або дощу.

Пісочне печиво «Новорічні зірки»

Класичні пропорції пісочного тіста 3: 2: 1. Наприклад, 600 грамів борошна, 400 грамів вершкового масла і 200 грамів цукру. Змішайте інгредієнти, додайте від 2 до 4 столових ложок холодної води або 1-2 яєчних жовтки. З отримав пластичного тесту можна вирізати зірки або будь-які інші фігурки, а готове пісочне печиво прикрасити глазур'ю, намалювавши на ньому сніжинки, ялинки, сніговиків або навіть написавши імена гостей.

Запечене м'ясо «Свято до нас прийшов»

У невелику кількість (1-2 столові ложки) оливкової олії додайте трави (базилік, петрушку, кріп, естрагон, майоран, чебрець і т. Д.) І трохи тертого або розчавленого часнику. Шматок телятини або яловичини обмажте вийшла кашкою, загорніть у фольгу і залиште на одну-дві години. Потім помістіть в духовку. Запікайте від півтора до двох годин (в залежності від розміру шматка) при температурі 200 градусів. Щоб м'ясо покрилося скоринкою, за 10 хвилин до готовності розгорніть фольгу і полийте блюдо витік соком.

Якщо в сім'ї дотримуються посту, то можна приготувати кілька особливо смачних пісних страв, які не стали за цей час повсякденними, а вже на Різдво накрити по-справжньому святковий стіл.

Домашній майонез

250 мл соняшникової (або будь-якого іншого рослинного масла), 1 яйце, 1 яєчний жовток, 1 - 2 чайні ложки оцту, сіль за смаком збийте блендером або міксером до необхідної густоти. Зверніть увагу на те, що всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. До складу цього майонезу теж входить оцет, але зате немає консервантів, стабілізаторів і інших сумнівних складових. Проте, давати дітям навіть такий соус бажано якомога менше, змішуючи, як ми вже говорили вище, його з натуральним йогуртом.

Дата публікації 15.12.2017

Автор статті: Яна Перепечина

І якщо від деяких з них ми ще можемо відмовитися, то ось чим замінити, наприклад, майонез - найпоширеніший у нас, але такий шкідливий соус?
А ви пробували подавати їх на шпажках, встромивши в половинку грейпфрута, немов до вас в гості забіг їжачок?
Пам'ятайте, як в дитинстві у нас текла слина від ароматів кориці, ванілі, мандаринів?
А хвоя?
Це не тільки подарує їм прекрасні спогади, які будуть зігрівати їх багато років по тому, але і напевно поліпшить апетит: адже як не спробувати те, що так сам так старанно прикрашав або нарізав?
Але чому б не приготувати щось новеньке, та до того ж ще й смачне і корисне?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com