рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Гарячі страви на святковий стіл з м'яса. Які гарячі страви подати на святковий стіл?

  1. Рецепти шашликів до святкового столу
  2. Святкові гарячі страви з різних кухонь світу
  3. Прості і дуже смачні святкові гарячі страви з м'яса
  4. Пташине м'ясо
  5. Риба як головне блюдо
  6. баранина
  7. З лимоном в рукаві
  8. З гарніром
  9. З помідором і гарніром по-французьки
  10. З ананасом
  11. яловичина
  12. З чорносливом
  13. птах
  14. Куряча печінка з грибами і сметаною
  15. Відео для молодих господинь

Ну і почати, звичайно ж, слід з рецептів гарячих страв з курки, благо курятина - м'ясо «універсальне» і в приготуванні зовсім не складне. Найпростіший варіант - святкова курка, запечена в духовці, але не звичайна, а «апельсинова» - з ніжною, золотистою засмаженою скоринкою. А ще можна запекти курку в духовці в дивовижно смачне маринаді з імбиру, меду, лимона і соєвого соусу.


Запечена курка "Дивний аромат"

Для приготування запеченої курки в духовці до святкового столу підійдуть будь-які частини птиці - наприклад, за рецептом «Курка з апельсинами» можна взяти не птаха цілком, а, припустимо, курячі гомілки, стегна або стегенця. А ось для класичного святкового рецепта - курчати тютюну - необхідно буде заздалегідь купити саме тушку птиці цілком.

Якщо під рукою є сухофрукти і горіхи, можна приготувати оригінальне блюдо - запечені курячі грудки : Сухофрукти і часник в поєднанні з соєвим соусом забезпечать готової курки пікантний, приємний смак. А в сезон врожаю кабачків можна побалувати гостей за святковим столом незвичайними «човниками» з кабачків з курячим фаршем.

Як своєрідний «закусочного» варіанту можна приготувати дієтичні курячі рулетики з яблуками і абрикосовим джемом на пару - готову страву буде дуже смачним як в гарячому, так і в холодному вигляді. Ще один варіант такого святкової страви - пікантні курячі рулетики з гарніром з запечених овочів. А для любителів гостренькі смажених закусок ідеально підійде класичне блюдо - запечені курячі крильця.

Рецепти шашликів до святкового столу

Шашлики - це блюдо, яке можна приготувати не тільки на природі, але і в домашніх умовах, причому, не жертвуючи смаком - готуючи шашлики за оригінальним рецептом в банку, можна буде добитися навіть ароматного «серпанок» готового м'яса. Крім того, святковий шашлик можна приготувати на сковороді або самим простим способом - в духовці. М'ясо ж, як і у випадку зі звичайними шашликами на вугіллі / на мангалі, може бути абсолютно будь-яким - від курки до свинини або навіть баранини.

Святкові гарячі страви з різних кухонь світу

Ще один дуже простий спосіб урізноманітнити звичний склад святкового меню - скористатися оригінальними рецептами з різних національних кухонь світу. Так, наприклад, почати знайомство зі світовою кулінарією можна з приготування Таван - це запіканка з фаршу і картоплі з сирійської кухні. Готується блюдо дуже просто з цілком звичайних інгредієнтів, а результат виходить - пальчики оближеш. Також до святкового столу можна приготувати турецькі котлетки «Хасан-паша» або смачну грецьку мусака з кабачків, баклажанів і м'ясного фаршу.

Від однієї думки, що скоро буде свято, у більшості людей мимоволі починає підтікати слина.

Напевно, так працює наш організм - мозок знає, а тіло вимагає. Хоча, хто його знає ...

У будь-якому випадку проведення будь-якого торжества не обходиться без відповідного осередку. Чим смачніше, яскравіше і різноманітніше буде стіл, тим краще запам'ятатися будь особливий день для гостей і рідних.

Хороші рецепти і вміння приготувати - головне озброєння кожної господині.

Особливо це відноситися до головних страв. Гаряче і смачно приготовлене м'ясо на святковий стіл ніколи не образить смаки навіть найвибагливіших їдців. А якщо кожен раз готувати щось нове, то це буде особливо приємно для свикшімся зі звичними стравами родичів. А тепер рецепти гарячих страв на святковий стіл.

Прості і дуже смачні святкові гарячі страви з м'яса

Складові:

  • Свинина (можна взяти яловичину) - 800 г
  • Картопля - 3 шт (середнього розміру)
  • Сметана (можна використовувати майонез) - 2 ст.л.
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Борошно - 3 ст.л.
  • Вершки - 200-230 мл
  • Зелень - петрушка, цибуля, кріп
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Сіль і перець


Вершки - 200-230 мл   Зелень - петрушка, цибуля, кріп   Часник - 2-3 зубчики   Сіль і перець

Свинина (або яловичина) для святкового гарячого блюда нарізається як на відбивні і відбити. Для того щоб не було бризок, можна відбивати м'ясо, поклавши його в пакет. Далі готуватися «шубка» для відбивних.

Для цього на тертці потрібно натерти картоплю, нарізати цибулю і зелень дрібно, а часник пропустити через землянку або дуже добре подрібнити ножем. Додається яйце, сіль, перець і 2 С.Л сметани (майонезу) .Все інгредієнти перемішуються в мисці.

Шматки відбитого м'яса промочити в «шубці» і смажити на розжареному соняшниковій олії. Але смажити потрібно обережно перевертаючи, щоб оболонка не спадала. І так до тих пір, поки не з'явиться рум'яна кірочка.

Злегка прожарені шматки м'яса викладаємо на деко, змащене олією. Тепер можна залити вершками і поставити в нагріту духовку на 6-8 хвилин (температура приблизно 230 градусів).

В принципі, відбивні вже готові і до них, по суті, не потрібен гарнір, так як картопля обволікає шматочки м'яса. Але можна додати до страви щось свіже, як-то прикрасити його. Наприклад, красиво нарізаними помідорами, огірками або зеленню. Не завадить ложечка кукурудзи або горошку.

«Чаклуни»

Складові:

  • Фарш (свинячий або яловичий) - 250 г
  • Панірувальні сухарі - 4 ст.л.
  • Картопля - 1 кг
  • Ріпчасту цибулю - 1шт (великий)
  • Куряче яйце - 2шт
  • Рослинна олія - ​​50 г
  • Сир твердого сорту - 100 г
  • Сіль і перець

Для початку відварюється нечищена картопля в підсоленій воді. Після того як охолоне - почистити і натерти, використовуючи крупну тертку. У той час поки вариться картопля, можна зайнятися цибулею - дрібно нарізати і обсмажити на олії. До смажачі цибулі додаються сухарі і готуються до золотистого кольору.


Далі додається фарш і доводиться до повної готовності. Не забуваємо посолити і додати спеції за смаком. Процес смаження займає 15-20 мінут.Натертую картоплю посолити, поперчити, додати до неї курячі яйця . Потім потрібно місити це «тісто» і поступово додавати борошно, поки воно не почне прилипати до рук.

Тісто розділити на кульки, які слід розкачати в коржики. На коржі викласти фарш. Виходячи з пропорцій інгредієнтів в рецепті, кульок краще робити не більше 14 штук, а краще трохи менше. Слепляю потрібно подібно вареників. Напівфабрикати готові.

Ще не готових «чаклунів» занурюємо в підсолений окріп. Бажано розміщувати їх по дну каструлі так, щоб вони не стикалися один з одним, інакше можуть злипнутися. Варити потрібно протягом 10 хвилин. Після варіння вийняти, полити розтопленим вершковим маслом і посипати натертим твердим сиром.

Пташине м'ясо

Птах «Оригінальна»

  • Складові:
  • Куряче філе - 600 г
  • Куряче яйце - 2 шт
  • Майонез - 2 ст.л.
  • Соус соєвий - 1 ст.л.
  • Крохмаль - 1 ст.л.
  • Сир твердого сорту - 200 г
  • Рослинна олія
  • Сіль і перець

Філе курки розрізати уздовж, після чого відбити і приправити сіллю з перцем. Далі готується кляр: змішати соус, яйця, майонез і крохмаль. Сир натерти на дрібній тертці. Шматочки філе потрібно змочити в клярі, потім занурити в натертий сир, потім назад в кляр, в сир, в кляр, в сир і, нарешті, знову в кляр.


З цією процедурою треба бути акуратніше. Якщо сир не прилипає до клярі (буває і так), тоді можна насипати сир безпосередньо в кляр і просто вмочати філе в цю суміш.

Обмоченное в клярі філе кладеться на сковороду і заливається залишилися кляром. Обсмажувати потрібно з двох боків до золотистої скоринки. Жарка займає небагато часу.

Приблизно по 3-4 хвилини на кожну сторону при середньому вогні. Птах «Оригінальна» готова. Можна подавати на стіл з будь-яким гарніром.

Рецепт «Курка маринована по-американськи»

Складові:

  • Курка - 2 кг
  • Часник - 2 великих зубчики
  • Рослинна олія - ​​1 стакан
  • кориця мелена
  • Лавровий лист
  • Гірчиця - 3-4 ст.л.
  • Оцет - 3 ст.л.
  • Сіль і спеції

Рослинна олія добре перемішати з гірчицею, приблизно до майонезной густоти. Підійде будь-яка гірчиця. Далі в цю ж суміш додаємо подрібнений або роздавлений часник, оцет, корицю, спеції, сіль і перець. Добре перемішати. Курку слід відразу розрізати на порції і змішати з маринадом.

У ємність з вмістом додати лавровий лист і поставити все в холодильник на добу. На наступний день курку запекти в духовці на деку (45-50 хвилин повинно вистачити).

Риба як головне блюдо

«Чарівна золота рибка»

Складові:

  • Філе будь-якої риби - 250 г
  • Помідор - 2 шт (невеликі)
  • Картопля - 2 шт (середнього розміру)
  • Сир твердого сорту - 50 г
  • Ріпчасту цибулю - 1 шт (середній)
  • майонез
  • Свіжовичавлений лимонний сік
  • Сіль і спеції
  • Соєвий соус
  • зелень

Рибне філе маринується в лимонному соці і соєвому соусі 30-40 хвилин.

Можна не переживати за сорт риби, підійде будь-яка, головне, щоб без кісток.

Потім філе потрібно посолити, поперчити і підсипати якихось спецій за смаком. Далі вибираємо посуд і укладаємо нарізану скибочками картоплю (чим тонше, тим краще).

На картоплю викладається нарізаний півкільцями цибулю. Цей шар солимо і перчимо до смаку. Зверху викладається риба. На неї укладаємо тонкі скибочки помідорів, а помідори злегка обсипає цибулею. Потім кладеться ще один шар картоплі, але трохи тонше, ніж перший. Сіль, перець, зелень і спеції, а далі майонез.

Після всіх виконаних операцій натираємо сир і посипаємо їм всю поверхню страви. Потім посуд поміщаємо в духовку і запікаємо на 45 хвилин при 180 градусах.


«Сьомга запечена в фользі»

Складові:

  • Стейки сьомги - 4 шт
  • Помідор - 4 шт
  • Половина середнього лимона
  • Сир м'якого сорту - 150 г
  • Майонез - 4 ч.л.
  • Рослинна олія - ​​2 ч.л.
  • Кріп - 1 пучок
  • Сіль і спеції
  • фольга

Після промивання всіх інгредієнтів, їх необхідно просушити від проточної води. Рибу потрібно трохи присолити і додати спецій за бажанням. Всі стейки потрібно полити лимонним соком. Помідори ріжуться на круглі скибочки, сир натерти на крупній тертці , А кріп очищається від жорстких гілочок.

З двошарової фольги потрібно робити кишеньки такого розміру, щоб в них могли поміститися стейки. Але потрібно залишити місце вгорі для того, щоб кишеньки можна було закрити. Самі кишеньки змастити рослинним маслом , Але без надлишків масла, тільки щоб не прилипало. Сьомга жирна риба, тому зайве масло насправді завадить.

Далі розкладаємо стейки по кишенях. Поверх риби кладемо гілочки кропу, а на них помідорні гуртки. Після цього потрібно посипати натертим сиром (так як сир м'який, його можна помістити перед натиранням в морозильник хвилин на 8-10). Все це змащується майонезом (розрівняти можна виделкою). Краї фольги необхідно добре защипати.

У духовку на 25 хвилин, після чого оперативно вийняти, відкрити фольгу і поставити назад ще хвилин на 5-7. Температура в духовці як для будь-якого пирога.


Температура в духовці як для будь-якого пирога

Святковий стіл без   смачної їжі   таким вважатися просто не може Святковий стіл без смачної їжі таким вважатися просто не може! На ньому обов'язково повинні бути закуски, смачний гарнір і гаряче. Варіантів його приготування маса, так само як і інгредієнтів для таких страв: м'ясо, риба, птиця - в залежності від ваших уподобань можна істотно урізноманітнити меню.

І не важливо, мова про рецепти гарячих страв на новорічний стіл або до Дня народження, всі вони будуть доречні.

баранина


Готування блюд в рукаві - простий спосіб зробити   вишукану страву Готування блюд в рукаві - простий спосіб зробити вишукану страву . Так і у випадку з м'ясом барана, адже його запікання не зажадає від вас багато часу або сил. Звичайно такий тип м'яса не всім до душі, але для любителів баранини - це справжній скарб.

Якщо ви готуєте гарнір окремо, то і м'ясо запікається без доповнень. Але, якщо таке блюдо стане головним на столі, то баранчика можна доповнити шматочками картоплі, який також укладається в рукав.

Пам'ятайте, баранину обов'язково подають гарячою, адже після охолодження жир з неї твердне і навряд чи принесе вам смакове задоволення.

Таку баранину добре подавати з овочами, тому варто знати, яка буде відмінним гарніром.

З лимоном в рукаві

Для її приготування візьмемо такі продукти: Для її приготування візьмемо такі продукти:

  • М'ясо барана 2 кг (+ - 0,2 кг);
  • Лимон - 2 середніх;
  • Спеції (суміш трав, сіль, перець і кінза);

Процес приготування:

  1. М'ясо очищаємо, робимо надрізи по всі площини шматка (півтора см глибиною);
  2. Змішуємо в піалі спеції, натираємо ними м'ясо (не забувайте про надрізах);
  3. Лимон нарізаємо тонкими половинками гуртків, вставляємо кожен шматочок в надріз;
  4. Розправляємо на деку рукав, в нього викладаємо м'ясо, закриваємо і ставимо в духовку на півтори години (може трохи більше, в залежності від духовки) пектися при температурі 180 градусів;
  5. За хвилин 5 до закінчення процесу рукав розкрити, і відправити м'ясо назад в духову шафу. Це допоможе отримати хрустку скоринку на м'ясі.

З гарніром

Цей рецепт запікання м'яса передбачає одночасне приготування гарніру Цей рецепт запікання м'яса передбачає одночасне приготування гарніру. Нам знадобляться:

  • Баранчик - цілісний шматок вагою 1 кг;
  • Картопля - 1 кг;
  • Цибуля ріпчаста - 2 середніх;
  • Спеція хмелі-сунелі - 0,5 ч. Ложки;
  • Соняшникова олія і перець з сіллю;
  • М'ясо натерти спеціями та олією.
  1. Овочі нарізати: картопля - крупно, цибулю - товстими півкільцями;
  2. Все укладаємо в рукав, поливаємо зверху маслом із залишками спецій, трохи струсити вміст;
  3. Духовка повинна бути вже розігрітій до 180 градусів, в неї ставимо на півтори-дві години деко з рукавом на ньому;
  4. Насамкінець варто відкрити рукав з одного боку для зарум'янювання м'яса.

З помідором і гарніром по-французьки

Підготуйте продукти: Підготуйте продукти:

  • Свинина - 0,5 кг;
  • Картопля - 0,9-1 кг;
  • Помідор - 2 штуки;
  • Цибуля ріпчаста - 3 великі;
  • Майонез - 1 пачка (0,2 кг);
  • Сир твердих сортів - 0,25 кг;
  • Спеції, сіль - за бажанням.
  1. Очищену картоплю і м'ясо порізати кубиками (по 3 і 2 см відповідно);
  2. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями;
  3. Підготувати глибоке деко або велику форму для запікання, змастити її стінки маслом;
  4. Викладаємо в неї м'ясо, рівномірно розподіляючи по всій поверхні, солимо і перчимо, посипаємо половиною цибулі, заливаємо половиною майонезу;
  5. На цю масу укладаємо картопля, нарізані кільцями томати, потім залишився лук і посипаємо спеціями;
  6. Заливаємо майонезом і посипаємо натертим на крупній тертці сиром;
  7. У духовку при 180 градусах ставимо деко з їжею, запікаємо близько 40 хвилин.

З ананасом

Перед приготуванням його радимо замаринувати м'ясо, так буде смачніше Перед приготуванням його радимо замаринувати м'ясо, так буде смачніше.

  • М'ясо свині - 0,5 кг;
  • Сир а-ля Російський - 0,3-0,4 кг;
  • Ананас консервований - 1 банка;
  • Лук - 3 головки;
  • Майонез і спеції - за потребою.
  1. М'ясо ріжемо як на відбивні, обробляємо кулінарним молоточком, змащуємо майонезом і спеціями, даємо постояти півгодини-годину;
  2. У цей час нарізаємо кружечками ріпчасту цибулю;
  3. Деко злегка змащуємо олією, викладаємо на нього все м'ясо з зазором 1,5-2 см між шматками;
  4. Зверху на свинину кладемо гурток цибулі, після нього ананас, ще трохи майонезу і посипаємо сиром;
  5. Запікаємо в духовці приблизно 35 хвилин.

яловичина

Рулет з грибами

Візьміть:

  • Краї яловичини - 0,8-1 кг;
  • Сир (типу Пармезан) - 0,1 кг;
  • Печериці (або інші гриби) - 0,3 кг;
  • Цибулина - 1 велика;
  • Часник - 3 невеликих зубчики;
  • Зелень (кріп) - 1 пучок;
  • Спеції - за смаком.
  1. Нам необхідно з шматка м'яса зробити пласт товщиною 1-1,5 см, чого можна домогтися за допомогою розрізів і відбивні молотка;
  2. Готову тонку яловичину натираємо спеціями, залишаємо на деякий час;
  3. Гриби нарізаємо кубиками, цибулю - половинками півкілець;
  4. Далі цибулю треба страхувати до золотистого кольору на сковороді або в сотейнику;
  5. Додаємо до нього гриби і спеції, смажимо 5 хвилин;
  6. Видавлюємо до них часник, додаємо дрібно посічену зелень;
  7. На пласт м'яса викладаємо рівномірно таку начинку, залишаючи порожніми 3 см від одного з країв яловичини;
  8. Посипаємо все це сиром і звертаємо в рулет;
  9. Його варто перев'язати кулінарною ниткою, розташувавши вниз швом;
  10. Укладаємо рулет у форму, додаємо півсклянки води, закриваємо кришкою і ставимо в духовку (180 градусів температура);
  11. Через 20 хвилин виймаємо, поливаємо м'ясо соком, відправляємо назад, не накриваючи кришкою;
  12. Таку процедуру повторювати через кожні 20-25 хвилин;
  13. Зазвичай таке блюдо запікається приблизно 1 годину і 40 хвилин.

З чорносливом


Можна назвати цей рецепт класичним, багато господинь передають його з уст в уста Можна назвати цей рецепт класичним, багато господинь передають його з уст в уста.

  • М'ясо - 0,5 кг;
  • Чорнослив (Б.К.) - 20 штучок;
  • Сало - 0,05 кг;
  • Базилік свіжий - 1 пучок;
  • Соєвий соус - 1 ст. ложка;
  • Спеції, сіль, перець.
  1. М'ясо і сало перекручуємо в м'ясорубці, заправляємо спеціями;
  2. Розстелимо кулінарний пергамент, на нього рівномірно викладаємо фарш (1 см товщини);
  3. У центрі пласта викласти базилік і сливу;
  4. Фарш скрутити в рулет, зафіксувати ниткою;
  5. Випікати при 180 градусах 40-45 хвилин;
  6. Дістати блюдо, змастити його соусом і відправити ще на 5-10 хвилин зарумяніваться.

птах

Курчата в духовці

  • Тушки курчат - 2 штуки;
  • Печериці - 0,1 кг;
  • цибуля-порей - 0,05 кг;
  • Черрі-томати - 10 штук;
  • Болгарський перець - 1 штука;
  • Картопля - 3 великих бульби;
  • Вершкове масло - 0,05 кг;
  • Майонез 67% - 2 ст. ложки;
  • Оливкова олія - ​​3,5 ст. ложки;
  • Спеції.
  1. Порей і печериці нарізати пластинками, приправити майонезом і оливковою олією, всипати спеції - це буде начинка;
  2. Натерти м'ясо спеціями і нафарширувати начинкою, ніжки курчати з'єднати (пр. Ниткою, а краще зробити надрізи в грудях і вставити туди);
  3. У форму, змащену маслом оливок покласти курку і відправити на 15 хвилин в духовку (200 градусів);
  4. Овочі, що залишилися очистити і нарізати кубиками, черрі - половинками або НЕ ріжте зовсім;
  5. Додати овочі до м'яса, зверху викласти шматочки масла, повернути в духовку;
  6. Випікати треба їх хвилин 40-45 періодично дістаючи і поливаючи соком.

Качка з часником


Сьогодні навряд чи можна уявити гарячі страви до новорічного столу без вже стала традиційною качки Сьогодні навряд чи можна уявити гарячі страви до новорічного столу без вже стала традиційною качки. Ми раніше вже розповідали, але сьогодні ми підготували ще один простий і смачний рецепт.

беремо:

  • Птах - 2 кг;
  • Часник - підлогу головки;
  • Майонез Провансаль - 0,1 кг.
  1. Очищену і помиту качку поділяємо на шматки, викладаємо на рушник, щоб пішла зайва рідина;
  2. Готуємо заправку: роздавлений часник змішати зі спеціями і майонезом;
  3. Цим соусом змастити шматочки качки;
  4. Розігріваємо духову шафу до 200 градусів;
  5. У деко укладаємо м'ясо, накриваємо зверху листом фольги;
  6. Випікаємо близько години, потім фольгу прибираємо;
  7. Ставимо ще хвилин на 15 для утворення скоринки.

Куряча печінка з грибами і сметаною

Нам буде потрібно: Нам буде потрібно:

  • Печінка - 0,5 кг;
  • Сметана 20% - 0,15 кг;
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • Борошно для обсмажування - 1 ст. ложка;
  • Печериці - 0,2 кг.
  1. В вершковому маслі пасеруємо дрібно порізану цибулю до золотистого;
  2. До нього додаємо гриби у вигляді пластинок;
  3. Печеночки ділимо на 3 частини кожну, очищаємо, додаємо в сковороду;
  4. Тушкуємо 15 хвилин на слабкому вогні, не забувайте помішувати;
  5. Змішуємо борошно і сметану, додаємо до них півсклянки води і виливаємо в сковороду;
  6. дізналися, як варити компот з черноплодки і зробили це. Він не тільки смачний, але і спрагу відмінно втамовує.

    Відео для молодих господинь

    Це відео навчить вас готувати справжнього різдвяного гусака.

    А цей відео-рецепт допоможе вам приготувати пікантні свинячі реберця.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com