рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як жили знамениті радянські моделі?

WomanHit.ru вивчив не завжди щасливі долі перших манекенниць СРСР

Радянські манекенниці Марина Дунаєва та Регіна Барська в серіалі «Червона королева»

Фото: матеріали прес-служб

Про перших радянських манекенницях ходило багато чуток і легенд. Не дивно що серіал «Червона королева» про трагічне життя першої красуні країни Регіни Збарський викликав такий резонанс.

У Радянському Союзі професія демонстратора одягу була непрестижною і низькооплачуваною - красуні значилися на посаді «робочий 5-го розряду». У головному жіночому журналі країни «Працівниця» навіть писали, що бути манекенницею - ганебно і таким дівчатам має бути соромно показувати чужі сукні. Проте під час війни, в 1944 році, був організований ОДМО (Загальносоюзний Будинок моделей одягу), більш відомий як Будинок моделей «Кузнецький міст». У післявоєнні роки в штаті манекенниць з'явилася Валя Яшина. Дівчина закінчила музично-театральне училище і володіла прекрасним голосом, але прими з неї не вийшло. Як не склався і перший шлюб, в якому у Яшиній народився син. Щоб прогодувати малюка, молода мама влаштувалася в Будинок моди на Кузнецькому. Робота захопила її і розкріпачила. Незабаром вона стала найяскравішим демонстратором одягу, її без проблем випускали за кордон. На Заході її називали радянською Гретою Гарбо. І це не дивно: у Валі була незвичайна зовнішність, за яку на батьківщині її багато критикували, називаючи непристойною. Говорили, що рідний батько Валентини - швед. І саме він передав їй у спадок вольове підборіддя, прямий ніс і білий колір волосся. Ходили чутки, що красуня зустрічалася з Йосипом Кобзоном і сім років прожила з сином високопоставленого чиновника. Але найбільш вдалі відносини у Валі склалися з відомим художником Миколою Малаховим, який став її чоловіком. Після смерті Микола залишив своїй дружині величезні статки. Називали суму - близько п'яти мільйонів доларів. Однак останніми роками Яшина прожила в злиднях і мила під'їзди. В оточенні манекенниці говорили, що все її стан промотали син і внук. Проте Яшина увійшла в історію як рекордсменка в світі моди. Нев'януча красуня виходила на подіум до 65 років.

В кінці 50-х в Дом моделей прийшла випускниця економічного факультету ВДІКу Регіна Збарский (її дівоче прізвище Колесникова). Вона стала найскандальнішої і відомою моделлю СРСР. Почалася хрущовська відлига, і західна зовнішність Регіни виявилася дуже доречною. У 1961 році на Міжнародній торгово-промисловій виставці в Парижі радянські демонстратори одягу показали досягнення легкої промисловості. На наступний день в пресі Збарський назвали найкрасивішим зброєю Кремля. А після того як початківець модельєр Слава Зайцев підстриг Регіну під пажа, її охрестили радянської Софі Лорен. Про Регіні шепотілися, ніби вона пов'язана з КДБ, оскільки її завжди брали в закордонні поїздки і єдиною з усієї делегації дозволяли гуляти по місту без супроводу. Манекенниця була одружена з художником Левом Збарським - представником «золотої молоді», сином біохіміка Бориса Збарського, бальзамували Володимира Леніна. На жаль, особисте життя Регіни не склалася, і вона не змогла стати матір'ю. Через переживання Збарский двічі потрапляла в психіатричну лікарню, двічі намагалася накласти на себе руки. На третій раз у неї вийшло. У 52 роки Регіна Збарский померла в повній самоті й убогості.

Суперницею неприступною і вимогливою брюнетки Збарський була м'яка і поступлива блондинка Мила Романовська. Ленинградка, яка пережила блокаду, почала кар'єру в рідному місті, але потім переїхала слідом за чоловіком до столиці. У Москві вона стала мамою. А в 1967 році трапився історичний момент: в Будинку моделей для Збарський шили сукню під назвою «Росія». Але худрада вирішив, що наряд ідеально підходить для Романівської. Після того як Міла продефілювала в ньому на міжнародній виставці в Монреалі, її прозвали Снігуронькою та Березької. Другим офіційним чоловіком Міли став художник-графік Юрій Куперман, який на початку 70-х емігрував до Ізраїлю, а за ним поїхала і Романовська. Потім подружжя перебралося до Великобританії, але незабаром розійшлися. Міла залишилася жити в Лондоні. Кажуть, їй вдалося і там пробитися в світ моди. За іншими чутками, Міла відкрила власний магазинчик. Її третій шлюб, з бізнесменом Дагласом Едвардсом, виявився щасливим.

Ще однією манекенницею, яка зуміла виїхати на Захід, стала Галя Міловського. Вона вчилася в Щукінському і, щоб хоч якось заробити на життя, вирушила в Будинок моди. Пізніше її прозвали російської Твіггі. Кажуть, що при зрості 170 сантиметрів Галя важила всього 42 кілограми. Міловського справила незабутнє враження на західних журналістів і кутюр'є. Якось в Москву приїхав фотограф, щоб організувати фотосесію для американського Vogue. А дозвіл на зйомку давав сам голова Ради міністрів СРСР Олексій Косигін. Однак без скандалу не обійшлося. Галю сфотографували сидить на Красній площі, і в цьому угледіли антирадянщину: сидить в брюках, непристойно розставивши ноги, спиною до Мавзолею і Кремлівської стіни. В результаті з Будинку моделей Галі довелося піти, як і з Щуки. Але цього виявилося мало: КДБ перекрив їй всі шляхи для подальшого влаштування на пристойну роботу. І Міловського прийняла рішення виїхати в Ізраїль. Потім вона виявилася в Великобританії. Спочатку Галя знімалася для західних журналів, але, після того як вийшла заміж за французького банкіра, пішла з модельного бізнесу. Міловського провчилася у Сорбонні, а потім в інституті кіно в Лос-Анджелесі. В результаті Галя стала успішним режисером-документалістом.

Ще одна конкурентка Збарський, Лека Миронова (Леокадія. - Ред.), Була на неї дуже схожа. Їх плутали навіть дівчинки-манекенниці. Але на відміну від Регіни Лека була невиїзною через свого дворянського походження. У світ моди вона потрапила випадково. Якось подруги-студентки театрально-технічного художнього училища поїхали в місто Бабушкін. Там дівчата зустрілися з приятелькою, яка працювала на швейній фабриці. І саме на цій фабриці Миронова познайомилася зі Славою Зайцевим, який умовив її спробувати себе в якості моделі. Після успіху їх першої колекції в 1965 році, вони разом перейшли в Будинок моделей на Кузнецькому Мосту. Миронова стала впізнаваною манекенницею СРСР. Більше двадцяти років її плакати висіли в ГУМі і на вітринах інших магазинів. Її знали і на Заході, називали російської Одрі Хепберн. Одного разу до неї виявив інтерес один з високопоставлених чиновників, імені якого Лека ніколи не називала. Дівчина знайшла сили йому відмовити. Він їй мстився, труїв, залякував, і в підсумку Лека змушена була піти з Будинку моди. Причому голосно грюкнувши дверима. У заяві про звільнення вона написала, що її змусили це зробити, поставивши в принизливе становище. Півтора року Миронову нікуди не брали на роботу. Потім їй вдалося влаштуватися в Хімкинський Будинок моди, в якому вона пропрацювала до пенсії. Офіційний шлюб манекенниці розпався, а від єдиної любові довелося відмовитися. Він був фотографом з Вільнюса на ім'я Антанас, але йому і його родині почали погрожувати розправою місцеві націоналісти. І Миронова пожертвувала своїм почуттям заради життя і кар'єри улюбленого.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com