рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Волосяна оснащення для лову коропа

  1. Вимоги до волосяний оснащенні на коропа
  2. Волосяна оснащення: матеріали та інструменти для виготовлення
  3. Виготовлення власний оснащення для лову коропа
  4. Безвузлову вузол (Knotless Knot)
  5. А поки пропонуємо вам подивитися відео на описану вище тему: «Волосяна оснащення на коропа»:

Волосяна оснащення для лову коропа - це «безпечний» тип кріплення насадки до риболовного гачка, при якому сам гачок залишається вільним

Волосяна оснащення для лову коропа - це «безпечний» тип кріплення насадки до риболовного гачка, при якому сам гачок залишається вільним. При втягуванні насадки в рот, слідом за нею риба втягує і гачок, який в волосяний оснащенні, повинен бути завжди розгорнуть жалом вниз. Підсікання відбувається, коли короп намагається виплюнути насадку або починає рухатися.

Волосяну оснастку придумали англійці Мідлтон і Меддокс, в сімдесятих роках 20 століття. Спостерігаючи за годуванням коропів в акваріумі, вони помітили, що короп з'їдає всю їжу, крім приманки. Зробивши висновок, що рибу лякає волосінь і гачок , Вони придумали спосіб розташування насадки окремо. Мідлтон прив'язав приманку до гачка, використовуючи людську волосину. Після цього риба стала спокійно брати насадку, не помічаючи решті снасті . І тільки коли короп намагався звільнитися від стороннього предмета в роті, гачок впивався в нижню губу. Такий зачіп гачка, практично не травмував рибу і легко витягувався. З тих пір волосяна оснастка повсюдно застосовується в спортивної та аматорської короповій ловлі .

Вимоги до волосяний оснащенні на коропа

снасть не повинна плутатися при закиданні - це вважається одним з головних вимог до волосяний оснащенні для лову коропа . Інакше, у заплуталася снасті , Вже не буде ніяких переваг, і рибалка втратить масу часу, безперспективно чекаючи клювання. Щоб цього уникнути, поводок для монтажу повинен бути пружним. Якщо немає можливості придбати спеціальний повідковий матеріал, то з повідцем з плетінки застосовують пластикову трубочку.

Іншим обов'язковою вимогою є загальна надійність волосяного монтажу. А зокрема, це особливі вимоги до поводочним матеріалами, різним елементам монтажу, якості гачка і міцності вузлових з'єднань оснастки. Короп - це масивна і сильна риба, тому жоден з елементів власного монтажу, не повинен стати тим слабкою ланкою, яке може відмовити при виведенні великого коропа.

Наступна вимога - це те, що гачок, при натягу повідця, повинен швидко повертатися жалом вниз. Тільки в такому випадку монтаж спрацює, і зарубка відбудеться, як тільки короп почне рухатися з гачком у роті. Для спортивного лову дуже важлива тонка настройка волосяного монтажу, так щоб гачок впивався саме в центральну частину нижньої губи, цього домагаються змінюючи довжину волоса із закріпленою насадкою.

Волосяна оснащення: матеріали та інструменти для виготовлення

Для виготовлення власний оснастки потрібно повідковий матеріал, гачок, силіконова трубочка, термозбіжна трубочка, гумовий конус протизакручувач, монтажний клей, голка для насаджування Бойл, стопорок для бойлов, бойл .

Повідковий матеріал можна купити в спеціалізованому магазині. Сучасні повідкові матеріали відрізняються м'якістю, але разом з тим міцність і зносостійкість, найчастіше випускаються в оболонці. Також в якості повідця можна застосовувати мононить з флюорокарбона.

Кращі гачки для волосяний оснастки на коропа мають форму «банана». Довге зігнуте ложе, жало спрямоване в бік вушка. Така форма забезпечує надійне підсікання коропа . Але, в той же час, через довгий цівки часто травмується губа і тоді риба може звільнитися від гачка. Тому найчастіше в монтажі використовують гачки з коротким цівкою, а термоусадочної трубочкою надають потрібну форму для більшої ймовірності зарубки. Для лову трофейних коропів на Бойл великого діаметра, застосовують гачки з прямим поддевом. Загальна вимога до всіх видів гачків для волосяний оснащення - це якісний метал і гостра заточка.

Загальна вимога до всіх видів гачків для волосяний оснащення - це якісний метал і гостра заточка

Виготовлення власний оснащення для лову коропа

Відміряємо 20-25 см поводочного матеріалу, якщо він має оболонку, то звільняємо від неї 10-15 см. На очищеному від обплетення кінчику повідця, в'яжемо петельку за допомогою подвійного прямого вузла. Відрізаємо 2 мм силіконової трубочки, одягаємо її на поводок. Потім протягуємо в цю трубочку гачок, так щоб трубочка виявилася на його цівку навпаки жала. Протягуємо кінчик повідця в оплетке в вушко гачка, у напрямку зовні до жала. Далі одягаємо бойл на голку, замком голки чіпляємо петельку повідця і перетягуємо бойл голки на волосся. Фіксуємо бойл, встановивши в петельку стопор для бойла.

Тепер нам потрібно визначити довжину волосся, це вільна частина повідця від силіконової трубочки на гачку до ближнього краю насадки. Не існує якихось певних рекомендацій, багато що залежить від форми гачка, діаметра бойла і сили течії у водоймі. Деякі рибалки радять залишати вільної 2/3 волоса, якщо використовується гачок з прямим цівкою і трохи більше 1/3, якщо гачок має загнуте цівку. Наприклад, для лову на гачок із загнутим цівкою і бойлом 16 мм, необхідно залишити вільним 6-7 мм волоса. Після підбору довжини волосся, необхідно прив'язати гачок. Робиться це за допомогою безвузлову вузла.

Безвузлову вузол (Knotless Knot)

Утримуючи гачок біля силіконової трубки, другою рукою робимо 6-7 оборотів повідця навколо цівки. При цьому волосся повинен бути рівним і проходити зовні цівки. Витки потрібно укладати в стик один до одного, без перехлеста. Потім вільний кінець повідця, потрібно протягнути у вушко гачка, з зовнішньої сторони до жала. Вузол змочуємо і акуратно, але сильно затягуємо. Для більшої надійності вузол можна проклеїти суперклеєм на ціанакрілатний основі. Стежимо, щоб клей не потрапив в вушко гачка і на силіконову трубочку. Даємо клею просохнути

На вільному кінці повідця робимо петлю подвійним прямим вузлом, для подальшого з'єднання з іншою снастю. На поводок надягаємо гумовий конус протизакручувач. На цьому волосяна оснастка для ловлі коропа готова. Такий монтаж використовують для лову на донні Бойл і на Бойл з нейтральною плавучістю. волосяна оснащення для лову на плаваючі Бойл (поп-апи) відрізняється тільки завдовжки волоса, вона вибирається мінімальної (1-3 мм).

волосяна   оснащення   для лову на плаваючі Бойл (поп-апи) відрізняється тільки завдовжки волоса, вона вибирається мінімальної (1-3 мм)

Найближчим часом ми продовжимо тему пов'язану з карпфішінгом: снасті , Монтажі та їх елементи, секрети лову і багато іншого.

А поки пропонуємо вам подивитися відео на описану вище тему: «Волосяна оснащення на коропа»:

Валерій Кудасов, член редколегії Власкор інтернет-видання AtmHunt Валерій Кудасов, член редколегії Власкор інтернет-видання "AtmHunt. Вісник мисливця і рибалки"

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com