рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Різдво з цукром: різдвяна випічка своїми руками

  1. Різдвяна випічка: коржі для тролів
  2. Пряниковий будиночок своїми руками
  3. Французьке різдвяне поліно - рецепт

зміст:

Ні спору, що найкрасивіші і солодкі свята по всьому світу - це Різдво і Новий рік. Коли ще можна бачити ялинку, прикрашену горіхами, медовими пряниками і цукерками, закутаними в блискучі папірці? Коли ще солодким переповнюється весь стіл? Чи не з'їсти не можна, а з'їсти - неможливо.

На Різдво навіть француженки стають ласунами, забуваючи про те, що є для всього світу еталоном краси. Французи під час різдвяних свят з'їдають 36 тонн цукерок, що в 4 рази перевищує вагу Ейфелевої вежі. У переддень свята господині готують торт, нагадує поліно з сучками. Господині малюють на ньому листочки кремом, печуть крихітні безе і роблять з них грибочки. Прикрашають поліно і дрібними цукатами, і різнокольоровими вершковими помадкою. Втім, сучасні дами зазвичай не обтяжують себе зайвими турботами. Всілякі їстівні фігурки, кульки, зірочки і сердечка можна купити в будь-якому супермаркеті.

На Русі напередодні називається Святвечір. Або сочевник - від ритуальної їжі "сочиво", куштували в цього дня. Сочиво - каша з червоної пшениці або ячменю, жита, гречки, гороху, сочевиці, змішана з медом, мигдальним і маковим соком. Після зустрічі Різдва починаються Святки - пора веселощів і радості, а головне - взаємних частувань.

У ісландського Різдва язичницьке коріння. За переказами, країну населяє безліч загадкових істот: ельфів, тролів, кобольдов. Якщо з ними дружити, то в будинку будуть затишок і спокій. До свята в сім'ях, які поважають традиції, готують коржі, прикрашені спеціальними візерунками. В кожному будинку свій візерунок: ялинова гілка, сніжинка, листочок. Коржами прийнято "пригощати" будинкових та лісових жителів і, зрозуміло, пригощатися самим.

Головний різдвяний звичай британців - багатий і щедрий святкову вечерю. У меню обов'язково входить різдвяний пудинг і солодкі пиріжки з начинкою із сухофруктів, змішаних з прянощами під назвою "MincePies". Строго кажучи, ласувати на Різдво пудингом і пиріжками в Англії заборонено. У XVII столітті Олівер Кромвель видав спеціальний указ, в якому вживання пудингу, печива та інших солодощів в Різдво оголошувалося язичницьким гріхом. І навіть приготування їх каралося тюремним ув'язненням. Втім, навряд чи навіть самий законослухняний з британців відмовиться від шматка пудингу, политого ромом.

У Шотландії на Різдво випікають стародавню кельтську частування - тонкі і круглі вівсяні коржі. Коржі роздають усім членам сім'ї рано вранці, але з'їсти її можна тільки за вечерею, а протягом усього дня носити з собою. Той, хто, не витримавши спокуси, корж обгриз, в новому році не втече від покарання за проступки, а в того, хто зберіг її, справи будуть ладиться, і його чекає приємний сюрприз.

У Німеччині неможливо уявити собі ялинку без розвішані на ній імбирного печива в формі сердечок і зірочок. А самі досвідчені господині готують з імбирних пряників справжні витвори мистецтва - різдвяні календарі і засніжені будиночки. Адже в свято так хочеться незвичайного!

До змісту

Різдвяна випічка: коржі для тролів

Діти люблять печиво і з захопленням зустрічають що-небудь незвичайне. Форма печива залежить тільки від вас. Її легко змінити своїми руками. Якщо перетворити кулінарний процес в гру, наприклад, покликати дітей, щоб зробити "коржі для тролів", - ласувати ними дітлахи стануть з особливим задоволенням.

Що потрібно: 1 кг борошна, 1 ст. Молока, 1 ст. л. солі, чверть ч. л. розпушувача для тіста.

Що робити: Все перемішати і залити киплячим молоком. Тісто добре замісити, скачати "ковбаску" і порізати на маленькі шматочки. Дуже тонко розкачати. Обсмажити у фритюрі. Охолодити. Глазур'ю нанести будь-який візерунок.

До змісту

Пряниковий будиночок своїми руками

Казковий маленький пряниковий будиночок побудувати дуже просто, треба просто скласти прямокутні шматки пряника.

Що потрібно: Пряникове тісто: 300 мл золотистого сиропу, 300 г цукру, 1 ст. л. меленого імбиру, 1 ст. л. кориці, 1 ст. л. тертої цедри апельсина, 1 ч. л. меленої гвоздики, 200 г маргарину, 300 г вершків, 4 ч. л. соди, 1,2 кг борошна.

Королівська глазур: 300 г цукрового пудри, 1 яєчний білок, 1 ч. Л. лимонного соку.

Що робити: Сироп, цукор і спеції змішати і довести до кипіння. Додати маргарин і збивати, поки не охолоне. Додати вершки, борошно і розчинену в невеликій кількості води соду. Поставити тісто в холодне місце. Випікати через кілька годин або на наступний день.

Будиночок робиться так: перенести контури деталей будиночка картон і вирізати.

Тісто розкачати до 2 мм. Розкласти на ньому деталі і вирізати їх ножем. Випікати в духовці при температурі 200ºС.

У каструльці нагрівати 2 ст. л. цукру, поки він не стане темно-коричневим і густим. Розмішати.

Взяти гостру дах і довгу стіну будиночка, які повинні приєднуватися один до одного, і вмочити їх у палений цукор. Негайно притиснути ці сторони один до одного з точки. Те ж саме проробити з іншими такими ж сторонами. Взяти одну з кутових частин, вмочити вільні краю в цукор і приєднати до іншої частини. Дах: одночасно вмочити боку, які стикаються, в цукор і акуратно поєднати їх. Обережно вилучити дах і швидко змастити верхівки скосів паленим цукром. Встановити дах на її місце. Камінна труба: з'єднувати так само, як стіни. Потім вмочити в цукор всю нижню частину труби і встановити її на дах. Ганок: по черзі занурювати довгі сторони фігури в цукор і встановлювати в потрібне місце. Інші деталі поки не приєднувати, так як спочатку треба прикрасити будиночок глазур'ю. Коли прийде час продовжити склейку деталей, розтопіть новий цукор.

Зробіть глазур. Для цього збийте разом всі інгредієнти до отримання однорідної пухкої маси. Наносите її за допомогою кондитерського мішка з дуже маленьким отвором. Глазур можна підфарбувати декількома краплями харчового барвника.

Прикраса: обережно нахилити будиночок тому, поклавши задню стінку на який-небудь невеликий предмет. Прикрашати поступово спочатку одну стіну. А коли глазур висохне - іншу. В останню чергу прикрашається дах, труба і ганок, вже приклеєне до стінки. В самому кінці - приклеїти дах ганку до лінії з'єднання довгих стін, приєднати до великої даху і прикрасити. Хто зможе приготувати цей десерт з першого разу - тому подарунок від Діда Мороза за завзятість і кмітливість.

До змісту

Французьке різдвяне поліно - рецепт

Що потрібно:

Для бісквіта: 1 ст. л. з верхом (30 г) борошна, 2 ст. л. (50 г) крохмалю, 3 яйця, неповна ст. (150 г) цукрової пудри, 1 ст. л. вершкового масла для змащування форми.

Для начинки: 250 г шоколаду, 4 яєчних жовтки, 6 ст. л. цукрового піску, 150 г вершкового масла, 2 ч. л. рому або коньяку, 2 ч. л. кави, 12 шт. смаженого мигдалю.

Для крему: 100 г вершкового масла, 2 яєчних жовтки, 3 ст. л. цукрового піску, 2 ч. л. рому або коньяку, 2 ст. л. меленої кави.

Що робити:

Для приготування бісквіта відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з 100 г цукру, поступово додаючи борошно і крохмаль. Збити білки в густу піну і додати решту цукру. Обережно ввести збиті білки в тісто, перемішуючи. Змастити деко олією, злегка припудрити борошном, влити тісто. Випікати бісквіт 10-12 хвилин при температурі до 100 ° С. Коли бісквіт буде готовий, намочити в холодній воді і віджати дві чисті серветки. На одну викласти бісквіт, другий накрити. Дати охолонути.

Для начинки шоколад розламати на шматочки, покласти в каструлю, додати каву і розтопити на водяній бані. Розтерти до білого кольору жовтки з цукровим піском. З'єднати і ретельно перемішати теплий шоколад, розм'якшене масло і яєчну масу. Додати ром або коньяк.

Для крему розтерти до білого кольору жовтки з цукром. Окремо змішати ром (або коньяк) з завареним кави. Все перемішати з розм'якшеним вершковим маслом.

Подрібнити мигдальні горіхи. Бісквіт змастити шоколадним кремом, посипати горіхами й згорнути в рулет. Обрізати рулет з двох сторін навскоси. Покрити торт кремом. Виделкою провести борозенки (як на деревній корі) і прикрасити "лісовими" візерунками.

Коментувати можут "Різдво із цукром: різдвяна випічка своїми руками"

Коли ще можна бачити ялинку, прикрашену горіхами, медовими пряниками і цукерками, закутаними в блискучі папірці?
Коли ще солодким переповнюється весь стіл?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com