рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Водяні матраци - все за і проти



Водяні матраци вважаються екзотикою і рідкістю, і багато хто не довіряють місця для сну, позбавленому звичного каркаса.

Хоча насправді водяні матраци можуть мати і каркас, і високу жорсткість.

Культура сну настільки ж різноманітна, як культура соціальних ритуалів або прийому їжі. Деякі народи історично воліли відокремлений сон, деякі спали сім'ями, в інших була поширена традиція загального сну - в одному на все плем'я приміщенні.

Лікарські рекомендації щодо спального місця варіювалися ще сильніше. Наприклад, за часів Петра Першого в деяких європейських країнах було модно спати в шафах, сидячи.

Важливо: Сьогодні медики дотримуються думки, що краще місце для сну - поверхня, яка бере форму тіла. Таку поверхню має хороший ортопедичний матрац, наповнений водою або, що ще краще, спеціальним гелем.

Вперше вони з'явилися більше століття тому, але до цих пір ліжка з водяними матрацами зустрічаються досить рідко. Причина тому - висока вартість виготовлення і труднощі з транспортуванням. Втім, матрац матрацу ворожнеча.

Вода має велику теплоємність і, на відміну від «звичайного» наповнювача, не залишається на місці - протягом ночі в водяному матраці відбувається циркуляція і перемішування. Щоб на водяних матрацах не було холодно спати, їх обладнають системами підігріву.

Практично всі вони мають цифровий пульт управління, за допомогою якого можна виставити температуру і режим включення / відключення. Іноді зустрічаються матраци з аналоговим пультом управління або з радіоуправлінням - це зручно для дитячих матраців, «мешканці» яких поки не виставляють температуру самі.

Водяні матраци без підігріву на сьогоднішній день проводяться вкрай рідко - вони придатні тільки для жарких країн.

Для підігріву використовується спеціальний термоелектричний шар, який знаходиться між власне матрацом і «ванній» - міцним чохлом, що забезпечує захист від протікання.

Залежно від типу наповнювача матраца різниться і кількість споживаної на підігрів енергії, але, як правило, її значення тримаються в межах 200-400 кВт / год на рік. Для порівняння, що працює 8 годин на добу комп'ютер споживає більше тисячі кВт / год на рік.

Незважаючи на свою назву, всередині водяного матраца, який ви запланували купити, зовсім не обов'язково знаходиться вода. Існують моделі, які можна спокійно наповнювати тим, що ллється з-під крана, за допомогою шланга зі спеціальною насадкою; але по-справжньому якісні водяні матраци вимагають добавки спеціальних кондиціонерів або ж заправки гелем.

Це потрібно для гасіння коливань рідини всередині матраца. В залежності від уподобань сплячого, можна встановити «нестабільний» режим, в якому коливання від, наприклад, повороту на інший бік будуть згасати до 10 секунд, або «жорсткий».

Порада: Постава, як і форма стопи, у кожного своя, тому загальноприйняті ортопедичні еталони можуть бути незастосовні для деяких людей. Той, хто довгий час спав на пружинних матрацах, може відчути себе незатишно на «суцільний» підкладці - тому перед тим як купити водяний матрац коштує на ньому полежати. Або на його аналогу, якщо матрац виготовляється під замовлення.

В останньому випадку водяний матрац буде вести себе точно так само, як звичайний.
Зрозуміло, можливі градації гасіння (виробники зазвичай встановлюють десять режимів).

Найчастіше використовуються наступні наповнювачі, або, точніше кажучи, стабілізатори:

  • гель;
  • ПВХ циліндри, що з'єднують стінки матраца;
  • пружини;
  • волокнисті мати;
  • пружні прошарку (синтепонові, ПВХ і т.д.).

Кращими відгуками можуть похвалитися водяні матраци з «суцільними» стабілізаторами - гелем, матами або прошарками. Однак вони коштують дорожче, ніж матраци на пружинах.
[Stextbox id = "block-perelinkovki»]
Люстри для спальні стануть прекрасним завершальним штрихом в інтер'єрі вашого будинку, додавши в нього відчуття завершеності і затишку.

Про те, як створити розкішний дизайн прихожей в приватному будинку, вам розповість ця стаття .

По цій адресі http://yaymebel.ru/kompyuternaya-mebel/kompyuternye-stoly/kompyuternye-stoly-dlya-noutbuka.html ви дізнаєтеся, які бувають моделі комп'ютерних столів для ноутбука.

[/ Stextbox]

Вода і, скажімо, кокосове волокно при рівних обсягах мають вагу, що розрізняються в десятки разів. Це означає, що вага водяного матраца складає сотні кілограм. Тому вони не дуже зручні при частих перестановках меблів або переїздах, причому це стосується матраців з будь-якими наповнювачами.

Рішень цієї проблеми два: матраци, які наповнюються звичайною водою, а не гелем, досить легко спустити і наповнити знову. А дорогі матраци з суцільними стабілізаторами, як правило, супроводжуються пропозицією транспортних послуг від виробника.

Спочатку оболонки водяних матраців виготовлялися з вінілу, однак сьогодні вініл - це тільки основа, поверх якої знаходяться кілька шарів гігроскопічних, гідроізоляційних і декоративних матеріалів. Все це робить водяні матраци невразливими до котячих пазурах і собачим зубам. Навіть в разі появи тріщини в оболонці матраца її легко заклеїти за допомогою клею або вінілової заплатки.

Завдяки цьому термін служби водяних матраців довше, ніж інших «лежанок», рекомендованих ортопедами - вода, на відміну від пружин і стружки, не втрачає пружності.

Сон - найприродніший для будь-якого живого організму стан.

Відновлення, обробка інформації, формування умовних рефлексів і довготривалої пам'яті, підсвідомий аналіз невирішених проблем - це те, що відбувається з людиною уві сні.

Недарма вченим у снах є формули і закони, а композиторам - чудові симфонії. Тому не варто нехтувати екзотичними розробками ортопедів і виробників спальних меблів.

Ціни на водяні матраци високі, але і служать вони довго. І хоча вони не завжди зручні в експлуатації, переїзди трапляються рідко, а сон людині потрібно щодня.

А тепер ви зможете докладніше дізнатися про історію, пристрої та особливості водяних матраців.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com