рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Найсмачніший ядрений домашній квас

  1. Найсмачніший ядрений домашній квас. покроковий рецепт

Не знаєте, чим втамувати спрагу в спекотний літній день? Я вам підкажу: зробіть найсмачніший домашній ядрений квас. Погодьтеся, нічого немає краще, ніж випити в жарку погоду келих домашнього, справжнього квасу. Квас люблять все: і дорослі, і діти. Тому не особливо хочеться купувати магазинний квас, та й за чим? Адже домашній квас смачніше, дешевше і корисніше! Рецепт не такий вже і складний, як може здатися на перший погляд. Існує дуже велика різновид квасів, крім хлібного: фруктовий, ягідний, медовий, дріжджовий, алкогольний. Також існує безліч страв з додаванням цього напою: наприклад, окрошка, заступника, чорба, холодник. Ми ж приготуємо квас без додавання дріжджів, дуже смачний, бурштинового красивого кольору. До речі, рецепт з усіма секретами приготування передала мені моя бабуся. За її рецептом ми і приготуємо найсмачніший ядрений домашній квас.

  • вода - 3 літри;
  • бородинський чорний хліб - 400 грам;
  • цукор - 120 грам для першого разу; 2-3 столові ложки - для подальшого приготування;
  • родзинки - 1 столова ложка.

Найсмачніший ядрений домашній квас. покроковий рецепт

  1. Приготуйте велику банку для квасу. Так як ми робимо квас перший раз, і робиться він без закваски: відповідно, цукру додаємо трохи більше, ніж в наступні рази.
  2. Всипте склянку цукру в банку і додайте половину літра води. Воду перед цим закип'ятіть і остудіть, щоб вона була теплою: десь 80 градусів. Розмішайте цукор до повного розчинення.
  3. Дуже велике значення має, який хліб ви будете використовувати для квасу. Добре взяти бородинський хліб, а якщо ви його не знайшли, візьміть будь-який житній хліб. Хліб наріжте на невеликі кубики: приблизно сантиметра 3-4. Підсмажте в духовці, щоб вийшли сухарики. Чим краще обсмажити, тим квас буде красивіше: бурштинового кольору. Але, ні в якому разі, не дайте хліба підгоріти. Інакше смак гіркоти передається безпосередньо квасу.
  4. У банку відправте підсушений хліб. Додайте води, майже заповнивши банку. І залиште ще трохи постояти, щоб він вода охолола до 40 градусів.
  5. Через деякий час, коли вода охолола і вже добре видно якого гарного кольору став квас, додаємо промитий водою родзинки. Накриваємо марлею і залишаємо. Поставити його можна на кухні, в більш темне місце прохолодне місце. Перемішувати квас не потрібно! Бродити квас почне через добу. А сам процес бродіння займе 2-3 дні - максимум.
  6. Три дні пройшло. Прийшов час фільтрувати наш домашній квас. Підготуйте друшляк і дві ємності. У друшляк виймаємо всю гущу, тобто шматочки хліба, а в іншу ємність, також через сито, процідіть залишився квас.
  7. Але залиште частина квасу (приблизно 3 столові ложки) в банку. У цю банку додайте назад половину того хліба, який вийняли в друшляк. Це буде для нової порції квасу. Якщо ви не хочете зараз зробити квас ще, то перекладіть гущу в банку з щільно закривається кришкою, і приберіть в холодильник.
  8. А якщо ж квас потрібен зараз, то продовжуємо. Сюди додаємо 2-3 ложки столові цукру, родзинок і трохи підсмаженого бородинского хлібця. Заливаємо водою і наполягаємо. Цей квас буде готуватися 1,5-2 дня. Відразу хочу сказати, що цей квас буде ще смачніше.
  9. Той квас, який ми процідили в другу ємність, можна сказати, готовий. Але він має злегка кислий смак: за бажанням, можна додати 1-2 ложки цукру. (Я використовувала коричневий тростинний цукор). Розмішайте цукор.

Найсмачніший ядрений домашній квас можна пробувати, бо він готовий! Розливають напій у скляні та пластикові пляшки, герметично закриваємо їх. На дно пляшок, для більш насиченого смаку, киньте 5-6 родзинок. Ізюм додасть квасу сильний, газований присмак. Ставимо квас в холодильник: для того, щоб він охолов і припинився повністю процес бродіння. А коли потрібно, подаємо річний освіжаючий напій. Квас бадьорить, додає енергії на весь день: а все тому, що приготований в домашніх умовах. Приємного вам втамування спраги! Хочете вміти готувати ще більше корисних домашніх страв - заходите на наш сайт «Дуже смачно».

Хочете вміти готувати ще більше корисних домашніх страв - заходите на наш сайт «Дуже смачно»

Завантаження ...

Тому не особливо хочеться купувати магазинний квас, та й за чим?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com