рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як солити сало в домашніх умовах, смачно і правильно

  1. Як приготувати солоне сало по-домашньому з часником і перцем
  2. Проста засолювання сала з сіллю
  3. Солоне свиняче сало з перцем і часником
  4. Засолка свинячого сала в цибулинні
  5. Поради господині:

Ви не знаєте, як зберегти надовго свиняче сало? Використовуйте засолювання! Як солити сало в домашніх умовах знає не кожен. Однак це дуже простий процес.

буває:

  • суха шпилька;
  • соління в розсолі;
  • гаряча засолювання.

При сухому методі шматок обсипається крупною сіллю з додаванням будь-яких спецій або приправ, герметично закривається і забирається на 5-7 днів (залежить від величини і товщини шматків) в темне прохолодне місце або в холодильник. Тобто, виходить швидко і смачно засолити сало.

Соління в розсолі проходить швидше - досить 3-4 днів. Спочатку готується соляний розчин. Він охолоджується до кімнатної температури або використовується гарячим. Потім шматки повністю занурюються в солоний розчин в холодному стані і витримуються в прохолоді. В результаті засолені шматки виходять соковитими і м'якими.

При засолюванні гарячим методом сало проваривается в розсолі і витримується на холоді близько 24 годин.

Допускається додавання в гарячу суміш води і солі натуральні барвники:

  • суха лушпиння цибулі ріпчастої;
  • куркума або шафран.

При цьому можна отримати ефект, подібний копчення. Із зовнішнього боку сало інтенсивно забарвлюється, а з внутрішньої - добре просаливается. Крім того, цей метод відрізняється більшою безпекою, так як сало піддається термічній обробці.

Як смакового доповнення використовується:

  • свіжі продукти - часник, стручки гострого перцю;
  • сухі - спеції, приправи, сухі пряні трави.

Засолити свіже Салос часником - поширений рецепт. Тут можливі два варіанти приготування:

натерти шматок часниковим пюре; нашпигувати сало тонкими часниковими брусочками в невеликі глибокі надрізи по всьому шматку.

Те ж саме можна зробити і з стручком пекучого перцю чилі.

Якщо хочете скористатися гострим меленим перцем, візьміть чорний, білий або червону паприку.

Вибір конкретного методу соління залежить тільки від індивідуальних переваг. З м'ясним прошарком або без неї, свиняче сало має бути повністю Просолов. Тому при способі з розсолом і варінням обов'язково пробуйте соляний розчин на смак.

Але для пам'ятки запишіть:

для розсолу на 1 літр води належить 100 г солі крупного помелу; для сухого соління на 1 кг сала 150-200 г крупної солі.

Не бійтеся покласти солі побільше. Свиняча м'якоть не візьме в себе зайву сіль, вона залишиться на поверхні і легко забереться при необхідності.

Кількість інших інгредієнтів може варіюватися в залежності від потрібної гостроти готової закуски.

Якщо ви зацікавлені в цій темі, давайте разом познайомимося з усіма способами засолювання і їх нюансами!

Як приготувати солоне сало по-домашньому з часником і перцем

З самого початку виберіть свиняче сало - з м'ясними прожилками або без них воно повинно бути доброякісним. Характеристики сала для засолювання:

  • з білим крошлівим жирком, допускається злегка рожевий відтінок;
  • з шкірою;
  • без жовтизни і сторонніх присмаків і запахів.

Часник і пекучий перець промийте і почистіть. Зубчики подрібніть в пюре, а у перцю відріжте кінчик - цього вистачить для трохи гоструватий смак. Однак, якщо ви любите сало гостріше, очистіть від насіння і подрібніть м'якоть, використавши весь стручок пекучого червоного перцю. Один момент - обробляйте чилі в гумових рукавичках або, не торкаючись до нього. У стручка дуже їдкий сік, здатний за дві секунди пошкодити шкіру рук.

Всю пряно-часникову суміш перемішайте з крупною сіллю. Краще брати саме таку сіль екстра без будь-яких добавок.

Свіже свиняче сало добре промийте в прохолодній воді і витріть насухо. Розріжте на невеликі шматки. Найоптимальніше рішення - вибрати нарізку прямокутником. Так шматок сала і в тару для засолювання без проблем зайде і Просолов краще. Кожен шматок свинячого сала гарненько натріть солоної сумішшю по всій поверхні і залиште в засолювальний тарі разом з сіллю. Приберіть на полицю холодильника на 5-6 днів. В цей час на дні тари може утворюватися рідина - сіль виганяє зайву вологу. Це не страшно, необхідно злити її і додати ще трохи крупної солі, а тару потрясти. Знову приберіть в більш прохолодне місце. До речі, тара для засолювання може бути такою:

  • контейнер для заморозки відповідного обсягу з кришкою;
  • скляні банки з капроновими кришками;
  • спеціальний пакет для заморозки з герметичним замком-блискавкою;
  • звичайний поліетиленовий пакет.

контейнер для заморозки відповідного обсягу з кришкою;   скляні банки з капроновими кришками;   спеціальний пакет для заморозки з герметичним замком-блискавкою;   звичайний поліетиленовий пакет

Через трохи менше тижня пора діставати солоне сало з часником. Його можна обмити від солі і протерти серветкою. При бажанні залиште і в солі.

При бажанні залиште і в солі

Для зберігання солоне сало приберіть в морозилку, а при необхідності дістаньте і наріжте тонкими скибочками. Для подачі закуски дістаньте житній хліб, столову гірчицю і пір'я молодого зеленого лука.

Для подачі закуски дістаньте житній хліб, столову гірчицю і пір'я молодого зеленого лука

Проста засолювання сала з сіллю

Таке соління відноситься до класичних рецептів. Найшвидший і простий метод сухої засолювання - з крупною сіллю. Готове сало виходить без всяких присмаків - чистий солоний смак.

Складові:

  • Сире свиняче сало - 1 кг;
  • Велика сіль екстра - 150-200 г.

Сире свиняче сало - 1 кг;   Велика сіль екстра - 150-200 г

рецепт:

  1. Сало обполосніть в холодній воді і витріть насухо. Наріжте на довгасті скибочки і старанно витріть сіллю.
  2. Правильно солити сало разом з сіллю в засолювальний тарі. Щільно закупорьте тару. Приберіть на верхню полицю холодильника або будь-яке інше прохолодне затемнене місце на 5-7 днів.
  3. Діставши пакет через час, сало очистіть від зайвої солі і перекладіть для збереження в морозилку.
  4. Вживайте його смачно з простим чорним хлібом і зеленою цибулею.

Вживайте його смачно з простим чорним хлібом і зеленою цибулею

Солоне свиняче сало з перцем і часником

Засолене сало з перцем і часником має приємний островатий присмак і аромат. При цьому можна взяти запашний або чорний перець горошком і вручну перемолоти його.

Складові:

  • Сире свиняче сало - 1 кг;
  • Горошини запашного перцю - 3 шт .;
  • Перець чорний в горошку - 3 шт .;
  • Зубчики часнику - 100 г (10 шт.);
  • Лавровий лист - 2-3 шт .;
  • Сіль - 150-200 г.

;   Сіль - 150-200 г

рецепт:

  1. Перець в горошинах помістіть в кам'яну ступку і перемеліть вручну (або за допомогою кавомолки). Тільки що перемелений перець відрізняється кращими смаковими якостями, ніж готовий гострий порошок. До речі, для цього можна скористатися готовою сумішшю перців в магазинній млині.
  2. Часник почистіть, дрібно наріжте або подрібніть на тертці.
  3. В окремій чашці змішайте перець, лавровий лист і сіль. Ще трохи пам'ятаєте солоно-пряну суміш до однорідності. До речі, в таку суміш відмінно підуть ягоди ялівцю, брусниці або журавлини. Досить 6-7 штук. Вийде цікаве і оригінальне за смаком сало.
  4. Свиняче сало обполосніть в воді, витріть насухо. Поріжте на порційні шматки розміром 8х15 см. Натріть кожен шматок часником і вивалявся з усіх боків в солоній суміші.
  5. Разом з сіллю і спеціями покладіть сало в скляну банку і закрийте кришкою. Приберіть в холодильник на 5-6 днів.
  6. Через зазначений час можна сміливо пробувати засолювання або відправляти її в морозильну камеру для збереження.

Тізерна мережу

Засолка свинячого сала в цибулинні

Метод гарячої засолювання з сухою лушпинням ріпчастої цибулі дозволяє приготувати сало за смаковими якостями схоже на копчене сало. В якості додаткових спецій виберіть будь-яку пряну суміш або свіжий часник і перець.

Складові:

  • Сире свиняче сало - 1,5 кг;
  • Зубчики часнику - 100 г;
  • Чорний мелений перець - 5-6 м

Для розсолу:

  • Вода - 3 л;
  • Велика сіль екстра - 300 г;
  • Суха коричнева лушпиння від цибулі - 100 г.

рецепт:

  1. З'єднайте воду, сіль і лушпиння в каструлі. Закип'ятіть.
  2. Покладіть в розчин чисті шматки сала, нарізані на невеликі порції.
  3. Проваріть чверть години на помірному вогні. Закрийте кришкою і витримайте половину доби.
  4. Витягніть шматки з відвару і трохи обсушити. Натріть часником і чорним меленим перцем. Зберігайте в герметичній упаковці в морозилці.

При методі гарячої засолювання можливий ще один варіант приготування:

  • спочатку засолити сало сухим способом, а лише потім відварити його в цибулинні для кольору і додаткової м'якості і привабливості зовнішнього вигляду.
Поради господині:

Для оригінального смаку сала зробіть суміш засолювання з подрібненої свіжої або сушеної пряної зеленню:

  • розмарин;
  • кмин;
  • чебрець;
  • насіння фенхелю або кропу.

розмарин;   кмин;   чебрець;   насіння фенхелю або кропу

  • Для засолювання беріть тільки велику екстра класу або звичайну кам'яну сіль. Тільки вона виводить зі свинячої м'якоті всю зайву воду і зберігає в ній поживні речовини, що гарантує збереження і свіжість сала. Вибравши для засолювання дрібну йодовану або будь-яку іншу сіль з смаковими добавками, ви ризикуєте безповоротної псуванням сала.
  • Не зберігайте засолений продукт в теплі і на світлі, інакше він зіпсується.

Раніше ми готували сало з часником перекручене на м'ясорубці .

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com