рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Ваза в техніці декупаж і солоне тісто |

6 серпня 2013 11:15 дп

Майстер-клас підготувала Ірина Тарасівська

Якось раз до мене в гості зайшли друзі Якось раз до мене в гості зайшли друзі. Вони принесли пляшку цікавої форми - вона нагадала мені вазу для квітів. Тому я і вирішила зробити з неї справжню вазу в техніці декупаж і декорувати квітами з солоного тіста.

Для роботи я використовувала такі матеріали: серветка для декупажу; губка; будівельний клей ПВА; інтер'єрна акрилова фарба (біла); художні акрилові фарби (кольорові); акриловий лак; кисті; наждачний папір «нульовку».

Мій рецепт солоного тесту такий: змішати 300 г борошна і 200 г дрібної солі, додати 125-150 мл води, 4 столові ложки гліцерину і 2 столових ложки клей для шпалер.

Отже, починаємо роботу.

  1. Для початку знімемо з пляшки етикетку. Для цього залишимо її на деякий час в ємності з водою: тоді етикетка легко відклеїться. Підготовлену пляшку витираємо насухо і знежирюємо за допомогою спирту або горілки.
  2. Білою акриловою фарбою покриваємо поверхню нашої пляшки. Після того, як вона висохне, накладаємо другий шар фарби, а потім висушене виріб затираємо наждачним папером. Коли поверхня стане відносно гладкої, протріть пляшку від пилу трохи вологою губкою.
  3. Прийшов час клеїти серветку! Я використовувала трехслойную серветку для декупажу з барвистими маками - вона як не можна краще підходить для квіткової вази. Відокремлюємо верхній тонкий шар серветки від двох нижніх і приклеюємо його. Для цього клеєм ПВА, розведеним в пропорції 2: 1 з водою, промазуємо серветку, роблячи руху пензликом від центру до країв. Чекаємо, коли все висохне. Ті, хто займається декупажем, знає, що в роботі з серветками іноді виходять дрібні складочки. Особливо часто це відбувається, коли потрібно обклеїти серветкою велику поверхню. Однак від складок легко позбутися за допомогою наждачного паперу: акуратно зашкурьте висохлу серветку в потрібних місцях і протріть пляшку від пилу.
  4. Тепер нанесемо на пляшку основний фон. Змішуємо білу інтер'єрну фарбу з кольоровим художньої, домагаючись бажаного відтінку: він повинен збігатися з кольором серветки. Потім беремо губку і акуратними рухами поступово офарблюємо пляшку, завдаючи фоновий колір поверх білого. Також бажано захоплювати і краю серветки, щоб зробити більш м'який перехід від фону до зображення. Ближче до шийки фоновий колір я зробила трохи темніше. Після того, як фарба висохне, зашкуріваем виріб і знову протираємо його від пилу.
  5. Приступаємо до ліплення прикраси з солоного тіста. Замішуємо тісто за рецептом, вказаною вище. Воно не повинно бути надто м'яким або, навпаки, густим. Еластичне тісто я розділила на частини і пофарбувала в потрібні кольори акриловими фарбами. Для цього я капнула на кожен шматочок тіста трохи фарби і ретельно вимісити до однорідного кольору. Майте на увазі, що колір фарби потьмяніє при висиханні.
  6. Робимо з щільного паперу шаблони листя і пелюсток квітки. Вони повинні бути різної форми і розмірів. Розкачайте тісто на пласти товщиною 2-3 мм, прикладайте шаблони і вирізуйте гострим ножем. Рельєф листю можна додати за допомогою зубочистки.
  7. Пелюстки квітів я збирала з окремих частин: спочатку надавала вирізаним фігурам форму, а потім приклеювала їх на клей прямо до пляшки. На цю роботу я витратила кілька днів, і деталі висихали вже на пляшці. Такий підхід до ліплення має свої переваги: ​​на округлу форму пляшки легше викласти деталі з м'якого тесту, а ще квіти не деформуються при перенесенні на пляшку. Перевірити, висохло тісто чи ні, дуже просто: постукайте по ньому. Якщо звук буде дзвінким, значить, виріб готовий!
  8. Можна приступати до фарбування квіточок: для цього використовуємо художні фарби. Після закінчення «малярних» робіт покриваємо вазу акриловим лаком в декілька шарів.

Ось так з простої пляшки для вина народилася незвичайна ваза.

Ось так з простої пляшки для вина народилася незвичайна ваза

Можливо, Вам буде цікаво почитати:

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com