рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як перевірити якість молока в домашніх умовах

  1. Як визначити свіжість молока
  2. Перевірка жирності молока
  3. Оцінка якості молока: важливі аспекти
  4. Виявлення ознак крохмалю
  5. Виявлення води в складі молока
  6. Перевірка на домішки
  7. Оцінка наявності антибіотиків
  8. Оцінка змісту ацетилсаліцилової кислоти і соди

Зміст статті

Купуючи продукти в магазині, ми не завжди можемо бути впевнені в їх якості. Особливо, якщо мова заходить про молочних і кисломолочних товарах. Давно відомо, що покупне молоко приносить мало користі, прострочене ще менше. Багато людей, не дивлячись на цей факт, не перестають любити і готувати страви на його основі. Існують базові варіанти оцінки якості молока і його придатності до вживання.

Як визначити свіжість молока

Склад коров'ячого та козячого молока має кілька відмінностей, але свіжість цього продукту підлягає однаковою перевірці. У коров'ячому молоці міститься казеїн, на відміну від козячого, він здатний викликати алергічну реакцію. З цієї причини не всі люди сприйнятливі до даного виду продукту. Відомо, що два типи містять чистий білок.

За старих часів свіжість молока перевіряли таким чином: господині брали незажжённую сірник і кидали в стакан. Якщо вона не потонула, молоко свіже і придатне до вживання. Розглянемо кілька способів перевірки продукту на свіжість.

Спосіб №1. сода
Налийте половину склянки молока, всипте 10 гр. соди, спостерігайте за реакцією. Поява піни говорить про несвіжості продукту.

Спосіб №2. крапля
На відміну від магазинного молока, домашнє славиться високим ступенем жирності. Перевірити показники досить просто. Опустіть зубочистку в ємність з молоком. Капніть молочний продукт на ніготь. У разі, якщо краплі не розтеклася, рідину можна вважати свіжою.

Спосіб №3. кип'ятіння
Залийте в термостійку тару невелику кількість молока. Поставте на плиту і дочекайтеся появи перших бульбашок. Якщо рідина почала згортатися, будьте впевнені, молочний продукт зіпсований. Не забувайте про власну нюх, адже це простий і вірний спосіб визначити свіжість молока. Воно не повинно містити різких запахів і бути рівномірним (без згустків).

Перевірка жирності молока

Щоб перевірити молоко на жирність, вам знадобляться будь-які тести на вміст води. У разі разбавленности продукту, жирність в рази скорочується. Існує ще один перевірений метод.

Візьміть дві ємності, заповніть одну молоком. Перелийте рідина з першої чаші в другу. Оцініть отриманий результат. Якщо молоко жирне, воно не залишить слідів на стінках посудини. Розведений продукт, навпаки, розмаже по всій поверхні ємності, бо свідчить про вміст у складі води або пальмового масла.

Оцінка якості молока: важливі аспекти

Багато людей, які не беруть всерйоз магазинну молочку, часто негативно відгукуються про якість поставленого товару. Вони вважають, що сир, кефір, ряжанка і, звичайно, молоко, готуються виключно з порошку.

Дієвим способом оцінки якості молока вважається візуальна оцінка відтінку. Якщо склад має жовтим кольором, перед вами гарне козяче або коров'яче молоко. При цьому сніжно-білий або білий з блакитним відливом відтінок свідчать про участь хімічних домішок.

Недобросовісні фірми-виробники постачають свою продукцію крохмалем (картопляним, кукурудзяним), вапном, борошном або крейдою. Перераховані компоненти покращують естетичні показники готового складу.

Виявлення ознак крохмалю

Найчастіше при виробництві знежиреного молока додають крохмаль, тому продукт стає густішим. Щоб визначити наявність даної речовини знадобиться йод. Налийте неповна склянка молока, додайте кілька крапель йоду. Спостерігайте за реакцією: якщо в рідині переважає синій колір, в молоці міститься крохмаль. В іншому випадку наявність жовтуватих кіл говорить про відсутність добавок в молоці.

Виявлення води в складі молока

Деякі заводи і фермери через слабкість до грошей роблять неякісну продукцію. Таким чином вони використовують прикру хитрість, тобто розбавляють молоко водою.

Спосіб №1. спирт
Даний варіант перевірки підходить виключно для коров'ячого молока, тому що він включає казеїн. Змішайте медичний (етиловий) спирт і молоко в співвідношенні 2: 1. Можете замінити спирт якісної горілкою. Струшуйте приготовлену суміш протягом однієї хвилини, потім вилийте вміст на плоску тарілку. Якщо молоко якісне, на поверхні блюдця протягом перших семи секунд утворюються пластівці. Якщо пластівців мало і витрачено набагато більше часу на їх освіту, це означає, молоко містить багато води.

Спосіб №2.Тёплая вода
Методика розроблена для молока будь-якого типу (козячого, коров'ячого). Налийте склянку теплої води, після чого повільно додавайте молоко. Внаслідок цього при змішуванні двох рідин якісне молоко згорнеться, а розбавлене змішається з водою.

Перевірка на домішки

Найчастіше магазинна продукція не відрізняється високою якістю
Найчастіше магазинна продукція не відрізняється високою якістю. Недобросовісні виробники напихають молочку підсилювачами смаку та іншими домішками, здатними збільшити термін придатності складу. Щоб виключити згубний вплив молока на людський організм, необхідно провести ретельну перевірку.

Оцінка наявності антибіотиків

Для тривалого зберігання молочної продукції додають антибіотики. Виявити наявність цих препаратів не складе труднощів. Досить залишити рідину в тарі з відкритою кришкою при температурі 25 градусів. Якщо молоко якісне, почнеться процес бродіння (формула буде схожий на желеподібну масу). Якщо з рідиною нічого подібного не відбувається, такий стан говорить про наявність антибіотиків в продукті. Вони, в свою чергу, уповільнюють поширення кисломолочних бактерій.

Оцінка змісту ацетилсаліцилової кислоти і соди

Погоня за продовженням терміну зберігання призводить до того, що виробники постачають молоко ацетилсаліциловою кислотою і содою. Визначити наявність таких речовин нескладно, розглянемо основні способи.

  1. Лакмусовий папір. Насамперед опустіть пластинку в молоко, потім оціните отриманий результат. Зміст соди характеризується синім кольором, а наявність кислоти - червоним.
  2. Оцтова есенція. Візьміть склянку з молоком і додайте кілька крапель есенції. В результаті хімічного процесу можуть з'явитися пухирці. Подібний ефект свідчить про наявність домішок. Якщо нічого не сталося, ви можете бути впевнені в якості продукту.
  3. Азотистая кислота. Багато виробників готують молоко з порошку низького ступеня жирності. Натуральність продукту можна перевірити за допомогою азотної кислоти (продається в магазинах побутового призначення). Налийте молоко в ємність, за допомогою піпетки додайте кислоту по одній краплі. У разі пожовтіння і потемніння продукт є штучним.
  4. Візуальний огляд. Не завжди потрібно вдаватися до хімічних дослідів. Іноді досить збовтати молоко і визначити його натуральність на око. У скляній тарі на стінках залишаться непрозорі крупинки продукту.

Нескладно оцінити якість молока, якщо мати достатні знання стосовно можливих методик. Перевірте магазинну продукцію на наявність домішок, приділіть увагу жирності і свіжості. Використовуйте дієві способи, не порушуйте інструкцію.

Відео: як вдома перевірити якість молока

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com