рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Бізнес-ідея №1022. Розведення коропів які

У публікаціях на нашому порталі ми неодноразово розповідали вам про ідеї бізнесу на вирощуванні різних видів риб (наприклад,   осетрових   або   акваріумних рибок   ) У публікаціях на нашому порталі ми неодноразово розповідали вам про ідеї бізнесу на вирощуванні різних видів риб (наприклад, осетрових або акваріумних рибок ). І кожен раз ми стверджували, що це вигідний і дуже перспективний бізнес, який буде актуальним завжди. Як правило, риба вирощується для двох основних цілей. По-перше, для вживання в їжу або приготування якихось готових страв (консервів, наприклад). По-друге, в декоративних цілях. До першої категорії відносяться всілякі промислові види риб, такі як короп, осетр, форель. До другої - все різноманіття акваріумних мешканців, а також різні види морських риб (в основному, мешканці коралових рифів). Але існує один великий «вид» риб (що включає в себе близько 80 різновидів), який умовно можна віднести, як до першої групи, так і до другої. Йдеться про знаменитих на весь світ коропах вряди. Так, тих самих надзвичайно красивих мешканців японських (а тепер вже і не тільки японських) декоративних ставків.

По суті, це звичайний короп, якого багато століть людина використовує в якості їжі. З іншого боку, цей коропоподібних може з легкістю посперечатися по красі з будь-якими мешканцями сучасних акваріумів. До того ж, вживати коропа котрі в їжу в сучасному суспільстві не прийнято. Але давайте не будемо забігати вперед, і спочатку зануримося в історію появи цієї незвичайної риби.

Як все починалося?

А почалося все в Китаї. Так, так, саме в Китаї, а не в Японії. Адже саме там вперше одомашнили звичайного коропа. Ця риба була привезена з прикаспійських територій і успішно адаптована до місцевих природних умов. Що стосується Японії, то сюди звичайний короп був завезений все тими ж китайцями тільки в п'ятнадцятому столітті. Тобто, майже через дві тисячі років після його одомашнення. Хоча точна дата появи перших коропів на території Японії до цих пір не відома.

А ось перші коропи які з'явилися вже в Японії. Сталося це в такий спосіб. Риби вирощувалися в штучних водоймах для вживання в їжу. Цікаво те, що в деяких регіонах люди повністю залежали від цих риб, адже вони були єдиною доступною їжею для місцевих жителів.

Протягом багатьох років розведення спостережні японці помічали, що в потомстві часто присутні особини з деякими зовнішніми відхиленнями. Як правило, це зміни стосувалися забарвлення риб. Деякі з них мали незвичайні плями, інші нестандартний колір. Такі риби не відправлялися на стіл, а містилися в окремих водоймах в якості декоративних домашніх тварин, радуючи око свого власника і його друзів.

[Direct]

В Японії того часу, розведення незвичайного коропа стало справжнім хобі, яким захоплювалися багато сільських жителів. Вони схрещували найбільш красивих риб, отримуючи ще більш яскраве потомство. Минув час, і коропи які стали улюбленими домашніми вихованцями не тільки селян, а й знатних осіб. І незабаром ці риби поширилися по всій території Японії.

Цікавий факт. До двадцятого століття про коропів котрі практично нічого не знали в інших країнах. Так тривало до 1914 року, коли на Токійській виставці Тайсе цих різнокольорових риб показали всьому світу. З тих пір розведення коропів які стало улюбленим захопленням ентузіастів по всьому світу. Сьогодні клуби любителів коропів які діють в десятках країн світу, в тому числі і в Росії. А для багатьох - це не просто чергове хобі, а й дуже цікавий і перспективний бізнес, здатний приносити чималі доходи.

А для багатьох - це не просто чергове хобі, а й дуже цікавий і перспективний бізнес, здатний приносити чималі доходи

Скільки коштують коропи які?

Щоб додати вам трохи азарту, наведемо приклади цін на цих риб. Невеликі екземпляри довжиною від 15 до 25 сантиметрів сьогодні продають за ціною від 4000 до 5000 рублів. Риба завдовжки 25-30 сантиметрів продається за ціною від 5000 до 12 000 рублів. А ось великі екземпляри довжиною до півметра нерідко йдуть за 30 000-40 000 рублів. Це ціна за штуку. Карпов які не продають по кілограмам, як звичайних коропів. Природно, ніхто не купує одного коропа (хоча, все може бути). Як правило, набувають цілу зграйку різнобарвних риб, що відповідно відразу ж збільшує доходи того, хто займається їх розведенням.

Якщо наведені вище ціни вас не переконали в актуальності даної ідеї бізнесу, додамо ще пару контрольних прикладів. Коропи які можуть виростати до дуже великих розмірів. Тобто, 50 сантиметрів далеко не межа. Самці нерідко перевищують один метр в довжину і досягають ваги в 30-40 кілограмів. Такі екземпляри продаються за ціною понад мільйон рублів за одну рибу. А самій безпрецедентною продажем в історії коропів які стала самка довжиною 65 сантиметрів, яка була продана за рекордною ціною - понад чотири з половиною мільйонів рублів.

Бізнес на коропах вряди - що потрібно для старту?

Набір для вирощування даного виду риб практично нічим не відрізняється від того, що необхідно при вирощуванні звичайного коропа. Адже, по суті, це один і той же вид, хоч і дещо змінений зовні.

Вам знадобиться водойму, в якому ви будете утримувати риб, самі коропи які, корм, ну і ще деякі пристосування, в залежності від регіону вашого перебування. Десь можуть знадобитися обігрівачі, десь спеціальні фільтри, насоси (це особливо актуально, якщо ви збираєтеся розводити рибу в відкритих вуличних водоймах). Найбільші витрати - це облаштування водойми. А ось найскладніше - це придбання мальків вряди. Можете, звичайно ж, почати і з дорослих риб, але в цьому випадку витрати на старт бізнесу значно зростуть.

Що стосується розмірів водойми, то потрібно виходити з кількості риб. Фахівці рекомендують використовувати просте правило - на одного коропа які не менш 300 літрів водойми. Краще 500 літрів.

Що стосується самих риб, то фахівці рекомендують купувати їх на батьківщині - в Японії. У цьому випадку більше шансів купити риб вищої категорії. Виявляється, що кожна з цих риб має свою категорію, яка присвоюється при оцінці декількох параметрів. По-перше, важливо будова тіла - форма плавників, хвоста, голови. Чим більше пропорційна риба, тим вище клас їй присуджується. По-друге, забарвлення. Чим яскравіші і чіткі плями на тілі коропа які, тим вище категорія. По-третє, важлива перевага при оцінці дає поведінку риби. Чим красивіше вона рухається, «тримає поставу», плаває, тим краще.

Ваше завдання - купити найбільш якісних мальків. У цьому випадку, у вас буде більше шансів виростити справжніх величних і по-королівськи красивих коропів коі, які легко підуть при продажу за чотирьох, а то і п'ятизначний суму. Бажаємо вам успішного рибництва!



Як все починалося?
Скільки коштують коропи які?
Бізнес на коропах вряди - що потрібно для старту?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com