рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Португальський водяний собака


У Португалії породу називають Cao de Agua (као де агуа - Kown-d'Ahgwa). Cao означає «собака», de Agua - водяна. На батьківщині вона також відома як «португальська рибальська собака». Довгошерстий тип називають Cao de Agua de Pelo Ondulado, тип з кучерявою шерстю - Cao de Agua de Pelo Encaradolado.


Це спокійна, розумна собака з прекрасним характером, сильна і здорова, з густим, водовідштовхувальним, що не викликає алергію і не линяє вовняним покровом і перетинчастими лапами - ідеальна, що не знає втоми робоча порода.
На виставках її демонструють в двох формах зачіски: «lion clip» (під лева), при якій вистригаються середня і задня частина корпусу і морда, і workin retriever clip (робочої). Прихильники зачіски «під лева» кажуть, що вона підкреслює задню частину корпусу і мускулатуру, в той час як любителі робочої стрижки стверджують, що за нею легше доглядати і подорожувати.


Існує думка, що витоки породи сходять мало не до 700 році до н. е., до диким центральноазійських рівнинах близько китайсько-російського кордону, де могли вижити тільки самі невибагливі і здорові. Народи, які населяють цю область, вирощували корів, овець, коней або верблюдів, в залежності від району, і собак, які їх охороняли. Ізольовані від решти світу, ці собаки еволюціонували в певний тип, дуже нагадує португальську водяну собаку, за винятком вовняного покриву.


Одна теорія говорить, що азіатські вівчарські собаки потрапили в руки шалених берберів, які пізніше поступово поширилися по всій Північній Африці аж до Марокко. Їхні нащадки маври з'явилися в Португалії в VIII столітті і привели з собою водяних собак.
Інша теорія припускає, що собаки залишили азіатські степи разом з готами - конфедерацією німецьких племен. Деякі племена (остготи) попрямували на захід, і їх собаки стали німецькими пуделями. Інші (вестготи) попрямували на південь, де зіткнулися з римлянами, і їх собаки стали левиними собаками. У 400 році н. е. візіготи підкорили Іберії (сучасні Іспанія та Португалія), і водяні собаки знайшли тут свою батьківщину.
Ці теорії пояснюють, як із загального генетичного фонду могли виникнути пудель і португальський водяний собака. Раніше у пуделя була довша шерсть, така ж, як у одного з типів португальської водяний собаки. Існує також можливість, що деякі породи довгошерстих водяних собак розвивалися разом з древніми іберійцями. У давні часи келтоіберійци мігрували з районів, на яких сьогодні розташовані південно-західні землі Німеччини. Вони поширилися по всій Західній Європі, перевалили через Піренеї і осіли в Іберії, Ірландії, Уельсі і Бретані.


Вважають, що ірландський водяний спанієль є нащадком португальського водяного собаки. Залишившись на самоті серед відокремлених скель порізаних берегів Португалії, порода зберігала свій первісний тип протягом декількох століть. Але на початку XX століття в країні відбулися глибокі соціальні зміни, і португальський водяний собака стала швидко зникати разом із соціальною верствою португальських рибалок.
У 1930 році португальський корабельний магнат і собаківник доктор Васко Бенсуаде взявся за порятунок і збереження породи. Було реорганізовано спеціалізований клуб, собаки стали демонструватися на виставках, був написаний стандарт, і португальський водяний собака була занесена в групу - «Робочі породи».


У 1954 році декілька португальських водяних собак вивезли в Англію. Англійський клуб собаківництва визнав породу як робочу. Прийнята таким чином порода поступово зачахнула, і з 1957 року на Британських островах була зареєстрована жодна собака.
У Сполучених Штатах інтерес до португальської водяний собаці виник після того, як в 1958 році містер і місіс Харрінг-тон з Нью-Йорка отримали з Англії пару собак в порядку обміну рідкісними породами. У числі перших, хто виявив цікавість до породи, був містер Херберт Міллер з Коннектикуту, який придбав першого цуценя, імпортованого з Португалії. Це була сука, яку він купив у сеньйори Бранко, спадкоємиці розплідників доктора Бенсуаде.


13 серпня 1972 року в будинку містера Міллера зустрілися 16 осіб, які заснували Американський клуб португальської водяний собаки. У той час в країні налічувалося всього 12 цих собак, проте заводчики працювали з захопленням, і до вересня 1982 кількість їх збільшилася до 650. Собаки були розкидані по 41 штату і в розведенні португальської водяний собаки брали участь 50 серйозних заводчиків. Порода була допущена в «Змішаний клас» 3 червня 1981 року. Через кілька місяців португальський водяний собака Спіндріфт Кеджі стала першим чемпіоном змагань з послуху.


Порода була зареєстрована в Племінний книзі Американського клубу собаківництва 1 серпня 1983 року і стала виставлятися на виставках в класі «Робоча група» з 1 січня 1984 року.
Португальський водяний собака Офіційний стандарт
Затверджено 15 січня 1991 року
Загальний вигляд. Відома протягом кількох століть на морському узбережжі Португалії, ця порода цінувалася рибалками за енергійний і разом з тим слухняний характер і досить міцну статуру, що дозволяло собаці працювати в воді і на суші цілий день поспіль.
Португальський водяний собака - чудовий плавець і водолаз, що володіє надзвичайною витривалістю, допомагала господареві в море, повертаючи порвані мережі, заганяючи косяки риб і переносячи сполучення між човнами і кораблями і берегом. Це відданий компаньйон і надійний сторож.
Ця виключно розумна робоча порода поділяється на два типи за ознакою вовняного покриву - кучерявого або хвилястого.
У португальській водяного собаки значна, широка, пропорційна голова, міцне будову, компактний корпус і потужний, широкий біля основи хвіст, який вона життєрадісно несе на суші і використовує як кермо в воді. Вона справляє незабутнє враження сили, енергії і здоров'я.
Зростання, пропорції, додавання. Висота в холці: кобелі - 51- 58 см, в ідеалі 56 см, суки - 43 - 53 см, в ідеалі 48 см. Вага: пси - 19 - 27 кг, суки - 16 - 23 кг.
Пропорції кілька розтягнутого формату, довжина від плечелопаточ-ного зчленування до сідничного бугра трохи більше висоти в холці. Додавання гармонійне, з міцним, сильним кістяком; добре розвинене, що не зніжене, що не грубе.
Голова є важливою характеристикою породи.
Голова велика, пропорційна, досить широка в черепі. Вираз очей спокійне, уважне і проникливе. Очі середнього розміру, широко і трохи косо поставлені. Округлі - не опуклі, що не запали. Чорні або коричневі різних відтінків. Бажано подавати темні очі. Повіки повністю пігментовані, чорні при чорному, чорно-білому та білому забарвленнях, коричневі при коричневому забарвленні. Третє віко темного кольору, не виражено. Вуха тонкі, серцеподібні, поставлені вище лінії очей. За винятком невеликого відходу ззаду вуха щільно прилягають до голови. Кінчики вух не повинні виходити за нижню щелепу. Черепна частина в профіль трохи довше, ніж морда, її вигин більш помітний в задній частині, ніж в передній. При огляді спереду звід черепа широкий і здається опуклим, з легким поглибленням посередині. Лоб опуклий, з центральної борозенкою, яка триває на дві третини від переходу до морди до потиличного бугра. Потиличний бугор добре виражений. Перехід від чола до морди різко окреслений. Морда міцна, звужується до мочки носа. Щелепи сильні, без перекусу або недокус. Мочка носа широка, з широко відкритими ніздрями, повністю пігментована, чорна - у собак з чорним, чорно-білим і білим забарвленням, різних відтінків коричневого - у собак з коричневим забарвленням. Губи щільні, особливо спереду, що не обвислі. Слизова оболонка рота, за винятком мови, абсолютно чорна або майже повністю покрита чорними плямами у собак з чорним, чорно-білим і білим забарвленням, або різних відтінків коричневого у собак з коричневим забарвленням. Прикус ножиці або прямий. Зуби не видно при закритій пащі. Ікла великі.
Шия, лінія верху, корпус. Шия пряма, коротка, кругла, м'язиста, без підвісу, високо поставлена. Лінія верху пряма і міцна. Корпус: груди широкі і глибокі, опущені до ліктів. Ребра довгі і пружні, залишають оптимально більше місце для легких. Живіт добре підтягнутий елегантною лінією. Спина широка і мускулиста. Поперек коротка, плавно переходить в добре сформований і злегка скошений круп. Клубові кістки майже не помітні. Хвіст не купейний, товстий біля основи, звужується до кінця. Посаджений трохи нижче лінії спини, не повинен доходити до скакального суглоба. В русі собака тримає хвіст кільцем, передня частина якого не повинна заходити за поперек. Хвіст дуже допомагає собаці при плаванні і пірнанні.
Пояс передніх кінцівок. Лопатки косо поставлені і дуже м'язисті. Плечі сильні. Кінцівки сильні і Прямі з довгими, дуже м'язистими передпліччя. Зап'ястя з масивним кістяком, ширше попереду, ніж збоку. П'ясті довгі і міцні. П'яті пальці можна видаляти. Лапи круглі і досить плоскі. Пальці не довгі і не сводістие. Шкіра перетинок між пальцями м'яка, покрита густою шерстю, перетинки доходять до кінців пальців. Центральна перетинка дуже товста, інші нормальні. Кігті не доходять до землі. Допускаються чорні, коричневі, білі і поцятковані кігті.
Пояс задніх кінцівок потужний, кути зчленувань задніх кінцівок добре збалансовані з кутами зчленувань передніх. Кінцівки прямі, м'язисті в стегні і гомілки, при огляді ззаду паралельні один одному. Круп сильний, міцний і м'язистий. Сухожилля міцні, скакальний суглоб сильний. Плюсни довгі, без прибулих пальців. Лапи такі ж, як на передніх кінцівках.
Шерсть густий, без підшерстя, складається з міцних, здорових волосся, рівномірно покривають все тіло, за винятком пахв і паху, де шерсть тонше. «Воротника» немає.
Існує два типи шерстного покриву: кучерявий і хвилястий. Обидва типи шерстного покриву рівнозначні.
Кучерявий: щільні, циліндричні завитки, шерсть не блищить. На вухах шерсть іноді хвиляста.
Хвилястий: шерсть м'яко спадає злегка блискучими хвилями, а не завитками.
Стрижка. Допускається два типи стрижки: «лев» і «робоча». Якщо собака підстрижена правильно, обидві рівнозначні.
Стрижка «лев» - як тільки шерсть відростає, вистригаються середня і задня частина корпусу і морда. Шерсть на кінці хвоста залишається природною довжини.
«Робоча стрижка»: з тим, щоб собака виглядала природно, а її лінії тіла - плавними, шерсть по всьому тілу вистригає рівномірно, довжина її не повинна перевищувати 2,5 см. Шерсть на кінці хвоста залишається природною довжини.
Якщо собака підстрижена правильно, перевагу не повинна віддаватися жодному типу стрижки.
Забарвлення чорне, білий і різноманітні відтінки коричневого, все поєднання чорного або коричневого з білим. Біле забарвлення не означає альбинизма за умови, що мочка носа, пащу і повіки чорні. У собак з чорним, білим або чорно-білим забарвленням шкіра безумовно блакитнувата.
Рухи. Кроки короткі, енергійні. Рись стрімка, добре збалансована.
Темперамент. Характер живий, хоробрий, норовливий, сміливий, витривалий. Португальський водяний собака надзвичайно розумна, впевнена в собі. Це відданий компаньйон, охоче і з видимим задоволенням виконує команди господаря. Вона також підпорядковується тим, хто за нею доглядає і з ким вона працює.
Резюме. Португальський водяний собака сміливий, слухняна, сильна і невибаглива робоча собака, з масивним кістяком. Невибаглива і мускулиста, здатна невтомно працювати весь день у воді і на суші.
Порода була зареєстрована в Племінний книзі Американського клубу собаківництва 1 серпня 1983 року і стала виставлятися на виставках в класі «Робоча група» з 1 січня 1984 року
назад

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com