рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Параметри акваріумний води для різних мешканців

  1. Так що ж це за звір такий pH і dH?
  2. Ось кілька оптимальних параметрів води для різних риб:

Привіт, друзі! У нинішній час для більшості людей джерелом прісної води є наш загиджений водопровід. Воду ми отримуємо з природного водоймища по трубах, попередньо очищену на очисних станціях. Якість води з нашої трубопровідної системи безпосередньо впливає на добробут домашнього акваріума.

Ні для кого не секрет, що на якість води впливає матеріал з якого виготовлений трубопровід. А адже таку водичку з іржавих труб ми заливаємо собі в акваріум . Так само на якість води сильно впливає очисна станція, де воду фільтрують перед тим, як пустити по системі.

Взагалі знайти в природі чисту воду практично неможливо. Як правило, у такій природної води досить складний хімічний склад. Навіть в середньовічних дощах вода мала домішки амонію, кальцію, хлору, натрію та інших хімічних речовин. На вигляд, водопровідна вода дуже навіть чиста, але це тільки на перший погляд.

За час перебування води в системі, деякі хімічні речовини частково осідають на стінках трубопроводу, а інші просто розчиняються. Розподіл цих процесів безпосередньо залежить від активної реакції середовища (рН), для вимірювання якої купують pH метр , А також редокс-потенціалу. Ось тільки ці параметри будуть змінюватися в залежності від вмісту хлору, пори року чи озонації води.

У старих будинках, в основному в хрущовках, труби настільки древні і іржаві, що здорово впливає на якість акваріумний води, а іржа для екосистеми акваріума не є добре. Крім того, труби ще іноді омедняется або оцинковують. А ці метали під дією води добре в ній розчиняються. Навіть дистильована вода не рятує від домішок вуглекислоти .

Навіть дистильована вода не рятує від домішок   вуглекислоти

Магній і кальцій розчинений у воді, прямим чином впливають на жорсткість акваріумний води . Ці два хімічні елементи є найактивнішими регуляторами хім. Процесів. Особливу роль в якості води відіграє жорсткість, але ж воду ми п'ємо, заливаємо в акваріум або використовуємо в технічних потребах.

Практично все акваріумні рибки і рослини в природі живуть в м'якій воді. У нас в водопроводі вода жорстка, або середньої жорсткості, а це як ви зрозуміли не сильно задовольняє потреби гідробіонтів. Але я хочу заспокоїти початківців акваріумістів, які починають бити паніку з цього приводу. Акваріумних рибок такою водою ми мордуємо вже дуже давно. Це відноситься зокрема до невибагливим акваріумних рослин і рибок. Про невибагливих акваріумних рибок раджу прочитати цей пост , А про невибагливі рослини цей . Як правило, їх радять новачкам аквариумистам, так як такі акваріумні рибки і рослини не вимогливі до умов утримання.

Найбільш популярні рибки ( мечоносці , моллінезіі , червоні неони , гірінохейлус ) І рослини ( кушир , бакопа , амбулія , валліснерія і криптокорина ) Прекрасно себе почувають при жорсткості води до 15 dH. Однак, тут як і скрізь є винятки: жівородкі воліють жорсткість 10-15 dH, харацінкам потрібна жорсткість порівняно менше - не більше 6 dH, ну а цихлидам з Острова Малаві взагалі жорсткість потрібна близько 20 dH.

Так що ж це за звір такий pH і dH?

Всі ми зі шкільної лави пам'ятаємо формулу води - Н2О. Деяка частина молекул води розпадається на наступні іони: Н + і ОН-. Якщо кількість іонів рівне, то вода вважається нейтральною. Активна реакція середовища, він же рН, вимірюється в межах від 0 до 14, і як напевно вже зрозуміли, нейтральна реакція вважається число 7. Ліворуч від шкали вода вважається кислою, а вправо - лужний.

Практично всі види рослин і рибок в наших акваріумах воліють рН 6 Практично всі види рослин і рибок в наших акваріумах воліють рН 6.5-8.5, це оптимальні параметри. Якщо ви зробите спеціальний тест на рН, то ви точно дізнаєтесь що вам робити - подщелачивать або окисліться воду.

Але, як і в цілому в природі, благополучне існування живих організмів залежить не тільки одного параметра рН. Виявляється, окислювально-відновні реакції теж важливі, а зокрема редокс-потенціал (rH). Найсильнішим окислювачем в природі є кисень , Не виняток і в акваріумний воді, де водень є відновником. Однак між двома цими хімічними елементами є ще й інші речовини, необхідні для здійснення всіх найважливіших хімічних процесів.

Кисню протистоять азотовмісні речовини, які є відновниками. Вони утворюються в результаті розкладання органіки і груп металів, які мають змінною валентністю (залізо). З вищесказаного можна зробити висновок, що дно акваріума поставляє восстановителей, а атмосфера - окислювачів.

Вищі рослини і рибки, що живуть в акваріумах любителів підводної фауни мешкають у воді з редокс-потенціалом від 25 до35 rH, але і тут є деякі винятки як у випадку з рН. Деякі представники віддають перевагу більш вузькі діапазони редокс-потенціалу. Виміряти цей параметр в домашньому акваріум практично не представляється можливим, однак його можна приблизно визначити по акваріумних рослин . Наприклад, рослини з озер і струмків звикли до високого rH і при низькому рівні зовсім не ростуть; і навпаки - рослини з боліт і ставків люблять низький рівень rH.

Ось кілька оптимальних параметрів води для різних риб:

- Риби з Амазонки: рН 5.5-6.5; dH 1-5;

- Барбуси і харацінкі: рН 6.0-7.5; dH 5-12;

- Лабіринтові: pH 6.5-7.5; dH 5-10;

- Живородки: pH 7.5-8.5; dH 15-25;

- Моллінезії: pH 7.5-8.54 dH 20-30;

- Центрально-американські цихліди: pH 6.5-8.0; dH 10-20;

- Південно-американські цихліди: pH 6.0-7.0; dH 5-12;

- Африканські цихліди: pH 6.0-7.2; dH 5-12;

- Цихліди з острова Малаві: pH 7.7-8.5; dH 10-15;

- Цихліди озера Танганьїка: pH 8.0-9.2; dH 15-20.

Так що ж це за звір такий pH і dH?
Так що ж це за звір такий pH і dH?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com