рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Рецепт «Мохіто» з горілкою

  1. Рецепт коктейлю «Мохіто» з горілкою
  2. «Мохіто» з горілкою і Спрайтом

Коктейль «Мохіто» став популярний в США з 1980-х. В даний час «Мохіто» відомий у багатьох країнах світу, в тому числі, і в Росії. Спочатку походження цього напою (Mojito, ісп.) Кубинське, там його готували на основі світлого рому і листя м'яти.

Рецепт «Мохіто» був придуманий в маленькому кафе-ресторані «La Bodeguita del Medio» ( «Ля Бодегита дель Медіо») в центрі Гавани. Це культовий заклад в колоніальному стилі, засноване сімейством Мартінес в 1942 році, відвідували багато вельми відомі особистості, в тому числі Ернест Хемінгуей.

Класичний алкогольний варіант «Мохіто» складається з шести інгредієнтів: світлий ром, газована вода, цукор, лід, лайм і м'ята (в Гавані іноді додають кілька крапель «Ангостури»). Композиція трохи солодкуватого смаку і гострих освіжаючих цитрусових нот з сильним м'ятним тоном роблять «Мохіто» одним з найпопулярніших напоїв для теплої пори року. Останнім часом в приготування «Мохіто» замість цукру і газованої води використовують різні солодкі шипучі напої типу Спрайт, виходить непогано, проте слід зауважити, що такий варіант не можна вважати класичним.

Існує кілька версій про походження назви «Мохіто». Згідно з однією з них, назва від іспанського слова Mojo (mojito - зменшувальне), яким позначають соус, популярний на Кубі і Канарах. Зазвичай до складу цього соусу входять такі інгредієнти як рослинна олія, перець, лимонний сік, часник і зелень.

За іншою версією назва «Мохіто» походить від зміненого слова мохадіто (Mojadito, зменшувальне від mojado, ісп.), Що означає «трохи вологий».

Класичний склад коктейлю «Мохіто»

Інгредієнти:

  • білий кубинський ром - 40 мл;
  • сік лайма - 30 мл;
  • свіжа м'ята - 6 листочків;
  • цукор-пісок (зрозуміло, тростинний) - 1-2 ч. ложки;
  • лід - 2-5 кубиків;
  • содова (обсяг варіює).

приготування

Якщо додаєте «Ангостура» - 2-5 крапель. Зазвичай подається у високому стакані (300 мл) з трубочкою. Прикрашається тонким кружечком лайма і гілочкою м'яти.

У так званому «Російському Мохіто» ром замінюється горілкою, що й не дивно, оскільки горілка тут більш звичний і популярний напій, ніж ром.

Фанати цього коктейлю будуть стверджувати, що з горілкою це вже не «Мохіто» зовсім, але ж виходить смачно, так що будемо вважати такі рецепти цілком можливими інтерпретаціями.

Розглянемо, як зробити алкогольний «Мохіто» з горілкою. Зрозуміло, використовуємо звичайну якісну класичну горілку з нейтральним смаком.

Рецепт коктейлю «Мохіто» з горілкою

Інгредієнти:

  • горілка - 60 мл;
  • м'ята - 3-6 листочків;
  • цукор-пісок - 1-2 ч. ложки;
  • сік лайма, вичавлений з однієї половинки;
  • содова газована вода;
  • лід - 2-5 кубиків.

приготування

Покладемо в стакан цукор. Додамо горілку і сік лайма. Перемішаємо до розчинення цукру. Помістимо в стакан листочки м'яти. Додамо лід і доллємо газованою водою (обсяг може варіювати). Прикрасимо край склянки часточкою лайма і маленькою гілочкою м'яти. Подаємо з трубочкою.

«Мохіто» з горілкою і Спрайтом

приготування

Закладаємо в стакан листочки м'яти. Наливаємо горілку, зверху закладаємо лід і доливаємо Спрайт.

Напій цей досить підступний, оскільки містить підсолоджувач і інші, м'яко кажучи, некорисні для організму людини добавки. Крім всіх інших можливих неприємних наслідків від вживання напоїв, за складом подібних спрайт, зростає спрага, що провокує повторне вживання. Зовсім не годиться такий варіант «Мохіто» для людей, які страждають на астму або алергію, та й цілком здоровим людям особливо захоплюватися не варто.

Любителям цього напою також припадуть до смаку інші варіанти коктейлів з горілкою , Які приготувати досить просто.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com