рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як зробити окрошку на сироватці - 7 покрокових рецептів

  1. Класична окрошка на сироватці з ковбасою
  2. Рецепт з ковбасою і редискою
  3. Готуємо окрошку на сироватці з куркою
  4. Смачний рецепт з гірчицею
  5. Окрошка на сироватці дієтична
  6. Готуємо окрошку на кефірі
  7. Рецепт на сироватці з домашнім майонезом
  8. Автор публікації

Спека впливає на наш раціон харчування. Мало хто зараз попросить поїсти гаряченького супчика, щоб зігрітися, як це було взимку. Більше хочеться попити чогось холодного, бажано квасу! До того ж, довго стояти в спеку біля плити в спеку ніхто не хоче. Настала пора холодного супу - окрошки.

Назва цієї страви походить від дієслова кришити, дрібно нарізати, і відображає процес його приготування: дрібно нарізані інгредієнти заливають холодною не солодким заправкою. Наприклад, квасом, кефіром або сироваткою. У наш час ще використовують для цієї страви мінералку зі сметаною. Іноді його називають рідким олів'є 🙂.

Класичний варіант окрошки робиться на квасі, найкраще на домашньому. Для тих, хто не хоче морочитися з приготуванням домашнього квасу пропоную відмінний варіант - на сироватці.

Для тих, хто не хоче морочитися з приготуванням домашнього квасу пропоную відмінний варіант - на сироватці

Сироватка - рідина, яка залишається після згортання молока, містить масу корисних елементів: незамінних білків, амінокислот, ферментів, вітамінів і мінералів. Містить всього 18-27 ккал на 100 грам.

Класична окрошка на сироватці з ковбасою

Молочна сироватка - продукт дуже корисний, але мало хто вживає його регулярно. Приготувати це блюдо на сироватці - прекрасний спосіб смачно і корисно поїсти і нагодувати свою сім'ю.

Вважається, що в складі обов'язково повинні бути: варені яйця, свіжий огірок, редис і зелень, а в іншому можливо безліч варіантів приготування. Окрошка з ковбасою займає призові місця в ТОП улюблених рецептів приготування цієї страви.

Окрошка з ковбасою займає призові місця в ТОП улюблених рецептів приготування цієї страви

Для приготування нам буде потрібно:

  • Сироватка - 1 літр
  • Ковбаса варена - 200 гр.
  • Яйця - 4 шт.
  • Картопля - 6 шт.
  • Огірки свіжі - 3 шт.
  • Цибуля зелена, кріп, петрушка - за смаком
  • Сметана - за смаком
  • Сіль за смаком

1. Яйця варимо 9 хвилин, щоб вони зварилися круто.

Якщо ви купуєте продукти на ринку врахуйте, що дуже свіжі яйця будуть погано чиститься, обов'язково покладіть їх після варіння в холодну воду. Яйця з супермаркетів зазвичай встигають «постаріти» поки їх розфасують і доставлять в магазин, але все одно краще теж потримати їх в холодній воді.

2. Картопля варимо, очищаємо, дрібно нарізаємо. Якщо у вас є молода картопля, він теж підходить для цієї страви.

3. Ковбасу варену дрібно нарізаємо. Насправді можна використовувати сосиски, сардельки, шинку і навіть копчену ковбаску, все залежить від ваших гастрономічних уподобань, але про це в інших рецептах.

Насправді можна використовувати сосиски, сардельки, шинку і навіть копчену ковбаску, все залежить від ваших гастрономічних уподобань, але про це в інших рецептах

4. Огірки нарізаємо кубиками. Якщо ще не сезон дачних овочів або ви погано довіряєте продавцям - можна замочити огірочки в солоній воді. Для цього відріжте огірочками «попки» і залиште їх у холодній підсоленій воді на годинку. Ще можна зрізати шкірку у огірків для більшої впевненості. Якщо під шкіркою є жовті плями, значить в них багато нітратів. Такі плоди є небезпечно.

Якщо огірочки у вас домашні можна їх не замочувати і не очищати.

5. Зелень миємо й дрібно нарізаємо. Частина нарізаної зелені примніть для виділення соку.

6. Всі нарізані інгредієнти змішуємо в одному посуді. Без заправки в холодильнику заготовка для окрошки добре зберігається 1-2 дні.

7. Перед тим як подати готову страву до столу в сухі інгредієнти додаємо сироватку, сіль, сметану за смаком. Перемішуємо і насолоджуємося. Приємного апетиту, будьте здорові!

Рецепт з ковбасою і редискою

Редис - незмінний інгредієнт класичної окрошки. Не всі його, звичайно, люблять, але це ніяк не впливає на його корисні властивості для організму.

Редиска прекрасно збуджує апетит, сприяють поліпшенню перистальтики кишечника, покращує травлення. Завдяки наявності клітковини знижує рівень шкідливого холестерину в крові, виводить з організму токсини. Бадьорить! До речі, листя редиски містять не менше корисних мікроелементів та вітамінів, ніж коренеплід. Можна додати їх в якості зелені в окрошку або в якийсь інший салат.

Можна додати їх в якості зелені в окрошку або в якийсь інший салат

Але якщо у вас проблеми з шлунково-кишкового тракту, вибирайте рецепти без редиски.

Для приготування нам буде потрібно:

  • Сироватка - 1 літр
  • М'ясо відварне або копчене - 200 гр.
  • Яйця - 4 шт.
  • Картопля - 6 шт.
  • Огірки свіжі - 3 шт.
  • Цибуля зелена, часник зелений, кріп, петрушка - за смаком
  • редис
  • лимон
  • Сметана - за смаком
  • Сіль, цукор, гірчиця - за смаком

1. Дрібно нарізаємо зелень і складаємо в миску.

Секрет: для того, щоб окрошка мала яскравий і насичений запах необхідно додати в зелень сіль, цукор і злегка прим'яти її ступкою до виділення соку.

Секрет: для того, щоб окрошка мала яскравий і насичений запах необхідно додати в зелень сіль, цукор і злегка прим'яти її ступкою до виділення соку

2. Відварюємо картоплю, яйця. Домашні яйця додадуть цієї страви яскравого жовтого кольору і поживності.

3. Огірки, редис і картопля дрібно нарізаємо і змішуємо в мисці. Редис можна потерти на тертці, буде смачно і соковито.

4. Яйця розрізаємо. Білки і жовтки поділяємо в різні боки. Білок дрібно кришимо, додаємо в миску до решти інгредієнтів. Жовтки розтираємо з гірчицею і сметаною, тобто робимо соус для заправки окрошки.

Жовтки розтираємо з гірчицею і сметаною, тобто  робимо соус для заправки окрошки

5. Нарізаємо м'ясо, додаємо до решти інгредієнтів. Найкорисніше використовувати відварну курку, але смачніше виходить з м'ясом копченим або курячою грудкою запеченою в духовці.

Найкорисніше використовувати відварну курку, але смачніше виходить з м'ясом копченим або курячою грудкою запеченою в духовці

6. Заправляємо суху нарізку соусом, який ми зробили з гірчиці, сметани і жовтків, розкладаємо в порційні тарілки. У кожну тарілку додаємо сироватку і шматочок лимона за бажанням. Солимо, перчимо до смаку.

Ось і готово весняно-літній, хітово-сезонне блюдо!

Готуємо окрошку на сироватці з куркою

Цей рецепт для тих, хто на дієті. По суті, якщо прибрати картопля, то всі інші продукти до набору ваги не призводять. А відсутність картоплі ви навіть не помітите.

Замість традиційної вареної ковбаси ми будемо використовувати курячу грудку. Можна використовувати оцет, а можна лимонний сік або часточки лимона, або лимонну кислоту. Якщо сироватка кисла, тоді взагалі ніякої кислоти додавати не потрібно.

Якщо сироватка кисла, тоді взагалі ніякої кислоти додавати не потрібно

Для приготування нам буде потрібно:

  • Яйця варені - 10 шт.
  • М'ясо курки смажене або запечене - 500 гр.
  • Редис - 10 шт.
  • Огірки - 2-4 шт.
  • Цибуля зелена, кріп - за смаком
  • сироватка
  • Сметана - 2 ст. ложки
  • Оцет - 1 ст. ложка (можна замінити соком лимона)
  • сіль

1. М'ясо можна використовувати будь-який, на ваш смак, часу і можливостям. Для дієтичної окрошки краще використовувати курячу грудку. Якщо ви попередньо замарінуете м'ясо в травах, а потім запече в духовці, смак буде ще цікавіше. Як приготувати соковиту курячу грудку в духовці можна прочитати тут.

2. Інгредієнти дрібно ріжемо і змішуємо в мисці. Якщо все нарізано кубиками однакових розмірів - окрошка виглядає ще смачніше.

Якщо все нарізано кубиками однакових розмірів - окрошка виглядає ще смачніше

3. Редис можна натерти на тертку, тоді в окрошка буде відчуватися його смак більш яскраво і це додасть різноманітності вашій страві.

Редис можна натерти на тертку, тоді в окрошка буде відчуватися його смак більш яскраво і це додасть різноманітності вашій страві

4. Нарізку НЕ солимо, інакше овочі пустять сік, а з'їсти такий великий обсяг за один раз ми не плануємо.

5. Перед подачею до столу додаємо в тарілку заправку. Для цього змішуємо сироватку, сметану, оцет або лимонний сік і сіль.

6. Наливаємо заправку, даємо настоятися 1 годину і пригощаємо близьких дієтичним вітамінним блюдом. Традиційно це блюдо хочеться з'їсти холодним, але краще зігріти його хоча-б до кімнатної температури. Інакше нашому шлунку доведеться самостійно гріти їжу, щоб вона добре засвоїла.

Дуже смачно їсти окрошку з чорним хлібом. Смачного!

Смачний рецепт з гірчицею

Існує безліч рецептів приготування окрошки. Я зустрічала і такі, в яких замість м'яса - риба, креветки або гриби. Це, звичайно, досить екзотично. Класикою жанру залишається, все-таки ковбаса варена.

У цьому рецепті замість ковбаси у нас буде яловичина і шинка. Нижче ви можете подивитися детальний відео рецепт приготування м'ясної окрошки на сироватці.

Для приготування нам буде потрібно:

  • Яйця варені - 3 шт.
  • Сироватка - 1,8 літра
  • Яловичина відварна - 350 гр.
  • Шинка - 250 гр.
  • Огірки - 350 гр.
  • Цибуля зелена - 200 гр.
  • Сметана - 250 гр.
  • Гірчиця готова - 10 гр.
  • Сік 1 лимона
  • Цукор, сіль - по 3 ч. Ложки

Смачного!

Окрошка на сироватці дієтична

У цьому рецепті замість картоплі ми будемо використовувати корінь селери. Він володіє сильним пряним запахом завдяки наявності в ньому ефірних масел. Смак у нього приємний і ніжний.

Селера містить величезну кількість корисних елементів і вітамінів, покращує травлення і благотворно впливає на нервову систему, зміцнює імунітет. Незамінний при схудненні тому помітно покращує обмін речовин.

Думаю, з огляду на корисність селери варто спробувати приготувати окрошку за цим рецептом, хоча б з цікавості. Можливо саме цей рецепт стане вашим улюбленим.

Для приготування нам буде потрібно:

  • Яйця варені - 3 шт.
  • сироватка
  • Огірки свіжі - 2 шт.
  • Шинка куряча (запечена грудка) - 150 гр.
  • Корінь селери - 100 гр.
  • Редис - 100 гр.
  • Цибуля зелена, кріп за смаком
  • Сметана - за бажанням

1. Яйця відварити круто, почистити, порізати дрібними кубиками.

2. Шинку курячу, селера, редис, огірки теж нарізаємо кубиками однакового розміру.

Замість шинки можна використовувати запечену або відварену курячу грудку.

3. Ріжемо зелень.

Ріжемо зелень

4. Все складаємо в миску, заливаємо заправкою з сироватки.

Можна, також, заправити окрошку кефіром або мінеральною водою зі сметаною. З кефіром блюдо буде ситніше, а з сироваткою корисніше і дієтично.

За бажанням можна додати гірчицю, лимонний сік, спеції.

За бажанням можна додати гірчицю, лимонний сік, спеції

5. Наполягаємо в холодильнику, щоб продукти встигли передати один одному свої аромати і смаки. Їмо, насолоджуючись вітамінами. Смачного!

Готуємо окрошку на кефірі

Окрошка - прекрасний рецепт холодного супу для жаркого літньої спеки або весняної програми боротьби із зайвою жиром і токсинами. У цьому рецепті заправляти її будемо сироваткою з кефіром - корисними кисломолочними продуктами поліпшують травлення.

До речі, я прочитала, що сироватка має високу сполучуваність з огірками і кропом. Я, звичайно не лікар-дієтолог, але їсти щось і при цьому знати, що це дуже корисна і поєднується їжа - дуже приємно).

Для приготування нам буде потрібно:

  • Яйця варені - 3 шт.
  • Сироватка - 2 літри
  • Кефір - 0,5 літра
  • Картопля молода - 3 шт.
  • Огірки свіжі - 3 шт.
  • Петрушка, кріп, зелена цибуля - за смаком
  • Ковбаса докторська - 300 гр.
  • Сіль - 1 ч. Ложка

Нижче ви можете подивитися покроковий відео рецепт приготування окрошки на сироватці і кефірі.

Рецепт на сироватці з домашнім майонезом

У цьому рецепті будемо робити це смачна страва з домашнім майонезом . Уявіть, як це мило - майонез, який не шкодить вашому шлунку, зі смачною, свіжою, ароматної холодником. Ніякої шкоди, суцільна користь для організму!

Так що тут два рецепта в одному!

Так що тут два рецепта в одному

Для приготування нам буде потрібно:

  • Яйця варені - 9 шт.
  • Сироватка - 1,5 літра
  • Ковбаса варена - 500 гр.
  • Картопля - 4 шт.
  • Огірки свіжі - 4 шт.
  • Редис - 300 гр.
  • зелень
  • Майонез домашній з гірчицею
  • Сіль - 1 ч. Ложка

Для приготування домашнього майонезу:

  • 2 яйця
  • 1 ч. Ложка солі
  • 0,5 ч. Ложки цукру
  • 1,5 ч. Ложки сухої гірчиці
  • 200 мл. рослинної олії
  • 1 ст. ложка лимонного соку

1. Яйця чистимо, відокремлюємо білки від жовтків. Зелень дрібно нарізаємо.

2. Жовтки змішуємо з сіллю і зеленню і розтираємо дерев'яною ложкою, щоб зелень пустила трохи соку.

3. Ковбасу, картопля, огірки, білки, редис ріжемо кубиками одного розміру і змішуємо в мисці. Додаємо сюди розтерті жовтки з зеленню, перемішуємо, солимо.

4. Щоб приготувати домашній майонез необхідно в блендері збити 2 сирих яйця.

Можна попередньо проварити (прокип'ятити) яйця 1 хвилину, щоб обробити їх термічно. За одну хвилину білок не встигне згорнутися. Відразу перекладіть яйця з окропу в холодну воду, щоб зупинити процес згортання білка.

До яйцям додайте 1 ч. Ложку солі, 0,5 ч. Ложки цукру, 1,5 ч. Ложки сухої гірчиці, збийте блендером. Додайте 1 ст. ложку лимонного соку. Тонкою цівкою вливайте 200 мл. рослинного масла і продовжуйте збивати. Чим більше додасте масла - тим жирніше буде соус і тим більше рідким по консистенції він буде. Збивайте його до повного загустіння.

докладні рецепти приготування домашнього майонезу можна знайти тут .

5. Заливаємо нарізку сироваткою, даємо настоятися 1 годину, їмо з домашнім майонезом.

6. Для любителів холодненького можна додатково заморозити сироватку в морозилці кубиками і додавати кубики собі в тарілку. Смачного!

PS Сподобалися наші рецепти? Поділіться з друзями в соціальних мережах і залиште Ваш відгук і фото готового блюда в коментарях 🙂

Автор публікації

Коментарі: 995 Публікації: 417 Реєстрація: 04-09-2015

PS Сподобалися наші рецепти?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com