рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Все своїми руками. | Модель-копія танка "Т 28" з паперу та картону.

  1. Складання моделі танка Т 28.

На самому початку 30-х років перед радянськими танкобудівниками постало завдання сконструювати і налагодити серійний випуск середнього танка з потужним гарматно-кулеметним озброєнням, який міг би долати протитанкові рови і здійснювати рейди по тилах противника. Уже в 1932 році на озброєнні Червоної Армії з'явилася така машина-середній танк далекої дії Т-28, створений під керівництвом конструктора Н. В. Цейц.

Цейц

Мал. 1 Танк Т 28.

Броня його надійно захищала екіпаж з шести чоловік від куль великокаліберних кулеметів і осколків снарядів. Озброєння розміщалося в трьох вежах. У центральній - короткоствольна гармата калібру 76 мм (новинка на той час) і два кулемети - один спарений з гарматою, другий - в кормовій ніші. Ще два кулемети встановлювалися в двох спеціальних вежах справа і зліва від центральної.

Корпус довжиною понад 7 м і надійна ходова частина дозволяли машині легко долати протитанкові рови та інші інженерні загородження. Танки Т-28 добре проявили себе під час штурму лінії Маннер-гейми в 1939 році і в боях початкового періоду Великої Вітчизняної війни.

Пропонуємо вам побудувати модель цього танка в масштабі 1:25. Зробити її краще за все не з паперу, а з картону товщиною 0,5 мм. Крім звичайного набору інструментів і матеріалів, вам знадобиться старий олівець, шість плоских гудзиків від сорочок, використаний стрижень від кулькової ручки, дріт, кілька сірників і котушка товстих ніток.Скачіваем розгортки, і починаємо збірку. Врахуйте: розміри розгорток на малюнку слід збільшити в два рази.

Складання моделі танка Т 28.

Збірку моделі почніть з корпусу. Деталь 22 (1) зігніть по штрих лініях і приклейте її клапани до боковин, до неї ж кріпиться деталь 22 (3).

Потім зігніть по штрих лініях передню частину корпусу і склейте з деталями 22 (1) і 22 (3).

Рубку механіка-водія 15 встановіть на корпусі і прикріпіть до нього крило 19 (1) так, щоб бічні виступи деталі 22 (2) знаходилися поверх крила.

Після цього приклейте боковини крил 19 (2) і до однієї з них - кришку 14. Тепер вам залишається тільки склеїти радіатор 8 і вихлопні труби 7. подача них можна зробити з пустого стержня від кулькової ручки.

Корпус готовий, і тепер можна зайнятися вежами. Почніть з центральною. Дно вежі 4 (1) склейте з боковиною 4 (2). У центрі дна отриманого у вас циліндра пришити ґудзик і виведіть нитку назовні. Після цього послідовно встановіть деталі 4 (3), 4 (4) і 4 (5).

Таким же чином з деталей 3 (1), 3 (2), 3 (3), 3 (4) і 3 (5) зберіть кулеметні вежі. Коли вони будуть готові, прикріпіть їх до корпусу. Для цього за допомогою голки пропустіть нитку всередину корпусу в намічених раніше місцях, всуньте кінці ниток в отвори і закріпіть вузликами. Тепер вежі будуть легко повертатися.

Перейдемо до ходової частини. Вона складається з гусениць, з двох напрямних і двох ведучих коліс, восьми підтримують, дванадцяти пар опорних котків. Самий підходящий матеріал для заготовок коліс і ковзанок - товстий картон. З паперу зробіть 4 втулки (діаметром 10 мм, довжина 12 мм) і зберіть провідні і напрямні колеса.

Для підтримуючих катків підготуйте 8 паперових втулок (діаметром 12 мм, довжина 12 мм), приклейте їх до корпусу в заздалегідь намічених місцях і встановіть катки.

Потім з картону товщиною 3-3,5 мм або тонкої фанери виріжте 48 заготовок для опорних ковзанок і 12 - для балансирів. До кожного балансира приклейте 4 заготовки (по дві з кожного боку), а потім склейте з паперу чотиригранну балку квадратного перетину розміром 12Х 12Х 196мм. Виріжте правий фальшборт ПП і побудуйте його дзеркальне відображення - це буде лівий фальшборт.

Зібрані опорні катки з балансирами приклейте клапанами з паперу до нижньої межі балки, а в фальшборті прорежьте отвори для опорних ковзанок. Отриманими клапанами приклейте фальшборт до балки. Клей наносите на поверхню фальшборту в місцях його зіткнення з бічною гранню балки і опорних катків. Потім прикріпіть вийшла у вас збірку до корпусу.

Тепер займемося озброєнням. Спочатку приклейте до центральної вежі маску гармати 23. Ствол гармати можна зробити, обернувши шматок стрижня від кулькової ручки (довжина 18 мм) звичайної папером для малювання. З одного кінця треба зробити потовщення шириною 2 мм, а з іншого - 3 мм, намотавши смужки паперу, попередньо змазані клеєм. Склейте лафет 24, прикріпіть до нього гармату і встановіть вийшла збірку на маску гармати 23.

Кулемети можна виготовити з сірників або дроту. Закріпіть їх в центрі картонних гуртків і приклейте до башт. Після цього можна переходити до роботи над дрібними деталями. Кришки люків виріжте з картону, а бронеколпаки фар 16, гаки, воздухопритоков вентилятора і прилади спостереження зробіть з дерева. Тепер залишається приклеїти дно корпусу і встановити інструментальні ящики 18 на крилах.

Кілька слів про забарвлення. Корпуси танків, фальшборти, вежі і катки офарблювалися в захисний колір, траки гусениць, кульові установки кулеметів - в чорний. На борту веж цифрами білого кольору ставилися порядкові номери. Для позначення командирських машин на центральній вежі наносилася неширока біла смуга.

Чорною фарбою зробіть імітацію гуми опорних і підтримуючих катків, а також оглядові щілини веж. Забарвлення моделі робите перед складанням основних частин. Гусениці можна зробити спрощено з смужки паперу шириною 15 мм. Для більшої достовірності на ній можна намалювати траки з інтервалом 7 мм.

Для більшої достовірності на ній можна намалювати траки з інтервалом 7 мм

Завантажити розгортки танка Т 28.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com