рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Вібраційна шліфувальна машинка PowerAction PS2816

Більшість людей, яким хоча б зрідка доводиться щось майструвати або ремонтувати по будинку своїми руками напевно знають, що при цьому досить часто необхідно щось відшліфувати, почистити або як це ще називають по-простому «зашкуріть». Процес цей, треба сказати, не дуже приємний, досить монотонний, і виснажливий, особливо при чималій площі оброблюваної поверхні. Звичайно, в разі якщо подібне необхідно 1-2 рази на рік то можна потерпіти, зібрати волю в кулак, взяти в руку наждачку і «зробити справу», але якщо шліфувати необхідно досить часто, то краще не витрачати сили і нерви, а підселити в домашній зоопарк електроінструментів нового мешканця - електричну шліфувальну машинку.

В даний час існують три основні різновиди шліфувальних машин: стрічкові, плоскошліфувальні (вібраційні) і ексцентрикові (орбітальні). Вони розрізняються як за принципом дії, так і за своїми можливостями, і при виборі необхідно визначити для себе що потрібно - швидка, але досить груба обробка або ж делікатне шліфування.

Якщо коротко, то стрічкові шліфувальні машини можна віднести до «важкої артилерії» яка відмінно підходить для зняття товстих шарів з обробки великих площин, але при цьому якість їх роботи більше підходить під поняття «груба». Вібраційні машинки орієнтовані на фінішну обробку і завдяки прямокутній формі підошви (шліфувальної плити) відмінно стравляться зі своєю роботою навіть в кутах. Ексцентрикові машинки здатні давати ще більш якісний результат, що межує з поліруванням, з їх допомогою можна обробляти навіть криволінійні поверхні, але, в порівнянні з вібраційними машинами, вони мають інший принцип роботи і круглу форму підошви, тому не здатні добре обробляти кути.

Найчастіше у майстрів, які професійно займаються шліфуванням, можна зустріти всі типи даного інструменту і вибір конкретного з них здійснюється виходячи з конкретного завдання.

Якщо ви звернули увагу, то я не випадково поставив вібраційні машинки посередині, між стрічковими і ексцентриковими. Насправді саме цей вид машинок найбільше підходить для домашнього застосування і є найбільш універсальним їх трьох, він дозволяє домагатися гарного результату роботи за відносно невелику вартість.

Назва даного типу машинок йде від принципу їх дії, при якому вібрація шліфувальної плити пристрою досягається обертанням закріпленого на валу двигуна шатуна-ексцентрика. Віброшліфувальні машини мають прямокутну підошву, яка здійснює зворотно-поступальні рухи з невеликою амплітудою, але з дуже великою швидкістю, тобто по суті своїй, цей процес нагадує приблизно ті ж самі рухи, які створюються при ручному шліфуванні, тільки при цьому потрібно просто поставити машинку на оброблювану поверхню і направляти її під час роботи.

Споживана потужність ручної вібраційної шліфувальної машини зазвичай становить від 150 до 600 Вт.

Однією з найбільш важливих характеристик такого типу шліфувальних машинок є амплітуда руху підошви: чим вона більше, тим швидше, але при цьому грубіше відбувається обробка поверхні. На ці параметри слід звертати увагу при виборі машини. Пристрої з амплітудою коливань 1-3 мм використовуються для чистового шліфування, а з амплітудою 3,0-4,5 мм - для швидкої, але грубої обробки.

Оглядається машинка PowerAction PS2816 відноситься якраз до такого універсального типу вібраційних машинок, а якщо бути ще точнішим, то навіть до їх підвиду, який можна назвати словом «міні». Такі машинки, як правило, використовуються для обробки невеликих площ, досить компактні і з ними можна з легкістю справлятися однією рукою.

Основні технічні характеристики машинки:

  • Амплітуда коливань: 1 мм
  • Число ходів: 15 000 об / хв Потужність: 300Вт
  • Розмір підошви: 110х100 мм
  • Кріплення шліф. листів: липучка, притискні важелі
  • Розмір: 11.00 x 10.00 x 12.00 см
  • Вага: 1.314 кг

Поставляється машинка в невеликий, пристойного вигляду картонній коробці, на якій крім китайського, присутній також описання англійською.

У комплекті присутній сама машинка, інструкція і комплект запасних щіток для двигуна.

У комплекті присутній сама машинка, інструкція і комплект запасних щіток для двигуна

Спільно з машинкою я замовив кілька шліфувальних аркушів різної зернистості - на пробу.

Спільно з машинкою я замовив кілька   шліфувальних аркушів   різної зернистості - на пробу

Листочки мають розмір по формі підошви машинки і кріпляться до неї за допомогою липучки, такий спосіб кріплення називається «Велкро».

Листочки мають розмір по формі підошви машинки і кріпляться до неї за допомогою липучки, такий спосіб кріплення називається «Велкро»

Корпус машинки виконаний з товстого, міцного пластику з прогумованими вставками в місці, призначеному для утримання рукою.

Корпус машинки виконаний з товстого, міцного пластику з прогумованими вставками в місці, призначеному для утримання рукою

Збоку, на наклейці наведені основні технічні характеристики, а також заводський серійний номер виробу.

Збоку, на наклейці наведені основні технічні характеристики, а також заводський серійний номер виробу

Єдиним органом управління є кнопка включення / вимикання, розташована спереду на рукоятці. Для запобігання попадання пилу кнопка прикрита герметичним силіконовим ковпачком.

Для запобігання попадання пилу кнопка прикрита герметичним силіконовим ковпачком

Порадувало те, що шнур живлення виявився вельми товстим і довгим - цілих 2,5 метра.

Порадувало те, що шнур живлення виявився вельми товстим і довгим - цілих 2,5 метра

Підошва виконана з пластика, але як не дивно, він не виглядає кволим, навпаки, конструкція досить товста і міцна. На підошві також присутній прокладка зі спіненого матеріалу товщиною близько сантиметра на яку в своею чергу приклеєна липучка для кріплення шліфувального листа.

На підошві також присутній прокладка зі спіненого матеріалу товщиною близько сантиметра на яку в своею чергу приклеєна липучка для кріплення шліфувального листа

Зверху на підошві передбачені два затиску для кріплення звичайної наждачного паперу.

Зверху на підошві передбачені два затиску для кріплення звичайної наждачного паперу

Основна перевага наждачного паперу на липучці полягає в простоті її кріплення і заміни, а також щільному приляганні до підошви по всій її поверхні.

Основна перевага наждачного паперу на липучці полягає в простоті її кріплення і заміни, а також щільному приляганні до підошви по всій її поверхні

Правда вартість такого паперу трохи вище звичайної.

Тому якщо плюси паперу на липучці не так важливі на тлі її ціни, то можна використовувати звичайні листи наждачки, підігнавши з під потрібний розмір за допомогою ножиць.

Тому якщо плюси паперу на липучці не так важливі на тлі її ціни, то можна використовувати звичайні листи наждачки, підігнавши з під потрібний розмір за допомогою ножиць

Затискачі виявилися дуже тугими, але це добре, тому що вони це не дає ніяких шансів вискочити папері з-під них під час роботи.

Затискачі виявилися дуже тугими, але це добре, тому що  вони це не дає ніяких шансів вискочити папері з-під них під час роботи

Ну а тепер перейдемо до тестування машинки. Мені подібний пристрій знадобилося в першу чергу для того, щоб перед фарбуванням і складанням шліфувати детальки виробів з фанери, які я іноді вирізаю за допомогою лазерного гравірувального верстата, про нього я вже робив пару оглядів ( раз і два ).

Тобто після вирізання детальки, як наприклад ось така невдала кришка для шкатулки, шліфуються для видалення шорсткостей і гару від лазера.

Тобто після вирізання детальки, як наприклад ось така невдала кришка для шкатулки, шліфуються для видалення шорсткостей і гару від лазера

Потім фарбуються або покриваються морилкою, лаком і в кінці, після складання виходить на приклад ось така скринька.

Потім фарбуються або покриваються морилкою, лаком і в кінці, після складання виходить на приклад ось така скринька

Якщо необхідно відшліфувати навіть стару, бувалу дошку або пару реечек з цим також не виникає жодних проблем - буквально кілька хвилин і ніякі занози не страшні.

Якщо необхідно відшліфувати навіть стару, бувалу дошку або пару реечек з цим також не виникає жодних проблем - буквально кілька хвилин і ніякі занози не страшні

Перевірити шліфувальний папір, замовлену разом з машинкою я вирішив на старому відрізному диску по каменю, який вже досить багато часу провалявся в сараї і покрився шаром іржі - якраз саме те, щоб спробувати його відполірувати.

Перевірити шліфувальний папір, замовлену разом з машинкою я вирішив на старому відрізному диску по каменю, який вже досить багато часу провалявся в сараї і покрився шаром іржі - якраз саме те, щоб спробувати його відполірувати

Почнемо з наждачки з найбільшим з чотирьох зерном і поступово будемо переходити до найдрібнішого.

Почнемо з наждачки з найбільшим з чотирьох зерном і поступово будемо переходити до найдрібнішого

Звичайно ідеальної дзеркальності в результаті отримати не вдалося, цього можна було б досягти використавши ще кілька дрібніших листів але їх на жаль не виявилося, та й завдання це в загальному то не стояла, а ось продемонструвати можливості самої машинки, мені здається цілком вийшло.

Звичайно ідеальної дзеркальності в результаті отримати не вдалося, цього можна було б досягти використавши ще кілька дрібніших листів але їх на жаль не виявилося, та й завдання це в загальному то не стояла, а ось продемонструвати можливості самої машинки, мені здається цілком вийшло

Все вищеописане можна подивитися в форматі відео нижче.

Що стосується зручності в роботі, то машинка конечно не безшумна, але не потрібно забувати, що і потужність вона має досить велику для своїх розмірів. Працювати ним повною мірою комфортно однією рукою, другою можна вільно притримувати заготовку, довжини проводу в 2.5 метра цілком вистачає, щоб комфортно працювати на невеликій відстані від розетки. В цілому можу порекомендувати дану шліфувальну машинку в якості корисного помічника будь-якому домашньому майстрові.

В даний час з купоном «POWERF» вартість PowerAction PS2816 становить $ 48,99 (до 30-го червня) В магазин

Також нагадую, що можна істотно заощадити і повернути% від покупки за допомогою Кешбек-сервісу .

Дякую за увагу і всім добра.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com