рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як відкрити свій бізнес з виробництва ортопедичних матраців

  1. Процес виробництва ортопедичних матраців
  2. Організація бізнесу з виробництва ортопедичних матраців
  3. Порахуємо початкові витрати на виробництво ортопедичних матраців.

Матраци бувають декількох видів: пружинні та непружинні, різного рівня жорсткості. Також останнім часом з'являються моделі, розраховані на різну вагу людини: при великій вазі тіла такі матраци несильно продавлюються, а при маленькому - зберігають свою м'якість.

Ринок ортопедичних матраців в Росії вважається одним з найбільш швидкозростаючих і перспективних в плані інвестицій. За обсягами продажів наша країна поступово наздоганяє Америку і європейські країни.

Найбільше зростання спостерігається серед виробництва ортопедичних матраців середнього цінового сегмента і преміум-класу. Безумовно, динамічний показник імпорту цієї продукції також не стоїть на місці, але на сьогоднішній день зростання обсягу продажів товарів російського виробництва явно вище.

Пов'язано це як з постійно поліпшується якістю вітчизняних матраців, так і з доступними цінами на них. Якість вітчизняних товарів не поступається західним аналогам, так як вони виробляються з імпортованих комплектуючих на імпортному обладнанні для виробництва та збирання ортопедичних матраців. Крім того, за рахунок менших витрат на транспортування настільки габаритної продукції від виробника до роздрібних магазинів є можливість встановлювати конкурентоспроможні ціни на російські матраци.

Однак, незважаючи на зростання виробництва, експорт цієї продукції в інші країни в 2010 році істотно скоротився.

За оцінками фахівців, обсяг виробництва матраців в нашій країні в 2010 році перевищив докризовий рівень виробництва. Таким чином, у порівнянні з показниками 2009 року обсяг виробництва ортопедичних матраців зріс більш ніж на 40%.

Більша частина всього виробництва матраців доводиться на Центральний федеральний округ (Володимирська і Іванівська області, а також Московський регіон). Друге місце за обсягом виробництва належить Приволзькому федеральному округу.

Поступово змінюється географія споживання ортопедичних товарів для сну. Якщо раніше основні продажі були в столиці та інших великих містах, то зараз показники продажів в невеликих містах наближаються до «столичним». Але при всьому цьому регіональний ринок поки ще не перенасичений, і спостерігається явний потенціал для його зростання.

Також ринок збуту розширюється за рахунок того, що в середньому споживачі купують мінімум два ортопедичних матраців на сім'ю (дорослі і дитячі, в квартиру і на дачу).

Деякі вітчизняні виробники постаралися використовувати ці тенденції, розробивши нові моделі матраців для «заміського» спального місця. Дитячі ж моделі випускають практично всі великі виробники ортопедичної продукції для сну.

В цілому, експерти оцінюють перспективи розвитку ринку виробництва матраців досить оптимістично. На їхню думку, ринок ортопедичних матраців вже практично відновився після кризи. Тепер його обсяги будуть збільшуватися переважно за рахунок зростання споживання.

Поступово поліпшується матеріальний стан споживачів і змінюється культура споживання - все більше людей набуває в якості спального місця не бюджетну диван-ліжко, а повноцінне ліжко з ортопедичним матрацом.

Процес виробництва ортопедичних матраців

Отже, розглянемо процес виробництва ортопедичного матраца. Якщо раніше матраци вироблялися практично вручну, то в наші дні переважає конвеєрне виробництво.

Вироби ручної роботи, як і раніше, можна знайти в продажу. Причому вони виготовляються не тільки на малобюджетних підприємствах в економ-сегменті, а й великими компаніями-виробниками, які позиціонують таку одиничну продукцію в групі преміум.

Якщо ж ви збираєтеся робити матраци середньої цінової категорії, вам знадобиться відповідне обладнання і виробничі площі.

Фабрика з виробництва матраців - це високотехнологічне виробництво. Виготовлення такої продукції - досить трудомісткий процес.

На першому етапі збирається пружинисте підставу для матраца, яке проводиться з високовуглецевої міцної сталі особливого плетіння.

У простих моделях пружинний блок складається з з'єднаних між собою пружин. В ортопедичних матрацах ці пружини ніяк не пов'язані один з одним. Подібна технологія допомагає уникнути виникнення западин, які утворюються на звичайних матрацах під вагою тіла, і подальших деформацій.

Коли кожна пружина автономна, вона прогинається лише в тому випадку, коли на неї припадає навантаження безпосередньо зверху, що забезпечує індивідуальну підтримку хребта в кожній точці матраца.

Дорогі матраци можуть складатися з тисячі невеликих автономних пружин. Їх розташування (і, відповідно, розподіл жорсткості по всій поверхні матраца) визначається за допомогою спеціальних комп'ютерних програм.

Потім відповідно до виду матраца і якісних характеристик використовуваних матеріалів підбираються необхідні наповнювачі.

Найбільш популярні наповнювачі - штучний (латексірованний ППУ) або натуральний латекс, кінський волос, кокосова койра (рослинні волокна, які не вбирають вологу, не гниють і відмінно зберігають форму), меморікс (дорогий ППУ з «ефектом пам'яті»), повсть або струттофайбер.

На наступному етапі виробництва матарса за допомогою заздалегідь виготовлених зразків з великих листів вирізують потрібні форми. Для покриття матраців, а також виготовлення чохлів і наматрацників (в якості супутніх товарів) використовуються міцні тканини, здатні витримувати велике навантаження і тертя.

Для виробництва недорогих матраців використовується синтетика (поліестер або пропілен). Матраци середньої цінової категорії покриті матеріалом, в складі якого до 70% бавовни.

Дорогі моделі виготовляються з застосуванням інноваційних матеріалів з покращеними властивостями (тканина з волокнами бамбука або з додаванням морських водоростей).

На заключному етапі виробництва матраца на поверхневі матеріали наноситься спеціальне покриття (тефлонове, мікромасажна, антиалергенне, влагоустойчивое і т. Д.), Яке залежить від якісних характеристик тканини.

До речі, один з новітніх напрямків у виробництві ортопедичних матеріалів - використання негорючих матраців. Однак в нашій країні ця ніша ще не зайнята.

Організація бізнесу з виробництва ортопедичних матраців

Тільки на перший погляд виробництво матраців - простий процес. Насправді він вимагає наявності спеціальних знань в області ортопедії і механіки.

У штаті кожної фабрики є експерти в області сучасних матеріалів, які постійно відстежують появу нових технологій і тенденцій.

Як правило, в одному ортопедичному матраці використовується кілька різних наповнювачів, поєднання яких забезпечує високі ортопедичні якості виробу і його довговічність.

Матраци у високому ціновому сегменті є в прямому сенсі цього слова інноваційними виробами. Вони виготовляються з натуральних матеріалів, забезпечені зносостійкими чохлами, їх пружини розташовані таким чином, щоб забезпечити повністю безшумну експлуатацію вироби.

У конструкції більш складних моделей може використовуватися спеціальний підйомний механізм, який дозволяє піднімати верхню частину підстави (наприклад, при перегляді телевізора чи читання в ліжку). Також днище такого виробу може бути різного рівня жорсткості.

Порахуємо початкові витрати на виробництво ортопедичних матраців.

Вартість обладнання залежить від того, чи збираєтеся ви проводити звичайні матраци з пружинного блоку або ортопедичні (з незалежними пружинами).

Наприклад, лінія в мінімальній комплектації в останньому випадку повинна включати в себе: автомат по виготовленню незалежних пружин, цифрову машину зі склеювання незалежних пружин, швейну машину по зашивці окантовки матраців, швейну машину-оверлок, а також обладнання для виробництва чохлів (стьобальні машина- автомат і автомат-різка).

Можна купити обладнання, вже було в експлуатації. Наприклад, старі машини для зшивання пружинних блоків випуску початку 2000-х років будуть коштувати від 150 тис. Руб., А окантовочная машина обійдеться в суму від 200 тис. Руб.

Для порівняння нова машина для окантовки готових матраців виробництва Тайвань коштує $ -6100.

Іспанська машина для пришивання блискавки - 16700 євро.

Іспанська оверлок для виробництва матраців обійдеться в 4900 євро.

Як видно, розкид цін досить великий. Безумовно, якщо ваші власні або позикові кошти дозволяють, краще купувати нове обладнання. Це допоможе досягти високої якості виробів, що випускаються і заощадити на ремонті і обслуговуванні обладнання хоча б в перші п'ять років його експлуатації.

Під виробництво матраців знадобиться приміщення площею не менше 150 кв. м. плюс додаткові площі під склад. Витрати на сировину становлять від 4 євро / кг (для ортопедичних матраців).

Багато компаній-виробників сертифікують своє виробництво за міжнародним стандартом менеджменту якості СТБ ІСО9001. Це вимагає додаткових витрат, але сприятливо впливає на думку партнерів і споживачів про компанію та виробленої нею продукції.

Заздалегідь продумайте канали збуту вашої продукції. Якщо раніше матраци продавалися, в основному, в секціях меблевих магазинів, зараз експерти прогнозують збільшення продажів через спеціалізовану роздріб.

Ще один напрямок продажів - за допомогою розміщення секцій в гіпермаркетах і супермаркетах ( «Ашан», «Метро», «Ікея»). Але з огляду на специфічності продукції поки частка таких магазинів в загальному обсязі продажів невелика.

Невеликі фабрики пропонують своїм клієнтам додаткову і вельми затребувану послугу з виготовлення матраца на замовлення. Замовник в цьому випадку може вибрати відповідний йому варіант наповнювача, підібрати жорсткість і т. Д. Такі моделі коштують дорожче типових, але індивідуальний підхід такі витрати виправдовує.

Роздрібна ціна на недорогі матраци на основі пінополіуретану становить від 3 до 9 тис. Руб. Вітчизняні матраци з незалежним пружинним блоком і наповнювачем середньої цінової категорії обійдуться у суму від 10 до 25 тис. Руб.

Матраци преміум-класу можна придбати за 25-50 тис. Руб., А ціни на ексклюзивні моделі починаються з 50 тис. Руб. і вище.

Внутрішня норма рентабельності такого виробництва становить 25%.

Сисоєва Лілія
(с) www.openbusiness.ru - найбільший в рунеті портал бізнес-планів і посібників для малого бізнесу

Відеосюжети про виробництво ортопедичних матраців

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com