рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Арганова олія для волосся: корисні властивості та способи застосування

  1. Арганова олія для волосся: яке краще?
  2. У чому ж користь арганового масла для волосся? Розглянемо властивості
  3. Завдяки всьому цьому, Арганова масло має такі властивості для волосся:
  4. Спосіб застосування № 1: маска для волосся з арганового масла
  5. Рецепт 1. Маска для волосся з арганового масла з касторкою
  6. Рецепт 2. Маска для волосся з маслом Аргана і кокоса
  7. Спосіб 2. Застосовуємо масло Аргана для кінчиків волосся
  8. Спосіб 3. Як використовувати Арганова масло для росту волосся
  9. 4. Використання масла Аргана в якості кондиціонера
  10. Спосіб застосування 5. Арганова олія для укладання волосся
  11. Спосіб № 6. Argan oil проти лупи
  12. 7. Як застосовувати Арганова масло для захисту волосся
  13. 8. Арганова олія для сухого волосся - застосування для глибокого відновлення
  14. 9. Як використовувати Арганова масло для лікування випадіння волосся
  15. 10. Використання масла Аргана в складі шампуню

Надзвичайно корисне для волосся Арганова масло або масло Аргана виготовляють з горіхів арганового дерев, які вирощуються в основному в Марокко. При покупці цього масла ви, швидше за все, побачите на пляшці напис Moroccan argan oil або Made in Morocco. Для марокканців це - продукт повсякденному житті. Його додають в блюда, використовують для масажу, наносять на волосся як кондиціонера і навіть застосовують при укусах комах, шкірних висипах і інфекціях.

Morocco

Арганова олія для волосся і інших цілей косметології та кулінарії екстрагують з горіхів арганового дерев, як правило, методом холодного пресування. Тільки ця техніка дає можливість зберегти максимум корисних властивостей «рідкого золота».

Тільки ця техніка дає можливість зберегти максимум корисних властивостей «рідкого золота»

На відміну від інших дерев, що дають масло, арганії ростуть дуже повільно і охороняються законом. У 1998 році ЮНЕСКО навіть оголосила арганскій ліс в Марокко біосферою.

У 1998 році ЮНЕСКО навіть оголосила арганскій ліс в Марокко біосферою

У цій статті ви дізнаєтеся, як вибрати гарне Арганова масло і як його можна використовувати для догляду за волоссям.

Арганова олія для волосся: яке краще?

Перш за все, якщо ви не збираєтеся з ним готувати, то купуйте косметичний Арганова масло, яке було видобуто з сирих ядер (а не обсмажених, як у випадку з кулінарним маслом). У ньому ви знайдете більше поживних речовин для вашого волосся. Також, незалежно від бренду, віддавайте перевагу маслам «Зроблено в Марокко» або «100% чисте» (100% Argania Spinosa). У складі не повинно бути нічого крім масла - ні консервантів, ні води, ні ароматичних домішок, які можуть лише зменшити його корисні властивості.

Наявність знака ECOCERT на етикетці може послужити вам додатковим стимулом до покупки. А ще не забудьте перевірити:

  1. Запах - натуральне Арганова масло має солодкий горіховий аромат, з легкою ноткою теплого попкорну. Продукт без запаху або з квітковими нотками, найімовірніше, має якісь домішки.
  2. Метод виробництва - як уже було відзначено вище, тільки в маслі холодного віджиму (пресування) зберігається максимум корисних властивостей. Якщо на етикетці зазначено, що масло було отримано саме таким способом, то можете бути спокійні: в ньому досить багато вітаміну Е, омега-6 і антиоксидантів для краси вашої шкіри і волосся.

Якщо на етикетці зазначено, що масло було отримано саме таким способом, то можете бути спокійні: в ньому досить багато вітаміну Е, омега-6 і антиоксидантів для краси вашої шкіри і волосся

Читайте на «Лісової Феї»: У чому користь антиоксидантів і їх кращі джерела

  1. Вартість - справжнє Moroccan argan oil є одним з найдорожчих в світі, оскільки арганії повільно ростуть, а виробництво масла займає досить багато часу і сил. Низька ціна масла повинна викликати у вас підозри.
  2. Упаковку - масло Аргана позбавляється своєї користі під впливом прямих сонячних променів, тому розглядайте тільки продукти в пляшках з темного (наприклад бурштинового) скла.
  3. Відгуки. Щоб переконатися в якості арганового масла від того чи іншого бренду, знайдіть його на сайтах Amazon, Aliexpress або Irecommend.ru і ознайомтеся з відгуками реальних покупців. Можете просто ввести в пошуковому рядку Argan Oil або Арганова олія і подивитися, які товари мають найбільший рейтинг по цьому запиту.

У чому ж користь арганового масла для волосся? Розглянемо властивості

Масло Аргана дуже ефективно для відновлення і росту волосся, оскільки містить в собі антиоксиданти, феноли і поживні жирні кислоти:

  • Олеїнова (42,8%) - відноситься до групи омега 9 ненасичених жирних кислот;
  • Лінолева (36,8%) і ліноленова (<0,5%) - відносяться до омега 6 корисним жирним кислотам;
  • А також пальмітинова (12,0%) і стеаринова (6,0%).

Олеїнова (42,8%) - відноситься до групи омега 9 ненасичених жирних кислот;   Лінолева (36,8%) і ліноленова (<0,5%) - відносяться до омега 6 корисним жирним кислотам;   А також пальмітинова (12,0%) і стеаринова (6,0%)

Головними вітамінами і антиоксидантами в складі арганового масла є токофероли - з'єднання, що становлять вітамін Е ( тут ви можете подивитися, де він міститься ). У Арганова олія токоферолов в 4 рази більше, ніж в оливковій, і в 2 рази більше, ніж в маслі фундука!

При цьому основна частка припадає на γ-токоферол, який володіє найбільшою антиоксидантну активність з усіх чотирьох (α-, δ-, γ- і β-). Так, зміст α- і δ-токоферолів в Арганова олія майже в 10 разів нижче, ніж γ-токоферолу, а β-токоферол взагалі майже відсутня. В оливковій, соняшниковій, олії фундука і майже всіх інших рослинних оліях головним вітаміном є α-токоферол. Можливо, що саме цим і пояснюється надзвичайна користь арганового масла для лікування волосся і оздоровлення шкіри голови в порівнянні з іншими маслами.

Крім жирних кислот і вітаміну Е Арганова масло містить в собі:

  • Феноли (кавова кислота, олеуропеін, ванілінова кислота, тирозол, катехол та ін.) - володіють антимікробними, протизапальними та іншими корисними властивостями;
  • Поліфеноли (резорцинол, (-) - епікатехін і (+) - катехін);
  • Сквален - каротиноид, вуглеводень, активно бере участь в обміні речовин і омолодження організму;
  • Каротин.

Завдяки всьому цьому, Арганова масло має такі властивості для волосся:

  1. Антиоксидант γ-токоферол сприяє виробництву і регенерації клітин. Таким чином, застосування арганового масла допомагає відновлювати волосся, помітно покращує їх вигляд і текстуру.
  2. Вітаміни і жирні кислоти, особливо лінолева, прекрасно вбираються в волосяні стрижні і фолікули, глибоко живлять і зволожують волосся. Це робить Арганова масло відмінним вибором для догляду за старіючим, пошкодженими та фарбованим волоссям.
  3. Арганова олія діє як зволожуючий засіб і на шкіру голови, допомагаючи позбутися від сухості і лупи. Плюс до всього вітамін Е сприяє виробленню кератину і додаткового зростання волосся.

Як використовувати Арганова масло для волосся - 10 способів застосування

Всі ці корисні властивості пояснюють, чому застосування арганового масла для волосся вже сотні років як популярно в Марокко і сьогодні набирає обертів по всьому світу. Воно приборкує завитки, надає волоссю блиск, м'якість і фактично скасовує збиток, нанесений хімією і термоукладкі.

Нижче Лісова Фея зібрала для вас 10 перевірених способів, як можна застосовувати Арганова масло для волосся і шкіри голови.

Спосіб застосування № 1: маска для волосся з арганового масла

Кращий спосіб максимізувати дію масла Аргана на волосся - це наносити його в якості маски на всю ніч. Капає потроху масла собі в руку, розігрівайте між долонями і масажуйте з ним шкіру голови, волосся і сухі кінчики. Після того, як рівномірно розподіліть його по всій довжині, укутайте голову в рушник або шапочку. Тримайте не менше 2-х годин, але якщо залишите на всю ніч, а вранці змиєте за допомогою звичайного шампуню, то ваше волосся перетворяться з першого ж застосування!

Ось ще 2 рецепта, як застосовувати Арганова масло для волосся в якості маски:

Рецепт 1. Маска для волосся з арганового масла з касторкою

Про корисні властивості касторової олії можете прочитати тут . Об'єднавши касторку з аргановою олією, ви приготуєте супер зволожуючу маску для росту волосся.

Складові:

  • 1 ст. л. рацинової олії;
  • 2 ст. л. арганового масла;
  • 50-100 мл кокосового молока (в залежності від довжини і густоти волосся). Можна замінити іншим молоком - мигдальним або навіть коров'ячим.

Змішайте всі інгредієнти разом і нанесіть маску на волосся і шкіру голови. Залиште на ніч і ретельно змийте вранці із застосуванням шампуню.

Рецепт 2. Маска для волосся з маслом Аргана і кокоса

Кокосове і Арганова масло - ще одна ідеальна комбінація для зволоження і росту волосся.

Складові:

  • 2 ст. л. кокосового масла;
  • 10 крапель олії Аргана.

Змішайте масла і нанесіть на волосся і шкіру голови. Більшу частину суміші розподіліть по нижній частині волосся, особливо якщо ви боріться з сухими кінчиками. Розчешіть, щоб рівномірно розподілити суміш по волоссю, закрутіть волосся в гульку і укутайте рушником або шапочкою. Залиште мінімум на 30 хвилин або на всю ніч, вранці змийте.

Читайте на блозі «Лісова Фея»: Як використовувати кокосове масло для волосся

Спосіб 2. Застосовуємо масло Аргана для кінчиків волосся

Щоб позбутися від сухих кінчиків, які виникають в результаті фарбування волосся або частого застосування прасування, наносите Арганова масло після кожного миття голови. Почніть з пари крапель олії: зігрійте його в долонях і нанесіть на нижні 5 сантиметрів волосся. Чи не змивати!

Арганова масло чудово вбирається і не залишає жирних слідів. Просто намагайтеся не капати в долоню занадто багато, а використовувати саме по 1-2 краплі за раз.

Просто намагайтеся не капати в долоню занадто багато, а використовувати саме по 1-2 краплі за раз

Спосіб 3. Як використовувати Арганова масло для росту волосся

Щоб прискорити ріст волосся, втирайте Арганова масло в шкіру голови перед сном. Як і у випадку з сухими кінчиками, використовуйте лише по кілька крапель за раз. Додавання касторової олії за прикладом маски, описаної вище, може тільки посилити ефект.

Якщо крім росту волосся ви також хочете додаткового догляду і зволоження, то після нанесення на шкіру розподіліть олію по всій довжині волосся і укутайте в тепле рушник. Вранці змийте з шампунем.

4. Використання масла Аргана в якості кондиціонера

Багато масла є занадто жирними і не підходять для використання в якості кондиціонера. Арганова масло, навпаки, легко всмоктується, надаючи волоссю блиск, м'якість і простоту в розчісуванні без маслянистого виду. Все, що для цього потрібно - правильно застосовувати його.

Зігрійте кілька крапель арганового масла, потерши між долонями, потім розподіліть по вологим або висушеним рушником волоссям. Змивати не потрібно. Масло відразу вбереться у волосся, забезпечивши їх необхідними поживними речовинами, надавши м'якість, блиск і горіховий аромат.

Спосіб застосування 5. Арганова олія для укладання волосся

На відміну від хімічних засобів для укладки, які завдають шкоди волоссю, масло Аргана збагачує їх поживними речовинами і допомагає уникнути пошкоджень.

Застосування арганового масла для стайлінгу волосся дуже схоже на використання в якості кондиціонера, тільки волосся при цьому не повинні бути вологими. Протріть кілька крапель олії між долонями і рівномірно нанесіть на сухе волосся. Приділіть особливу увагу кінчиків на всіх рівнях стрижки, щоб підкреслити їх. Потім оберніть волосся в рушник і злегка відіжміть їх, не розтираючи. В результаті ви отримаєте більш певні пасма або кучері (Арганова масло чудово підкреслює завитки!), Які ще борг часом не будуть сплутуватися і втрачати свій блиск.

), Які ще борг часом не будуть сплутуватися і втрачати свій блиск

Спосіб № 6. Argan oil проти лупи

Хімія в складі шампунів часто призводить до підвищеної сухості шкіри голови, в результаті чого з'являється лупа ( про причини і видах боротьби з лупою читайте тут ). Вітамін Е і жирні кислоти в Арганова олія активно борються з сухістю, також зменшуючи свербіж і запалення шкіри.

Застосування - простіше простого! Капніть 5 або 6 крапель собі в руку і, як зазвичай, зігрійте масло між долонями. Нанесіть його на шкіру голови і добре помасажуйте. Потім надіньте шапочку для душу і дайте маслу гарненько вбратися в шкіру протягом 2-3 годин або всієї ночі. Повторюйте процедуру 2 рази на тиждень до повного усунення лупи і сухості.

7. Як застосовувати Арганова масло для захисту волосся

Арганова масло також рекомендується використовувати для захисту волосся від термічних ушкоджень, сонця і хімії в басейнах. Перш ніж використовувати будь-які інструменти для укладання волосся / виходити на сонце / плавати в басейні, нанесіть на волосся 2-3 краплі олії Аргана за допомогою своїх долонь. Потім за допомогою щітки або гребеня розчешіть волосся від коренів до кінчиків, щоб масло рівномірно розподілилася.

Відзначимо, що нанесення масла на вологе волосся сприяє додатковому зволоженню, оскільки утримує вологу всередині волосся, діючи як бар'єр і допомагаючи уникнути пересушування.

8. Арганова олія для сухого волосся - застосування для глибокого відновлення

Argan oil дуже ефективно використовувати для глибокого відновлення пошкоджених, тендітних і сухого волосся. З цією метою хоча б 1 раз на тиждень використовуйте 6-8 крапель олії (попередньо зігрітого в руках) для масажу шкіри голови. Від коренів волосся переходите на всю довжину і, нарешті, добре просочіть маслом кінчики. Надіньте шапочку для душу, щоб зберегти тепло і активізувати дію корисних речовин в олії. Лягайте спати, а вранці вимийте волосся за допомогою шампуню, при необхідності 2 рази - до повного видалення залишків олії.

9. Як використовувати Арганова масло для лікування випадіння волосся

Кілька дослідження показали, що Арганова масло може стимулювати ріст волосся і допомагає їм рости швидше протягом коротшого періоду часу. Один з дослідів в Південній Кореї показав, що у 44% учасників «чітко спостерігалося відновлення волосся» після застосування масла Аргана - так само добре, як після хімічного препарату міноксиділа, але без потенційно небезпечних побічних ефектів.

Для лікування випадіння волосся нанесіть кілька крапель олії на кінчики пальців і масажуйте ними шкіру голови круговими рухами. Почніть з передньої лінії волосся, поступово переходячи до задньої частини і спускаючись вниз з кожного боку і назад. Продовжуйте масаж протягом 15 хвилин, щоб масло проникло в шкіру і щоб стимулювати приплив крові до волосся і волосяних фолікулів. Загорніть в рушник, залиште на кілька годин або на ніч. Повторюйте процедуру 3 рази на тиждень.

10. Використання масла Аргана в складі шампуню

Сьогодні багато брендів включають до складу своїх шампунів інгредієнт «argan oil», завдяки його здатності надавати волоссю м'якість, міцність і блиск. Якщо ви хочете поліпшити стан свого волосся, але не хочете витрачати час на маски і втирання масла в волосся і шкіру, то просто купите шампунь і користуйтеся ним як зазвичай! Як варіант, ви також можете капнути кілька крапель олії Аргана в будь-який шампунь з органічним складом.

Всім красивою і густий шевелюри!

Арганова олія для волосся: яке краще?
У чому ж користь арганового масла для волосся?
Арганова олія для волосся: яке краще?
У чому ж користь арганового масла для волосся?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com