рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

УКРАШЕНИЕ бЛЮД

Посуд Кухонні інструменти продукти Колір в кулінарії

прості прикраси об'ємні прикраси

На головну

ПОСУД

Дотримання елементарних правил підбору посуду має відповідати гармонійному відповідності страви і посуду, в якій воно подається, а також характеру торжества або національним традиціям. При цьому чималу роль відіграє матеріал і призначення столового посуду, її форма і забарвлення.

Основний матеріал столового посуду - кераміка, метал, дерево, скло.

Кераміка, що включає фарфоровий і фаянсовий посуд, є традиційним матеріалом для виготовлення посуду. Порцеляновий посуд вважається найбільш вишуканою і дорогою і, звичайно, використовується в урочистих випадках і святкових днях, що обумовлює її консервативний колір - білий, чорний, однотонний з тонким малюнком і золотою або срібною окантовкою і вензелями.

Фаянсовий посуд менш дорога, зазвичай одноколірна, з невибагливими малюнками і становить основний набір посуду будь-якої кухні.

Груба (гончарна) керамічний посуд, покрита, як правило, з внутрішньої сторони глазур'ю, застосовується для варіння і зберігання їжі. Крім того, її також використовують для приготування їжі в духовці і різних національних страв.

Металевий посуд, виготовлена ​​зі сталі, алюмінію, латуні, чавуну і заліза, зважаючи на свою міцності і практичності, також широко застосовується в кулінарії. Особливо це відноситься до посуду з нержавіючої сталі, що відрізняється високими антикорозійними властивостями і хімічною стійкістю, і тому в найбільшій мірі задовольняє гігієнічним вимогам. Для особливо урочистих випадків використовується окремий вид металевого посуду - мельхиоровая і срібна.

Металевий посуд, покрита емаллю, становить широкий набір емальованого посуду - каструлі, миски, чайники, тази, відра і т.д. Вона володіє хорошими гігієнічними якостями і придатна не тільки для приготування їжі, а й для її тривалого зберігання.

Вона володіє хорошими гігієнічними якостями і придатна не тільки для приготування їжі, а й для її тривалого зберігання

До дерев'яному посуді відносяться підноси, блюда і тарілки, на яких зазвичай подають бутерброди, салати, холодну і гарячу закуски. Оригінальним доповненням до такого посуду служать дерев'яні ж прилади.

Оригінальним доповненням до такого посуду служать дерев'яні ж прилади

Особливу групу становить скляний посуд, особливо з матового або кольорового скла з теплими тонами. Найчастіше такий посуд грає подвійну роль, як в якості ємностей, так і групових позицій для порцелянових виробів. Стандартний набір келихів зі скла і кришталю містить велику кількість предметів різної форми, призначених для певного виду напою.

Стандартний набір келихів зі скла і кришталю містить велику кількість предметів різної форми, призначених для певного виду напою

Останнім часом широко використовується одноразовий пластиковий і паперовий посуд, що характеризується великими зручностями і гігієнічністю.

Для правильного використання різноманітного посуду необхідно знати основні предмети сервірування столу і їх призначення.

Простий набір посуду для сервірування обіднього столу складається з великої дрібної тарілки, на яку ставлять глибоку супову. З правого боку розміщують столові ніж лезом до тарілки і ложку опуклою стороною вниз. З лівого боку - вилку зубцями вгору, а за нею пиріжкову тарілку для хліба або грінки. Тарілку для солодкого страви ставлять зліва навскоси від обідніх тарілок, а десертні ложку і вилку кладуть за ними. Справа ставлять келих для напоїв. Серветку зазвичай кладуть на закусочну або супову тарілку.

Серветку зазвичай кладуть на закусочну або супову тарілку

Дрібні закуски - бутерброди, канапе, кошики з різними начинками і м'ясні закуски подають на досить містких підносах різної форми: прямокутної, овальної або круглої. При цьому не слід ставити на один піднос м'ясні і рибні закуски або овочеві і фруктові. Строкату закуску розташовують на підносі рядами, де кожен ряд представлений закускою одного сорту або однієї забарвленням.

Строкату закуску розташовують на підносі рядами, де кожен ряд представлений закускою одного сорту або однієї забарвленням

Холодні закуски і десерти подаються на закусочних тарілках діаметром 20 см. Гарячі закуски, як правило, подають у тій же посуді, в якій вони були приготовлені - в кокотницах, порційних сковородах і ін., Підставляючи при цьому під них закусочну тарілку. Гарячі бутерброди подають на підігрітих закусочних тарілках.

Перші страви розливають в бульйонні чашки ємністю 300 мл або глибокі тарілки ємністю 500 мл і діаметром 24 см. У бульйонні чашки розливають бульйони, пюреобразні супи, а також супи з поросяти, ягняти м'ясом і ін. Продуктами. Чашки ставлять на блюдця або дрібні тарілки, покриті серветками, а профітролі і грінки до бульйонів - в салатники, поставленими на пиріжкові тарілки (діаметром 17,5 см) з паперовими серветками. Глибокі тарілки призначені для подачі супів повними порціями і каш, особливо для тих, що подають з молоком або рідким киселем. Як підстановлювальних до них використовуються дрібні столові тарілки.

До будь-якого першого блюда завжди підходить зелень - нарізана або гілочками. Оформляти бульйони і прозорі супи можна невеликими «медальйонами», що розміщуються на дні або краю тарілки. Медальйони роблять з м'яса, птиці, печінки, філе риби та інших м'ясопродуктів і прикрашають скибочками свіжих або варених овочів, кружечками яєць, кільцями ріпчастої цибулі, маслинами, оливками. Також бульйони можна прикрасити сухариками різної форми, підсушені в духовці до золотистого кольору. При подачі на стіл бульйони повинні бути бездоганно прозорими, світло-коричневого відтінку і без жиру. Прозорість бульйонів досягається за допомогою відтягнення з яєчних білків. У разі прикраси супу сметаною, вона кладеться в готовий суп у вигляді білого кружечка, посипаного рубаною зеленню петрушки або нашінкованним кропом. Розтягаї до вусі кладуть на пиріжкову тарілку. Національні супи можуть бути приготовлені і подані в керамічних горщиках.

Національні супи можуть бути приготовлені і подані в керамічних горщиках

Для подачі других страв - м'ясних, рибних і ін. Використовують дрібні столові тарілки діаметром 24 см; для гарячих гарнірів і соусів - металевий посуд, а холодних - керамічну.

Солодкі страви подають в дрібних (пудинг, суфле і ін.) І глибоких (полуниця з вершками та ін. Солодкі страви) десертних тарілках діаметром 20 см.

Чай, кава, какао подають у чайних і кавових чашках з блюдцями.

Чай, кава, какао подають у чайних і кавових чашках з блюдцями

У сервіровку столу входять також персональні столові прилади з нержавіючої сталі, мельхіору і срібла. У великій столовий прилад для перших і других страв входить ложка для супів, ніж і вилка для м'яса і м'ясних продуктів, виробів з тіста. Крім того, є набори столових приладів для закусок, десертів, риби, фруктів, напоїв і т.д. Практично для кожного блюда є свій особливий прилад. В даний час набувають поширення столові прибори елегантних ергономічних форм, витриманих в стилі мінімалізму і без складного візерунка.

Однією з умов прикраси страв є їх поєднання з різними формами посуду: круглої, квадратної, трикутної, у вигляді півмісяця, листя та ін. Асиметричне розташування ручок, скошені краї тарілок і інші рішення сучасних дизайнерів надають посуді особливий вид і ексклюзивність.

Не менш важливим при оформленні страв є вибір кольору посуду.

Збіг за кольором страви і посуду робить блюдо одноманітним і негарним. Монохромні (в одному кольорі) страви краще виглядають в яскравій посуді і, навпаки, страви з різнокольоровими прикрасами - в однотонної або прозорій посуді. Занадто яскраві візерунки на посуді можуть відвернути увагу від самого блюда. Тому сучасна посуд відрізняється мінімальним декором, простотою і оригінальністю. Особливо це відноситься до білої посуді, що надає страві вишуканість і урочистість і отримала останнім часом широку популярність.

Що стосується труднощі підбору посуду за кольором з метою створення привабливого вигляду їжі, можна вистелити тарілку листям салату або використовувати різні кошики з пісочного тіста, цитрусових і помідорів. Красиві колірні поєднання часто підказує природа, наш головний учитель, і багато в чому залежать від художнього смаку і винахідливості виконавця

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com