рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Курячі стегенця, рецепти приготування стегенець на вугіллі, багатті

Зручність приготування курячих стегенець на пікніку або короткочасний виїзд на природу полягає в тому, що більшу частину компонентів можна приготувати в комфортних домашніх умовах. Тим самим ви зможете скоротити до мінімуму час приготування різних страв на природі.

Потрібно: 4-5 стегенець, сіль, перець (чорний або червоний - залежить від вашого смаку), 2-3 зубчики часнику. Добре промиті відталі стегенця проткніть в декількох місцях і вставте в прорізи шматочки очищеного подрібненого часнику. Потім стегенця сильно натріть сіллю і перцем, насадити на шампури і смажте над вугіллям, не забуваючи періодично перевертати. Також це просте ласощі можна приготувати і на решітці. При бажанні в процесі приготування румянящіеся стегенця можна збризкувати соком лимона або білим сухим вином .

Потрібно: 4 курячих стегенця, 1 баклажан, 8 цибулин, 1-2 помідори, 1 лимон, 150 г печериць, 1 ст. л. вершкового масла, 1 ст. л. посіченою м'яти або меліси, сіль і спеції (бажано приготувати суміш з порошку кориці, натертого мускатного горіха і порошку імбиру) - за смаком. У невеликому казані злегка обсмажте стегенця на вершковому маслі. При цьому варто пам'ятати, що посуд повинна стояти стійко, і готувати страву слід над жаркими вугіллям.

У той час, поки обсмажуються стегенця, наріжте кільцями цибулю і баклажан. Після невеликого обсмажування стегенець їх слід вийняти, а в цей же жир викласти підготовлену цибулю і баклажан. Потім вичавіть в казан лимонний сік і покладіть обсмажені стегенця. Додайте до вищеперелічених компонентів крупно нарізані помідори, спеції і дрібно порізані листя м'яти (або меліси), долийте зверху трохи води (так, щоб стегенця були прикриті приблизно наполовину) і смажте під кришкою на не надто жарких вугіллі приблизно півгодини.

Після закінчення зазначеного часу додайте в вміст казана підготовлені гриби (їх необхідно добре промити і очистити, а потім нарізати невеликими шматочками). Ще приблизно через півгодини гасіння на в міру гарячих вугіллі і без кришки блюдо буде готово. За бажанням можна додати трохи часнику і майонезу. Смачного!

Потрібно: 4 стегенця, 1-2 цибулини, сік 1 лимона, чорний перець горошком, червоний мелений перець, 3 ст. л. рослинного масла, гірчиця, сіль. Курячі стегенця вимочіть в суміші рослинного масла, лимонного соку, солі і чорного перцю горошком протягом 1 години. Потім розріжте їх на невеликі шматки і надіньте по два на шампура, перемежовуючи луком, нарізаним широкими кільцями. Обсмажуйте на гарячому вугіллі, не забуваючи вчасно перевертати. Блюдо готове. Тепер можна посипати стегенця зверху дрібно нарізаною зеленню петрушки і кропу.

Потрібно: 4 стегенця, сік 1 лимона, 2 ст. л. вершкового масла або маргарину, 2 ст. л. рослинного масла, мелений чорний перець. Злегка відбийте стегенця і подрежьте на суглобах шкірку. Потім змастіть їх сумішшю вершкового масла з сіллю, обсипте чорним перцем і полийте лимонним соком. Після цього покладіть стегенця один на одного і залиште на деякий час під пресом.

На наступному етапі приготування стегенець змастіть їх залишилася олійно-сольовою сумішшю і покладіть смажитися на решітку над помірно вугіллям, що горить до тих пір, поки вони не підрум'яняться. Не забувайте в процесі приготування періодично перевертати і збризкувати стегенця рослинним маслом. Готові стегенця можна посипати нарізаною зеленню і додати трохи майонезу або кетчупу.

Потрібно: 4 стегенця, 1 лимон, 0,25 склянки жиру або маргарину для смаження, трохи червоного десертного вина, 1 ч. Л. гострого червоного перцю, 1 ч. л. часникового кетчупу, сухі хлібні крихти, сіль, гірчиця за смаком. Злегка надріжте шкірку на суглобах добре промитих стегенець і трохи їх відбийте, після чого залиште на деякий час під пресом (приблизно на півгодини).

За цей час можна приготувати соус , Для чого в окремій невеликій посуді розтопіть трохи жиру і, помішуючи, додайте до нього кетчуп або томатну пасту, вино і сіль. Потім дістаньте стегенця і обсмажте їх на решітці, поливаючи залишками жиру, попередньо розтопивши його, і часто перевертаючи.

Після достатнього розм'якшення стегенець і просочення їх жиром зніміть їх з решітки і обваляйте в сухих хлібних крихтах. Знову викладіть стегенця на решітку і, періодично перевертаючи, потроху поливайте їх приготовленим соусом до тих пір, поки вони остаточно не придбають апетитну кірочку і пікантний аромат. Дрібно наріжте лимон і подавайте до готових стегенця.

Для соусу: потрібно змішати вершкове масло, борошно і молоко. Для того щоб не утворювалися грудочки, спочатку розминається одночасно борошно і вершкове масло, після чого суміш підтоплюється над багаттям, з'єднується з молоком і розмішується до отримання однорідної маси. Смак цього соусу можна урізноманітнити і навіть поліпшити, додавши до нього тертий сир, наприклад «гауду» або «пармезан», а також біле вино і апельсиновий сік.

Потрібно: 4 стегенця, 2 яблука, 1 ст. л. лимонного соку, 1 лимон, 2 ст. л. меду, 1 ч. л. гірчиці, 1 ч. л. перемішаних мелених чорного і червоного перцю і чабера, рослинне масло. Стегенця злегка відбийте, посоліть, збризніть лимонним соком і помістіть під прес приблизно на 1 годину, попередньо поклавши стегенця по два один на інший. Після закінчення години вийміть стегенця з-під преса і рясно облийте олією, після чого залиште ще на півгодини просочуватися.

А поки приготуйте соус, для чого ретельно перемішайте гірчицю, мед і кілька крапель олії. Після цього змастіть отриманим соусом стегенця і покладіть на решітку обсмажувати на несильному Углєв спеку. Яблука розрізати на половинки і видаліть з них серцевину. Обсмажте їх разом з стегенцями. До готових стегенця подавайте обсмажені яблука , В середину яких можна додати лимонні дольки.

Потрібно: 4 стегенця, 2 лимона, 1 цибулина, 2 невеликих часникових зубчики, 0,25 склянки олії, 1 ст. л. дрібно нарізаної петрушки, мелений чорний перець (за бажанням можна замінити червоним меленим). Для приготування цієї страви стегенця краще підготувати заздалегідь в домашніх умовах. Кожен стегенце проткніть в декількох місцях нешироким гострим ножем і добре змастити ретельно змішаним складом з лимонного соку, рослинного масла, солі, меленого чорного (або червоного) перцю.

Протягом 1-1,5 годин протримаєте стегенця на холоді (але не в морозилці!). Потім упакуйте стегенця целофаном, попередньо помістивши їх в стійку посуд, і вирушайте на пікнік. Смажте стегенця до повної готовності на розігрітій несильним жаром сітці, не забуваючи вчасно перевертати і поливати соусом, що утворився після «відтавання» стегенець. Готову страву можна подавати з запеченою картоплею.

Потрібно: 4 стегенця, сіль і перець за смаком, 0,75 склянки негустий сметани, 1 ч. Л. вершкового масла. Промиті стегенця злегка відбийте і змастити з обох сторін сумішшю з вершкового масла, солі і перцю. Потім викладіть стегенця на решітку і обсмажуйте на слабких вугіллі, періодично перевертаючи і поливаючи сметаною. Готові стегенця можна посипати дрібно нарізаною зеленню кропу або петрушки.

Потрібно: 4-5 стегенець, 3-4 помідори, 1-2 лимона, 2 ст. л. оцту, трохи напівсухого білого вина, подрібнена зелень петрушки, сіль і спеції за смаком. Добре промиті стегенця розрізати на невеликі шматки і натріть сіллю. Потім замочіть їх в оцтовому розчині на півгодини з розрахунку 1 ст. л. оцту на 1 л води. Після цього поперчіть і надіньте шматочки стегенець на шампури упереміж з половинками помідорів (при бажанні можна додати і кільця цибулі).

Обсмажуйте на середньому спеку до появи рум'яної скоринки, не забуваючи обережно перевертати і збризкувати білим вином і лимонним соком. Готові стегенця рекомендується посипати подрібненою зеленню петрушки і подавати з лимонними часточками.

Потрібно: 4-5 стегенець, 2 плавлених сиру, 3-4 середніх часниковий зубчики, 1-2 лимона, 200 г капусти, червоний мелений перець, гвоздика, чорний перець горошком, сіль, листя звичайної петрушки, гірчиця, майонез або кетчуп за смаком . Перші процедури для приготування цих ласощів ми рекомендуємо провести вдома. Для цього добре промиті відталі стегенця неглибоко проткніть ножем уздовж їх вузьких сторін по обидва боки в декількох місцях. Замочіть стегенця приблизно на 1 годину в суміші рослинного масла, соку 1/2 лимона, солі, чорного перцю горошком і гвоздики.

Наріжте дрібними шматочками очищені часникові часточки і поріжте не дуже тонкими скибочками плавлений сир. Потім акуратно розріжте стегенця з боку внутрішнього вигину по надрізів. Вомне часникові шматочки в пластинки сиру. Обережно обвернув їх листям петрушки, вставте в прорізи посипаних червоним перцем стегенець і злегка притисніть.

Викладіть стегенця на решітку і прожарюйте на несильному спеку, сбризгівая лимонним соком. Вчасно перевертайте стегенця спеціальними щипцями, стежачи за тим, щоб половинки НЕ розламався. Після того як скоринки досить подрумянились, обережно їх зніміть, намажте гірчицею, майонезом або кетчупом (за смаком) і загорніть в підготовлені чисті капустяні листи. Гарячий сюрприз готовий!

Потрібно: 4 стегенця, 12-14 солодких перців, 2-3 ст. л. оцту, сіль, чорний мелений перець, 5-6 зубчиків часнику, майонез, кетчуп або гірчиця за смаком. Відталі і добре промиті стегенця витримайте протягом півгодини в оцтовому розчині (1 ст. Л. Оцту на 1 л води). Потім розріжте кожен стегенце на кілька невеликих частин. У кожному шматочку зробіть невеликі прорізи, в які вставте шматочки порізаного часнику.

Натріть стегенця сіллю, перцем і залиште на деякий час просочуватися. За цей час приготуйте перці наступним чином: добре їх вимийте і видаліть плодоніжки разом з насінням. А тепер дайте перець отмачиваться в холодній солоній воді і займіться стегенцями. Прожарте їх на решітці (цей варіант краще) або на шампурах до напівготовності.

Потім зніміть з вогню, трохи остудіть і кожен шматочок, полив кетчупом або майонезом, акуратно вставте в перчики таким чином, щоб плід не пошкодився. Це краще зробити в такій послідовності: надівши шматочок птиці на шампур, слідом надіньте на нього перець. Бажано розташувати перці в «світлофорної» послідовності - це і красивіше, і відповідає назві. Нарешті, останній етап в приготуванні цього частування - обсмажування на не надто жарких вугіллі з частим поворачиванием, щоб і овочі пропеклися, і стегенця дійшли до повної готовності.

Потрібно: 4 стегенця, 1 апельсин, 2-3 ч. Л. лимонного соку, 3-4 зубчики часнику, 0,5 склянки сухого білого вина, 0,5 склянки мелених волоських горіхів, 2-3 цибулини, 3 ст. л. рослинного масла (краще оливкового), чорний мелений перець, рубана зелень петрушки або кропу. Добре промиті і відталі стегенця злегка відбийте, проткніть ножем в декількох місцях і замочіть на півгодини в суміші рослинного масла, солі і сильно подрібненого лука, куди додайте трохи лимонного соку.

Потім в розрізи вставте шматочки нарізаного часнику і обережно розріжте стегенця з боку внутрішнього вигину. Рясно натріть їх зсередини і зовні сіллю і перцем. З апельсинових часточок акуратно зніміть шкірку і помістіть їх у внутрішню частину стегенець. Обсмажуйте на середньому Углєв спеку, не забуваючи періодично перевертати стегенця і збризкувати сухим вином.

Слідкуйте за тим, щоб скоринка не підгоріла! Готові стегенця обсипте меленим волоським горіхом, а потім рубаною зеленню. Спробувавши це частування, ви відчуєте екзотику теплого середземноморського узбережжя! Незвичайно смачно з елементом екзотики виходить, якщо додати в приготовані на багатті стегенця волоський горіх.

Потрібно: 4 стегенця, 1 лимон або 0,5 склянки сухого вина, 250-300 г сиру напівтвердих сортів, 1 стакан очищеного солоного арахісу, 4 ч. Л. топленого вершкового масла, 2-3 ст. л. оцту, 3-4 зубчики часнику, червоний мелений перець, сіль, гірчиця або майонез за смаком. Відталі і добре промиті стегенця замочіть в розчині оцту (з розрахунку 1 ст. Л. Оцту на 1 л води) приблизно на 1 годину. Потім дістаньте і злегка відбийте.

Зробіть кілька невеликих прорізів в стегенця, яку Ви будете розміщувати шматочки дрібно нарізаних часниковий зубчиків, поперчіть. Потім глибоко надріжте кожен стегенце з внутрішньої сторони вигину і посоліть зовнішню частину. Всередину стегенець покладіть по 1 ч. Л. топленого вершкового масла, потім насипте трохи солоного арахісу, дотримуючись рівномірність у розподілі. У тому випадку, якщо ви використовуєте несолоний арахіс, то перед тим як покласти масло, злегка посоліть стегенця зсередини. Нарешті, завершує начинку стегенець шар крупно натертого сиру.

Після цього стегенця злегка притисніть, щоб в процесі смаження начинка не випала, і викладайте на підготовлену грати над вугіллям. Перевертайте стегенця обережно спеціальними щипцями, не забуваючи збризкувати сухим вином або лимонним соком. Готову страву можна вживати з майонезом або гірчицею. Якщо немає майонезу, його успішно можна замінити сметаною, змішаної з розтертим жовтком яйця, звареного круто, додавши 1 ч. Л. гірчиці.

Після того як шашлик готовий, його можна прикрасити листям салату. Це смачно, красиво і, головне, корисно. Для того щоб салат, взятий рано вранці з дому, надовго зберіг свіжість, його листя слід помістити в тканину, змочену в оцті.

Потрібно: 1 корінь імбиру, 1 лимон, 200 г апельсинового мармеладу, 2 мл апельсинового лікеру, мелені гвоздика, мускат, кайенский перець, 8 стегенець, 1 банка консервованих персиків. Очистіть імбир від шкірки і наріжте дрібними кубиками. 1/2 лимонної шкірки подрібніть. А її залишок зріжте ножем і наріжте тонкими смужками. Потім змішуються імбир, лимонна цедра, апельсиновий мармелад, лікер і прянощі. Кожен шматок обмазують апельсинової сумішшю.

Викладається приготовану страву на решітку. Знизу підставляється ємність, в яку буде стікати жир . Готуйте близько 40 хвилин, час від часу змащуючи сумішшю. Рідина з персиків зливається, після чого вони нарізаються скибочками. Незадовго до кінця смаження скибочки персиків викладаються до м'яса. Приготовану страву посипається нарізаною цедрою лимона, за бажанням розмарином.

Для любителів екзотики до приготовленого страві можна запропонувати «Червоний» соус. Для соусу: 1 ст. л. борошна, 1 морквина, 1 корінь петрушки, 1 цибулина, 1 ст. л. томату-пюре, 1,5 ст. л. масла. Борошно підсмажте з такою ж кількістю масла до світло-коричневого кольору, після чого змішайте з томатним пюре і розведіть 2 склянками м'ясного бульйону. Додайте злегка підсмажені нарізані коріння, цибулю і поваріть на слабкому вогні 20-30 хвилин. Після закінчення варіння додайте в соус сіль, 1-2 ст. л. вина, процідіть крізь сито і заправте шматочком вершкового масла.

Потрібно: на 4 порції - 8 курячих стегенець, 4 ч. Л. меленого червоного перцю, сіль, чорний мелений перець, 1 ч. л. кмину, 2 ч. л. паленого цукру, 150 г апельсинового мармеладу, 3-4 ст. л. гірчиці. Курячі стегенця повинні бути ретельно вимиті і обсушити. Спочатку готується пряна суміш шляхом перемішування перцю, солі, кмину, цукрового піску. Цією сумішшю з усіх боків натріть стегенця. Потім стегенця викладаються на решітку і смажаться на середньому спеку приблизно 30 хвилин, часто перевертати не потрібно. Тим часом ретельно змішайте апельсиновий мармелад і гірчицю. Соус до стегенця подається в окремому посуді.

Потрібно: 8 стегенець, сіль, перець, 3 ст. л. борошна, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, гілочка розмарину, 5 ст. л. оливкового масла, 200 мл білого вина , 80 г маслин без кісточок, 2 ст. л. винного оцту. Стегенця після промивання і сушіння натріть сіллю, перцем, обваляйте в борошні. Цибулю і часник подрібніть. Вимийте розмарин, струсіть, обірвіть листочки і дрібно їх порубати. У гарячому оливковій олії потримайте над багаттям. На шампур нанизуйте стегенця і, обмазавши цим маслом, дочекайтеся, поки вони покриються золотисто-коричневою скоринкою. Після цього полийте їх вином і готуйте близько 50 хвилин. Десь за 10 хвилин до закінчення додайте до стегенця залишився часник і подрібнений розмарин, маслини і винний оцет. Загальний час приготування - 60-70 хвилин.

Потрібно: 5 стегенець, 1 головка ріпчастої цибулі, 60 г лимонної кислоти або оцту, сіль, перець. До стегенця додайте нашатковану цибулю, маринують в лимонній кислоті або оцті, витримаєте заздалегідь в прохолодному місці, а краще взагалі в холоді, якщо є така можливість. Нанизується приготовану страву на шампури і смажиться до повного приготування.

Щоб приготовані стегенця придбали особливий смак і аромат, досвідчені люди в цій справі для приготування використовують певні спеції. Чебрець об'єднує свіжість м'яти з важким ароматом гвоздики і тому є прекрасною приправою майже для всіх м'ясних страв. Він виявляє свій аромат в процесі нагрівання, тому його завжди додають на самому початку теплової обробки.

Розмарин в поєднанні з чебрецем дает гірко-пряний аромат. А для гурманів ми Рекомендуємо м'яту. Вона додасть м'ясу пікантний перцевий смак. Майоран або материнка використовується виключно для ароматизації, не змінюючи смакових якостей страви.

Потрібно: 5 стегенець середнього розміру, 2 ст. л. тваринного жиру, соус, 1 ч. л. лимонної кислоти, спеції. Для гарніру: 4 помідори, 100 г зеленої цибулі, 1 лимон, 2 цибулини. Стегенця покладіть в посуд, посоліть, поперчіть, додайте трохи лимонної кислоти, перемішайте і маринують 1,5-2 години. Мариновані стегенця розкладіть на решітці і тримайте над добре розжареним вугіллям. При подачі шашлик гарніри часточками свіжих помідорів чи огірків, зеленою цибулею або кільцями ріпчастої. Окремо подається соус.

Потрібно: 4-5 стегенець, 20 г жиру, 300 г томатного соусу, зелень, сіль, спеції. Стегенця посоліть, покладіть на решітку, обсмажуйте до утворення коричневої скоринки. Потім укладаєте стегенця в глибокий посуд, додаєте сіль, заливаєте гарячим томатним соусом, закриваєте кришкою і підвішуєте над багаттям, доводячи до слабкого кипіння. В такому стані стегенця повинні перебувати близько 20 хвилин. Подавайте їх зі смаженою картоплею і овочами, полив соусом, в якому вони готувалися.

Для соусу: на 1/2 склянки томату-пюре вам буде потрібно 1 неповна ст. л. борошна, 1 невелика морква, петрушка, 1 цибулина, по 1 ст. л. гострого томатного соусу і вершкового масла. Очищені коріння і цибулю наріжте і підсмажте з 1 ст. л. масла і неповної 1 ст. л. борошна, потім додайте томат-пюре, розмішайте, розведіть 1 склянкою м'ясного бульйону і проваріть на слабкому вогні 8-10 хвилин. Після закінчення варіння в соус додайте сіль, 1 ст. л. гострого томатного соусу, перемішайте, процідіть крізь сито і заправте шматочком вершкового масла.

Потрібно: 4 стегенця, 30 г сметани, 30 г топленого масла, сіль, спеції, зелень. Стегенця натріть часником, посипте сіллю, перцем. Перед тим як готувати, надріжте ніжку навпіл і змастіть сметаною. Після цього покладіть на розпечену решітку ніжки розрізаної частиною вгору, зверху придавлюючи вантажем вагою до 5 кг. Після того як «внутрішня» частина підрум'яниться, решта змастіть сметаною, стегенця переверніть, покладіть прес і смажте на слабких вугіллі.

Готову страву прикрасьте зеленню, а також особливий смак додадуть лісові ягоди , Які напевно будуть рости поряд з місцем вашого пікніка. Якщо ви їх не хочете їсти, то в якості прикраси їх сміливо можна застосувати, тим більше що це додасть приготовленого страві незвичайний ошатний вигляд.

Потрібно: 4 стегенця загальною вагою не більше 1 кг, 2 склянки журавлини, 100 г цукру, 200 г пшеничного хліба, 50 г вершкового масла, сіль, перець за смаком. Ніжки курки промити, обсушити і через розріз нафаршіруйте. Для фаршу: засипте свіжу журавлину цукровим піском, пам'ятайте, дайте їй постояти 1 годину. Потім змішайте з підсмаженими на вогні кубиками пшеничного хліба, поперчіть, посоліть і обережно перемішайте. Розклавши курку на решітці, почекайте 30 хвилин, до того моменту, поки страва не буде повністю готове.

Для соусу: на 1 ст. л. борошна потрібно 2 ст. л. натертого хрону, 1/2 склянки сметани, по 2 ст. л. оцту і масла. Даний соус має екзотичний гострий смак, але при готуванні вимагає уважності і чіткості дій, тому готувати його можливо тільки в домашніх умовах.

1 ст. л. борошна злегка підсмажте з такою ж кількістю масла, розведіть 1 склянкою гарячого бульйону, отриманого при варінні м'ясних продуктів, додайте сметану і варіть на слабкому вогні 5-10 хвилин. Одночасно підготуйте хрін: в маленьку каструлю або на сковороду покладіть по 2 ст. л. вершкового масла, тертого хрону і злегка підсмажте. Потім влийте 1-2 ст. л. (В залежності від міцності) оцту і така ж кількість води або бульйону, додайте лавровий лист, 5-8 горошин чорного перцю і поставте на вогонь, щоб випарувати рідину. Проварений хрін покладіть в приготований соус, прокип'ятіть і, знявши з вогню, посоліть, додайте шматочок масла і розмішайте.

Потрібно: 3-4 стегенця, 2 ст. л. борошна, 1 ч. л. лимонного соку, 3 ст. л. соняшникової олії, дрібно нарізані стебла петрушки, сіль, чорний перець. Підготуйте стегенця, попередньо помивши їх і очистивши від сухожиль. М'ясо верхній частині разрежьтевздовж з внутрішньої сторони, щоб вийняти кістку. М'ясо відбивають. При бажанні відбивну з стегенця можна приготувати прямо з кісткою. Перш ніж смажити, м'ясо необхідно обваляти в борошні. Тим, хто віддає перевагу нестандартний смак, радимо курей попередньо промаринувати в суміші лимонного соку, соняшникової олії, солі і дрібно нарізаних стебел петрушки. Потім посоліть і посипте чорним перцем.

Потрібно: 4 стегенця, 240 г сухарной крихти, 360 г жиру, 1 склянка молока, 4 яйця. Стегенця посоліть, запаніруйте в борошні, змастіть яєчно-молочною сумішшю, потім запаніруйте в сухарной крихті і смажте, постійно змащуючи і перевертаючи до утворення хрусткої скоринки. Подавайте це блюдо зі свіжими овочами. Прекрасним доповненням до «віденським» стегенця буде сметанний соус.

Для соусу: 80 г сметани, 4 г пшеничного борошна, 4 г вершкового масла, перець, сіль. пшеничну борошно підсмажте на олії до жовтуватого кольору, потім додайте сметану і покіпятіть протягом 5-10 хвилин. В кінці додайте подрібнений перець, сіль. Приготований соус можна подавати до будь-яких м'ясних страв.

Потрібно: 4 стегенця, 150 г майонезу, 4 цибулини, 50 г сиру не дуже гострого смаку. Способ Приготування. Стегенця посоліть, поперчіть і трохи обсмажте. Потім зверху покладіть цибулю, полийте майонезом, посипте тертим сиром. Найкраще подавати з гарячим, смаженим в вугіллі картоплею.

Потрібно: 4-5 стегенець, 200-300 г сиру, 1-2 яйця, 1 цибулина. З курячих ніжок зніміть шкіру так, щоб вона залишилася прикріпленою тільки до самого кінця ніжки. З натертого сиру, рубаного крутого яйця, нашаткованого обсмаженої цибулі приготуйте фарш, посоліть і начините їм блюдо.

Потрібно: 5-7 курячих стегенець, 25 г ароматичного коріння, 40 г жиру, сіль, перець, лавровий лист. Для додання пухкості і соковитості м'яса ми радимо вам його промаринувати. Для маринаду потрібно: 0,5 л води, 100 г ароматичного коріння, 1 г перцю, лавровий лист, 10 г солі, 0,5 л оцту (3%). Маринад готують таким чином: відварюють у воді ароматичне коріння - цибуля, морква, петрушку; спеції - перець, лавровий лист, додають оцет і охолоджують. Готовим маринадом заливають м'ясо так, щоб воно повністю було їм залито.

Отже, курячі ніжки натріть сіллю, покладіть на решітку або нанизайте на шампури, змастити жиром і потримайте над вугіллям до утворення рум'яної скоринки. Потім, через якийсь час, обмажте стегенця бульйоном з петрушкою, морквою, сіллю, перцем, лавровим листом. Продовжуйте смажити на слабкому вогні, періодично збризкуючи стегенця. Готове жарке трохи охолодіть і додайте підливу. Подавати таку страву слід зі смаженою в цих же вугіллі картоплею і фруктовим салатом з яблук, слив, груш і брусниці.

За матеріалами книги «Страви для пікніка».
Колосова С.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com