рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Кулінарні традиції і звичаї Великодня - великодній стіл в слов'янської православної традиції

В Світле Христове Воскресіння вся сім'я зазвичай збирається за святковим великоднім столом. У цей день, за давньою традицією, господиня повинна проявити гостинність і нагодувати досита будь-якої людини увійшов в будинок. Але при цьому, і вона повинна святкувати цей Світле свято, а значить і страви повинні бути готові заздалегідь. Тому, до великоднього столу, здавна, було прийнято готувати і подавати такі всілякі вишукані страви, які можна було зробити напередодні. У всі часи господиня прагнула максимально урізноманітнити своє великоднє меню і зробити його оригінальним, смачним і красивим. Тому, рецептів традиційних страв на Великдень існує безліч.

Великдень

Підготовку до Великодня починали, зазвичай, з Чистого четверга. У цей день господині, за традицією, наводять лад в будинку, готують сирну паску , випікають паски і фарбують або розмальовують яйця .

У цей день господині, за традицією, наводять лад в будинку, готують   сирну паску   , випікають   паски   і   фарбують або розмальовують яйця

Згідно зі звичаями, на святковому великодньому столі переважають м'ясні страви, які були під забороною під час Великого посту. Так як страви для пасхального столу, зазвичай, готуються заздалегідь, не допускається прожарка м'яса «з кров'ю». М'ясо повинно пройти досить тривалу теплову обробку (хороша прожарка, запікання і / або відварювання до готовності).

М'ясо повинно пройти досить тривалу теплову обробку (хороша прожарка, запікання і / або відварювання до готовності)

До великоднього столу традиційно можна подати молочного поросяти, запеченого цілком у духовці, ніжні телячі відбивні, відварну свинячу рульку приправлену часником, ароматну буженину, домашню шинку. Також, часто готують печеню з бараниною, гречану кашу з грибами, качку з яблуками або гусака, приготованого, в медовій заливці.

Також, часто готують печеню з бараниною, гречану кашу з грибами, качку з яблуками або гусака, приготованого, в медовій заливці

Як холодних закусок можна подати рибне заливне або холодець зі свинячої ніжки і півня, різні соління з овочів, домашні ковбаси і сири.

У сім'ях з великим достатком прийнято було подавати до столу близько сорока блюд, за кількістю днів передвеликоднього посту.

В якості подарунка на Великдень прийнято було підносити один одному фарбовані або розписані в ручну яйця.

Як десерт, до столу, традиційно, подається сирна паска і паски.

Ще, на Великдень господині випікають невеликі дріжджові булочки у формі різних звіряток - баранчиків, зайчиків, журавликів і півників. Печені баранці нагадують про самовідданої жертві Христа. Маленьких звіряток до святкового столу можна випікати, також, з пряникового тесту, а потім покривати їх різнобарвною цукровою глазур'ю.

Оформлення пасхального столу господині, зазвичай, надають особливого значення. Стіл не просто повинен ломитися від достатку страв, він повинен бути красиво сервірований.

Великодній стіл обов'язково застеляють накрохмаленою святковою скатертиною. Поверх якої можна постелити кілька вишитих серветок з великодніми орнаментами. Дуже гармонійно на великодньому столі виглядають невеликі вазочки з першими весняними квітами. У центрі столу у великій вазі можна поставити розпустилися зелені гілочки дерев і прикріпити на них декоративні великодні яйця з пап'є-маше.

У нинішній час витівниці-господині за деякий час до Великодня спеціально вирощують в звичайному плоскому ящику різну зелень, яку потім використовують для прикраси столу. Така зелень ставиться на стіл прямо разом з ящиком, який за допомогою невеликих іграшок, лавочок, камінчиків, будиночків і імітації дерев перетворюється в симпатичний мініатюрний «сад». Тому, якщо вирішите зробити таку прикрасу, то скриньку вибирайте гарний і акуратний.

Страви, подані до святкового столу теж можна прикрасити відповідно зі святом: звірятами чи квітами, зробленими з овочів, фруктів і зелені.

Красиві і оригінально прикрашені яйця на Великдень можна подавати в невеликій плетених з лози корзиночці. Наші предки, звичайно, подавали крашанки на расписном глиняному блюді у вигляді курочки-несучки або півника. Також, крашанки дуже виграшно виглядають на тарілочці покритої салатним листям або соломою.

Ну що ж, тепер, саме час, дотримуючись звичаї, скласти традиційне меню на Великдень і вибрати свій унікальний і оригінальний варіант як прикрасити святковий стіл і приготувати страви, які, традиційно, подавали здавна до столу наші предки.

Ну що ж, тепер, саме час, дотримуючись звичаї, скласти традиційне меню на Великдень і вибрати свій унікальний і оригінальний варіант як прикрасити святковий стіл і приготувати страви, які, традиційно, подавали здавна до столу наші предки

Красиві листівки з Великоднем

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com