рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

ГУРМАН. Страви турецької кухні

Лікар-кардіолог Сердар Онур поділився з кореспондентом агентства «Мінськ-Новини» секретами приготування турецьких страв, від яких приходять в захват навіть розпещені цінителі кулінарних шедеврів.

Турецька кухня за популярністю поступається тільки французької та китайської. У Мінську також можна скуштувати національні турецькі страви - кебаб, лукум, пахлаву.

Сердар Онур - частий гість в білоруській столиці. Кілька років тому медик побував на науковій конференції в Мінську. Цікавий турист заглянув і в місцеві заклади громадського харчування, щоб дізнатися, чи правильно готують тут турецькі страви. Їх якість задовольнило прискіпливого гурмана, а ось меню, навпаки, роздратувало: занадто мізерним виявилося. І Сердар вирішив відкрити своє кафе, відвідувачі якого змогли б насолодитися багатогранністю справжніх турецьких страв. На даний момент заклад готується до відкриття, але його господар уже радує білоруських друзів пловом, сіміт і Лахмаджун - турецькими бубликами і піцою. Страви виходять такими апетитними і смачними, що ті, кому доводиться їх спробувати, чи в обморок не падають. Тим самим повторюючи історію турецького імама (священика), який, покуштувавши фаршированих баклажанів, приготованих дружиною, зомлів. Згодом це блюдо так і назвали - імам баялди ( «священик в непритомності»).

Тулумба Тулумба

Для тіста: пшеничне борошно - 200 г, яйця - 4 шт., Вершкове масло - 2 ст. л., вода - 300 мл, манна крупа - 100 г, рослинна олія - ​​200 мл.

Для сиропу: цукор - 200 г, вода - 200 мл, сік лимона - 0,5 ч. Л.

Для приготування тіста закип'ятити в невеликій каструлі воду, додати вершкове масло і ретельно перемішати, щоб воно повністю розплавилося. В отриману суміш всипати борошно, манну крупу, ще раз перемішати і варити на невеликому вогні 2-3 хвилини. Остудити до кімнатної температури, вбити яйця, ретельно перемішати до отримання однорідної консистенції.

Для формування тулумб знадобляться кондитерський шприц або пакет з зубчастої насадкою. Наповнити його готовим тестом. У киплячу олію видавити джгутики довжиною 3-4 см. Обсмажити до золотистого кольору на середньому вогні 2 хвилини.

Для сиропу з'єднати воду, цукор і сік лимона, перемішати і довести до кипіння на сильному вогні. Зменшити вогонь і варити ще 15 хвилин. Коли сироп охолоне, покласти в нього готові тулумби і залишити на 15 хвилин, щоб вони добре просочилися.

Лахмаджун Лахмаджун

Для тіста: борошно - 450 г, вода - 250 мл, рослинне масло - 3 ст. л., сухі дріжджі - 3 ч. л., цукор - 1 ч. л., сіль - 1 ч. л.

Для начинки: яловичий фарш - 250 г, болгарський перець - 2 шт., Помідори - 2 шт., Ріпчаста цибуля - 0,5 шт., Томатна паста - 1 ст. л., часник - 2 зубчики, сіль, перець, паприка за смаком, кілька гілочок зелені для прикраси.

Розчинити в теплій воді цукор і дріжджі. Поставити в тепле місце на 15 хвилин, щоб дріжджі почали бродити. В цей час просіяти борошно, змішати її з сіллю, додати приготовані дріжджі. Тісто місити до тих пір, поки не стане м'яким і еластичним. Накрити поліетиленовою плівкою або тканиною і залишити в теплому місці на годину.

На помідорах зробити неглибокі надрізи, опустити в киплячу воду і варити півхвилини. Потім залити їх холодною водою і залишити до повного охолодження. Після очистити помідори від шкірки і порізати невеликими шматочками. Перець очистити від насіння і дрібно нарізати. Цибулину порізати тонко, зубчики часнику подрібнити. Готові овочі з'єднати з фаршем, посолити, поперчити, додати паприку і томатну пасту, ретельно перемішати. При необхідності влити пару ложок холодної води, щоб фарш став в'язким.

Розділити тісто на 6 рівних за розміром кульок. Розкачати з кожного тонкий коло, викласти їх на деко, змащене олією і застелений пергаментним папером. По всій поверхні отриманих коржів рівномірно розподілити начинку.

Випікати лахмаджун при температурі 240-260 градусів протягом 10 хвилин. Прикрасити зеленню.

сіміт сіміт

Пшеничне борошно - 400 г, соняшникова олія - ​​4 ст. л., сухі дріжджі - 2 ч. л., вода - 275 мл, цукор - 1 ч. л., мед - 1 ст. л., сіль - 0,5 ч. л., кунжут за смаком.

Розвести сухі дріжджі і цукор в 125 мл теплої води. Поставити отриману суміш в тепле місце на 10-15 хвилин до утворення пишної шапки. Потім додати сіль, 3 ст. л. соняшникової олії і добре перемішати. Всипати борошно і замісити тісто. В кінці замісу додати ще 1 ст. л. масла і знову вимісити. Готове тісто скачати в кулю, залишити на 1 годину, накривши рушником або харчовою плівкою. Після злегка обмять і розділити на 4 частини. Розтягнути кожен шматочок в тонкий джгут 50-60 см завдовжки, скласти навпіл, переплести і з'єднати кінці так, щоб вийшов бублик.

Приготувати «ванну» для купання сіміт. Для цього розчинити 1 ст. л. меду в 150 мл води. Занурити кожен бублик в отриманий сироп, потім рясно з кожного боку посипати кунжутом. Викласти сіміт на деко, застелене пекарської папером, і залишити на 20-30 хвилин. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.

Карідеш гювеч Карідеш гювеч

Креветки - 400 г, солодкий перець - 1 шт., Ріпчаста цибуля - 1 шт., Помідор - 1 шт., Томатний сік - 100 мл, печериці - 200 г, часник - 2-3 зубчики, сир твердих сортів - 150 г, рослинне масло - 2-3 ст. л., чорний мелений перець і сіль за смаком.

Очистити креветки, опустити їх в киплячу підсолену воду на 3 хвилини, відкинути на сито. Цибулину, нарізану півкільцями, обсмажити до золотистого кольору на рослинній олії, додати подрібнений часник і порізаний кубиками перець, тушкувати 5-7 хвилин. Покласти нарізані пластинками гриби, готувати ще 7 хвилин. Потім - дрібно нарізану помідор, попередньо очищений від шкірки. Влити в отриману суміш томатний сік і тушкувати, поки не випарується волога. Посолити, поперчити. Додати креветки і зелень. Через 5 хвилин овочі з креветками перекласти у форму або деко, посипати натертим сиром, запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.

імам баялди імам баялди

Баклажани - 2 шт., Помідори - 2 шт., Солодкий перець - 2 шт., Часник - 2-3 зубчики, ріпчаста цибуля - 1 шт., Оливкова олія - ​​3 ст. л., томатна паста - 1 ст. л., цукор - 1 ст. л., сіль і перець за смаком, кунжут для обсипання.

Баклажани нарізати кружальцями завтовшки 5 мм, скласти в миску і посипати сіллю для видалення гіркоти. Для начинки нарізати кубиками солодкий перець, півкільцями - цибулю, подрібнити часник. Помідори ошпарити, зняти шкірку, розім'яти. На оливковій олії обсмажити часник і цибулю. Слідом додати солодкий перець, томатну пасту і м'якоть помідорів. Всипати цукор, посолити і поперчити. Гасити 15 хвилин.

Кружечки баклажанів промокнути серветкою, щоб прибрати зайву вологу. Викласти на деко. На кожен гурток помістити по 1 ст. л. готової овочевої начинки. Запікати овочі в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин. Готові баклажани викласти на блюдо і посипати кунжутом.

Менемен Менемен

Зелений болгарський перець - 2 шт., Ріпчаста цибуля - 1 шт., Помідори - 2 шт., Яйця - 2 шт., Часник - 2 зубчики, рослинне масло - 1-2 ст. л., сіль - 1 ч. л., перець за смаком.

Перець нарізати кубиками, цибулю - півкільцями, часник подрібнити. Помідори дрібно порізати. На невеликому вогні обсмажити на олії цибулю, перець і часник протягом 5-7 хвилин. Додати помідори. Перемішати, посолити і поперчити, тушкувати ще 5 хвилин. Збиті яйця тонкою цівкою влити в сковороду з овочами, весь час помішуючи. Готувати ще 5 хвилин.

Ще матеріали рубрики:

ГУРМАН. Цацики, скордалія, Тірокафтері: страви кухні кіпріотів

ГУРМАН. Смачна вечеря на швидку руку

ГУРМАН. Фірмові рецепти від Ірини Кабасакал

ГУРМАН. Рецепти до Великодня

ГУРМАН. Рецепти страв для пасхального столу з Свято-Єлисаветинського монастиря

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com