рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

На що звернути увагу при виборі фотоапарата - початківцю фотомайстрові - Каталог статей - Цифровий фотоцентр і фотостудія ФОТО-ЕЛІТ

категорії розділу

Фото-Еліт Фото центр Foto-Elit

На що звернути увагу при виборі фотоапарата

Зовсім недавно мені, автору цієї статті, довелося зіткнутися з проблемой- на що ж звернути увагу при виборі такої часто респонденти користуються послугами речі, як фотоаппарат.Просідев в інтернеті за описом багатьох моделей стало здаватися, що вибрати підходящий невозможно.Огромное кількість термінів, незрозумілих земній людині , в повному обсязі занурившись в фотоісскуство, вводило в ще більшу замешательство.Походи по спеціалізованим магазинам не просвітили мою голову, продавці на всю розхвалювали той товар, який в даний момент був у них в наявності. олностью заплутавшись, я вирішила скласти собі список моментів, які, на мою думку, є важливими, і параметри яких я стала записувати в + і -. Хочу поділитися цими спостереженнями, можливо кому то це полегшить цей нелегкий вибір одного, який з нами в радісні, дуже радісні і просто в щасливі моменти нашого життя, який залишає з нами наші емоції, пережиті одного разу, нагадує нам про те, що ми незабаром забуваємо .
Тож почнемо!
  • Першим пунктом в моєму списку стоїть кількість пікселів на матриці, так як вважається що від нього залежить максимальна роздільна здатність знімка (dpi -кількість точок на дюйм) - а це його якість .Давайте спробуємо розібратися в цьому пункте.Еслі нашою метою є друк фотографій, то фотографію перед цим необхідно пріготовіть.Для друку стандартно використовується дозвіл 300dpi.Із за все, мною проштудірованого я витягла таке: -Для друку знімка форматом 10х15 см нам необхідний знімок розміром 1200х1800 точок, тобто на матриці має бути 2,2 мегапікселя; для друку знімка 13х18 сантиметрів - 1600х2200 точок - 3,5 Мегапіксела.К цього всього треба додати ще такі фактори як напуск на поля і кадрування (ті хто шиє мене відразу зрозуміють;)) .В процесі кадрування можливо прийдеться що то зайве отсечь.Запісала я собі і такий важливий рада, вичитаний на просторах інету, як те, що іноді для апаратів в якості найбільшого дозволу вказується розмір зображення отримується за допомогою "цифрового розтягування" (по науковому - "алгоритмів інтерполяції"). Це всього лише виверт, не потрапляйте на неї! Бо "розтягнути" фотографію можна потім, в спокійній обстановці будинку на комп'ютері. З огляду на це все відвідує висновок-що якщо Ви збираєтеся друкувати фото в форматі 10х15, то кількість мегапікселів достатньо в размере2,2, а для фото 13х18 см - 3,5 мегапікселя. Але так як я люблю мати запас, то для себе я вирішила, що мінімальна кількість цих мегапікселів має бути для мого апарату 5, можна і більше.Не від 5 мені підходить.

  • Наступним пунктом стала функція прібліженія- або її ще прийнято називати наближення-Zoom.

Над цією важливою функцією мені теж довелося поразбіраться.Прішлось Попитати - в чому ж відмінність фотоапарата з оптичним і цифровим зумом.Ітак -з англійської Zoom це збільшення, зміни фокусної расстоянія.От цієї функції залежить можливість бачити в кадрі тільки те, що ви там хочете побачити, і не знімати те, що Ви не нужно.Оптіческій Zoom - це збільшення засобами оптики (тобто зміна фокусної відстані лінзи). Таке збільшення - саме качественное.А цифровий -з це розтягування вже готового зображення спеціальними програмами, але якість від цього збільшення гірше. Для прикладу візьміть будь-яку готову маленьку картинку, викладіть її як фон робочого столу Вашого комп'ютера і розтягніть її на весь екран.Ну що, переконалися? Тому я для себе зробила пометку- мене цікавить наявність оптичного зуму, а не ціфрового.Хоть наявність і цифрового при оптичному теж не погано, так як ця процедура виконана на комп'ютері і на фотоапараті відрізняється на користь останнього.
  • Ось ще один пункт-який сплив в процесі мого вибору.
Розглядаючи фото я часто звертала увагу нато, що на деяких з них видно невеликі кольорові смужки, які то пилинки, як на деяких старих відеокасетах. Це правильно називається ШУМ.Заінтересовавшісь- що впливає на наявність оного я з'ясувала таке (поділюся, так як можливо я не одна така незнайка): На ці шуми впливає рівень чутливості - (значення ISO). І виявляється що за мінімальним значенням цього ISO можна судити - до якого класу належить фотоапарат. І зазначені параметри ISO-50 свідчать про те, що цей фотоапарат має не найкращу матріцу.По теорії, чим більше матриця (саме розмір, а не дозвіл) тим менше шумів. Також важливий і такий параметр як енергосбереженіе- ніж енергономічні -тим менше шумів, так як на їх появу впливають і теплові процеси в аппарате.Ето все я враховувала, хоч і знайшла інші думки про те, що прямої залежності нет.Но раз таку думку прозвучало з вуст профі, то я вирішила до нього прислухатися.
Моїм висновком стало -надо просити зробити перед покупкою пробні снімкі- часто продавці дозволяють це робити, але умовою є наявність карти пам'яті для цієї моделі у Вас.На в великих спеціалізованих магазинах можливо і це не є преградой.Ілі в магазинах, які прославилися своїм прихильним ставленням до покупців. (я знаю такий;)) Майже всі професійні апарати мають гарну систему придушення шумів, про це завжди пишуть в їх характерістіке.Вообщем цей пункт мене ще раз навів на думку, що треба не гнатися за Мегапі селями, а дивитися якість знімків. І дійсно на практиці кілька апаратів з різною кількістю пікселів підтвердили цю теорію- апарати Canon c 5 мегапікселямі давали знімки якісніше ніж апарати з 7 мегпікселямі маловідомих, дешевших марок.Так що Класика панове, є класика;)
  • А ось характерісіка, яка тісно пов'язана з характеристикою Zoom .Від неї залежить кут огляду і називається вона ФОКУСНА ВІДСТАНЬ, Чим мінімальне яку менше, тим більше об'єктів увійде в кадр.Но є і зворотна сторона-чим більше максімальное- тим крупніше можна зняти далеко стоять об'екти.Вообщем під словом Фокусна відстань мається на увазі різниця між максимальним і мінімальним расстояніем.Фокусное відстань залежить не тільки від параметрів об'єктива, а й від розміру матриці. А оскільки в цифрових апаратах все матриці різні, використовують поняття "фокусна відстань еквівалентне плівковому" - тобто перелічене для звичного фотографам розміру кадру (на плівці) 36х24 мм.
    • "Середніми" вважаються значення 30-90 мм в "плівковому еквіваленті" (3-х кратний zoom).

  • Дуже важливим є також така річ як РІЧНИЙ БАЛАНС БІЛОГО - це значить, що можна вказати апарату, що ми вважаємо белим.Проведём досвід: візьміть білий аркуш і подивіться на нього в приміщенні, освітленому лампами розжарювання - він буде здаватися вам жовтуватим, при освітленні люмінесцентними лампами - фіолетовим, в сутінках - сіруватим. Наше око адаптується до змін колірних тонів, але при фотографуванні якщо ви не проведете корекцію - то і знімки будуть жовтуватими, синюватими або сіруватими (і ніяка комп'ютерна корекція не зможе цього виправити).
    Ручний баланс білого дозволяє цього уникнути. Ви просто наводите апарат на те, що на вашу думку має бути білим, і апарат сам підлаштовує корекцію.

    У дешевих моделях є тільки заздалегідь встановлені режими: вулиця, будинок, вечір, погане освітлення. Але в реальному житті цього може виявитися мало.

    Висновок: краще купувати апарат який має функцію ручного налаштування балансу білого.


  • Підходимо до ще одного супер важливого питання - це визначення ОПТІКІ.Все напевно чули, що в фотоапараті дуже важлива хороша якісна оптіка.Но як определіть- хороша вона чи не дуже !? Особливо людині, яка не дуже розбирається в етоіх відмінності і годиться тільки на чесність продавця і свою інтуіцію.Есть кілька советов.Обратіте увагу на наявність ореолу на контурах об'єктів з різною освітленістю (контури виходять не чіткими, а оточеними фіолетовими і жовтими смугами по краях) . По науковому такі спотворення називаються аберраціей.То є -Ви знову намагаєтеся зробити кілька пробних знімків перед покупкой.Прі чому для пробних знімків краще вибирати "незручні для фотоапарата" об'єкти: темний предмет на світлому тлі, або хоча б дах будинку на тлі яскравого неба. Спотворення виникають на кордонах різниці освітленості, тому для тестового знімка різницю освітленості об'єктів в кадрі має бути якомога больше.Пробуйте зробити знімки з різкими перепадами освітленості об'єкта.
  • Ще однією причиною нерізких знімків є швидкість зйомки і правильність спрацьовування автофокусіровкі.на звичайних фотоапаратах як тільки ви натиснули на кнопку спуска - тут же відбувається зйомка. На цифрових апаратах процес автофокусування набагато повільніше, іноді доводиться чекати секунду або навіть довше, поки апарат налаштуватися. Це не страшно, якщо ви знімаєте статичний пейзаж, але коли вам потрібно зняти рухомий об'єкт - за секунду він встигне вийти з кадру, і навіть ваш друг сидить за столом встигне повернути голову і знімок буде безнадійно зіпсований.

    Знову ж таки, якщо в сонячний день при зйомці на вулиці проблем не виникає, то в домашніх умовах (кажучи простіше - при поганому освітленні) автофокусування може брехати, і тоді замість чіткого знімка ви отримуєте щось розмазати.

    До речі, не зайвим буде функція попередження про малу освітленості.
    Що це таке? При яскравому освітленні час витримки складає менше 1/100 секунди, тому не важливо - чи твердо ви тримаєте в руках апарат, або переміщаєте його. А ось при витягах менш 1/30 секунди необхідно тримати апарат абсолютно нерухомо (на скільки це можливо) - тому добре б мати функцію нагадування про це.


  • Коли вже розібралися з попередніми пунктами, то можна подумати і про це - на скільки часу вистачає заряду аккумуляторов.Так як наш апарат буде працювати не тільки під час моменту знімка, але і в той час, коли ми будемо вибирати вдалий ракурс, приміряти його і так і едак.А якщо врахувати що від моменту включення, до моменту готовності апарату до зйомки проходить якийсь час, то нас це може не влаштувати, щоб не пропустити важливі і цікаві моменти і потрібно тримати його включеним досить довгий время.Одной з вивертів, яка подстере ає покупця, є та що в характеристиці работиаккумулятора вказується ремя роботи з вимкненим екраном, саме робота з включеним дисплеєм і витрачає багато енергії. (це стосується рідкокристалічних дисплеїв) .Також часто максимальний час роботи вказується для якого-небудь нового дорогого акумулятора, а фотоапарат комплектується самим дешёвим.Вообщем в пункті на що звернути увагу у мене стоїть пометка- робота з увімкненим РК-дисплеєм.

  • Ще при виборі апарату поцікавтеся які карти пам'яті підходять до цієї моделі, яка їх вартість і чи є вони рідкісними .Краще мати кілька карточек.Ето дуже актуально тоді, коли Ви не маєте можливість переписати знімки на комп'ютер, а дуже хочеться не припиняти снімать.Раз вже мова зайшла про користування апаратом під час поїздок - зверніть увагу на інтерфейс передачі даних, тобто на те, яким чином файли переписуються на комп'ютер.
    Чи потрібна для цього спеціальна програма, або необхідно тільки поставити деякі драйвери? Чи можна просто так підключити фотоапарат до комп'ютера, наприклад, з Windows XP (в якій вже вбудована підтримка багатьох цифрових пристроїв без необхідності установки додаткових драйверів)? Це нам допоможе в тому випадку, якщо ми не будемо меть можливість зробити передачу даних з фотоапарата на своєму компьютере.Еслі нічого особливого не потрібно встановлювати, то ми можемо зайти в іншому місті в будь-який інтернет кафе і без особливих проблем перекачати знімки з апарату на CD все, що назнімали, очистити карту пам'яті, і робити ваші знімки знову. . Для цього вам знадобиться тільки USB-кабель (зазвичай в Інтернет-кафе їх не буває) і диск з драйверами (а може бути і він не потрібен).
    Коштує така послуга (включаючи вартість CD) в середньому 3 $. Однак, якщо для перегляду або перезапису потрібна спеціальна програма - швидше за все в Інтернет-кафе вам не дозволять її встановити; а ось якщо ніяких спеціальних програм не потрібно - ви без проблем перепишіть файли на диск.

  • Останнім пунктом я написа а собі зручність меню і зручність пользованія.Так як якщо цей пункт напружує в використанні, то замість думки про те, як краще зробити знімок в голе думка-як тут взагалі щось зробити !!!

Ось я і описала Вам ті кити, на яких я заостіла свою увагу і мені хотілося поділитися ними з Вами, так какя впевнена, що є багато людей, які губляться у величезній кількості оваріо і дані харатеристик, які вказані термінами не полегшують їм вибір, а ще більше зпутивают. Я будурада дізнатися, що мої поради Вам допомогли, тому з нетерпінням чекати Ваші комментаріі.А можливо Ви знаєте більше-поділіться тоді своїми знаннями з нами-Ви зможете допомогти і Вас довго будуть згадувати з вдячністю. А що ще треба людині-не хлібом же єдиним!
У цій статті я використовувала спостереження і поради фотографа Миколи Калашникова і висловлюю йому благдарность за зрозумілу і доступну статтю. Категорія: початківцю фотомайстрові | додав: Admin (27.03.2008) | Автор: Світлана Слобідська Переглядів: 17915 | Рейтинг: 4.7 / 25
Ну що, переконалися?
Що це таке?
Чи потрібна для цього спеціальна програма, або необхідно тільки поставити деякі драйвери?
Чи можна просто так підключити фотоапарат до комп'ютера, наприклад, з Windows XP (в якій вже вбудована підтримка багатьох цифрових пристроїв без необхідності установки додаткових драйверів)?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com