рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

7 продуктів, які часто викликають біль в животі

  1. Деякі бобові краще виключити з дієти
  2. Поради
  3. Газовані напої провокують біль
  4. Порада
  5. Пшениця може бути небезпечна
  6. Порада
  7. Лук і профілактичне харчування
  8. Поради
  9. Непереносимість молочних продуктів
  10. Порада
  11. Яблука йдуть на користь не всім
  12. Поради
  13. Часник лякає не тільки післясмаком
  14. Поради

4978 переглядів

4978 переглядів

Медична статистика стверджує, що від 15 до 30% дорослих регулярно відчувають біль в животі. Здуття живота і неприємні больові відчуття майже завжди виявляються пов'язані з тим, що становить звичне харчування людей. Деяку їжу краще уникати тим, у кого часто виникають проблеми з травленням.

У цій статті ви знайдете список з семи продуктів, які слід (по можливості) виключити з дієти, щоб шлунково-кишковий тракт міг нормально функціонувати, а самопочуття покращилося.

Деякі бобові краще виключити з дієти

Деякі бобові краще виключити з дієти

Представники славного сімейства бобових є відмінними джерелами мінералів і вітамінів. Але не всі речовини в їх складі корисні для шлунково-кишкового тракту. Бобові містять велику кількість олігосахаридів, які можуть викликати збільшення газоутворення, виробленого травною системою. Воно провокує біль у шлунку і може викликати синдром роздратованого кишечника:

  • спазми;
  • діарею;
  • здуття живота;
  • метеоризм.

Поради

Щоб поліпшити властивості бобових, необхідно пророщувати їх або замочувати на ніч перед вживанням.

Якщо бобові викликають дискомфорт в шлунку, перемикайтеся на цільні зерна.

Газовані напої провокують біль

Одним з продуктів, які слід виключити з дієти, є "газована вода", причому в будь-якому вигляді. Газовані напої містять високі рівні вуглекислого газу. Вони посилюють здуття живота, провокують біль. Кожен раз, коли людина робить ковток "содової", він просто збільшує кількість газів в шлунку і травної системи в цілому. Результатом є спазми і неприємні больові відчуття.

Порада

Газована вода не має харчової цінності, тому замість того, щоб піддавати здоров'я шлунка ризику, включіть в харчування альтернативний варіант - ароматизовану зеленню, спеціями або фрешами воду.

Пшениця може бути небезпечна

Пшениця може бути небезпечна

Пшениця містить клейковину, а дослідження Американського управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) показують, що вона часто стає джерелом порушень травлення.

Незважаючи на ризик для здоров'я, важко прожити без багатьох продуктів, що містять пшеницю, які складають звичне харчування більшості людей:

  • піца;
  • тістечка;
  • печиво;
  • вафлі;
  • макарони;
  • хліб і т. д.

Люди, які мають підвищену чутливість до глютену, повинні відмовитися від цих продуктів і деяких інших, що містять пшеницю, овес, ячмінь, жито, мають в складі клейковину. Біль в животі, діарея, метеоризм і здуття живота - ось лише деякі побічні ефекти від вживання продуктів з високим вмістом глютену.

Порада

Замість продуктів з пшениці та інших зернових культур, що містять клейковину, рекомендуємо частіше включати в меню дієти:

  • киноа;
  • гречку;
  • коричневий рис.

Лук і профілактичне харчування

Багато людей насолоджуються стравами з цибулею, в приготованому або сирому вигляді, обожнюючи його дивовижний смак. Харчові волокна, що містяться в цьому продукті, не є основною причиною здуття живота, кишкових спазмів, газів і метеоризму.

Сполуки сірки і фруктани (резервні полісахариди) в сирому цибулі можуть представляти особливу проблему для людей з патологіями травної системи, навіть якщо він споживається в невеликих кількостях.

Поради

Якщо є підозра, що цибуля регулярно викликає здуття, біль і метеоризм, просто уникайте його.

Альтернативою можуть бути спеції або пряна зелень.

Непереносимість молочних продуктів

Непереносимість молочних продуктів

Хоча молочні продукти є відмінним джерелом кальцію і білків, вони можуть бути небезпечні для деяких людей, так як приховують високі рівні лактози. Молочний цукор, що міститься в молочних продуктах, таких як масло, йогурт, сир, молоко, за деякими даними, може бути причиною різних неприємних симптомів у понад 75% дорослого населення нашої планети.

Непереносимість лактози призводить до серйозних проблем системи травлення, таким як:

  • спазми кишечника;
  • діарея;
  • підвищене газоутворення;
  • здуття живота.

Біль, асоційована з прийомом молочних продуктів, посилюється тим, що даний продукт є в звичній дієті багатьох.

Порада

Спробуйте замінити коров'яче молоко кокосовим, рисовим, соєвим або мигдальним. Вони є чудовою альтернативою і можуть позбавити від болю та інших проблем, пов'язаних з вживанням молочних продуктів.

Яблука йдуть на користь не всім

Стара приказка про те, що слід з'їдати одне яблуко щодня, щоб не мати потребу в послугах докторів, абсолютно справедлива для багатьох людей. Демократичний плід наповнений антиоксидантами, вітаміном С і клітковиною, що дає йому величезні переваги для здоров'я.

Але деякі люди (їх - чимало!) Відчувають проблеми зі шлунком при вживанні яблук. Дуже часто їм просто не приходить в голову помістити улюблений фрукт в розряд небажаних продуктів.

Яблуко містить фруктозу, що в поєднанні з високим вмістом клітковини може іноді приводити до проблем з травленням і здуття живота. Фруктоза у багатьох людей ферментує всередині товстої кишки, що призводить до надмірного накопичення газу.

Поради

Теплова обробка яблук допоможе зменшити хворобливі побічні ефекти.

Ті, хто постійно відчуває здуття живота та інші неприємні симптоми після вживання яблук в будь-якому вигляді, повинні замінювати їх чорницею, апельсинами, полуницею або грейпфрутом.

Часник лякає не тільки післясмаком

Часник лякає не тільки післясмаком

Часник має велику цінність для здоров'я. Але він також може бути основною причиною здуття живота, надмірне газоутворення і болю для багатьох людей. Подібно цибулі, часникові часточки містять фруктани, сірку і викликають здуття живота, судоми і болі в шлунку. Біологічно активні сполуки в часнику нерідко сприяють розвитку харчової непереносимості або алергії, які супроводжуються:

  • болючим метеоризмом;
  • неприємною відрижкою і т. д.

Поради

Кулінарна обробка, як правило, перетворює часник в цілком безпечний продукт, в порівнянні з вживанням в сирому вигляді.

Якщо теплова обробка не допомагає, просто замініть його на базилік, чебрець, петрушку або цибулю.

Хоча багато з цих продуктів можуть викликати здуття живота, біль в шлунку і метеоризм, це не означає, що необхідно остаточно і безповоротно виключати їх з раціону харчування. Можна насолоджуватися ними в менших кількостях, обмежуючи тим самим негативні побічні ефекти.

джерело

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com