рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як уберегтися від остеопорозу

При остеопорозі страждають кістки

Остеопороз лікарі називають "мовчазною епідемією". "Мовчазна" ця хвороба тому, що до першого перелому вона може ніяк не давати про себе знати. А "епідемія" - тому що сьогодні остеопороз входить до трійки найпоширеніших захворювань. Чому? Та тому, що причин, які можуть зробити наші кістки "дірявими" (з грец. "Остео" - кістка, "Порозов" - отвір "), безліч. Адже в дефіциті кальцію (їх головного будівельного матеріалу) може бути винен і гастрит, і виразка, і хвороби нирок, печінки і щитовидної залози: вони призводять до порушення обміну речовин, в результаті - недолік мікроелементів, в тому числі і кальцію.

Ну і, звичайно, причиною остеопорозу може стати і неправильний спосіб життя: непомірне захоплення кавою, солодкої газованою водою (вимивають кальцій), малорухливість (при цьому порушується кровообіг і кровоносна система погано справляється з транзитом поживних речовин). "Тому в групі ризику - більшість населення, - вважає натуропат Олена Світко. - Але все-таки в більшій мірі остеопороз - це жіноча хвороба. Адже під час менопаузи, при поганій роботі яєчників дуже порушується гормональний фон. Це б'є по щитовидної і паращитовидної залоз , в результаті - збій в обміні речовин. Плюс до того - жінки більше, ніж чоловіки, захоплюються солодощами. І ціна цього - закупорені судини, від чого страждає гіпофіз, який в тому числі відповідає за нормальне функціонування кісток ".

Запідозрити, що ваші кістки "їсть" остеопороз, можна за такими ознаками: біль у грудях, ніби серцева, тупі ниючі болі в хребті, суглобах, якщо вам важко зігнутися і навіть руку підняти. Запускати остеопороз можна, інакше не тільки при ударах, але і чханні можуть виникнути переломи хребців, які довго не зростаються.

[Tourism1]

ПЕРЕВІРКА ультразвуку. Дізнатися, в якому стані ваші кістки, можна за допомогою денситометрії. Цей метод я випробувала на собі. Поставила босу ногу (спиртом протерли, між іншим!) В улоговинку апарату, схожого на підлогові ваги. Він досить заурчал, лоскочучи п'яту ультразвуком, і затих. Але ногу знімати рано: процес йде 3-5 хв. І ось на моніторі з'являється графік. На ньому - похила лінія і маленька зірочка (зірочка - це ваші дані. На похилій лінії або вище неї - все в порядку. Нижче - гірше). Поставила іншу ногу - "просвітництво" ультразвуком повторили. Поки прилад "думав", ортопед пояснив мені, що до чого: апарат вимірює швидкість, з якою ультразвук проходить кістку п'яти, і то, наскільки він там слабшає. За цими параметрами комп'ютер робить "поправку" на весь скелет, підраховує т. Н. індекс жорсткості і порівнює його з віковою нормою. І лікар визначає, чи немає остеопорозу, тобто крихкості і ламкості кісток. На щастя, прилад показав, що до звання "тендітна жінка" мені ще далеко.

СМАЧНІ РЕЦЕПТИ ВІД ОЛЕНИ СВІТКО

По щучому велінню. Олена Світко рекомендує два рази в тиждень і для профілактики, і для лікування остеопорозу є заливну рибу. Ось тільки для того, щоб підсилити ефект, готувати її треба по-особливому. "Візьміть щучку середньої величини, - радить Олена Віталіївна. - Видаліть зябра, кишки. Очистіть від луски, промийте її і покладіть в марлю. Потім луску і щуку залийте водою і млоїте 4 години дуже маленькому вогні. Коли риба гарненько протушкувати, обов'язково додайте до неї лавровий лист, трохи імбиру, кардамону. Готову рибу відокремте від кісток і залийте бульйоном (в нього треба додати желатин, щоб загус ". За словами Олени Світко, така заливна риба, втім, як і холодець, - відмінний засіб від остеопорозу, завдяки тому, що з риб'ячих кіс тей під час гасіння в бульйон "витягуються" фосфор і кальцій, яких так не вистачає при цьому захворюванні.

КІСТКИ - У СПРАВА. Олена Віталіївна також радить не викидати риб'ячі кісточки. "Ось поїли ви рибу. Залишилися хвостик, хребет, кісточки. Ви їх не викидайте, а зв'яжіть разом мотузкою, - розповідає вона. - Ось цю" в'язанку "залийте 2 л води, додайте корінь петрушки і селери, цибулю, моркву і все разом варіть 1,5 години. Після цього пов'язані кісточки викиньте, а в готовий бульйон додайте тертий твердий сир і зелень ". Такий бульйон, за словами Олени Світко, теж треба намагатися їсти двічі на тиждень.

Гарбузовий-ЯЄЧНА БОРОШНО. Не потрібно викидати і яєчну шкаралупу - багате джерело кальцію. "Вимийте її і залиште сушитися. Коли збереться, скажімо, десять шкарлупок, сміливі їх на кавомолці так, щоб вийшла борошно, - ділиться рецептом Олена Світко. - Візьміть також 1 ст. Гарбузового насіння і теж перемеліть їх разом з лушпинням. Змішайте з яєчної борошном, додайте туди склянку промитого сухого маку ". Є це смачні ліки Олена Світко радить зі сметаною, по 1 ч. Л. 2 рази в день протягом місяця.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини на наших сторінках Facebook , Twitter , Telegram , Instagram

Чому?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com