рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Що шукають в машинках ZINGER?

З тиждень тому ERR писало, що росіяни хотіли вивезти з Естонії дві старовинні швейні машинки, але були зупинені російськими митниками, оскільки не задекларували товар як культурну цінність. А що там в них такого цінного, щоб тягнути цей мотлох через кордон? Давайте розбиратися.

12 серпня 1851 року американський винахідник і підприємець Ісаак Зінгер одержав патент на швейну машинку. Завдяки надійній конструкції і вдосконаленому механізму новітнє виріб придбало неймовірну популярність. Але багато в чому успіху компанії послужив і талант самого Ісаака Зінгера, який зміг за допомогою ефективних маркетингових рішень переконати мільйони сімей в необхідності покупки його продукції.

Перший дослідний зразок, виставлений на продаж, був оцінений в 100 доларів. Однак мало хто був готовий витрачати такі гроші, оскільки в домашніх умовах жінки чудово справлялися з шиттям за допомогою голки з ниткою. А власники майстерень, які брали дешева праця безправних швачок, ще менше були зацікавлені в новинку.

Стимулювати попит могло лише якесь принципове нововведення. І винахідник придумав передову на ті часи систему. Він вирішив створити довгограючий товар. Якщо до Зінгера будь механізми після поломки відправлялися на смітник або на фабрику для ремонту, то його клієнти могли самі замовляти необхідні запчастини, щоб усунути несправності. Завдяки Зінгер, швейна машинка стала першим побутовим приладом, припускав ремонт в домашніх умовах.

У 1854 році Ісааком Зінгером і адвокатом Едвардом Кларком була заснована компанія IM Singer & Co. Відразу після випуску перших швейних машинок Зінгер зіткнувся з ще однією проблемою. Його оштрафували на 15 тисяч доларів за незаконне використання патенту швейної голки з отвором на кінці. Патент на цю голку належав Еліас Хоу, який також придумав конструкцію однієї з випускаються швейних машин, проте вона була невдалою. Сплативши штраф, Зінгер, спільно з Хоу і двома власниками фабрик, що випускають швейні машини, знайшли інвесторів і скуповуючи патенти утворили трест, розоривши дрібніших виробників.

Проте, цього було недостатньо для того, щоб підвищити попит на продукцію компанії Singer. Ісаак Зінгер був не лише геніальним винахідником, а й блискучим бізнесменом. Він зрозумів, що важливо було переконати всіх і кожного в тому, що їм потрібна швейна машинка.

Прагнучи до успіху, Ісаак Зінгер першим почав випускати машини, орієнтовані не так на промислове виробництво, а на звичайних домогосподарок. Зінгер звертався до них безпосередньо. Підприємець став шукати покупців в театрах, розміщуючи рекламу на програмах вистав, а також в церквах: опису швейних машинок лунали парафіянкам на проповідях разом з релігійною літературою. На ярмарках його машинки демонстрували НЕ жваві хлопці-дилери, а спеціально найняті красуні. На них звертали увагу і чоловіки, і їх супутниці. Singer незабаром стала престижною маркою. Чоловік, у якого в будинку була швейна машинка торгової марки Singer, автоматично вважався успішним.

Але Зінгер хотів, щоб його продукція була доступна мільйонам сімей. Заради цього він пішов на ще один революційний маркетинговий хід. Вже в 1854 році він почав продавати машинки в розстрочку.

Якщо антикваріат, то хто готовий купити або продати швейну машинку Зінгер (Zinger, Singer, Сінгер)? Яку антикварну цінність представляє, скільки коштує, яка ціна в залежності від року випуску, і чи є ця залежність? Яка різниця Zinger - Singer (Зінгер - Сінгер), які швейні машини цінуються більше, ножні або ручні? Що за міфи про загадкові валах і човниках з дорогоцінних металів витають навколо відомого бренду?
У розділі Антикваріат - Продаж, на антикварних форумах, регулярно задаються ці питання, коментарі та відповіді найрізноманітніші. Давайте розставимо всі крапки.

Талант виявився родоначальником фрайчанзінга - його машинки випускалися по всьому світу. Відповідно і прізвище конструктора і власника товарного знака писалася різними мовами. Прізвище Зінгер пишеться на різних мовах і через "S", і через "Z". Варіант швейної машинки Zinger випускався в Німеччині (дочірнє підприємство американської фірми).

Це відповідь на питання - чи є різниця Zinger - Singer (Зінгер - Сінгер).

Це відповідь на питання - чи є різниця Zinger - Singer (Зінгер - Сінгер)

На початку XX століття компанію, що мала на той момент назву Singer Manufacturing Company, очолив Дуглас Александер. Саме при ньому в 1908 році компанія звела на Бродвеї хмарочос The Singer Building, де розташувалася штаб-квартира корпорації. "Вежа Зінгер" стала першим хмарочосом в Нью-Йорку і поклала початок своєрідного змагання в місті, а пізніше і в усьому світі - гонці хмарочосів. Довгий час 47-поверхова будівля залишалася найвищим в світі. Від підстави фундаменту до верхівки флагштока висота будівлі становила 205 метрів. Вище цього хмарочоса була тільки Ейфелева вежа. У 1968 році будівлю знесли, щоб на його місці звести хмарочос компанії US Steel.

На російський ринок компанія Singer вийшла ще в 1860-і роки за допомогою німця Георга Нейдлінгера, який мав склад в Гамбурзі і 65 центрів продажів в Росії.

У 1902 році в Подільському запрацював завод, що випускав машини з русифікованим логотипом "Зінгер'" (до якого скоро додався тодішній "знак якості" - напис "Постачальник Двору Його Імператорської Величності"). Ці машини не тільки широко розходилися по Росії, але і експортувалися в зарубіжні країни, включаючи Туреччину, Персію, Японію і Китай. До початку Першої світової війни завод щороку випускав 600 мільйонів машинок. Їх продавали безпосередньо в 3000 фірмових магазинів, а також доставляли по пошті.

Їх продавали безпосередньо в 3000 фірмових магазинів, а також доставляли по пошті

У 1918 році подільська фабрика перейшла більшовикам. За радянської влади марка "Подольск" була досить популярна в країні протягом кількох десятків років. Singer ж в СРСР був одним з небагатьох популярних іноземних брендів.

Після розвалу СРСР ці машинки масово скуповувалися власниками підпільних цехів з пошиття виробів зі шкіри, в стилі Італії або Туреччини за простими причин:
- швейна машинка Зінгер легко справлялася і робила бездоганну рядок навіть на дуже товстій шкірі,
- банально працювала без електрики, що дозволяло робити виробництво високорентабельним, маловитратними і практично невичіслімим.
Це все було в 90-х, зараз пішли в небуття і підпільні цехи, з'явилися швейні машинки нового покоління.

Тоді ж, на початку 90-х, коли звідусіль крали все що містить хоч краплю дорогоцінних металів, і був народжений, а далі роздутий до неймовірних розмірів, Міф про цінності швейних машинок Zinger - Singer (Зінгер - Сінгер): спочатку на S, потім на Z , потім з певними номерами. Говорилося спочатку, що ведучий вал для запобігання корозії був виготовлений із платини (паладію), потім, що ні виготовлений, а тільки покритий, що човники в деяких швейних машинках до 1930 року були з платини, золота і навіть паладію.

Говорилося спочатку, що ведучий вал для запобігання корозії був виготовлений із платини (паладію), потім, що ні виготовлений, а тільки покритий, що човники в деяких швейних машинках до 1930 року були з платини, золота і навіть паладію

Досить хоч крапельку знати характер німця, щоб від душі посміятися над такими фантазіями.

Ця легенда стала причиною кількох вбивств, досконалими мисливцями за скарбами. Так, група підлітків з Набережних Човнів, дізнавшись, ніби всередині машинок містяться дорогоцінні метали, почали полювати за старовинними Зінгер. Однією з їх жертв виявилася жінка в похилому віці, яка відкрила двері невідомим. Як з'ясувала міліція, з дому, крім швейної машинки, нічого більше не було викрадено.

Однак інтернет буквально завалений, а під'їзди регулярно рясніють повідомленнями такого порядку: «Куплю швейну машинку Зінгер (Zinger - Singer - Сінгер)», «готові купити швейну машину Зінгер», «Терміново купимо швейну машину Zinger» і т.д. У чому ж справа?

А це як раз новий вид приголомшливо розіграного шахрайства.

Невинне на перший погляд оголошення про купівлю такої швейної машинки за дуже навіть пристойні гроші:
«Якщо Ви хочете продати свою швейну машинку Zinger - уважно подивіться на назву, не називається вона Singer. Це зовсім різні машинки. Ретельно обстежте магнітом всю машинку, виключаючи звичайно місця, зроблені з чавуну. Переверніть машинку, Ви зможете побачити білі вали, обстежте їх. Магніт повинен реагувати слабо або взагалі не реагувати. Чим менше реакція, тим вище вартість цієї машинки. Точну вартість машинки можна дізнатися тільки після спектрального аналізу металу. У валах машинки Zinger міститься паладій ».

АЛЕ! оскільки точно не відомо, до якого конкретно року вали були платинові, вам запропонують висвердлити вал в двох місцях і надіслати стружку на аналіз в листі, заодно оплатити вартість реактивів (300-500 рублів). Грошей ви своїх більше не побачите, а машинку у вас ніхто купувати не буде.
Є ще легенда, про те, що жителі гірських районів з приходом радянської влади переплавляли своє золото в станини швейних машинок. Допускаючи, що це може бути правдою, будемо розглядати кожен окремо взятий екземпляр ще ретельніше.

Згідно з іншою легендою, в 1998 році копання Singer оголосила пошук швейних машинок, випущених в позаминулому столітті, з особливим серійним номером, що починається з цифри 1. Найбільш ймовірно, що даний екземпляр знаходиться в Росії, і її власника чекає приз у розмірі мільйона доларів. До сих пір скупники антикваріату їздять по просторах нашої країни в пошуках машинки зі щасливим номером.

Є ще більш неймовірна легенда про те, що існують близько 300 машинок Зінгер, вилитих повністю з золота. Нібито, після революції в Росії, представники заможного прошарку населення повально емігрували в Європу. Однак щоб виїхати, потрібно було розлучитися з усіма коштовностями. Через кордон дозволялося провозити лише предмети домашнього начиння. Тому підприємливі емігранти переплавляли дорогоцінний метал в форми машинок Singer, і отримані злитки фарбували чорним кольором.

У 2009 році в Саудівській Аравії виникла чергова легенда, згідно з якою, в голках старих швейних машинках Зінгер міститься легендарне речовина, так звана "червона ртуть". Невелика кількість такої речовини коштує 2-3 мільйони доларів. Якщо вірити чуткам, наявність червоної ртуті, можна перевірити за допомогою звичайного мобільного телефону, поруч з речовиною у якого, нібито, пропадає сигнал.

Зовсім засмутилися? Не засмучуйтеся, ваша швейна машинку Зінгер ще продаваність, за умови, що вона збереглася в ідеальному стані, з шикарною станиною і в ідеалі з документами, рублів за 500 самовивозом. Самі машинки як предмет антикваріату або колекціонування - не цікаві, займають багато місця, не сильно інтер'єрні та абсолютно не затребувані колекціонерами. Трохи більше цінуються машинки з нечисленних партій рідкісних моделей і якщо ваше швейна машинка випущена в районі року заснування фірми Зінгер.

Цікавий факт: назва "попівка" походить від назви торгового дому Попова, який займався розповсюдженням і продажами швейних машин на території Росії.

Знаменита швейна машинка Zinger (або Singer) - вже сама по собі скарб, тому що дуже надійна і довговічна, нехай і не антикваріат, нехай не використовувалися в деталях її механізму ні платина, ні паладій, ні золото. Цінних металів в ній немає, можете не псувати, а попрацювати на ній і заробити на життя можна. Знову ж пам'ять і політ фантазії.

З красивих ажурних литих ніжок-підставок можна зробити приголомшливий інтерьрний шедевр! Чим і користуються з успіхом дизайнери, перетворюючи чавунну станину швейної машинки Зінгер в дивовижні столики, додаючи скляні, дерев'яні або мозаїчні стільниці.


джерело

Рекомендується до перегляду:

А що там в них такого цінного, щоб тягнути цей мотлох через кордон?
Якщо антикваріат, то хто готовий купити або продати швейну машинку Зінгер (Zinger, Singer, Сінгер)?
Яку антикварну цінність представляє, скільки коштує, яка ціна в залежності від року випуску, і чи є ця залежність?
Яка різниця Zinger - Singer (Зінгер - Сінгер), які швейні машини цінуються більше, ножні або ручні?
Що за міфи про загадкові валах і човниках з дорогоцінних металів витають навколо відомого бренду?
У чому ж справа?
Зовсім засмутилися?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com