рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Свинина з картоплею в духовці: як приготувати страву

  1. Як запекти свинину з картоплею в духовці
  2. скільки запікати
  3. Свинина з картоплею в духовці - рецепт
  4. тушкована
  5. запечена
  6. печеня
  7. У горщиках
  8. З грибами
  9. У фользі
  10. рагу
  11. По французьки
  12. В рукаві
  13. запіканка
  14. Як приготувати свинину з картоплею в духовці - поради шеф-кухарів
  15. Відео

Олександр Гущин

За смак не ручаюсь, а гаряче буде :)

Приготувати що-небудь отаке на вихідних - традиція майже в кожному будинку. Чого тільки не придумають турботливі матусі, щоб смачно нагодувати домочадців: зроблять незвичайне печеня, напечуть тазик пирогів, зварять компот. Спробуйте також освоїти нові рецепти, наприклад, запечіть в духовці шматочок свинини з картоплею.

Статті по темі

Як запекти свинину з картоплею в духовці

Коли хочете запекти свинину з картоплею в духовці, правильно оціните жирність м'яса. Так, якщо сала на шматочку виявиться занадто багато, то готове блюдо придбає характерний жирний присмак, який сподобається не всім. Занадто сухе шматок м'яса, навпаки, зробить ароматне печеня прісним. Вибирайте з такого м'яса:

  • корейка;
  • лопатки;
  • шия;
  • окіст.

скільки запікати

Перш ніж приступати до готування, м'ясо бажано замаринувати в вершках, майонезі, соєвому соусі або соку зеленого лайма. Так ви значно скоротите час випічки страви. Загалом же, щоб запекти свинячу вирізку з овочами, потрібен час і підігріту до 180 ° С духовку. У деяких рецептах ви зустрінете інші вказівки з приводу того, скільки готувати свинину з картоплею в духовці. Тоді, щоб не зіпсувати страву, необхідно дотримуватися даних рекомендацій.

Свинина з картоплею в духовці - рецепт

Ті, хто вважає за краще «чистий» смак страви без ароматних приправ і гострих спецій, по-справжньому оцінять класичний рецепт запеченої картоплі зі свининою в духовці. При бажанні свинячу вирізку завжди можна замінити м'ясом на реберцях - вийде нітрохи не гірше. Якщо ж хочете додати страві пікантності, спробуйте змастити кожен пласт нежирними домашніми вершками.

Інгредієнти:

  • вирізка - 600 г;
  • цибуля - 5 шт .;
  • картопля - 6 шт .;
  • твердий сир - ½ ст .;
  • часник - 4 зубчики.

Спосіб приготування:

  1. Видаліть з кістки м'якоть, обріжте з м'яса прожилки, злегка відбийте філе.
  2. Промийте, почистіть, наріжте пластинками всі овочі.
  3. Змастіть форму для випічки, викладіть на дно свинячі відбивні.
  4. Накрийте пласт м'яса подушкою з овочів і часнику з цибулею.
  5. Приправте ароматними травами кружечки картоплі і викладіть поверх лука.
  6. Чи не накриваючи кришкою, поставте форму на середній стелаж духовки, прогрітій до 200 ° С.
  7. Через півгодини затріть картопля зверху сиром і продовжите запікати страву ще 10 хвилин.

тушкована

Навіть найніжніше м'ясо можна зіпсувати, пересушити філе при смаженні на сковороді. Така біда обійде вас стороною, якщо звичайної смаженої свинини ви віддасте перевагу тушковане блюдо. Просто викладіть по черзі викладіть всі інгредієнти в жаростійку посуд для випікання, а потім додайте до них трохи кип'яченої води. Не поспішайте пробувати рецептуру: спочатку з'ясуйте по порядку, як же готується картопля зі свининою в духовці.

Інгредієнти:

  • вирізка - 0,5 кг;
  • картопля - 1 кг;
  • морквина - 1 шт .;
  • цибуля - 2 шт.

Спосіб приготування:

  1. Як для рагу, нарізати кубиками картоплю. Цибулини очистити і нашаткувати півкільцями, а моркву натерти.
  2. Відокремити філе від кісточки, нарізати невеликими кубиками.
  3. Заправити спеціями всі інгредієнти і викласти по черзі на деко.
  4. Перший - картопляний шар, потім овочі, що залишилися. Завершують блюдо шматочки свинини.
  5. Вилити на деко склянку теплої води, накрити фольгою і відправити нудитися в духовку.
  6. Через 60 хвилин тушкована картопля зі свининою в духовці готова.

Дізнайтеся більше рецептів, як приготувати смачну тушковану картоплю зі свининою .

запечена

Хочете здивувати своїх гостей або влаштувати бенкет своїм рідним? Тоді спробуйте освоїти цей особливий рецепт. Унікальність його полягає в тому, що спочатку всі інгредієнти збираються в цілісне блюдо, потім трохи обсмажуються на плиті і тільки після доходять в духовці. Можливо, така свинина, запечена з картоплею, стане вашим коронною стравою.

Інгредієнти:

  • тертий сир - 1 ст .;
  • картопля - 0,5 кг;
  • яйця - 3 шт .;
  • грудинка - 0,5 кг.

Спосіб приготування:

  1. Наріжте стейки зі свинини, злегка відбийте філе молоточком.
  2. Пропустіть через давилку часник і натріть їм м'ясо.
  3. Очистіть картопля, наріжте коренеплід тонкими пластинами.
  4. Приправте овочі і свиняче філе улюбленими травами.
  5. Збийте виделкою яйця. Половину суміші влийте в ємність з картоплею, перемішайте.
  6. На блюдо по колу викладіть частина картоплі. Зверху кладіть свинячі відбивні, а потім другий шар картоплі.
  7. На сковорідці обсмажте картопля зі свининою з кожного боку по 4 хвилини.
  8. На деко вистелити пергамент, перекладіть обсмажену м'ясну заготівлю, затріть сиром і приберіть на середній рівень духової шафи на чверть години.

печеня

Багато хто звик, що м'ясне спекотне можна загасити виключно на плиті, при низькій температурі і дуже тривалий час. Настала пора розвіяти цей міф. Спробуйте приготувати таке ж блюдо, але в духовці. У порівнянні з традиційним варіантом така свинина і картопля виходять ніжними і тануть у роті, а все тому, що інгредієнти нудяться у власному соку.

Інгредієнти:

  • сметана - ½ ст .;
  • цибуля - 2 шт .;
  • молода картопля - 0, 5 кг;
  • свинина - 400 г;
  • солодкий перець - 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Всі овочі промийте, очистіть, наріжте кубиками.
  2. В казані посмажте морквину, потім цибулю, а в самому кінці - солодкий перець.
  3. Доведіть овочі до напівготовності, після чого перекладіть в миску.
  4. На цьому ж маслі прожарьте свиняче філе близько 5 хвилин, постійно перемішуючи.
  5. Після м'яса в казан викладіть картоплю і злегка припустіть.
  6. На дно жароміцної ємності складіть готові продукти: першим шаром йде свинина, потім овочі, а закриває блюдо картопля.
  7. Потім залийте інгредієнти водою, приправте травами, додавши лавровий лист.
  8. Накрийте блюдо кришкою і відправте запікатися на годину.
  9. Подайте печеня з свинини з картоплею ще гарячим.

У горщиках

Щоб готовий обід довше залишався гарячим, а ще для додання овочам приголомшливого смакового відтінку наші прабабусі готували м'ясо в горщиках. Ця традиція прижилася і у нас настільки, що сьогодні смачна картопля в горщиках зі свининою подається навіть у дорогих ресторанах. Спробуйте не платити більше, а приготувати такий обід на власній кухні.

Інгредієнти:

  • маргарин - 100 г;
  • цибуля - 2 шт .;
  • картопля - 0, 4 кг;
  • свинина - 300 г;
  • сметана - 4 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Чистіть і ріжте четвертинками картопля, цибуля дрібно шаткують.
  2. Видаліть з м'яса прожилки, жир, кісточки і наріжте філе тонкими смужками.
  3. На дно горщиків кладіть шматочок маргарину, потім свинину, приправлену улюбленими прянощами і шар цибулі.
  4. Другим кроком викладайте присмачений сметаною картопля.
  5. Приберіть горщики в духовку на 60 хвилин.

З грибами

М'ясо в рукаві, свинячий рулет, фарширована корейка - у цієї страви тисячі назв і варіантів. Деякі вважають за краще запекти свинину цільним шматочком з баклажанами, сиром, морквою або помідором. Іншим же подобається пікантний смак м'яса, запеченого з кислими яблуками, апельсинами або ананасом. Цей рецепт з фото відноситься до класики, але ви можете варіювати співвідношення інгредієнтів на свій розсуд.

Інгредієнти:

  • часник - 3 зубчики;
  • корейка - 1 кг;
  • картопля - 4 шт .;
  • помідори - 2 шт .;
  • свіжі шампіньйони - 150 г;
  • ароматні трави.

Спосіб приготування:

  1. Робимо глибокі надрізи на м'ясі з проміжком до 1 см.
  2. Попускаємо через прес часник, змішуємо його з ароматними травами.
  3. Натираємо отриманою сумішшю корейку особливу увагу, приділивши надрізів.
  4. Підготуємо овочі: нарізаємо кружечками помідори з картоплею, а гриби тонкими пластинками.
  5. Заповнюємо надрізи овочами, поміщаємо інгредієнти по центру рукава для випічки.
  6. Свинина, запечена з грибами і картоплею, буде готова вже через годину.

У фользі

Хоч страви зі свинини і не входять в категорію дієтичних, а балувати себе ними кожен день не будеш, але один раз приготувати що-небудь смачненьке все ж дуже хочеться. Якщо хочете урізноманітнити своє меню, тоді візьміть на замітку цей рецепт. Ніжне, соковите, ароматне м'ясо з картопляним прошарком, загорнуте фольгою - кращий з можливих варіантів.

Інгредієнти:

  • м'ясо - 700 г;
  • картопля - 7 шт .;
  • перець-горошок - 15 шт.

Спосіб приготування:

  1. Свинину нашпигуйте травами, лавровим листом, часником.
  2. Бульби картоплі очистити, нарізати невеликими шматочками.
  3. На дно жароміцної форми покладіть фольгу. Зверху викладайте м'ясо, потім картопля.
  4. Щільно закрийте всі краї фольги так, щоб не залишалося просвітів.
  5. Нудитися свинина з картоплею в духовці у фользі повинна при 200 ° С протягом години.

рагу

Ще один варіант ситного і смачного обіду для цілої родини - овочеве рагу зі свининою. Доведеться трохи повозитися з очищенням і нарізкою овочів, але зате насолоджуватися відмінним смаком страви після можна буде не один день. Коли зовсім не вистачає часу для готування в будні, так і провести всі вихідні біля плити теж немає бажання, обов'язково використовуйте наступний фоторецепт.

Інгредієнти:

  • ошийок - 400 г;
  • цибуля - 2 шт .;
  • брокколі- 150 г;
  • морквина - 2 шт .;
  • картопля - 4 шт .;
  • болгарський перець - 2 шт .;
  • кабачок - 1 шт .;
  • томатна паста - 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Ошийок промиваємо, видаляємо зайву вологу паперовими серветками, гострим ножем зрізаємо з м'яса жир, прожилки, плівку.
  2. Нарізаємо підготовлене філе шматочками величиною 2-3 сантиметри.
  3. Промиваємо, чистимо і нарізаємо болгарський перець, цибуля, картопля.
  4. Цвітну капусту, чи не бланшируємо, просто розбираємо на суцвіття.
  5. Томат змішуємо з половиною склянки теплої води.
  6. В антипригарним форму викладаємо овочі, м'ясо, приправляємо травами і перемішуємо.
  7. Заливаємо продукти томатним соусом, закриваємо верх форми фольгою.
  8. Рагу ставимо на середній стелаж духовки, запікаємо близько години.
  9. Потім робимо акуратні отвори на фользі, продовжуємо готувати до випаровування вологи, але не довше 10-15 хвилин.
  10. Подаємо рагу зі свинини з картоплею на святковий стіл, попередньо прикрасивши гілочками петрушки, кропу, кінзи.

По французьки

Незаперечна гідність цієї страви - не тільки доступність інгредієнтів і простота, а й незмінно хороший результат навіть при повній відсутності кулінарних задатків. Багато хто скаже, що м'ясо по-французьки вже порядком набридло, однак бажаючих щільно подзакусіть їм на обід менше не стало. Для тих, хто так ще не пробував готувати цю страву, підійде наступний рецепт з фото.

Інгредієнти:

  • м'ясо - до 1 кг;
  • картопля - 500 г;
  • цибулина - 2 шт .;
  • тертий сир - 1 ст.

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо м'ясо, як на стейки, і гарненько відбиваємо кухонним молотком.
  2. Видаляємо з лука і картоплі шкірку. Ріжемо овочі тонкими кільцями.
  3. Деко змащуємо рослинним маслом, викладаємо на нього кільця картоплі, приправляємо сіллю з перцем.
  4. Зверху робимо подушку з лука, а на неї викладаємо м'ясо.
  5. Знову приправляем все спеціями і затираємо сиром.
  6. Прибираємо деко на середній стелаж духової шафи на 50 хвилин.
  7. Ще гаряче м'ясо по-французьки зі свинини з картоплею прикрашаємо свіжою зеленню.

В рукаві

Швидко готується, тут же з'їдається - цей принцип повністю описує всю концепцію цієї страви. За рахунок того, що м'ясо повністю віддає свої соки, які нікуди не випаровуються, картопля в рукаві виходить особливо ніжним, соковитим, ароматним. Щоб переконатися в цьому, навчитеся готувати свинину з картоплею самі, слідуючи докладним інструкціям з рецепта.

Інгредієнти:

  • свинячий окіст - 500 г;
  • картопля - 0,5 кг;
  • маргарин - 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Видаляємо з м'яса кістки, відрізаємо ножем зайві прошарку жиру, прожилок, плівку.
  2. Нарізаємо підготовлене філе невеликими шматочками.
  3. Очищаємо від шкірки картопля, нарізаємо його невеликими квадратиками.
  4. Змішуємо в окремій ємності овочі з картоплею, приправляємо улюбленими травами.
  5. Зав'язуємо знизу рукав для випічки і всипаємо всередину всі інгредієнти. Туди ж кладемо шматочки маргарину.
  6. Через 40 хвилин свинина з картоплею в рукаві в духовці готова.

запіканка

Хто сказав, що запіканка може бути тільки з манки, сиру або фруктів? Якщо ви теж так думаєте, значить, просто не пробували приготувати її з м'ясом. В якості основного інгредієнта підійде як цілісний шматочок свинини, як вже готовий фарш. Дуже часто запіканку зі свинини і картоплі готують спеціально для дітей, які відмовляються їсти м'ясо.

Інгредієнти:

  • свинячий фарш - 800 г;
  • томатна паста - 2 ст. л .;
  • цибуля - 1 шт .;
  • картопля - 0,5 кг;
  • тертий сир - 1 ст.

Спосіб приготування:

  1. Обсмажуємо фарш з цибулею і томатною пастою до готовності.
  2. Картопля очищаємо, пропускаємо через крупну тертку, даємо трохи стекти соку.
  3. Змащуємо форму маргарином, викладаємо половину тертої картоплі.
  4. Потім рівним шаром за допомогою ложки викладаємо готовий свинячий фарш.
  5. Закриваємо блюдо залишилися картоплею, робимо майонезну сіточку і посипаємо шаром сиру.
  6. Через півгодини запіканка зі свининою і картоплею в духовці буде готова.

Як приготувати свинину з картоплею в духовці - поради шеф-кухарів

  • Перед тим як дістати свинину з духовки, обов'язково перевірте її на готовність. Зробити це зручніше, проткнув м'ясо ножем: якщо сік безбарвний, а вістря легко входить в м'якоть - страва готова.
  • Щоб свинина в духовці з картоплею вийшла ароматної, потрібно використовувати правильні спеції: мускатний горіх, чебрець, розмарин, кріп, орегано, куркуму, сушений імбир.
  • Ніколи не використовуйте для маринаду свинини червоне вино - воно більше підійде для телятини або баранини. Замість цього купите біле напівсухе.

Дізнайтеся, як приготувати кету в духовці .

Відео

Свинина, запечена з картоплею.

Знайшли в тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо! Розповісти друзям:Знайшли в тексті помилку?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com