рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Страви для дитини 7 місяців

  1. Основні страви для 7-місячної дитини
  2. м'ясне пюре
  3. м'ясне суфле
  4. овочеве пюре
  5. Молочна каша
  6. Дитяче меню - 7 місяців малюкові

З кожним днем ​​ваш малюк набуває нових навичок, витрачаючи на підвищений інтерес до світу багато своєї енергії З кожним днем ​​ваш малюк набуває нових навичок, витрачаючи на підвищений інтерес до світу багато своєї енергії. Тому страви для дитини 7 місяців вже схожі на цілий заводик корисних речовин, що дають харчування організму маленького дослідника життя. Мама вже працює на кухні, намагаючись приготувати найніжніші овочеві та м'ясні страви, а малюк із захопленням вдихає незвідані аромати.

Страви для 7-місячної дитини вже більш різноманітні. Ваш малюк вже з апетитом їсть овочеві і фруктові пюре, із задоволенням п'є соки, але так само любить материнське молоко або свою пляшечку з сумішшю. Він уже отримує досить різноманітне меню, періоди часу між годуваннями збільшуються, а грудне (або молочними сумішами) годування зберігається тільки вранці або ввечері перед сном. Ваш малюк вже спокійно спить всю ніч, не прокидаючись від голоду.

Настав час доповнити дитяче меню 7 місяців м'ясними стравами. Це можуть бути овочеві супи і пюре на відварі м'яса або субпродуктів, пюре з м'ясних продуктів і овочів. Давайте розглянемо основні рецепти страв для дитини 7 місяців і розпишемо зразкове меню для нього.

Давайте розглянемо основні рецепти страв для дитини 7 місяців і розпишемо зразкове меню для нього

Основні страви для 7-місячної дитини

М'ясний бульйон

Для приготування м'ясного бульйону можна використовувати тільки нежирне м'ясо і субпродукти. М'ясо - нежирна яловичина або телятина, домашня курятина; субпродукти - печінка яловича або свиняча, мова. М'ясо попередньо потрібно очистити від жив, жирових прожилок і плівки. М'ясо-кісткового бульйон категорично протипоказаний!

М'ясо (50 г) промиваємо, нарізаємо дрібними шматочками або подрібнюємо в м'ясорубці з крупними гратами. Кладемо в каструлю з холодною водою, повільно доводимо до кипіння, встигаючи знімати білкову піну. Варимо на маленькому вогні 2 години. За годину до готовності м'яса збагачуємо відвар четвертинкою цибулини і морквою. Перед вимиканням кидаємо в відвар дрібку петрушки або листового селери. Сіль не використовуємо.

Готовий бульйон проціджуємо через двошарову марлю (це дозволяє знежирити відвар) і використовуємо як прикорм або варимо на ньому овочевий суп або рагу.

м'ясне пюре

З м'яса, що залишився після приготування бульйону, готуємо м'ясне пюре. Варене м'ясо перемелює в м'ясорубці мінімум двічі, а краще 3-4 рази. Розбавляємо подрібнену масу бульйоном або молоком з сухої суміші або навіть грудним. Додаємо в м'ясну суміш трохи (0,5 ч.л.) вершкового масла і добре збиваємо. Сіль не додаємо.

м'ясне суфле

60 г телятини (можна взяти грудку домашньої курочки) варимо протягом 2-х годин. Пропускаємо двічі через м'ясорубку. В отриману масу кладемо яєчний жовток, гаряче молоко з сухої суміші (30 мл) і 1 ч.л. вершкового масла. Всі компоненти суфле ретельно перемішуємо і ставимо в мисочці на парову баню. Готуємо 20 хвилин.

* Рада кухарчуком
Кращі страви для дитини готуються в пароварці! Для гарного травлення вашому малюкові потрібна легка і дієтична їжа. Тому рекомендуємо вам придбати функціональну пароварку, в якій ви будете готувати корисні страви не тільки для самого маленького члена сім'ї, але і для самого великого!

овочеве пюре

Ви можете зробити чисте овочеве пюре, а можете поєднати овочі з м'ясом. Овочеве пюре не обов'язково робити на основі картоплі і моркви. Дуже подобаються діткам пюре на основі капусти брокколі, черешкові селери, цвітної капусти, гарбуза або кабачків.

Слід тільки врахувати, що новий овоч потрібно давати невеликий початковій порцією, щоб перевірити реакцію організму дитини на новий продукт.

Зваріть овочі в парової кошику, подрібніть їх лопатями блендера або протріть крізь сито. Далі додайте м'ясний відвар. Дуже корисно для малюка збагатити порцію пюре чайною ложкою рафінованої олії оливок або соняшнику. Солити їжу малюка не рекомендується.

Молочна каша

Молочну кашу для дитини не можна готувати на коров'ячому молоці. Коров'яче і козяче молоко змушує працювати незміцнілі дитячі нирки в екстремальних умовах. До того ж, продукти з натурального молока можуть викликати анемію, цукровий діабет і порушення обміну речовин. Тому всі провідні педіатри світу настійно не радять давати діткам віку до 1 року коров'яче або козяче молоко.

Всі рецепти молочних каш засновані на молоці, приготованому з сухих молочних сумішей для штучного вигодовування.

Всі рецепти молочних каш засновані на молоці, приготованому з сухих молочних сумішей для штучного вигодовування

Для каш ми використовуємо гречану, вівсяну, ячну, кукурудзяну, пшоняну крупи і рис. Звичайно, ми чергуємо крупи. При першому годуванні дитини кашею з будь-якої крупи, даємо маленьку її порцію і спостерігаємо за самопочуттям малюка. Якщо все нормально, то кожен день збільшуємо порцію.

Варимо молочну кашу так: крупу ретельно промиваємо, варимо до м'якості на воді, перетирає через сито. Отриману масу перекладаємо в ту ж каструльку і додаємо гаряче молоко. Тушкуємо ще 1 хвилину, додаємо ч.л. вершкового маслом, охолоджуємо і годуємо дитину.

Тепер зупинимося на щоденному меню для дитини 7 місяців.

до змісту ↑

Дитяче меню - 7 місяців малюкові

Режим харчування дитини в 7 місяців вже дуже схожий на дробове харчування дорослої людини. Наші рекомендації по годівлі дитини допоможуть вам розпланувати свій день, а малюкові харчуватися різноманітно.

У перший рік життя малюка дуже важливо прищепити йому гастрономічні смаки, які будуть основою його харчової поведінки в подальшому житті. Тому не використовуйте сіль і цукор, дозвольте своїй дитині дізнатися справжній смак продуктів. Чи встигне ще пізнати і солоне, і солодке, і гостре і гірке!

Чи встигне ще пізнати і солоне, і солодке, і гостре і гірке

Перший сніданок - грудне годування або молочна суміш.

Другий сніданок - 170 г молочної каші з чвертю жовтка і 1 ч.л. слівочнго маслом, 60-80 г фруктового пюре.

Обід - 170 г овочевого пюре з м'ясом (50 г) і рослинним маслом (1 ч.л.) або овочевий супчик, сік фруктовий з м'якоттю (50 мл).

Полудень - 50 г фруктового або овочевого пюре, молочна суміш (150 г) або грудне молоко.

Вечеря - грудне молочко або молочна суміш.

Ваша дитина повинна спокійно спати, тому перед сном не потрібно давати йому важку їжу, а тільки звичне грудне молочко або молочну суміш. Те ж стосується і першого прийому їжі.

Як бачите, страви для дитини 7 місяців прості в приготуванні, легкі для ще не зміцніла травної системи вашого малюка. Багато матусі включають в меню кисломолочні продукти, але це виправдано тільки за рекомендацією педіатра. Здоров'я вашому малюкові, а вам задоволення від спілкування з ним!

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com