рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Курячий рулет з чорносливом, рецепт з фото

  1. Історія створення страви
  2. Інгредієнти для курячого рулету
  3. Варіанти приготування рулету з курки з чорносливом
  4. Користь курячого рулету

Найчастіше це блюдо готують на святковий стіл, але в повсякденному житті рулетами з курки можна замінити покупну ковбасу. До того ж куряче м'ясо відноситься до пісних видів, тому його можна вживати навіть тим, хто дотримується дієтичного харчування або має якісь проблеми з шлунково-кишковим трактом і роботою кишечника.

Історія створення страви

Створення цієї страви можна віднести до кулінарних винаходів якогось конкретного кухаря або господині. Одне відомо напевно, що ці курячі рулети з начинкою готують в різних його інтерпретаціях вже дуже давно, а перші курячі рулети подавалися ще на стіл турецьких султанів. Саме такі рулети є попередниками сучасної ковбаси. Та й саме слово "ковбаса" прийшло до нас з поєднання двох тюркських слів, які в перекладі означають "рука" і "тиснути".

Можна вважати, що курячі рулети, як блюдо, з'явилися приблизно в 12 столітті, коли вперше Російські князі отримали в подарунок від заморських правителів це блюдо. Хоча свою популярність м'ясні рулети придбали трохи пізніше - приблизно в 14-15 століттях. Ось тільки тоді для приготування страв використовували філе різної птиці - індика, качки і навіть маленької перепілки. В якості начинки використовували не чорнослив, а інші інгредієнти - сливи, груші, виноград, тверді сорти сиру або навіть відварені види круп. Такі рулети готували як порційними шматочками, так і цілісними рулетиками у вигляді ковбасок. Запікали їх найчастіше в печі, а на стіл подавали як в гарячому, так і в холодно вигляді з різноманітними соусами.

У наш час рулети готувати може навчитися кожна господиня, тим більше, що рецепт курячого рулету з чорносливом настільки простий, що вже з першого разу його результат можна подавати на святковий стіл. Поєднання м'яса і солодких інгредієнтів роблять з страви прекрасну закуску під будь-які напої. Крім того, набір інгредієнтів для страви мінімальний.

Інгредієнти для курячого рулету

  • 1 куряче філе (половинка для одного рулетика)
  • 5-6 шт чорносливу
  • 100-150 г твердого сиру
  • сіль і перець за смаком

Спосіб приготування

  1. Для початку заготовив необхідні інгредієнти. Найчастіше це блюдо готують на святковий стіл, але в повсякденному житті рулетами з курки можна замінити покупну ковбасу

    Підготуємо необхідні продукти

  2. Куряче філе добре промиваємо і обсушуємо.

    Курку моєму і обсушуємо паперовим рушником

  3. Потім розрізаємо половинку філе поперек по товщині не до кінця таким чином, щоб шматочок м'яса можна було розкрити немов книгу і воно залишилося єдиним м'ясним полотном.

    Надрізаємо філе по всій довжині не доходячи до кінця - робимо своєрідну основу для рулету

  4. М'ясо солимо і перчимо, щоб в процесі відбивання воно просочилося спеціями. За допомогою молоточка відбиваємо м'ясо.

    М'ясо відбиваємо через плівку і приправляємо сіллю і спеціями за смаком. Найкраще це робити за допомогою харчової плівки, щоб філе курки залишалося більш-менш цілісним, оскільки воно дуже м'яке і розбивається під ударами, перетворюючись на своєрідну кашку. Плівкою накриваємо м'ясо і відбиваємо

  5. Чорнослив промиваємо під проточною водою, обсушуємо і нарізаємо невеликий соломкою або довільними шматочками. Нарізаний чорнослив викладаємо на відбите філе по одному краю.

    Чорнослив необхідно вимити і нарізати соломкою. Потім викласти його по краю курячої основи для рулету

  6. Твердий сир нарізаємо також брусочками або соломкою. Можна натерти сир на тертці, але тоді він більше розплавиться. А якщо нарізати його шматочками, то він застигне ніжною начинкою в рулетик, злегка розплавилися під впливом температури під час запікання. Викладаємо на чорнослив. Тепер рулет загортаємо, щільно притискаючи м'ясо в процесі. В результаті виходить ковбаска. Рулет зав'язуємо нитками, щоб в процесі запікання він не розвернувся. Зверху рулет ще трошки солимо і приперчує.

    Насипаємо на чорнослив подрібнений твердий сир, щільно загортаємо рулет і прихоплює його ниткою або зубочистками. При бажанні зверху рулет теж можна посолити і присмачити спеціями

  7. Запікаємо курячий рулет в духовці при температурі 180 градусів близько 20-30 хвилин. Деко для запікання можна трохи змастити олією. Коли куряче філе підрум'яниться, його можна виймати з духовки, адже цей вид м'яса готується дуже швидко. Остужаем рулет.

    Запікати рулет слід в духовці на деку змащеному рослинним маслом протягом 25 хвилин при температурі 180 градусів

  8. З готового рулету знімаємо нитки і розрізаємо на порційні шматочки. Подаємо на стіл в холодному вигляді як закуску.

    З готового охололого рулету знімемо нитки, а потім наріжемо його невеликими порційними шматочками

Курячий рулет з чорносливом фото - це не тільки уявлення зовнішнього вигляду готового блюда, але ще і привід для роздумів над різноманітними начинками для нього.

Варіанти приготування рулету з курки з чорносливом

Начинкою для курячого рулету може служити не тільки чорнослив, але ще і інші складові - горіхи, родзинки, гриби і навіть маслини і оливки. Дуже часто в начинку додають дрібно нарізану зелень, а сам чорнослив замінюють на курагу, свіжі овочі, ягоди і фрукти. Особливо смачними виходять курячі рулети з грушею або ананасом, але з фруктами бажано поєднувати ще й якийсь гострий інгредієнт, щоб блюдо в результаті не вийшло занадто солодким. Рецепт курячих рулетів з чорносливом можна досить легко придумувати і самому, взявши за основу лише тільки спосіб підготовки курячого філе. Для більш дієтичного курячого рулету в результаті його можна запекти у фользі або рукаві для запікання. Ну а для поціновувачів не жирна їжі ідеальним варіантом буде запікання рулету в мультиварці або пароварці.

Користь курячого рулету

Корисні властивості цієї страви можна вихваляти навіть в самих дієтичних меню, адже куряче м'ясо відноситься до одних з найбільш пісних і корисних видів для тих, хто піклується про своє здоров'я і дотримується здорового харчування. Ця страва містить мінімальну кількість холестерину, а ще дієтичне м'ясо курки поєднує в собі цілий набір корисних вітамінів і мікроелементів, в тому числі вітаміни групи B, E, PP, а також магній, кальцій, калій, залізо, йод та інші. Твердий сир - додаткове джерело кальцію. а чорнослив позитивно відбивається на роботі органів шлунково-кишкового тракту. Курячий рулет з чорносливом - це не просто смачно, але і корисно.

Схожі рецепти

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com