рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Вишивка стрічками тюльпани майстер клас покроково для початківців

  1. Необхідні матеріали для рукоділля
  2. Принципи вишивання бутонів тюльпана
  3. Вишивка листя і стебла в букеті
  4. Альтернативний метод вишивки листя і стебла
  5. Оформлення готової вишивки

Вишивка стрічками тюльпани прекрасний витвір рук людини. Ці весняні квіти завжди асоціювалися з пробудженням природи. Вишити їх зможе будь-яка починаюча майстриня, адже це дуже захоплююче заняття, в нього можна залучити і бабусь і дочок. Кожен господиня прагне створити комфорт і затишок у власному домі, але часом, навіть найдорожча меблі не приносить очікуваного ефекту. Важливо відзначити, що непоказні акценти грають велику роль і можуть повністю перетворити зовнішній вигляд приміщення, внісши в нього яскраві нотки. Зараз мова йде про картини квіткових мотивів ручної роботи, які дуже добре виглядають на стінах, незалежно від стилю ремонту.

Вишивка стрічками

Необхідні матеріали для рукоділля

щоб приступити до важливого вишивання , Обов'язково не забудьте приготувати всі інструменти, такі, як:

  1. Тканина в пяльцах
  2. стрічки атласні
  3. голки
  4. нитки
  5. Намисто, бісер, паєтки та бантики
  6. Ножиці
  7. Запальничка
  8. ПВА
  9. зникаючий маркер

Тканина в пяльцах   стрічки атласні   голки   нитки   Намисто, бісер, паєтки та бантики   Ножиці   Запальничка   ПВА   зникаючий маркер

Якщо у вас є п'яльці, то обов'язково їх використовуйте, вони суттєво спрощують роботу. Якщо ж ні, ви здатні виготовити їх самостійно. Для цього беремо рамку дерев'яну і накриваємо тканиною по кутах, а потім по всьому периметру закріплюють канцелярськими кнопками. Обертаємо на лицьову частину і вуаля, п'яльці готові. Для початківців хорошим радою буде - використовувати канву. Вона має широке плетиво і легко піддається роботі з атласом.

Щоб почати вишивати, вам потрібно підготувати стрічки 15 міліметрів жовтого, червоного або фіолетового кольору, ними ви будите вишивати тюльпани. Звичайно, колір вибираєте самі, він може бути у кожної квітки різних або однаковим. Також потрібна широка 24 мм зеленого або оливкового кольору - це будуть вишиті листя.

Голку підбирають в залежності від щільності тканини. Вам також знадобляться нитки, клей, товста голка, запальничка для припікання кінчиків, а також додаткові аксесуари для оформлення готового панно. Можна використовувати підручні засоби, як намистинки, бісер, паєтки та бантики.

Принципи вишивання бутонів тюльпана

Спочатку потрібно нанести маркером. Квіти, як правило, розміщують на тканини віялоподібно, при цьому бутони не менш 4 см, а їх стебла не коротше 8 сантиметра. Між квітками намагайтеся не залишати великих проміжків, так як в кінцевому підсумку, буде потрібно доповнювати композицію іншими рослинними елементами.

Стрічка простягається через вушко голки і зупиняється приблизно на відстані 5 сантиметрів від краю. Розмір вушка в голці відповідає її ширині, якщо вушко буде менше, вона буде м'ятися. Далі, в цьому ж місці проколюють і перетягують її по всій довжині. Так вона закріпиться і навіть при ривку надійно триматиметься з голкою.

Другий кінець потрібно теж закріпити, щоб він не торочілся. Для цього створюють звичайний вузол і припікають його запальничкою. В процесі вишивання цей вузол відстає з вивороту.

Простягають стрічку лицьовою стороною через тканину, так щоб вона опинилася в верхній частині бутона. Роблять прямий стібок (далі ПС), виводячи голку на виворіт в нижній частині квітки. Відступивши від попереднього стібка 3 мм, знову її витягують, але вже біля основи бутончика, і роблять прямий внахлест.

Таким чином продовжуємо вишивати і інші бутончики. Важливо стежити за тим, щоб не загортали краю стрічок і сильно не перетягувати тканину.

Прикрасити свою картину можна закритими бутонами квіток, що виконуються в один стібок або в два, якщо мається на увазі напіввідкритий бутон. Якщо ви хвилюєтеся, що вони будуть виглядати приплюснуто, подарувати їм обсяг можна спочатку, зробивши кілька французьких вузликів , А вже поверх них виконувати прямі стібки внахлест.

Не впадайте у відчай, якщо щось піде не так і у вашій картині один з кольорів вийде вище за інших, це тільки додасть вишивці реалістичності. У природі дуже важко знайти два однакових тюльпана, кожна рослина по-своєму особливо.

Вишивка листя і стебла в букеті

Може здатися, що вишивати листя дуже складно для початківців рукодільниць, але насправді все не так вже й складно, як здається.

Для виконання листя вам потрібно взяти широку, зеленого кольору, один її кінець обрізати навскоси, а другий повинен бути рівним. Довжина відрізка приблизно 15 сантиметрів. Беремо голку для гобеленів, вона повинна бути товстою і носити приблизно 6-7 сантиметрів довжини. Вмочуємо її в клей ПВА і те ж саме робимо з рівним кінцем. Потім її прикладають до стрічки і рівномірно намотують нижню частину відрізка, в загальному довжина вийде стеблинки приблизно близько 10см. Чекають 3 хвилини і легенько витягують, поки клей не схопився. Таким чином у вас виходить справжній листок тюльпана, такі листи повинні бути по всій довжині на картині.

Таким чином у вас виходить справжній листок тюльпана, такі листи повинні бути по всій довжині на картині

Верхню частину листка прихоплює звичайним швом. Якщо хочете доповнити листям букет в середині композиції, то можна просто робити стрічковим стібком з центральним проколом. В даному випадку, кінчики листка формують собою і стебло, що дуже зручно, тому що не доводиться окремо його вшивати.

Завершують виріб декількома ПС біля основи стебел для створення обв'язки. Колір обв'язки який завгодно, можна також використовувати бантики і стрази.

Альтернативний метод вишивки листя і стебла

Стебла виконують за допомогою перекрученого стібка. Зеленою стрічкою, завширшки не більше 0,6 см простягають на лицьову і прокручуємо до утворення якоїсь пружинки. Далі її вводимо біля основи бутона на виворітну сторону.

Таким чином виходить тонкий стеблинка, якщо він буде погано триматися і рухатися по канві, посередині його можна закріпити звичайною ниткою.

Що стосується листя, то вони виконуються довгими ПС з того ж діаметру. Звичайно, такий варіант виконання буде виглядати набагато простіше, але для початківців майстрів це найоптимальніший спосіб створення рослинних елементів.

Звичайно, такий варіант виконання буде виглядати набагато простіше, але для початківців майстрів це найоптимальніший спосіб створення рослинних елементів

Оформлення готової вишивки

Вишиту картину обов'язково потрібно оформити рамкою. Для цього спочатку потрібно натягнути готову композицію на картон. Перед натяжкою, готовий виріб потрібно проутюжить виключно з вивороту. Вишивку розкладають на столі і по центру її ставлять прямокутний лист, його розміри відповідають розмірам майбутньої картини. Після цього за допомогою звичайних ниток зшивають протилежні сторони канви, щоб він опинився всередині. Зверху, для приховування ниток знову-таки накладають картон, але попередньо його обмазують клеєм, щоб він схопився.

Ось і все, залишається тільки закласти в обрану вами рамку і повісити на стіну. Найкраще закрити передню частину склом, адже на неї з часом почне сідати пил, а від прання деякі типи стрічок схильні до линяння.

Відмінне заняття, яке може перетворитися в улюблене хобі, а й економний спосіб оформити свій інтер'єр. Ручні речі завжди високо цінувалися, адже в них вкладається душа майстра. Тепер і у вас є можливість створити свій унікальний шедевр. Безліч інтернет ресурсів стануть вам помічниками, а в спеціалізованих магазинах знайдете вже готові комплекти з підібраними матеріалами і аксесуарами. Заморачіватся зовсім не доведеться, головне захотіти чогось навчитися і звичайно ж, запастися терпінням і часом.

Заморачіватся зовсім не доведеться, головне захотіти чогось навчитися і звичайно ж, запастися терпінням і часом

Відео майстер клас тюльпани зі стрічок

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com