рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Види швів і стібків для вишивки стрічками

  1. Правила вишивки стрічками
  2. Види швів для вишивки стрічками

Вишивка шовковими або атласними стрічками є старовинним видом мистецтва, яким захоплюються і багато сучасних умільці Вишивка шовковими або атласними стрічками є старовинним видом мистецтва, яким захоплюються і багато сучасних умільці. У своїй роботі вони використовують величезну кількість декоративних стібків і швів - а які саме, ми з вами і розглянемо в цій статті.

Техніка вишивки стрічками передбачає використання різних видів декоративних стібків і швів, багато з яких використовуються і в інших видах вишивки, а деякі - виключно у вишивці стрічками.

Техніка вишивки стрічками   передбачає використання різних видів декоративних стібків і швів, багато з яких використовуються і в інших видах вишивки, а деякі - виключно у вишивці стрічками

Елемент вишивки - троянда з атласної стрічки

В процесі роботи досвідчені рукодільниці вміло комбінують велика кількість різновидів стібків і шовкових стрічок різної ширини. Це дає можливість створювати оригінальні вироби, які характеризуються високим рівнем декоративності.

Це дає можливість створювати оригінальні вироби, які характеризуються високим рівнем декоративності

»Ваза з квітами» - вишивка стрічками

Правила вишивки стрічками

Серед основних правил вишивання стрічками можна назвати наступні:

  • Довжина стібка завжди повинна бути більше ширини стрічки. В іншому випадку стрічка зім'яв і малюнок деформується.
  • В процесі вишивки стежки необхідно робити вільними, не надто затягуючи їх, щоб не комкать тканину і стрічки. Тільки таким чином можна отримати якісне об'ємне зображення.
  • Але в той же час стежки не потрібно робити занадто вільними, щоб стрічки не провисали.
  • В процесі вишивки стрічку необхідно трохи притримувати вільною рукою, щоб вона не заплутувалася і не закручуватися.
  • Якщо який - то з стібків не вийде, то не варто впадати у відчай, тому що його відразу ж можна перекрити іншим стібком.

Якщо ви будете неухильно дотримуватися дані нескладні поради, то вишиті стрічками роботи з самого початку будуть виходити у вас якісними і акуратними.

Якщо ви будете неухильно дотримуватися дані нескладні поради, то вишиті стрічками роботи з самого початку будуть виходити у вас якісними і акуратними

Вишивка стрічками. »Серце».

Види швів для вишивки стрічками

для вишивки стрічками використовуються багато видів стібків, серед яких можна виділити кілька основних:

  • Стібок »Полупетелькі з прікрепкой» - голка з всунути стрічкою обраного кольору потрібно закріпити з виворітного боку роботи, а потім витягнути вгору і наліво, сформувавши маленьку петельку. Після цього зробити прокол трохи правіше колишнього, в той же час притримуючи петельку вільною рукою.

Далі голку зі стрічкою потрібної вивести на лицьову сторону в самому центрі полупетелькі. Цей елемент слід відразу ж закріпити невеликим відрізком стрічки (так званої "прікрепкой»), перекинувши стрічку через петельку назад. Після цього голка виводиться на лицьову сторону роботи в напрямку вгору і вправо для того, щоб виконати другий і всі наступні стібки.

Вишивку даними стежками можна виконувати як у вертикальному, так і в горизонтальному напрямку. Найчастіше цим видом шва обшивають краю вироби. Для виконання стібка »Полупетелька з прікрепкой» найкраще використовувати стрічку шириною 2 - 8 мм.

Для виконання стібка »Полупетелька з прікрепкой» найкраще використовувати стрічку шириною 2 - 8 мм

Стібок »Полупетелька з прікрепкой»

  • Стібок »Петельки по колу» - за допомогою стібків цього виду умільці вишивають багато різних квіток, так що даний елемент є одним з найпопулярніших у рукодільниць.

Стрічку закріпити на виворітній стороні роботи, потім витягнути голку на лицьову сторону, і зробити прокол близько до місця виходу стрічки. Після цього витягнути її на виворітну сторону. В утворену петельку необхідно вставити невелику паличку, олівець або кілочок.

Далі необхідно витягти голку зі стрічкою на лицьову сторону поруч з першою петелькою, яку потрібно закріпити шпилькою, а в другу знову вставити кілочок або олівець. Зробити прокол на зворотну сторону роботи поруч з місцем виходу. І подібним способом потрібно виконати всі інші петельки по колу (зазвичай їх роблять непарна кількість - це і буде число пелюсток у квітки).

Після закінчення роботи ми бачимо, що центр зображення залишається порожнім і виглядає неестетично. Тому серединку потрібно прикрасити яскравою блискучою бусинкою або французьким вузликом.

Тому серединку потрібно прикрасити яскравою блискучою бусинкою або французьким вузликом

Стібок »Петельки по колу»

  • Стібок »Петелька з прікрепкой» - є одним з варіантів відомого всім умільцям тамбурного шва. Однако »петелька з прікрепкой» використовується виключно в вишивці стрічками. Найчастіше цим швом оформляють пелюстки квітів і листочки.

Голку з стрічкою необхідно витягнути на лицьову сторону вироби та зробити прокол на виворітну сторону. Після цього голку потрібно буде вивести трохи вище виходу стрічки, а потім завести її за голку. Зробити невелику петельку, і закріпити її невеликим відрізком стрічки. Таким же чином формуємо другу петельку.

Таким же чином формуємо другу петельку

Стібок »Петелька з прікрепкой»

  • Стібок »Перекручена петелька» - голка з всунути стрічкою виводиться на лицьову сторону роботи. Далі робимо петлю в напрямку справа наліво (проти годинникової стрілки), а потім притискаємо її пальцем вільної руки.

Потім необхідно буде зробити прокол голкою на виворітну сторону трохи лівіше місця виходу стрічки і вивести її в самому центрі петлі. Затягуємо стрічку і закріплюємо її.

Затягуємо стрічку і закріплюємо її

Стібок »Перекручена петелька»

  • Стібок »Петелька з вічком» - найчастіше використовується для декорування дитячого одягу, нижньої білизни, постільних комплектів і скатертин вишитих стрічками. Головне достоїнство цього шва полягає в тому, що він дуже міцний, тому що прикріплюється до тканини основи кількома додатковими стежками.

Також за допомогою стібків »Петельки з вічком» можна заповнювати основу вишивки (наприклад, дрібними квіточками в букеті). Спочатку голку з шовковою стрічкою потрібно вивести на лицьову сторону роботи і зробити прокол на виворітну сторону вироби дуже близько з місцем виходу стрічки.

Далі формується невелика петелька, яку потрібно акуратно розправити за допомогою кінчика голки. Таких петельок можна зробити кілька поруч один з одним.

Після цього в голку вставляється стрічка іншого (найчастіше, контрастного) кольору, і з її допомогою виконується елемент »Французький вузлик», який притискає і фіксує середину петельки. Таким же чином роблять вузлики і на інших петельках. Щоб мотив вийшов ніжніше, замість стрічки іншого кольору можна використовувати нитки муліне для вишивання.

Щоб мотив вийшов ніжніше, замість стрічки іншого кольору можна використовувати нитки муліне для вишивання

Стібок »Петелька з вічком»

  • Стібок »Полупетелькі з прікрепкамі зигзагом» - на лицьовій стороні виробу необхідно виконати полупетельку з прікрепкой. Після цього наступна петелька виконується зліва від попередньої. Далі - петельку робимо справа, і так до кінця - по черзі міняємо положення петельок.

Далі - петельку робимо справа, і так до кінця - по черзі міняємо положення петельок

Стібок »Полупетелькі з прікрепкамі зигзагом»

  • Тамбурний шов - використовується в багатьох техніках вишивки. Голку з стрічкою потрібно вивести на лицьову сторону і зробити прокол навиворіт в місці виходу стрічки.

Після цього голку зі стрічкою протягнути на довжину стібка по лицьовій стороні всередині вийшла петельки. Усі наступні петлі виконуються таким же способом. В результаті виходить ланцюжок з послідовно з'єднаних петельок.

В результаті виходить ланцюжок з послідовно з'єднаних петельок

Угорський тамбурних шов

  • Шов - зручно використовувати для обробки контуру вишитого стрічками вироби, для формування основи для інших видів швів або для виконання завитків і стебел рослин.

Шов - зручно використовувати для обробки контуру вишитого стрічками вироби, для формування основи для інших видів швів або для виконання завитків і стебел рослин

шов

  • Прямий стібок - один з універсальних видів стібків, які застосовуються в різних видах вишивки і в шиття. У вишивці стрічками застосовується для зображення стебел рослин, листя і пелюсток квітів.

У вишивці стрічками застосовується для зображення стебел рослин, листя і пелюсток квітів

Простий прямий стібок у вишивці стрічками

  • Усунутий стрічковий стібок - виконується наступним чином: голку зі стрічкою потрібно вивести на лицьову сторону роботи, і пальцями вільної руки притримують розправлену стрічку на тканини.

Відступивши відрізок стрічки потрібної довжини, необхідно проколоти стрічку і тканину, і витягнути стрічку на виворітну сторону. При цьому не можна занадто натягувати стрічку, щоб не отримати деформований і негарний стібок.

При цьому не можна занадто натягувати стрічку, щоб не отримати деформований і негарний стібок

Усунутий стрічковий стібок

  • Витягнутий перекручений стібок - найчастіше використовується для вишивання стеблинок рослин. Голку з стрічкою потрібно витягнути на лицьову сторону, а стрічку перекрутити кілька разів, а після протягнути на виворітну сторону. Для виконання елемента »Ялинка» також можливо використання перекрученого стібка.

Для виконання елемента »Ялинка» також можливо використання перекрученого стібка

Перекручений витягнутий стібок

  • Обвитий прямий стібок - голка з стрічкою витягується на лицьову сторону роботи і виконується прямий стібок. Після цього голка з стрічкою проводиться зверху вниз під прямим стібком, причому зробити це кілька разів, до повного заповнення довжини відрізка. При цьому тканина не захоплюється.

При цьому тканина не захоплюється

Обвитий прямий стібок

  • Позначка зигзагом - за допомогою цього красивого, але дуже простого виду шва можна швидко виконати цілу масштабну квіткову композицію, додавши до отриманого зображенню квіток малюнки стебел і листя.

Спочатку потрібно відрізати стрічку потрібної довжини і намалювати на ній зигзаг за допомогою простого олівця або крейди. Далі ниткою муліне на стрічці виконати стежки »Голку вперед» по наміченої лінії, а потім потягнути за нитку, і стягнути стрічку. Вийде гофрований мотив, з якого потім складається кільце і зшивається - це і є сформований квітка. А його серединку можна прикрасити бусинкою, паєтками або бісером.

А його серединку можна прикрасити бусинкою, паєтками або бісером

Шов »Позначка зигзагом»

  • Позначка, стягнута по центру - даний вид стібка виконується безпосередньо на тканини вироби, хоча цілком можна зробити і окремі елементи, а потім пришити їх в потрібних місцях роботи. Цим швом можна виконати витончені дрібні трояндочки, або зробити гарне обрамлення вишитій стрічками картини.

Як і в попередньому вигляді шва, на стрічці потрібно зробити шов »Позначка», а після цього просто стягнути нитку і зшити центр утворилася трояндочки. В середині можна пришити бісер або намистинку.

В середині можна пришити бісер або намистинку

Шов »Стягнута по центру намітки»

  • Стібок »Французький вузлик» - за допомогою цього дрібного елемента найчастіше роблять серединку квітки або заповнюють порожній простір композиції. Голку з стрічкою потрібно витягнути на лицьову сторону. Натягнути стрічку вільною рукою, а потім оповити нею голку 2 - 3 рази таким чином, щоб нитки не перекривали один одного. Потім голку встромити в тканину і витягнути на виворіт, а потім злегка затягнути вузлик і закріпити його. Кожен французький вузлик фіксується окремо з виворітного боку.

Кожен французький вузлик фіксується окремо з виворітного боку

Стібок »Французький вузлик»

  • Колоніальний вузол - дещо схожий на французький вузлик, однак відрізняється тим, що стрічку навколо голки обертають в перекрученому вигляді, і після цього затягують і фіксують.

Колоніальний вузол - дещо схожий на французький вузлик, однак відрізняється тим, що стрічку навколо голки обертають в перекрученому вигляді, і після цього затягують і фіксують

Стібок »Колоніальний вузол» (рис. 1)

1)

Стібок »Колоніальний вузол» (рис. 2)

  • Витягнуті стежки - з їх допомогою можна виконувати дрібні флористичні елементи - стилізовані зображення стебел і бутонів квітів.

Витягнуті стежки - з їх допомогою можна виконувати дрібні флористичні елементи - стилізовані зображення стебел і бутонів квітів

Витягнутий стібок з прікрепкамі

  • Шов »Прямий стібок з прікрепкамі» - виконується досить просто: на лицьовій стороні простягається досить довгий відрізок стрічки, які згодом фіксується дрібними прікрепкамі, що перетинають основну стрічку на різній відстані (можна зробити часті або рідкі прікрепкі - за бажанням).

Шов »Прямий стібок з прікрепкамі» - виконується досить просто: на лицьовій стороні простягається досить довгий відрізок стрічки, які згодом фіксується дрібними прікрепкамі, що перетинають основну стрічку на різній відстані (можна зробити часті або рідкі прікрепкі - за бажанням)

Прямий стібок з прікрепкамі

  • Шов »Сіточка» - дуже простий вид шва, який також називають "настилом». З його допомогою можна виконати великі елементи, а також заповнити фон вироби. Також за допомогою шва »Сіточка» можна зробити стилізовані зображення хатинки, будинки, криниці, огорожі або зробити плетену поверхню кошики.

Також за допомогою шва »Сіточка» можна зробити стилізовані зображення хатинки, будинки, криниці, огорожі або зробити плетену поверхню кошики

Шов »Сіточка» (зразок)

  • Роза зі скрученого стрічки - являє собою окремий елемент вишивки стрічками, який використовується тільки в даному виді рукоділля. Даний елемент роблять вручну з тонкої стрічки, а далі пришивають до тканини.

Даний елемент роблять вручну з тонкої стрічки, а далі пришивають до тканини

Роза зі скрученого стрічки

  • Набивної бутон троянди - стрічку, втягнути з голку, скрутити в тугу спіраль, а після зробити петельку на тканини, що допоможе згорнути стрічку вже в подвійну спіраль. Далі з отриманої спіралі сформувати троянду, і прикріпити її в декількох місцях до тканини основи роботи.

Далі з отриманої спіралі сформувати троянду, і прикріпити її в декількох місцях до тканини основи роботи

Об'ємні троянди з атласних стрічок

  • Опуклий бутон - можна виконувати безпосередньо на тканини. Спочатку в основу пришивається велика намистинка, а після на її основі починається формування бутона троянди, в процесі якого кожен відрізок стрічки необхідно працювати під намистинку, і так поступово просуватися по колу.

Спочатку в основу пришивається велика намистинка, а після на її основі починається формування бутона троянди, в процесі якого кожен відрізок стрічки необхідно працювати під намистинку, і так поступово просуватися по колу

Опуклий бутон троянди

  • Вузол »Рококо» - також є одним з дрібних елементів, які можуть використовуватися для виконання основи квітки або зашити вільний простір. З дрібних вузликів »Рококо» можна сформувати гілку бузку або мімози з тонких стрічок.

З дрібних вузликів »Рококо» можна сформувати гілку бузку або мімози з тонких стрічок

Вузол »Рококо» (схема)

  • Прямий, об'ємний стібок - цей вид шва використовується для того, щоб надати елементам вишивки об'ємні форми. Застосовується найчастіше для виконання флористичних мотивів - стовбурів дерев, гілок, стебел рослин і трав.

Застосовується найчастіше для виконання флористичних мотивів - стовбурів дерев, гілок, стебел рослин і трав

Прямий об'ємний стібок

  • Петелька з прікрепкой і прямим стібком - може використовуватися як для формування бутонів квіток, так і в якості окремого декоративного елемента.

Петелька з прікрепкой і прямим стібком - може використовуватися як для формування бутонів квіток, так і в якості окремого декоративного елемента

Петелька з прікрепкой і прямим швом

  • Бутон - найчастіше формують з широких шовкових стрічок. Бутони можна використовувати як в якості самостійних елементів, так і в складі єдиної композиції вишивки.

Бутони можна використовувати як в якості самостійних елементів, так і в складі єдиної композиції вишивки

Бутон троянди зі стрічок

  • Скользящий стібок - даний вид шва може бути використаний в різних видах вишивки, тому він є універсальним. У вишивці стрічками за допомогою змінного стібка можна виконати стебла рослин, гілки дерев, виноградну лозу і багато інших витіюваті елементи.

У вишивці стрічками за допомогою змінного стібка можна виконати стебла рослин, гілки дерев, виноградну лозу і багато інших витіюваті елементи

Скользящий стібок (схема)

  • Скользящий стібок з колоніальним вузлом - найчастіше використовується у вигляді окремого декоративного елемента або для обрамлення роботи.

Скользящий стібок з колоніальним вузлом - найчастіше використовується у вигляді окремого декоративного елемента або для обрамлення роботи

Скользящий стібок з колоніальним вузлом (схема)

  • Квітка з петельок - є одним з базових елементів у вишивці стрічками. Виконати його нескладно, якщо керуватися такою схемою.

Виконати його нескладно, якщо керуватися такою схемою

Тамбурний шов »Квітка з петельок» (схема)

  • Стібок »Бант» - можна виконати двома способами: вручну - сформувати бант, а потім пришити його до основи або вишити бант відразу на тканині.

Стібок »Бант» - можна виконати двома способами: вручну - сформувати бант, а потім пришити його до основи або вишити бант відразу на тканині

Формування банта зі стрічки вручну

  • Стібок »Колосок» - може використовуватися як для виконання окремих декоративних елементів (колосків), так і для оздоблювальних робіт і виконання візерунків на виробі.

Стібок »Колосок» - може використовуватися як для виконання окремих декоративних елементів (колосків), так і для оздоблювальних робіт і виконання візерунків на виробі

Шов »Колосок»

  • Критський стібок - являє собою один з варіантів шва »Полупетелька з прікрепкамі зигзагом», тому що всі наступні петельки кріпляться за попередні.

Критський стібок - являє собою один з варіантів шва »Полупетелька з прікрепкамі зигзагом», тому що всі наступні петельки кріпляться за попередні

Критський стібок

  • Стібок »Зигзаг» - один з найпростіших стібків, доступних навіть для початківців. Виконується кількома способами, в залежності від типу використання.

Виконується кількома способами, в залежності від типу використання

Стібок »Зигзаг»

  • Стібок »Ялинка» - в цілому схожий на "Полупетельку з прікрепкой», проте кроки між петельками потрібно робити рідше, з - за чого вони виходять витягнутими.

Стібок »Ялинка» - в цілому схожий на Полупетельку з прікрепкой», проте кроки між петельками потрібно робити рідше, з - за чого вони виходять витягнутими

Стібок »Ялинка»

  • Розетка з ланцюжків - на початку візерунка голку зі стрічкою необхідно вивести на лицьову сторону роботи. Далі зробити прокол трохи лівіше і вивести голку нижче точки виходу стрічки. Після цього сформувати петельку, а для цього підкласти стрічку під вістря голки.

Після цього голку протягнути під стрічку близько до місця її першого виходу і притягнути. Далі зробити прокол правіше здійсненої петлі і повторити всі наступні петлі таким же чином.

Далі зробити прокол правіше здійсненої петлі і повторити всі наступні петлі таким же чином

Тамбурний шов »Подвійна ланцюжок» (або "Розетка з ланцюжків»)

За допомогою всіх цих швів, стібків і декоративних елементів можна буде виконувати вишиті стрічками вироби різного рівня складності. Навіть початківці умільці зможуть самостійно освоїти різні елементи вишивки стрічками і стати справжніми професіоналами.

Навіть початківці умільці зможуть самостійно освоїти різні елементи вишивки стрічками і стати справжніми професіоналами

Вишивка стрічками »Братки»

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com