рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Уроки вишивки хрестом

  1. Для чого робити розмітку канви
  2. Як робити розмітку канви
  3. 1. Починаємо розмітку канви від центру
  4. 2. На чину розмітку канви від кута
  5. Чим робити розмітку канви
  6. 2. Спеціальними нитками для розмітки
  7. 3. Спеціальними водорозчинними нитками

Рубрика: Уроки вишивки хрестом Опубліковано 23.03.2012 · Коментарі: 36 · На читання: 4 хв · Перегляди:

Post Views: 4 759

Рада знову вітати Вас на сторінках рубрики Уроки вишивки хрестом . Тема сьогоднішньої статті Розмітка канви.

Ось зараз написала слово «розмітка» і мені на розум тут же прийшли Курси крою та шиття . Ось зараз написала слово «розмітка» і мені на розум тут же прийшли   Курси крою та шиття Я так давно мрію навчитися технології виготовлення одягу, особливо жіночої, але все ніяк не виходить. Шкода, в моєму місті немає таких курсів, як ці, де заняття проходять в міні-групах і викладачеві вистачає часу приділити уваги кожному індивідуально. Та й програма дозволяє навчитися шити одяг, переходячи від простих речей до складних.

А зараз, я думаю, що багатьом буде цікаво, для чого, чому і яким чином здійснюється розмітка канви.

Для чого робити розмітку канви

Коли я починала вишивати, я нічого не знала і не чула про розмітку канви, тому вишивала просто на звичайній канві. Природно, процес істотно сповільнювався (адже треба було відрахувати відстань до наступного вишивального фрагмента) і в той же час траплялися помилки (адже це відстань ще до того ж треба було розрахувати правильно), тому частенько доводилося пороти.

Переваги я зрозуміла тільки тоді, коли сама вирішила розкреслити канву, спробуйте, ви не пошкодуєте, і напевно зробите той же висновок, який зробила і я: Необхідно робити розмітку канви обязательно !!! Це допоможе прискорити процес вишивки та уникнути багатьох помилок.

Як робити розмітку канви

Як ви вже могли бачити, всі схеми, що випускаються виробниками, зазвичай розбиваються на квадрати по 10 символів (точніше 10х10 символів, а в квадраті їх відповідно буде сто).

Таким же чином потрібно зробити і розмітку канви. З чого ж почати? Є кілька способів.

1. Починаємо розмітку канви від центру

Зазвичай це зручно робити, коли ви вишиваєте по набору і не знаєте, скільки відступів зробив виробник від краю до початку вишивки. Для цього складаємо тканину навпіл по горизонталі і по вертикалі, знаходите центр тканини. Знаходьте центр на схемі вишивки і таким же чином розкреслюють канву квадратами 10х10 клітинок.

2. На чину розмітку канви від кута

Багато виробників вже з самого початку роблять розмітку і нумерацію від верхнього лівого кута схеми. Якщо ви вишиваєте по схемі і самі купуєте канву, то ви можете самі розрахувати, скільки потрібно відступити від краю, щоб потрапити в той самий кут, від якого будете починати розмітку. Але я все одно вважаю за краще знаходити центр, в такому випадку точно не відбудеться прикрої помилки, коли вийде відступ з одного боку тканини менше, ніж з іншого.

Чим робити розмітку канви

1. Спеціальними маркером або олівцем

Маркер для розмітки буває змивається або зникаючий з часом.

Маркер для розмітки буває змивається або зникаючий з часом

Маркер для тканини змивається

Дуже зручно, тому що лінії виходять тонкі, тримається на тканини довго, змивається відмінно холодною водою (ні в якому разі не можна змивати маркер для розмітки гарячою водою, в цьому випадку ви ризикуєте залишити розмітку на своїй канві назавжди, а також розмічати таким маркером пофарбовані або тоновані тканини). Постійно розмічаю так свою канву і дуже задоволена результатом, ні разу не траплялося ніяких казусів.

Якщо ви плануєте вишивати велику роботу і робите розмітку зникаючим маркером, що не розмічайте всю вишивку заздалегідь, тому що маркування може з часом пропадати, розмічайте тільки потрібну ділянку.

Якщо ви плануєте вишивати велику роботу і робите розмітку зникаючим маркером, що не розмічайте всю вишивку заздалегідь, тому що  маркування може з часом пропадати, розмічайте тільки потрібну ділянку

Маркер для тканини зникаючий

Як варіант - водосмивающійся олівець. Але мені він сподобався менше, тому що лінія не виходить такою тонкою, як при розмітці маркером, а отже, можна іноді заплутатися, де вона проходить, і другий мінус - його постійно треба підточувати.

Олівці для розмітки

2. Спеціальними нитками для розмітки

Вони являють собою гладку, тонку, блискучу нитку, яка легко видаляється з-під хрестиків після закінчення вишивки.

Вони являють собою гладку, тонку, блискучу нитку, яка легко видаляється з-під хрестиків після закінчення вишивки

Мононитка для розмітки

На білій канві дуже зручно буде використовувати чорну мононить.

Мононитка для розмітки

Ніколи не користувалася цим способом, можливо, це більш надійний спосіб (не потрібно турбуватися, що маркер може не відмитися або стертися за час вишивки і його доведеться наносити заново), але з іншого боку це більш трудомісткий і нудновато метод розмітки

3. Спеціальними водорозчинними нитками

Після закінчення вишивки ці нитки видаляти не треба, вони просто розчиняються при пранні закінченою роботи. Також не користувалася цим способом, але можливо, хтось вважає його більш відповідним.

Також не користувалася цим способом, але можливо, хтось вважає його більш відповідним

Нитки для розмітки водорозчинні

Сподіваюся, один раз спробувавши вишивати, не забуваючи про підготовку у вигляді такого важливу річ, як розмітка канви, і зрозумівши, як легко ви можете знайти на тканини будь-який шматочок схеми, ви вже не захочете робити це по-іншому.

Рівних вам хрестиків !!!

До зустрічі на сторінках сайту Вишіваю.ру!

З найкращими побажаннями, Олена Юдіна

Post Views: 4 759

З чого ж почати?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com