рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Тамбурні вишивка: де використовується і як її виконувати

  1. Трішки історії
  2. Що і як вишивати тамбуром

Якщо ви вже стикалися з вишиванням на практиці, то такий шов, як тамбурних, вам, швидше за все, знаком, адже зустрічається він у багатьох видах вишивки. А чи доводилося вам чути про вишивку, виконуваної лише тамбурним швом? У статті ми розповімо про те, що являє собою тамбурні вишивка, де вона застосовується і як її виконувати. Якщо ви вже стикалися з вишиванням на практиці, то такий шов, як тамбурних, вам, швидше за все, знаком, адже зустрічається він у багатьох видах вишивки

Тамбурні вишивка. Фото: livemaster.ru

Трішки історії

Шиття за допомогою тамбурного шва на Русі було відомо здавна. У цій техніці прикрашали покривала, килими. В роботі використовувалися різні нитки, переважно вовняні. Вишивальниці спочатку заповнювали швом контури малюнка, потім - його внутрішній простір. Іноді обмежувалися лише контурами.

Поширення тамбурні вишивка отримує з XVIII століття. У XIX столітті для неї навіть були введені спеціальні круглі п'яльці. З натягнутою на них тканиною величезні пяльци були схожі на барабан, і вишивка, що виконується на цих пяльцах, стала називатися тамбурному (від французького слова, що означає "барабан" - tambour). Та й сам шов, який використовується у вишивці, став називатися тамбурним.

Що і як вишивати тамбуром

Сьогодні одне з найбільш поширених назв тамбурного шва - шов ланцюжком. Звичайно, придумано воно неспроста: стежки, з яких складається шов, зовні нагадують ланки ланцюжка.

В наші дні тамбурному вишивкою можуть прикрашати покривала, килимки, подушки, одяг, різні аксесуари.

Рукавиці-прихватки для кухні з вишивкою. Фото: nhpko.ru

ru

Клатч, вишитий тамбурним швом. Фото: liveinternet.ru

ru

Килимок з тамбурному вишивкою. Фото: liveinternet.ru

Виконують тамбурні вишивку як за допомогою голки , Так і за допомогою гачка . Перш зупинимося докладніше на першому, найбільш звичному для нас у вишиванні, варіанті.

тамбурний шов голкою можна виконувати двома основними способами.

Спосіб 1. Виведіть нитку на лицьову сторону тканини в точці 1 (див. Малюнок нижче) і покладіть її петлею. Потім вставте голку в точці 2 поруч з першим проколом, притримуючи петельку пальцем. Чи не затягуючи петлю, виведіть голку в точці 3, підтягніть нитку. Наступні "ланки" виконуйте аналогічним чином.

Фото: handmadebase.com

Спосіб 2. Зробіть стібок з точки 1 в точку 2 (див. Рисунок нижче). Потім виведіть нитку на лицьову сторону в точці 3, проведіть голку під стібком 1-2 і виведіть її на виворіт поруч з точкою 3.

Наступні петлі робляться аналогічним чином, тільки нитка проводиться не під стібком, а біля основи попередньої петельки.

Наступні петлі робляться аналогічним чином, тільки нитка проводиться не під стібком, а біля основи попередньої петельки

Фото: handmadebase.com

Вишивати тамбурним швом можна як зверху вниз, так і справа наліво (як зручніше по контуру малюнка). Стежки можуть бути однакової або різної величини, вузькі або широкі.

Як ми вже згадали, вишивати тамбуром можна і за допомогою гачка . Такий спосіб часто використовують при обробці в'язаних, трикотажних виробів.

Виконати тамбурних шов гачком можна наступним чином. Виведіть гачок з лицьового боку виробу, зачепите робочу нитку і виведіть її назад - так утворюється петелька. Потім гачок знову введіть в виріб, зачепите нитку і виведіть її назад через петлю, що знаходиться на гачку.

Фото: mysekret.ru

Використовувати в тамбурному вишивці можна не тільки звичайний гачок невеликих розмірів, але і Люневільський гачок. Про те, що являє собою такий гачок і як їм вишивати, ви можете дізнатися зі статті " Люневільський вишивка: секрети майстерності ".

На закінчення, ми підібрали для вас кілька орнаментів, які ви можете вишити тамбурним швом. Сміливо пробуйте! Техніка порадує вас нескладним виконанням і чудовим результатом.

Перейти в каталог муліне

3 941

А чи доводилося вам чути про вишивку, виконуваної лише тамбурним швом?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com