рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Секрети об'ємної вишивки - бахромчасті шви

Мені завжди подобалися вишивки, благо в будинку діда можна було їх побачити не мало, оскільки його дружина була знатна майстриня. Ці вишивки і власне процес вишивання, за яким я не раз спостерігала, викликали чимало захоплень і питань.

Ці вишивки і власне процес вишивання, за яким я не раз спостерігала, викликали чимало захоплень і питань

Вишивка на лицьовій стороні диванної подушки була виконана на чорній канві різнобарвною вовною, але найголовніше, ця вишивка була об'ємною і пухнастою. Думалось мені тоді, що ці квіти і листя виткані, як на килимах. Але, як показав час, в своїх припущеннях я помилялася.

Об'ємна вишивка досить рідкісний вид рукоділля, але тим краще для нас, рукодільниць. Чим більше секретів об'ємної вишивки ми будемо знати, тим більше краси зможемо створити. Вишивка, яку ви бачите вище може бути зроблена і вами, якщо ви освоїте бахромчасті шви. Назв у цих швів досить багато - оксамитовий шов (velvet stitch), турецька шов, петельний шов ріа, шов хордесс (ghiordes), але у всіх цих швів є одне спільне - петелька між стібками, яка за допомогою ножиць легко перетворюється в бахрому або більше короткі ворсинки. Завдяки цим швах вишивки стають дивно живими.

Торочкуваті шви виконуються трьома способами. Перший передбачає використання стібка "хрестик", другий - "півхрестик" і третій - "назад голку". Ці стежки служать свого роду "замочком" для петельок. Схеми виконання торочкуватих швів з використанням згаданих стежкоd ви зможете подивитися на цієї сторінці.

Якщо ви, також як і я, вважаєте за краще побачити як саме виконуються такі шви, замість того, щоб розбиратися зі схемами, ці два відео-ролика як раз те, що потрібно. Відео-ролик зліва допоможе вам освоїти торочкуватий шов зі стібком "назад голку" в якості "кріплення" для петельки, а праворуч - зі стібком "хрестик":

Чим тісніше один до одного ви будете мати у своєму розпорядженні стежкі- "замочки", тим щільніше ляжуть один до одного петельки, і тим пишніше буде виглядати в готовому виробі ділянку з бахромою. Петельки можна розрізати, а можна залишити як є.

Якщо ви вирішите розрізати петельки, можливо потрібно буде підрівняти бахрому або підрізати її так, щоб довжина ниток на різних ділянках відрізнялася одна від одної. Підказати, який саме варіант вам підійде, зможе сам сюжет вишивки.

Розпушити акуратно і красиво ділянку з бахромою вам допоможе звичайна щіточка для брів, втім, ніхто не завадить вам використовувати для цього і звичайну швейну голку. Майстри вишивки радять розпушує і підрізати бахромчасті ділянки по частинах, поступово надаючи їм потрібну форму.

Майстри вишивки радять розпушує і підрізати бахромчасті ділянки по частинах, поступово надаючи їм потрібну форму

Торочкуваті шви дуже гарні в поєднанні зі звичайними або декоративними техніками вишивки (рококо або вишивка стрічками, наприклад), оскільки дозволяють виділити якийсь один елемент малюнка, акцентуючи на ньому увагу глядача. Виконувати таку вишивку можна будь-якими нитками, які можна розпушити - муліне, вовна, акрил і навіть "ірис". Вибір ниток залежить знову таки від сюжету самої вишивки і матеріалу основи.

Найчастіше бахромчасті шви використовують для об'ємної вишивки квітів, тварин або птахів. На цій сторінці ви знайдете фото-колаж з дуже простим проектом, в якому використовується ця техніка вишивки. Звичайні ромашки завдяки бахромі стають маргаритками.

Майстер вишивки Людмила Попова любить вишивати стрічками, але це перевагу анітрохи не заважає їй поєднувати цей вид вишивки з торочкуватими швами. В результаті на світ з'являються ось такі пухнастиків . По-моєму, дуже мило. Якщо ви хочете спробувати створити щось подібне, скористайтеся фото-майстер-класом , Яким майстер щедро поділилася.

Творіть із задоволенням, нехай ваші вишивки стануть об'ємними і живими!

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com