рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

ЛЬОН: канва для вишивання, з якою цікаво працювати!

  1. Як вишити хрестик на равномерке
  2. Розрахунок розміру канви для вишивання
  3. Визначення номера (Каунта) канви
  4. розмітка равномеркі
  5. Як вишивати на льоні

Найчастіше у вишивці хрестом за основу слід брати канва Аїда, яка за зовнішніми ознаками, як тканину з чітко виділеними квадратиками і дірочками. Саме завдяки такій структурі, на канві Аїда дуже просто вишивати: не треба вважати кількість ниток, щоб зробити рівний хрестик. Єдиним мінусом такої канви для вишивання (на який, втім можна і зовсім не звертати уваги) є те, що якщо в роботі фон зашивається в повному обсязі, ці самі дірочки залишаються досить помітними.

Єдиним мінусом такої канви для вишивання (на який, втім можна і зовсім не звертати уваги) є те, що якщо в роботі фон зашивається в повному обсязі, ці самі дірочки залишаються досить помітними

Умільці, які всерйоз захоплені вишивкою хрестом, рано чи пізно відкривають для себе тканину рівномірного переплетення (простіше кажучи, равномерку) - канву для вишивання, яка зовні схожа на звичайну тканину.

Умільці, які всерйоз захоплені вишивкою хрестом, рано чи пізно відкривають для себе тканину рівномірного переплетення (простіше кажучи, равномерку) - канву для вишивання, яка зовні схожа на звичайну тканину

Щоб почати вишивати на тканині рівномірного переплетення, потрібно знати номер канви і вміти розрахувати розмір, який необхідний для вишивання обраного вами сюжету. Якщо ви жодного разу не тримали в руках равномерку і не знаєте, на що потрібно звертати увагу при покупці цієї тканини, то найкращим варіантом буде покупка набору. Канва, яку вкладають в набори для вишивання , Вже готова до роботи, вам залишиться тільки розмітити її.

Канва для вишивання рівномірного переплетення може бути як лляної, так і бавовняної. Відрізнити одну від одної досить просто. Льон має неоднорідну текстуру: товщина льняної нитки нерівномірна по всій довжині (десь товщі, десь тонше). Але саме завдяки цьому лляні тканини виглядають так натурально.

У равномеркі з бавовни текстура однорідна, т. Е. Все ниточки однакової товщини.

Робота, вишита на бавовняної тканини, буде виглядати так само добре, як і вишита на льоні. Головна перевага цього виду канви перед Аїдою в тому, що на незашітим фоні не буде помітно ніяких дірочок, і робота в цілому буде виглядати набагато ефектніше.

Вишивка на канві Аїда 14

Вишивка на х / б равномерке (автор - Len4ik_K)

Порівнюючи роботи, вишиті на Аїді і равномерке, багато хто ставить більш високу оцінку другий. Але незважаючи на це, не всі наважуються спробувати вишивати на льоні. І цьому є пояснення. Вишивати на льоні складніше, ніж на звичній Аїді, але варто набратися знань, а потім застосувати їх на практиці, як ви відразу зрозумієте, що кращого канви для вишивання, ніж равномерка, вже і бути не може!

А тепер давайте наберемо тих самих знань, які допоможуть вам почати вишивати на тканині рівномірного переплетення.

Як вишити хрестик на равномерке

Найчастіше розмір хрестика, вишитого на равномерке через 2 нитки канви, схожий з розміром хрестика, вишитого на канві Аїда 14.

Щоб вам було зрозуміло, що означає «через 2 нитки канви», проведемо невеличкий майстер-клас з вишивання одного хрестика на тканини рівномірного переплетення.

Закріплюємо нитку на виворітній стороні роботи і виводимо голку в лівому нижньому кутку (все, як і при вишиванні на Аїді).

Закріплюємо нитку на виворітній стороні роботи і виводимо голку в лівому нижньому кутку (все, як і при вишиванні на Аїді)

Потім рухаємося голочкою по діагоналі, але вводимо її не в найближчу дірочку:

Потім рухаємося голочкою по діагоналі, але вводимо її не в найближчу дірочку:

А ще через одну в правий верхній кут. Т. е. Виходить, що нитка захоплює 2 нитки канви:

Виходить, що нитка захоплює 2 нитки канви:

Потім з виворітного боку - знову через 2 нитки канви - голка вводиться в правий нижній кут, виводиться на лицьову сторону і, закриваючи хрестик, йде в лівий верхній кут.

Потім з виворітного боку - знову через 2 нитки канви - голка вводиться в правий нижній кут, виводиться на лицьову сторону і, закриваючи хрестик, йде в лівий верхній кут

Таким чином, вишиваються все хрестики і напівхрестиком. Варто відзначити, що на льоні набагато зручніше, ніж на канві Аїда, виконувати дробові хрестики, такі як 1/4 хреста і 3/4 хреста .

Як наочний приклад, подивіться, як виглядають хрестики, вишиті через 2 нитки канви (верхній ряд) і через 1 нитку (нижній ряд).

Як наочний приклад, подивіться, як виглядають хрестики, вишиті через 2 нитки канви (верхній ряд) і через 1 нитку (нижній ряд)

Розрахунок розміру канви для вишивання

Як і при вишивці на Аїді, для розрахунку розміру канви рівномірного переплетення, важливо знати кількість хрестиків по ширині і висоті. Знаючи їх, ви можете скористатися калькулятором канви і розрахувати її розмір: вводите кількість хрестиків по ширині і висоті, а також кількість ниток для одного хрестика (найчастіше це значення дорівнюватиме 2, т. к. зазвичай хрестик вишивається через 2 нитки). При розрахунку не забудьте вказати припуски для оформлення роботи в рамку (від 3 до 5 см з кожного боку) і номер тканини.

Знаючи всі ці значення, калькулятор канви автоматично розрахує необхідний розмір тканини.

Визначення номера (Каунта) канви

На номері канви зупинимося докладніше. Номер канви безпосередньо залежить від кількості ниток в одному дюймі тканини (переводячи на метричну систему в 2,54 см). Т. е. Щоб дізнатися номер канви, вам потрібно просто підрахувати кількість ниток в 10 см тканини, а потім скористатися таблицею для визначення номера канви.

Таблиця для визначення Каунта льону

Кількість ниток в 10 смНомер канви

54 14 55 14 68,5 18 80 20 107 27 140 36 160 40

Таблиця для визначення Каунта бавовняної тканини

Кількість ниток в 10 смНомер канви

54 14 71 18 75 20 90 22 100 25 112 28 126 32

Знаючи необхідний розмір тканини, ви можете сміливо вирушати за нею в магазин. Але тут слід зробити ще одну маленьку, але суттєве застереження.

Льон набагато м'якше на дотик, ніж апретована (вирівняна, добре просочена, як ніби накрохмалена) канва Аїда. Через це в процесі натягування з двох сторін на раму, він може легко деформуватися, розтягуватися. В результаті вишитий сюжет буде кілька витягнуть або навпаки, приплюснуть через різнорозмірними клітинок.

Щоб цього уникнути, дуже важливо при вишиванні сюжет розташовувати ПО часткової нитки. Знайти часткову нитка просто, якщо ви купуєте канву метражем і бачите, де розташовується кромка. В цьому випадку вишивають сюжет по висоті повинен розташовуватися уздовж кромки.

Якщо ви не можете визначити, де спочатку була кромка, просто потягніть тканину спочатку по горизонталі, потім по вертикалі. Напрямок, в якому тканина не розтягується і є напрямок з пайовими нитками.

розмітка равномеркі

Для того, щоб було простіше орієнтуватися по схемі вишивки, підраховувати кількість хрестиків і вчасно відслідковувати можливі помилки, канву перед роботою потрібної підготувати, а саме розмітити.

Розмітка канви - це її поділ на квадрати 10 × 10 хрестиків, як і на схемі вишивки. Зазвичай канву розмічають спеціальним маркером для розмітки, але у випадку з тканиною рівномірного переплетення цей варіант не найвдаліший.

На відміну від канви Аіда, у равномеркі все ниточки розташовуються щільно один до одного і характерна для Аїди «борозенка» між хрестиками відсутня. І навіть якщо ви спробуєте розмітити льон маркером, не факт, що потім самі не заплутаєтеся в підрахунку кількості ниток для наступного квадрата 10 × 10.

Розмітка маркером канви Аіда

Розмітка маркером тканини рівномірного переплетення

Як бачите, у другому випадку маркер сильно розтікається по тканині. Чіткої лінії розподілу домогтися практично неможливо, а помилитися через це дуже легко!

Навіть промахнувшись всього на одну ниточку, вся подальша робота може виявитися під загрозою переробки. І доведеться не тільки розпорювати вишиті не в тому місці хрестики, а й змивати маркер, і наносити розмітку заново.

Щоб уникнути цих неприємних сюрпризів, льон і х / б равномерку розмічають звичайними нитками. Акуратно прокладаючи строчку швом «вперед голку», ви тим самим «прокреслите» лінію якраз по межі двох квадратів 10 × 10 хрестиків.

Акуратно прокладаючи строчку швом «вперед голку», ви тим самим «прокреслите» лінію якраз по межі двох квадратів 10 × 10 хрестиків

Така розмітка, звичайно, займе набагато більше часу, ніж малювання маркером, але зате ви будете впевнені в тому, що кожен рядок (а значить і кожен хрестик) будуть на своєму місці.

Як вишивати на льоні

Сам процес вишивання на льоні нічим не відрізняється від вишивання на Аїді. Спочатку точно також вам слід знайти центр роботи (у чому вам значно допоможе нанесена розмітка) а потім вишивати кожен хрестик через 2 ниточки канви, як ми і вчилися вище. Спочатку ви будете вважати ниточки для кожного хрестика, але потім швидко звикнете і будете автоматично вводити голочку в потрібний отвір.

В роботі користуйтеся п'яльцями або рамою для вишивання. Слідкуйте за тим, що всі ниточки на тканини були натягнуті рівномірно (паралельні один одному і по горизонталі і вертикалі), розміщуйте сюжет по частковій нитки канви.

Дотримуючись цих нескладних правил, ви швидко подружитеся з равномеркой! Почніть з невеликих сюжетів, наприклад, симпатичних сердечок з вишивкою.

А потім переходите до великих картин, які виглядають так, немов намальовані на полотні.

Автор вишитій картини - Violin2308

Сподіваємося наші поради і наведені приклади допоможуть вам розібратися в тонкощах вишивання на льоні та інших видах тканини рівномірного переплетення.

Сподіваємося наші поради і наведені приклади допоможуть вам розібратися в тонкощах вишивання на льоні та інших видах тканини рівномірного переплетення

Щиро вітаємо!
«Хрестик» поганого не порадить! :)

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com